אני עומדת להישבר פה

אני עומדת להישבר פה

אני היום ממש על סף קריסה כאן. הגעתי כמעט אי ספיקת כליות , נתרן על הפנים ואשלגן..אני מחוברת לכל דבר אפשרי בערך , החל ממוניטור וזונדה וכלה בקטטר.....הם לא מרשים לי לזוז. אני משתגעת פה ובא לי לוותר.....אם הכל כבר כל כך רקוב אז מה זה שווה......אז אני אגמור ודי..... לפעמים אולי עדיף כבר לוותר , לסגור את השלטר.

levshavur

New member
לגלית

גלית יקרה שלום אני יודעת כמה זה קשה לך!!! אמא שלי עם הסרטן במצב דומה, אז ראיתי את זה מקרוב. בבקשה אל תוותרי, ישנם אנשים, כולל אני שאכפת להם ממך. תנסי לחשוב שזה מצב זמני ושאחר כך תרגישי יותר טוב. שולחת לך חיבוק חם ועוטף לבשה.

את אכן על סף קריסה, כלומר מוות

ולכן את מחוברת לכל המכשירים האלה ודי, די, די להתלונן על זה שמישהו מנסה להציל את החיים שלך. אני ממש מתאפקת שלא להגיד משהו כמו - תשתקי ותגידי תודה (הנה אמרתי). באמת. נמאס לגמרי. מישהו מציל אותך. אז תשכבי, תשתגעי, תתקשרי לכל החברות (הבריאות, לא אלה מכאן שאת מכירה רק מכאן ולא מה"עולם החיצוני") שלך שיבואו לבקר ולהנעים את זמנך, תבכי באוזניי השותפה שלך לחדר או האחיות או הרופאים או כל מי שיש לו זמן לשבת ולהקשיב לך, תקראי למשפחה שלך לבוא לבקר ותבכי ותשתגעי באוזיניהם, ותוך כמה ימים/שבועות/חודשים המצב ישתפר, ותוכלי להרהר שוב כמו בן אדם נורמאלי בשאלה הפילוסופית או הפרקטית (תלוי בפרספקטיבה) של התאבדות או חיים. ואל תכתבי לי בתגובה משהו כמו: "ברור שההודעה שלי עיצבנה אותך". כן, היא עיצבנה אותי. היא *מרתיחה* אותי. קשה לך כי את מחוברת למכשירים? היית צריכה לחשוב על זה קודם לכן. לא יכולת, כי היית חולה מדי ומוזנחת מדי ע"י המשפחה והחברים (הבריאים) שלך, שבעיני הם בני זונות, כל אחד ואחד מהם, גם עם סיבותיו עמו. אבל עכשיו יש מי שמטפל בך. עכשיו זאת נקודת האפס ואת יכולה אולי להתחיל חיים אחרים. אנשים, אנורקטיות במצב אקוטי כשלך ויותר עשו זאת לפניך. אז תשתגעי ותישארי שם. החיים שווים את זה, מה עוד אפשר להגיד לך? בהצלחה, ואל תשתחררי לפני משקל היעד (חה, כאילו שיש לך כוונה כזאת).

ולכל מי שקוראת את זה וחושבת

שזה יותר מדי אכזרי או לא לעניין ושאם מישהו אחרת הייתה כותבת את זה אני או רחלי מיד היינו מוחקות, אז א) אני חולקת עליכן, וב) אתן מוזמנות לכתוב לי ואשקול, אחרי התייעצות עם קולדון ורחלי, למחוק את התגובה שלי לגלית. תודה.

זה אולי ישמע רע..

אבל אני דווקא בעד מה שכתבת.. עם כל כמה שזה נקרא רע וכו'..(מבחינת חלק מהאנשים שיכולים לקרוא את מה שכתבת)

ילדונת~

New member
כשבכיתי לך שבישבילי

באמת התכוונתי לזה לא נשאר לי היום כלום אני באמת לא רוצה לאבד גם אותך.

