"אני נון-קונפורמיסט כמו כולם" - שאלון היכרות.

DAHUJI

New member
דוקטורט במה?

(שואל מתוך סקרנות גרידא).

לגבי האשפוז הכפוי - זה נחשב נון-קונפורמיסטי אם זה היה בכפייה?... לא בטוח.
כלומר, זה לא נבע מתוך החלטה מודעת שלך במסגרת הנון-קונפורמיזם.
בטח אוניברסילט יוכל לענות על זה בצורה "מקצועית".

DAHUJI

New member
"אני נון-קונפורמיסט כמו כולם" - שאלון היכרות.

(המשפט בכותרת מתוך "לא שם זין" של דן בן אמוץ).

בשם האל-הורות ובשם הנון-קונפורמיזם, חשקה נפשי לעשות סקר כללי ולא מחייב (מן הסתם) שתוצאותיו הסטטיסטיות לא יפורסמו לעולם בשום עיתון מדעי, אבל אולי אורנה דונת תוכל לעשות מזה לחוח.
בהשראת הבלוגים החביבים מאוד עליי ("הסולידית" ו"תנועת ההאטה-SLOW") הייתי מעוניין "להכיר" אתכם יותר טוב.
השאלון מופנה לנשים, לגברים, לבעלי חיים ולמחזיקי כרטיס VISA זהב.
(ה"להכיר" בגרשיים כי זו בקושי היכרות באמת).

הסיבה לשאלון - מעניין אותי לדעת "עד כמה" (איכותני, לא כמותי) אל-הורות מתכתבת עם אלמנטים נוספים של נון-קונפורמיזם. מעניין אותי לדעת בפן האישי עד כמה אתם "דומים" לי.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
1. מי מכם/ן שנמצא בזוגיות נשוי/נשואה לבן הזוג שלו?
אם התשובה היא כן - האם בצורה הטקסית-דתית המקובלת כדת משה וישראל? האם בצורה הטקסית-משפטית המקובלת בנישואים אזרחיים?
אם כן - האם היה טקס באולם שמחות או גן אירועים?

2. למי מכם/ן יש סמארטפון?
אם כן - בן כמה שנים הוא? כל כמה זמן אתם משדרגים/מחליפים אותו?

3. למי מכם/ן יש מכשיר טלוויזיה?
אם כן - כמה שעות להערכתכם אתם צופים בו כל יום?
אתם צופים במהדורות החדשות? צופים בתוכניות ריאליטי?

4. מי מכם/ן קורא עיתונים ביום יום שלו ומתעדכן בנעשה באופן יומיומי?
אם כן - גם עיתונים ומגזינים של סוף שבוע?

5. מי מכם/ן גולש באתרי החדשות באינטרנט (נניח Ynet או וואלה וכו') ומתעדכן בנעשה באופן יומיומי?
אם כן - כמה שעות להערכתכם אתם גולשים בהם במצטבר כל יום?

6. למי מכם/ן יש פרופיל קיים באתרים של רשתות חברתיות?
אם כן - פרופיל ב- Facebook? חשבון Instagram? שכחתי משהו?

7. מי מכם/ן מאמין באלוהים/בורא/יוצר?
אם לא - האם אגנוסטי? האם אתאיסט מוחלט?...

8. מי מכם/ן הוא אקדמאי ולמד לתואר ראשון-שני-שלישי באקדמיה/מכללה?
שאלת רשות, זה לא חשוב להבנת הקונפורמיזם - אם כן יש תואר, אז במה?

9. מהו סגנון המוזיקה המועדף עליכם/ן ושמלווה אתכם/ן כבר שנים רבות, כזה שלעולם תשמרו לו חסד?

10. היכן אתם עושים את מרבית הקריאה שלכם?... ספרים? בלוגים? אינטרנט? מגזינים נושאיים?

# יש עוד "שאלת קונפורמיזם" כלשהיא שלדעתכם/ן פיספסתי והיא ממש מתבקשת?...

מותר גם להורים לענות?

