אני צריך אותכם

עבודה רוחנית היא לדבוק בדבר ה'

אם מישהו מבקש להתייעץ פה בפורום, אז כנראה שהוא כן רוצה את דעותיהם ועצותיהם של חברי הפורום פה. הפורום ביסודו הוא דתי. המוסר והתורה לא מקבל בשום אופן מעשים של בגידה. זה כלל לא עניין של אופי או אישיות. אם מישהו בוגד באישתו עם גבר כי ככה האופי שלו, זה לא הופך את המעשה ל"מקובל" או ל"מעשי". זוהי האמת האובייקטיבית. אפשר להבין את הקשיים במצב הזה, את הנסיבות הקשות, והתמודדות הסבוכה שלהם- אבל לא להצדיק את אותם מעשי בגידה. לא הבנתי מה הקשר בכלל לאגו,הציפייה שלי היא שמי שאני יוצא איתו לא יבגוד בי והפוך. זה כלל בסיסי ליחסים זוגיים תקינים. ולא, אני אישית בחיים לא הייתי בוגד במידה והחלטתי לקשור את גורלי במסגרת נישואין לאישה. אני לא יודע האם אתה בוגד באשתך או לא, אבל בכל מקרה לא התכוונתי אליך אישית. התייחסתי דיברתי לכל מי שבוגד באשתו באשר הוא- בין אם הבגידה נעשית עם גבר או אישה, ובין אם זה רומן רגשי מתמשך או סטוץ חד-פעמי. לכן רגע לפני ש"קלימרו" נכנס לבור הזה, כדאי שיתרחק ממנו. מאידך, עבור כל אותם הומואים שהקריבו את נטייתם (במובן מסוים) לטובת חיים עם אישה וילדים, וכך הם חיים- ללא "תוספות" מהצד, כולי מלא הערכה והערצה.

המדליק22

New member
אנחנו לפני הכל בשר ודם ולא מלאכים(לצערינו)

אדם שרוצה להקים משפחה ולהנשא ובהמשך להביא ילדים לא יכול או לא כ"כ פשוט לעבור ממצב אחד למצב שני בקליק אחד...אין כאן קסמים,אני אישית חושב שלהלחם נגד עצמך ונגד הנטיות שלך זה דבר בכלל לא בריא שיכול לגרום רק נזקים...אז יש דבר שנקרא איזון,לא שחור ולא לבן...משהו כזה שנמצא באמצע,לא שאני אומר שזה כ"כ פשוט אבל צריך להבין שאנחנו סה"כ בני אדם...יש כל מיני רצונות וצריך לנסות ולראות איך אפשר לממש הכל בצורה ראוייה ולנסות לא לפגוע באף אדם. -מציק קצת לראות שיש כאלו כאן שמשחקים אותה איזה מלאכים וכאילו אין להם רצונות או מחשבות...תהיו ריאליים. תודה.

אני לא "משחק" אותה מלאך

יש לי בן זוג עשרה חודשים ואני לא בוגד בו. אני עומד מאחורי כל מילה שאני כותב. אפשר להיות בן אדם בשר ודם ולא לבגוד באשתך, בדיוק כמו שהאקס שלי חי כיום עם אשתו והבת שלו. נראה ששכחת שיש פה עוד גורם שמעורב, והוא ה א י ש ה עצמה במערכת נישואים שכזאת. אין ערך להתייחבות לנאמנות של החתן והכלה מתחת לחופה? אין לה זכות לדעת למה היא נכנסת? אין לא זכות שלא יבגדו בה? אין לה זכות לאהבה אקסקלוסיבית עם הבחור שאיתו היא התחתנה? מה איתה? אי אפשר לא לפגוע בה אם אתה בוגד מהצד. נסה רגע לראות את זה מנקודת המבט שלה, לא של ההומו המתחתן. אני יכול להגיד לך שמקרה שכזה הוא החלום השחור של כל הידידות שלי...אלוקים עדי שלא הייתי רוצה להיות אותה אישה! זה מחלחל לחשוב! אני בעד מימוש הרצונות שלך בגבול המותר בלי לפגוע באף אחד. להתחתן עם אישה ולבגוד בה מאחורי הגב- זה לפגוע בה. משוואה מאוד פשוטה. אני בהלם שצריך להסביר ולשכנע בנושא הזה בכלל.