אז. פגישה עם ד"ר גור...ט

אתמול ד"ר גור זימן את ההורים שלי. די שקשקתי , מה הוא רוצה הפעם...לא עשיתי כלום.....(אני מרגישה כאילו מזמינים את ההורים שלי לבית ספר). ההורים שלי חוזרים , אחרי שעה וחצי , ומה מסתבר? "אני רוצה לדבר איתכם על המצב הבריאותי של גלית". אוקיי , נשימה עמוקה... קודם כל.....אמר להם שמכל הספרות המקצועית שהוא מכיר , ומכל מה שהוא למד אי פעם , ומכל מה שהוא ראה או טיפל או מכיר , הוא לא ראה מעולם בנאדם חי במצב כל כך גרוע מבחינה רפואית. אמר שהוא לא מבין איך אני בכלל הגעתי בחיים לפי המצב. מעבר לזה שזה תת משקל מהחמורים שהוא ראה , ושאני מביאה את עצמי לשם שוב ושוב וזה יוצר המון בעיות - הגעתי עם סימנים של התחלה של בצקת במוח , יש חומר שחסר , או חומר שמופרש , לא זוכרת בדיוק , שיוצר בצקות במוח...והם מנסים לאזן את זה , אמר שאם הייתי מגיעה עכשיו לפנימית היו מתחילים לי דיאליזה במיידי , כי הכליות שלי כנראה גמורות , ההפרשים בין הכמות שאני מפרישה בקטטר לבין מה שאמור להיות די גדולים ככה שאני צוברת נוזלים כל הזמן , והם מנסים לאזן דברים לאט לאט ובעדינות אבל הם לא יודעים מה יהיה והם בעצמם מפחדים. ואז הוא אמר שיש לי יכולת התאוששות מדהימה. ואני....לא יודעת...מצד אחד זה גורם לך לרצות לצעוק שתנצחי את זה , שאת יותר חזקה מזה , מצד שני...... אין לי כבר כוח. אין לי כבר כוח להמשיך. אין לי כוח להתמודד עם זה. אין לי כבר את הכוחות האלה , אולי עדיף לוותר ולגמור... אומרים שרוב האנורקטיות שמתות מתות בסוף מניסיון אובדני. לאקי מי , אני לא צריכה לעשות כלום , פשוט לחכות , זה יבוא לבד. אני לא בנאדם אובדני , וביומיים האלה.......זו באמת הפעם הראשונה שחשבתי שאני כבר מעדיפה את זה אולי.

גרניום.

אז - דבר ראשון , אני שואלת את השאלה ששאלתי בשרשור שלך , ודבר שני , מספיק מתייחסים אליי כאן באשפוז כמו לחרא קטן ומושתן , אז - תודה רבה על התגובות הסו קולד קשוחות שלך , יש לי מזה מעל ומעבר למה שאני יכולה לספוג כרגע במצבי. לכן , כפי שנאמר בסרט המקסים "במבי" שראיתי אתמול מרוב שעמום ורצון למשהו קצת תמים ומרגיע: "אם אין לך משהו יפה לאמר , עדיף שלא תאמר כלום". אבא ארנב כנראה חכם מאוד....

תודה, גלית, על הנימה מלאת ההערכה

שמשתמעת מההודעה שלך. כאן חמש לפנות בוקר, היה לי לילה מלא סיוטים, ואני אעשה מאמץ לחזור לישון עכשיו. אענה לך אחר כך.

טוב, נו סליפ טונייט, אז...