(צריך גם קבוצת ביקורת, לא?
). עונה בכל מקרה - אם אסור, אז דלג עליי.

1. נשואה. We eloped לקפריסין בלי שאף אחד יידע, ובהמשך (אחרי כחצי שנה, כולל ירח דבש) עשינו גם אירוע בארץ למשפחה ולחברים, עם רב קונסרבטיבי (לא דרך הרבנות), באולם.

2. יש לי סמארטפון כ-3 שנים. זה הסמארטפון הראשון שלי.

3. יש לנו טלוויזיה. היא לא מחוברת לכלום. הילדות צופות בה בסרטים.
אני לא צופה בחדשות או בריאליטי כרגע (כי הטלוויזיה לא מחוברת לכלום). אבל אם אני נמצאת במקום עם טלוויזיה שכן מחוברת, אני כן צופה גם בריאליטי (בעיקר אמריקני, אבל).

4. קוראת עיתון אם יש בסביבה - לא קונה. כנ"ל סוף שבוע. במאפייה אצלנו לפעמים נותנים עיתונים בחינם (כולל סוף שבוע) - אז אני לוקחת הבייתה.

5. אני גולשת ב-ynet, וואלה, nrg, ו-cnn - מציצה מדי שעה, בערך, בחדשות.

6. לא גולשת ברשתות חברתיות.

7. לא מאמינה באלוהים. אתאיסטית מוחלטת.

8. תואר שלישי, במדעי המוח (ראשון ושני בתחומים אחרים).

9. אני אוהבת שירים עצובים (כולל בלדות רוק), רובם על לב שבור, אבל כנראה כי זה רוב השירים העצובים שכותבים.

10. קוראת רוב הזמן באינטרנט.

עוד שאלות על קונפורמיות - אולי אם שירתת בצבא? אם יש לך אוטו/אתה נוהג? אם יש לך משכנתא?

DAHUJI

New member
ברור שמותר להורים לענות

צבא - נכון שזהו סמן קונפורמיזם ראשון מהמעלה, אבל לדעתי האישית היות ו"תופסים" אותנו צעירים ופוחזים, ומכניסים אותנו באלימות למערכת (מי שלא רוצה/מוכן הולך לכלא) ובתקופה שבה רוב הנערים/נערות בהכללה לא מפתחים מודעות נון-קונפורמיסטית מפותחת משמעותית (הדגש על משמעותית, כזו שעומדת על עקרונותית ואל על אם ישנה בכלל), אין מה לשאול עליו יותר מדי.
אלא אם אתה סרבן גיוס שהיה בכלא ולא היה מוכן להתגייס לצבא.

רכב - בחלקים שונים של הארץ, למשל בפריפריה צפון/דרום, זה כמעט הכרח. מי שגר שם יודע בהחלט.
לדעתי רכב הוא גם סממן מאוד חלש לקונפורמיזם, למרות מה שנדמה על פניו שהוא ועוד איך כן, ולו רק בגלל האילוץ שבלהחזיק אחד על מנת להתנייד בסופ"שים, לילות, חגים ובכלל במדינה שבה 20% מהזמן אין תח"צ (בסופ"ש ובלילות) וגם כשישנה היא מאוד מאוד לא יעילה (במיוחד בפריפירה, תושבי המרכז נהנים מתח"צ יעילה עשרות מונים מאלו שבפריפריה, רק שהם לא מעריכים זאת כי הם רגילים אליה).

משכנתא - הסולידית בהחלט תחשיב זאת כסממן ימני קיצוני לקונפורמיזם. אני אומר שמי שלא מוכן/רוצה לשכור וצריך את תחושת הביטחון של הבית בלי בעל בית שהוא לא אתה, אז אין לו ברירה

באמת מישהו מהכיתה שלי

התפרסם במידה מסוימת בגלל סרבנות מסוימת.
אבל אפשר גם להשתמט מהצבא, לא חייבים להיות סרבני גיוס.

