אני עוזב את שינוי

אני עוזב את שינוי

אחרי מה שקרה ביום חמישי אחרון אני ומשפחתי לא נצביע שינוי יותר. הצבענו לשינוי פעמיים, עשינו זאת בלב שלם. חשבנו לעשות כך גם הפעם אך לאחר הרחקה של טומי מראשות המפלגה איננו רואים שום סיבה לעשות זאת. אנחנו מתלבטים בין קדימה למרצ. בצער אבי

טומי אינו חבר לא בקדימה ולא במרצ.

טומי הוא היו''ר הנבחר של שינוי ויכול מאוד להיות שהוא ישאר בראשה. איש לא הדיח אותו.

אין התלבטות, הצבע מרצ!

אני מניח שמו רבים מתומכי שינוי הצבעת עבורה בגלל 5 דגלים חשובים שהיא הניפה: 1. מלחמה בכפיה הדתית והקצאות הכספים לציבור החרדי. 2. דאגה לזכויות האזרח כולל זכויות נשים והומוסקסואליים (נושא שטומי לא כל כך אהב, אבל נגרר אליו בעל כורחו). 3. מלחמה בשחיתות הציבורית. 4. דאגה לשכבות הביניים. 5. הקצאת תקציבים לתחום התרבות. ניתן להתווכח מה מזה מימשה שינוי בפועל. לי למשל אין ספק שתמיכתה המוחלטת בתוכניתו הכלכלית של ביבי חיזקה בעיקר את 2 העשירונים העליונים ולא את מעמד הביניים. בכל מקרה, מרצ מחוייבת ל - 4 מתוך הדגלים האלה, כאשר לגבי מעמד הביניים תפישתה הכלכלית חברתית מצפה לסייע לשכבות החלשות כולל מעמד הביניים הנמוך (עשירונים 5-7). קדימה לא מחוייבת לכלום למעט שמירה על השלטון לעצמם.

netc

New member
מה ששינוי עשתה ב-4 שנים

לטובת החילונים, ומה שהיא ניסתה לעשות, מרצ לא עשתה מעולם. אם לא שינוי, אז עם כל העצב שבדבר, כנראה שקדימה.

vantan

New member
אתה מתחיל להתקדם בכיוון הנכון.

מה שלא עושה השכל עושה לפעמים הזמן (בסיוע האחרים העושים את מלאכתם של הצדיקים).

אם אתה כבר עושה כאן תעמולה, אז

תסביר לי, במה מרץ עדיפה עבור תומכי שינוי על זה? ולגבי מלחמה בשחיתות הציבורית, מה המקבילה של מרצ לתוכנית הזאת? את המלחמה של מרצ בכפיה הדתית ראינו כבר בממשלת ברק-שריד-ישי. לא תודה.

ח"כ רוני בריזון

למה דפקתם את רוני בריזון? היחיד שנלחם בכפייה הדתית בשינוי רק בגלל שהוא לא היה עם החבר'ה המזוהים עם רייכמן ופריצקי ? הזהרתי אותכם לפני כמספר שבועות בפני גניבת המפלגה. הנה זה קרה.

ותודה לאיתן שמודה בפנינו שח"כ

בריזון היה היחיד בשינוי שנלחם בכפיה הדתית, כלומר 13 האחרים לא נלחמו בכפיה הדתית. לאט לאט, אנשי שינוי המובהקים ביותר מתחילים להוציא את האמת החוצה.

ממש לא, אני לא איש שינוי כלל

אני מצביע שינוי בשנת 2003, שהתאכזב מהנהגת שינוי והסיר את תמיכתו מהמפלגה עוד לפני כשנה וחצי בגלל התנהלות הנהגתה. כיום אני תומך בתפנית ובעניין פריצקי עמדתי העקרונית הייתה נגדו ולא בעדו ואני כמובן לא מעוניין בחזרתו. לגבי רייכמן, אינני איש שלו, אבל לדעתי הדחיקה שלו אל מחוץ לשינוי הייתה משגה.

מי דפק את בריזון?

אף אחד לא דפק את בריזון. לאחר שפורז הפסיד את המקום השני, בריזון הכריז שהוא רץ למקום השלישי אבל לאחר 5 דקות כבר הודיע שהוא פורש, כך שמי שדפק את חה"כ בריזון, זה חה"כ בריזון.

עוזי דיין איש ראוי בהחלט

אין לי ספק שלאנשי קדימה יש הרבה כוונות טובות, ובהרבה תחומים הם קרובים לעמדות מרצ ושינוי, אבל: א. הפרק על דת ומדינה מנוסח בצורה סתמית וכוללנית ואין בו שום אמירה מחייבת. ב. חובת ההוכחה עליה, לעומת מרצ שניסתה להשפיע בנושאים האלה, אם כי לא היתה בעמדה של השפעה. ג. הסיכוי שלהם להכנס לכנסת הוא אפסי ולכן חבל לבזבז קול.

עדיפה מפלגה חדשה שטרם הוכיחה עצמה

על מפלגה שלא עמדה בהבטחותיה ולא הצליחה להוכיח. מלבד זאת שמרצ-יחד בראשות יוסי ביילין אינה אותה מרצ של שולמית אלוני שבאמת נושאי דת ומדינה היו חשובים לה. זו גם מפלגה שעמדותיה המדיניות אינן תואמות את עמדות מרבית הציבור. מה עמדתה של מרצ-יחד בראשות יוסי ביילין "היוזם" של יוזמת ז'נבה, בנושא השיבה? האם עמדה זו שוללת כל שיבה לתחומי מדינתת ישראל מכל וכל? מה עמדת מרצ-יחד לגבי צעדים חד-צדדיים? מה עמדת מרץ יחד לגבי גושי התיישבות שמעבר לאזור ירושלים? מה עמדת מרצ-יחד לגבי המשך ההפרטות והקטנת המגזר הממשלתי במשק? אני חושב שהתשובות לשאלות הללו מעניינות את תומכי שינוי.

ריאליסט

New member
לא נכון.

מעשית,בשתי הקדנציות שבהן מר"ץ וש"ס היו באותה קואליציה (רבין וברק),הן היו מסוכסכות ביניהן-וש"ס גרמה לפיטורי שולמית אלוני ויוסי שריד ממשרד החינוך-כי הם הזיקו לעניין של מר"ץ. נכון שהיום מר"ץ וש"ס תוקפות את שינוי בחריפות,אבל מסיבות שונות:מר"ץ מחזירה לשינוי מה שחטפה ממנה,וגם יש תחרות על חלק מסויים ממצביעים הפוטנציאליים.זה שש"ס תוקפת את שינוי - לא צריך להפליא אף אחד,אבל בעבר היא תקפה את מר"ץ באותה עוצמה. בלי קשר,מר"ץ עשתה שגיאה פאטאלית כאשר בחרה בביילין כמנהיגה במקום ברן כוהן.לביילין אכן יש יחסים מצויינים עם ש"ס-לא מהיום,וביילין קפיטליסט-גם לא מהיום.הפוך לרן כוהן.

למעלה