המדליק22

New member
נחמד שאתה הולך עם האמת שלך עד הסוף

אבל אתה ואחרים כאן צריכים להבין שהחיים לא כאלו פשוטים. אני ממש לא אומר שזה בסדר לבגוד ולשקר לאשה,אני בדיעה שכדאי ועדיף לשתף לפני,אני חושב שאם מספרים ובכל זאת יש אהבה והבנה לגבי המצב הלא קל הזה ובכל זאת ממשיכים הלאה אז זה דבר נפלא ומרגש ביותר שהיא בכל זאת מסכימה ומקריבה להצלחה. אם היית יודע כמה בגידות יש אצלנו ובכלל בכל העולם...לא שאני בעד זה, אבל זה קורה...אם זה אצל הסרייטים ואם אצל בני הקהילה אצלנו ואם זה אצל הגברים שידעו על הנטייה או גילו רק מאוחר יותר ובכל זאת מממשים את הנטייה.. בשורות טובות בע"ה.

ספר יקר

New member
ואולי

זה פשוט שאתה היית נפגע עד עמקי נשמתך אם היית אותה אישה, או אם היית מתחתן עם לסבית והיית מגלה שהיא בגדה בך עם אישה אחרת, ולכן אתה כל כך מגנה את הדבר. ואילו אנשים אחרים לא חרדים כל כך לבלעדיות שבן/בת הזוג י/תמצא בהם, ולכן לא מתרגשים כל כך מבגידה מסוג זה, או בכלל.

חוסר נסיון חיים מאפשר אידאליזציה

הכותבים פה, רובם צעירים הרואים את הנושא בשחור-לבן. ישנם הרבה גוני אפור, במיוחד אחרי שנים רבות של זוגיות.

חבל שלא הבנת למה התכוונתי, אולי קרא שוב

דיברת על מה שהתורה והמוסר מקבלים אז אני באמת לא יודע מה שאני כן יודע זה שהמוסר והתורה לא מקבלת בשום אופן תוכחה אחד את השני. 'הוכח תוכח' בוודאי שלא לזמננו! אני ממש לא מצדיק מי שבוגד באשתו, בין אם זה האופי שלו ובין אם לאו, שוב לא הבנת מה כתבתי. אני טוען שאם היית במצבו היית נוהג בדיוק אותו דבר! אבל בדיוק! (כי לא היית 'אתה' במצבו אלא היית 'הוא' במצבו) לפחות זה מה שרבי נחמן אומר בעשרות מקומות. אני יוצא נגד השפיטה שלנו מישהו אחר. אין לזה מקום בשום מקרה. עלינו רק לחפש ולמצוא את הנקודות הטובות בשני. עדיין בהערכה רבה

באמת אני לא הבנתי את דבריך

ואני עדיין לא כ"כ מבין אותם. מניין אתה גורס כי "הוכח תוכיח" לא בזמננו? לא ברור לי. מעבר לזה, אני לא הוכחתי אף אחד, כי קלימרו לא תיאר שאכן בגד. זו יותר הייתה אזהרה להתרחק מדבר שקר. נכון מאוד, תמיד יש ללמד זכות ולמצוא את הנקודות הטובות. לנגד עיניי עומד בן אדם (קלימרו) שנשוי עם אשתו ואף אזר אומץ להתוודע בפניה ולהיות כן איתה. למה להרוס את זה? עליו להתרחק מהבחור ההוא, כדי לא ליפול לחטא או למצב שהוא פוגע באשתו. אני מכיר מודל כזה של "הומו נשוי", כפי שכתבתי האקס שלי, ובגידות לא עולות על הפרק במקרה שלו. אני מעריץ אותו על ההחלטה, וזו לדעתי דרך המלך (והדרך "המוסרית" היחידה) שבה יש לנהוג במצב הזה. כך שיש מצבים שבהם כאשר 'מישהו' במצב הזה, הוא נוהג אחרת מ'מישהו' אחר.