ואתה לא חייב לקבל את ההצעות שלי לשאלות נוספות
- פשוט שאלת, אז עניתי...

KallaGLP

New member
ממש קל להתחמק מגיוס.

וכיום לדעתי זה אפילו לא מעיד בכלל על נון-קונפורמיזם כי כל כך רבים עושים זאת. לדעתי גיוס לצבא (או שירות לאומי כלשהו) אינו עניין של קונפורמיזם, אלא של משהו שלדעתי עומד מעל הסוגיה של קונפורמיזם/לא קונפורמיזם - עניין של מצפון. התחושה שמישהו אחר מסכן את חיי למעני בעוד אני לא מוכנה לתרום אפילו את המועט שאני יכולה בלי לסכן את עצמי יותר מדי, היא בלתי נסבלת מבחינתי.

evanescent

New member
ולמה אתה חיב להתניד בסופש"ים ולילות

כי אתה קונפורמיסט שכמו כולם אוהב גם לעשות דברים בחוץ לפעמים בשעות הפנאי?

אני חושבת שהשאלות שלך מכוונות לבדיקה האם ועד כמה נמצאים במיינסטרים ופחות לבדיקת קונפורמיזם מול נון קונפורמיזם. השאלה שלי פה ממחישה את זה - יש משהו או כמה דברים שבהם ההעדפה שלך מתאימה לזו של הרוב, זה לא אומר שאתה קונפורמיסט. השאלה בקונפורמיזם היא לא מה אתה אוהב ומעדיף אלא האם במקרה שההעדפה שלך שונה משל הרוב אתה עדיין בכל זאת נוהג לפיה ועד כמה. השאלות שלך לא בוחנות העדפות מול מימוש אלא רק מימוש. יכול להיות שמישהו יראה טלויזיה וריאליטי, יהיה לו פייסבוק וסמרטפון וכל שאר הדברים הנפוצים שציינת ועדיין יהיה נון קונפורמיסט, כי הוא יכול לעשות את הדברים האלה מהסיבה שהוא אוהב אותם וכאשר יהיה משהו שהוא אוהב בשונה מכולם הוא יעשה אותו גם. לדעתי המשמעות של קונפורמיסט היא לא רק לעשות מה שכולם עושים אלא לעשות דברים מהסיבה שכולם עושים. יש הבדל.

DAHUJI

New member
זו אכן נקודה למחשבה... יכול להיות שזה בעצם שאלון מיינסטרים.

קראתי את התגובה שלך כמה פעמים... היא מרגישה לי נכונה באיזשהוא מובן אינטואטיבי.
אני לוקח בחשבון את מה שרשמת. אולי לבושתי קישרתי בין הליכה בתלם (=מיינסטרים) לבין קונפורמיזם?...
אני עד כדי כך לוקה בהגדרות?
להבנתי, במצב שבו ההעדפה שלך מתאימה להעדפה של הרוב, משמע אתה "חלק מהעדר" (בלי להיתפס על המושג הזה). ברגע שאתה חלק מהעדר, משמע שאתה חלק מהקונפורמיזם. כלומר סוג של קונפורמיסט באותה העדפה ספציפית.
מכאן שאין קונפורמיסט מושלם ואין נון-קונפורמיסט מושלם.
ומכאן שהמשפט של דן בן אמוץ - "אני נון-קונפורמיסט כמו כולם" הוא בהחלט נכון...
כולנו "לוקים" בקונפורמיזם בהעדפות X ובנון-קונפורמיזם בהעדפות Y. הכל כתלות במה שנוח לנו ו/או באידיאולוגיה או אג'נדה מסויימת שסיגלנו לעצמנו.

אז אולי כנקודה למחשבה - ייתכן ששיווי המשקל בין הקונפורמיסט לנון-קונפורמיסט הוא בכמה העדפות שהן "חלק מהעדר" (סמארטפון? צפיה בריאליטי? גיוס לצבא? עבודה מ- 8 עד 17:00? סרטים הוליוודים? וכו'...) הנון-קונפורמיסט משיל מעליו ו"מתנגד" אליהם...