here we go. ראשית, קודם כל אשמח אם נוכל לעבור מרמת האד הומינם (יעני, זו שבה את טוענת שאני, ספציפית, צריכה לשתוק אם אין לי משהו נחמד להגיד) לרמת הדיון הרגיל בפורום דמוקרטי משובח כשלנו, שבו כותבות לא נוהגות להשתיק זו את זו (כן, אני זוכרת שכתבתי לך מתישהו בימים האחרונים "תגידי תודה ותשתקי". ה"תשתקי" שם היה מטאפורי). שנית, צר לי שככה את מרגישה שמתייחסים אלייך באשפוז. את יודעת שהייתי מאושפזת לא מעט פעמים וגם לא מעט זמן ואני בהחלט יודעת באיזו השפלה כרוך אשפוז, על אחת כמה וכמה כשאת כבולה למיטה ומכשירים ותלויה במצב רוחו של הצוות שבמשמרת, ולכי תדעי מה הם מוציאים עלייך. עם זאת, וזה משהו יפה שמרצה שתירגלתי אצלה פעם לימדה אותי להגיד לסטודנטים שהתלוננו על השבעים או שמונים או תשעים שנתתי להם במבחן, ציונים לא מתחילים ב-100. הם מתחילים ב-0. ואם מישהו קיבל שישים, ציון מבאס לכל הדעות, לא "הורדתי" לו ארבעים נקודות, אלא דווקא העליתי 60. אני לא, ואני מדגישה, אני *לא* כותבת לך את זה כדי להגיד שהציון שלך בהתנהגות או בתה"ש הוא 0 ולכן את צריכה להגיד תודה על כל התייחסות שלהם אליך, איומה ככל שתהיה. ממש, *ממש* לא. מה שאני מנסה להגיד הם שני דברים: הראשון הוא שאני מאמינה לך שבין הצוות בתה"ש יש כאלה שמתייחסים אלייך כמו (ציטוט שלך) "חרא קטן ומושתן", שצר לי עבורך שזה כך, ושאני חושבת שבמידה רבה זה לא קשור ספציפית אלייך אלא לרמת המקצועיות/אנושיות הנמוכה שלהם (כמו שלפעמים ציון נמוך במבחן אכן עלול לשקף את אי סבלנותה או אי תשומת לבה של המתרגלת הבודקת את המבחן המאה שמונים ותשעה על כוס הקפה העשירית בחצות הליל. האנלוגיה ברורה, כן?). עם זאת, וזו הנקודה השנייה כאן, זאת לא הפעם הראשונה שאת בתה"ש, גלית. והיו לך, אם אינני טועה, כמה טריקים בזמנו, שם או במחלקות אחרות, שמנעו מהצוות הטיפולי להעניק לך את העזרה, בעיקר הרפואית אבל אולי גם הנפשית, שאת זקוקה לה (אני טועה?). במילים אחרות, את לא מתחילה מאפס, אבל את מוכרחה להבין שאין שום סיבה שינהגו כלפיך בפחות מ - בואי נאמר - חשדנות. אז את לא מתחילה מאפס, אבל את (והטריקים שלך, של המחלה שלך, וואטאבר) מוכרים למערכת. אז אולי, רק אולי (וזאת הצעה; אני באמת לא יודעת) יכול להיות שחלק (חלק; אפילו לא הכל) ממה שאת תופסת עכשיו כחרא של יחס הוא פשוט חשדנות בריאה, קצת חוסר סבלנות בגלל שידוע להם היטב מה את עלולה לעשות, וניסיון אמיתי הפעם לגרום לך, על אפך ועל חמתך, לצאת מהמצב הפיזי הנוראי שלך? רק הצעה. בהקשר הזה, גלית, יש עוד משהו שצריך להיאמר: בחרת להתאשפז בתה"ש ולא בהדסה (כן, אני יודעת ששם היתה מיטה מוכנה במיוחד בשבילך ובהדסה לא בהכרח, אבל בואי נשים את זה רגע בצד). תה"ש (בעיני, לדעתי הפרטית בלבד, וכזכור, איני סמכות וכו') מציעים טיפול הרבה פחות טוב, הרבה פחות רציני, מזה שמוצע (הוצע לך!) בהדסה. הצוות בתה"ש (שוב, בעיני וכו') הרבה פחות מוצלח באנושיותו מזה שבהדסה (אולי זה עניין של שחיקה - הם רואים יותר חולות במצב כרוני, התת-מחלקה בהדסה חדשה יחסית וכן הלאה [אם כי אני יודעת שהיו גם שם שינויים לאחרונה, לא בהכרח לטובה. אבל זה לא העניין כאן]). בכל אופן, אני מניחה שגם את הדברים האלה את יודעת, ובכל זאת, כשכבר החלטת להתאשפז, בחרת בתה"ש. שתינו יודעות (הצהרת על זה כאן, ואמרת שהצהרת על זה גם בפני ד"ר גור) שאת לא מתכוונת להישאר שם לטיפול אמיתי (כזה שבו את עולה לBMI סביר לפחות [לא אמרתי בריא - אמרתי סביר]). אז מן הסתם הם יודעים את זה שם בצוות, ובכנות, אני מבינה למה הם לא מתייחסים אלייך באהדה גדולה. מכאן ועד להיות לא אנושיים יש מרחק גדול, זה נכון, אבל אי אהדה כללית מצדם זה משהו שאבין. הם משקיעים בך הרבה עכשיו, הרבה משאבים אנושיים, רפואיים, וכלכליים (אני יודעת שזה לא מעניין אותך עכשיו וזה בסדר גמור, אבל יש לך מושג כמה עולה יום אשפוז? כמה עולים המכשירים האלה שאת מחוברת אליהם? כמה עולה כל בדיקה? מישהו משלם על זה, גלית, והרבה מאוד כסף), כשלמעשה יכול מאוד להיות שהם מניחים שאם לא תמותי הפעם, הם יפגשו אותך באותו מצב בדיוק בעוד שנה, שנתיים, שלוש (איך ד"ר גור אמר? יכולת התאוששות מפליאה) לעוד סיבוב. הידיעה הזאת יכולה להעציב, שלא לומר לייאש, גם את אנשי הצוות הטובים והמיומנים ביותר. אני בהחלט יכולה להבין איך מתוך הייאוש הזה צומח כלפיך שם יחס של אי-חמלה. ודבר אחרון. מי שראוי שיחמול עלייך עכשיו, יעניק לך את האמפתיה שאת זקוקה לה כל כך, יתייחס אליך כמו בנאדם ולא כמו חרא, הם המעגלים הקרובים אליך: המשפחה שלך, החברים שנותרו לך. אני מקווה שזה מה שהם עושים, מבקרים הרבה, מחזיקים לך את היד, לא עוזרים לך לרמות את הצוות (אין לי מושג אם זה משהו שספציפית נעשה במקרה שלך אבל פז"ם מסוים בבתי חולים מלמד שמאושפזות עושות דברים כאלה). כאן בפורום, אני מרגישה, את מקבלת גם חמלה. לא רק, אבל גם. זה לא מעט, גלית. אגב, כשכתבתי קודם שבעיני ההורים שלך הם בני זונות התכוונתי שהם צופים בך משטה בהם כבר קרוב לעשור ועדיין (ככל הידוע לי - וכל מה שידוע לי הוא מה שאת כותבת בפורום) נותנים לך (למחלה שלך? לאישיות שלך? יש הבדל אחרי כל כך הרבה שנים? כל כך עצוב..) לסובב אותם על היד הקטנה. יש משפט יפהפה של דוד גרוסמן מתוך אחד הספרים שלו, והוא אומר שם משהו כמו - להורים שהיו לי נולדתי יתום. וזה עצוב נורא. מה שמרתיח, וגרם לי לכנות אותם "בני זונות", הוא שזה לא המקרה שלך. במקרה שלך נולדת לא-יתומה אבל בלי הורים (את רואה את ההבדל?). כבר שנים שהם שם, ולחלוטין לא שם. הם יכלו להציל אותך, והם לא. וזה מרתיח אותי לא בגללך, אלא בגללם. מקווה שהבהרתי את עצמי. זהו. אם אפשר לעזור בהמלצות למוזיקה טובה, סרטים טובים ("במבי" מרגיע אותך? אר יו סיריוס?? אמא שלו מתה!) ועוד דברים להעברת הזמן, רק תגידי. ושוב, בברכת החלמה הפעם