על הוכחה וביקורת

רבי נחמן מברסלב, בתורה האחרונה שאמר עלי אדמות לימד, שלמרות שקיימת מצוה בתורה של תוכחה - "הוֹכֵחַ תּוֹכִיחַ אֶת עֲמִיתֶךָ" - לא כל אחד יכול להוכיח. כמו שאמר רבי עקיבא: 'תָּמֵהַּ אֲנִי, אִם יֵשׁ בַּדּוֹר הַזֶּה מִי שֶׁיָּכוֹל לְהוֹכִיחַ'. הנחיצות שהמוכיח יהיה ראוי לתפקיד – היא קריטית, משום שמי שלא כזה "מְעוֹרֵר הָרֵיחַ רַע שֶׁל הַמַּעֲשִׂים רָעִים וּמִדּוֹת רָעוֹת שֶׁל הָאֲנָשִׁים שֶׁהוּא מוֹכִיחָם". רבי נחמן ממשיל זאת למשהו שאינו מריח טוב (קקי של כלב?) כל זמן שמשאירים אותו במצב סטאטי – ריחו לא נודף למרחוק, אבל כשמתחילים להתעסק איתו – הריח מתפשט. כך זה בנשמות – אומר רבי נחמן – מקור החיות והיניקה של הנשמה היא מהריח, "אולם כאשר מבאישים את ריחם של הנשמות, גורמים לכך שיפסק השפע מכל העולמות". בכל אופן, מי כן יכול? צדיק האמת. משה רבינו. כשהוכיח את ישראל על המחדל במעשה העגל הוסיף בהם ריח טוב, כמו שכתוב "נרדי נתן ריחו". זאת אומרת – קיימת תוכחה טובה וגם לא טובה. צריך ללמוד את זה, לא כל אחד יכול. המוכיח ציריך להיות במקום נכון ונקי יותר, והמוכח אמור לקבל את התוכחה ולשנות את דרכיו לפיה, זה דבר לא אפשרי! ההוכחה אמורה "להוסיף ריח טוב בנשמות". לזה צריך לשאוף. הנחת היסוד אומרת, כי נשמה יהודית, חלק אלוק ממעל – רוצה להיות טובה, שואפת להתקרב אל הקדושה, מואסת בזוהמת החטא, לא טוב לה עם זה, הריח הרע הטמון בפנים מכביד ומעיק, מעייף ומתיש, לא נח לא נעים. מעצם טבעה, רוצה הנשמה יותר מהכל, להיפגש עם "המוכיח הראוי". זה שיעניק לה מזונא דנשמתא – מזון לנשמה, שיכניס אותה לאוירה הטהורה שבמרחב היניקה האמיתית שלה. אין לה בעיה עם תוכחה – אבל יש לה סבל מהריח הנודף מהרוע, אותו "מעיר" המוכיח הלא ראוי, כאשר מוכיח שאינו ראוי מדבר, המאזינים מעלים מיד במחשבתם את הדברים הלא טובים שהם עשו, מה קורה אז? זכרון רע של מעשים מתועבים! ואז הריח המסריח מתחיל לנדוף ומה התוצאה של תוכחה שאינה ראויה? החלשת הנשמה שלא מקבלת את אוכל הראוי לה, (ועל ידי זה נפסק השפע מכל העולמות), זה אבסורד: הבנאדם רצה רק לעורר...לעזור... ותכלס הם נרדמו. התייאשו. נחלשן. "המוכיח הראוי" גם כשהוא מוכיח על דברים גרועים שנעשו, על עוולות, על חוסר יושר וחוסר מוסריות, הוא מבליט את נקודת ההתקרבות לבורא, את ההתאחדות המחודשת של יהודים עם ה'. ואז, רק אז, המחשבות של השומע נודדות אי שם אל הנסיקה המחודשת אל גבהים לא מוכרים. לקום ולצאת מהנחיתות הפחותה אל טיפוס למקום מרומם יותר...

ריק בש

New member
אני לא מגן על בגידה

אבל אי אפשר להשוות בין בגידה של סטרייט נשוי לבין בגידה של הומו נשוי. ההומו הנשוי נמצא במצב שבו הצרכים הנפשיים הבסיסיים שלו לא מסופקים. לסטרייט הנשוי יש, אבל הוא רוצה עוד. גניבת לחם היא מעשה פסול, אבל בכל אופן יש הבדל מוסרי אם עושה את זה עני רעב או עשיר שבע.

avitano

New member
שני המקרים פסולים.

בגידה זו בגידה אם אתה לא מסוגל לשלוט בדחפים המיניים שלך אז אל תתחתן אבל קל לאנשים להפיל אישה בפח ואמלל אותה זה שהיא לא יודעת לא אומר שזה לא כואב

חול פירמידות יקירי - מילים כדורבנות...