עפ"י וויקפדיה (שנניח לרגע שהיא מקור מספיק אמין להגדרות של מושגים): "קונפורמיוּת או קוֹנְפוֹרְמִיזְם, (בעברית: תַּלְמָנוּת) היא הליכה בתלם, הסתגלות, שינוי בהתנהגות או אמונות של אינדיבידואלים בהתאם לנורמות או כללים הנהוגים בחברה או בקבוצה."
לגבי נון-קונפורמיזם, גם באדיבות וויקיפדיה, יש להבדיל בין נון-קונפורמיזם לבין אנטי-קונפורמיזם (אישית, נדמה לי שלפעמים אני יותר מהסוג השני מאשר הסוג הראשון).

והשאלה הכי חשובה בקשר למה שרשמת - למה ההעדפה שלך מתאימה לזו של הרוב? איך הרוב או "השיטה" הרגילו ואימנו אותך להעדיף כמו הרוב?... השאלה היא באם אתה עושה את כל מה שהסביבה עושה, אז למה אתה אוהבת את הדברים האלו? איך התרגלת או הורגלת לאהוב אותם?...
וכן, יש בהחלט חלק גדול בלעשות את מה שכולם עושים ולהיחשב כקונפורמיסט מבלי קשר לסיבות שבגינן אתה עושה את מה שהכלל עושים. אם אתה אוהב את זה וזה נוח לך או שלא.

לפי ההגדרה שהבאת מויקיפדיה,

זה אכן לא קונפורמיזם להיות בעל אותה דעה כמו הקבוצה - הקונפורמיזם הוא לשנות את הדעה כי הדעה של הקבוצה היא שונה.
מאוד יכול להיות שיש דברים שרוב האנשים מעדיפים כי הם בני אדם ויש להם כל מיני דברים משותפים - למשל, המוח שלהם אומר להם שהטעם המתוק הוא טוב, וכו', אז רוב האנשים אוהבים דברים מתוקים. מי שאוהב דברים מתוקים, זה לא כי האחרים אוהבים דברים מתוקים, אבל זה כן אולי מאותה סיבה שהם אוהבים דברים מתוקים. מי שלא אוהב דברים מתוקים, זה לא כי הוא נון-קונפורמיסט ועושה דווקא. כנ"ל מוסיקה - רוב האנשים אוהבים מוסיקה (ולפעמים יש גם קונצנזוס די גדול לגבי שיר ספציפי), וזה קשור למערכת השמע, ולשפה, ולעוד כל מיני דברים. וחלק מהבחירה שלהם במוסיקה שהם אוהבים קשור גם למוסיקה שהם שמעו בחייהם - ומהבחינה הזאת אפשר לומר שהם אימצו את הטעם של הסביבה או משהו בסגנון, ושהם קונפורמיסטים - אבל שוב זו לא הסיבה שהם אוהבים את המוסיקה הזאת, אלא כי זו המוסיקה שהם נחשפו אליה. אבל אם מישהו נחשף למוסיקה אחרת בבית, נניח, או באיזו תחנת רדיו או תקליט שהוא מצא, אבל מתכחש לה כדי להשתלב בחברה ומאזין למוסיקה שדווקא לא לגמרי מוצאת חן בעיניו - אפשר להגיד שזה סוג של קונפורמיזם.
או אם מישהו עונד תכשיטים על אף שזה לא נוח לו וגם לא נראה לו יפה, כי כך כולם עושים - גם זה קונפורמיזם.
כך שהשאלה המהותית היא דווקא כן למה אתה עושה מה שאתה עושה (לאו דווקא באופן מודע), ואם זה בגלל הקבוצה או לא.

DAHUJI

New member
אז אני לא מבין משהו מכל ה"התפלספות" הזו...