בראוו.

כנראה קטפת את תואר "אנורקסית העשור". אני מקווה שעכשיו (אחרי שקיבלת אישור רשמי לכך שהגעת לתחתית הסופית ממנה סנטימטר ימינה זה קבר) תצליחי להתפנות להשגת תואר חיובי יותר ומעורר הערצה אצל אוכלוסית האנשים הבריאים, והוא "אנורקסית העשור הצליחה להחלים". מאחלת לך מכל הלב שתצאי מזה לפחות לרמה שאינה מסכנת חיים ומאפשרת תפקוד אמיתי.

קולדון

New member
גליתוש יקרה

תחזיקי מעמד שם.... כמו בזמן מלחמה. הכי חשוב שתתאוששי ובכל מחיר... מחזיקה אצבעות ומקווה שתרגישי טוב יותר בקרוב!

מפון

New member
אני לא מצליחה להגיב

כי אני פשוט משקשקת רועדת מפחד למצוא בעיתון של מחר ידיעה על האנורקסית שנפטרה ושוב כתבה בynet עם תמונות של האנורקסית מלפני... ושוב בכי של כל המשפחה "איך לא הצלחנו לעצור את זה" ושוב זעזוע עמוק ממה שקורה לצעירות בימינו... רק שהפעם אני גם מכירה אותה הפעם יש לי רגש אליה הפעם אני מתה מפחד שזה עוד שניה יקרה אני לא מבינה איך את לא משקשקת גליתי- מה עוד צריך לקרות כדי שתתעוררי? את יודעת מה? זה כבר לא משנה. המשהו הבא שיכול לקרות כבר לא יגרום לך להרגיש כלום.

איך הרס לי את השיר..

מה זה פרסומת לאייפון או וואטאבר המכשיר הזה שם........... (השיר עצמו מהמם, אין צורך בלחן המעפן הזה והאלון עדר הזה.. בכלל בחורה אמורה לשיר את זה!!!!! בחורה כתבה אותו...... (אישה..)))

כן זה די הורס

שגבר שר את זה אבל זה הביצוע היחיד שהיה חוץ מיזה מה זה "אישה"?? יונה וולך המלכה בכבודה ובעצמה! :)

למעלה