אהבתי את הגישה הנכונה שלך והחד משמעית: בגידה זו בגידה זו בגידה ולא משנה אם זה סטרייט עם אישה אחרת או הומו עם גבר נוסף. תמיד טענתי טענה זו בדיוק באותם מילים, ואני כמובן לא שופט אף אחד (כי אני יודע שתיכף יקומו עליי כמה זאבים - אף אני לא פוחד ולא נרתע להשמיע את דעתי הברורה). ובהזדמנות אספר על לפחות שתי פגישות שהיו לי: פעם אחת עם חרה לתנ"ך דתי סרוג ופעם אחרת עם רופא לא דתי ובמהלך הפגישה לפני בכלל שאמלא את רצונם (והמבין יבין) שוחחתי איתם ארוכות ובמהלך השיחה התחוור לי שהם נשואים ואבות לילדים, שניהם דיסקרטים ובארון) שמחפשים לעשות אהבה גם עם גברים, כמובן שעם הגילוי הזה, ניהלתי איתם שיחת מוסר, הכיצד אפשר לבגוד באישה שאיתה התחתנו והיא לתומה חושבת שהבעל כל כולה שלה ורק שלה ושהוא מקדיש את עצמו לבני ביתו והנה מאחורי גבה הוא עושה (וזו כמובן דעתי) מעשים שלא ייעשו. לאחר השיחה כמובן שנפרדנו לשלום תוך תקווה שהבינו את המסר והמוסר... אני תודה לאל לפחות לא מצאתי לרשת שלהם... ואגב קלימרו היקר, שלח מסר לפרטי ונשוחח בכייף. עם הניסיון הרב שיש לי אוכל אולי להאיר את עיניך. שוב אני חוזר ומדגיש שאין כל עניין או רצון לשפוט אף אחד וכן אל תדון את האדם עד שתגיע למקומו מחד, אבל מאידך כמו שאמר חול פירמידות "מה ששנואי עליך אל תעשה לחבריך, קל וחומר לאשתך, אם ילדיך"

Nחמן

New member
מצלג יקר! דאגתי.

לא כתבת כל היום וחשבתי, שמא אירע משהו באיזורך אבל... צבע אדום נשמע רק במ.א. שער הנגב ולמיטב ידיעתי זה קצת רחוק ממך. אני מקווה, שהימים הקשים יעברו עליך ועל חבריך מהר וצה"ל יעשה את המוטל עליו בהתאם למה שכתבתי בתגובה קודמת אליך. מאחל לך ולכל תושבי הדרום שקט ומרגוע ושבמהרה יאבדו כל אויבי ישראל. אוהבך נח נ.ב. נהניתי מאוד מדבריך האחרונים ולמותר לציין, שאני מזדהה עם כל מלה. חזק ואמץ!

לא נשמה אצלנו ב"ה הכל בסדר גמור

נכון שעוברים ימים לא קלים, אבל הקב"ה שומר על עמו ישראל. ראיתי את הודעתך לאחר השיעור ולא הספקתי לענות. היום מהבוקר הייתי במרכז - נפגשתי עם בחור צעיר שהצלחתי בציפורניים להוציא אותו משאול תחתיות (אספר לך בפרטי על מה מדובר) וטיילנו בכמה מקומות יחד. היו שיחות נפש ואני מאוד תומך בו נפשית רגשית וגשמית שבעז"ה יהיה לו טוב, חרי מה שעבר עליו בשנה האחרונה... גם זה סוג של גמ"ח, שלקחתי על עצמי בעז"ה, הן כאן והן בפייסבוק, לאתר חבר'ה צעירים "שנופלים" ובס"ד לעזור להתרומם, להתחזק ולקבל את מלוא התמיכה. אני רואה זאת כשליחות. תודה לאל.

מצל"ג חביב

אני שמח לשמוע עד כמה נעשית מורה נבוכים לצעירים. אתה בהחלט מתאים לתפקיד. יישר כוחך!

תודה ידידי פורטי היקר...

יש נשמות כל כך טהורות ומקסימות שפוט נופלים ומועדים וצריך להציל אותם ולסייע להם. מודה לאל שזכיתי לכך.

המדליק22

New member
מצלג צדיק,אתה הצלת אותם ממעשה כלשהו איתך

אבל אני מניח שלא עם אחרים. אני מעריך את הדעה שלך אבל לצערי זה לא כזה קל.

למעלה