שיהיה ברור - התפלספות במובן החיובי, לא השלילי. אני באמת מעוניין להבין ונהנה מהתגובות שלכן שמחכימות אותי. כשמסבירים לי לאוט אני מבין מהר.
משהו פה מתפספס לי פחות בהגדרה, אלא יותר באיך שאתן שניכן רואות ומבינות את הקונפורמיזם לעומת הנון-קונפורמיזם...

בשאלות ששאלתי בשאלון, ניקח את דוגמת הסמארטפון.
על פי מה שאתן כותבות, ולפי איך שאתן מבינות את ההגדרה, ואני מבין אותה אחרת -
קונפורמיסט = למישהו יש סמארטפון, אבל זה ממש לא נוח לו, הוא לא סובל אותו כי הסוללה נגמרת מהר, הוא מגושם איתו, זה ענק לו בטירוף בכיס, והוא בכל זאת הולך איתו ומשתמש בו רק כי הוא רוצה להיות חלק מהכלל - רק אז זה קונפורמיזם?...
נון-קונפורמיסט = מישהו שסמארטפון משמש אותו מעולה, מקל עליו את החיים, יושב לו נפלא בכיס כסמל סטטוס ואפילו הגודל של הסמארטפון מאוד נוח לו, אבל רק בגלל שיש לכולם סמארטפון הוא לא יחזיק אחד?...

על נון קונפורמיזם

בספר מבוא בפסיכולוגיה חברתית נכתבה הגדרה דומה להגדרה בויקיפדיה.

קונפורמיות חברתית [conformity] היא סוג של שינוי עמדה או שינוי התנהגות ולא סוג של עמדה או של התנהגות.

קונפורמיות היא שינוי עמדה או שינוי התנהגות או שינוי תפיסה מתוך מטרה שהעמדה, ההתנהגות או התפיסה יתאימו לנורמה הקבוצתית.

בקונפורמיות המניע או המוטיבציה לשנות את העמדה או ההתנהגות הוא הרצון לציית לנורמה קבוצתית.

לדוגמא: אדם הצופה בסדרה קומית בקבוצה צוחק מפני שכולם צוחקים והוא לא רוצה להיות חריג או יוצא דופן.

אדם שותה כמות גדולה יותר של אלכוהול במסיבה יותר מכפי שרצה באמת, רק משום ששתייה בכמות כזאת היא המקובלת שם.

[אריאל להמן בהשתתפות מירב מרום, הקבוצה, בתוך פסיכולוגיה חברתית, כרך ד', יחידה 7, ע' 55].

לכן, עצם היות עמדה או התנהגות תואמים לעמדת הרוב או התנהגות הרוב אינה קונפורמיות כי ייתכן שעמדה או התנהגות כזאת לא השתנתה בשל הרצון לא להיות חריג.

נקודה נוספת, הקונפורמיות יכולה להיות לקבוצה בחברה ולא לחברה בכללותה. אישה משתייכת לקבוצה כאשר הנורמות בקבוצה נוגדות את נורמות החברה הכללית תהיה קונפורמית לקבוצה אם היא תתנהג מתוך רצון לא להיות חריגה בקבוצה למרות שהיא תהיה חריגה בחברה הכללית.

לכן, אם אדם חריג בחברה הכללית ייתכן שהוא קונפורמי לקבוצה שהנורמה בה היא החריגות הזאת.

נקודה נוספת יש שני סוגי קונפורמיות [1] הליכה בתלם [2] קונפורמיות המערבת שינוי תפיסתי או קוגניטיבי

בהליכה בתלם הקונפורמי לא חושב שהרוב צודק אבל הוא לא רוצה להיות יוצא דופן. הוא מעדיף לא להפר נורמות אבל הוא ממשיך להתנגד לנורמות.

לעומת זאת, ב- [2] המטרה של הקונפורמי היא להיות צודק ולהחזיק בידע תקף והוא מציית לנורמה כי הוא חושב שהנורמה צודקת או מייצגת ידע תקף. זו קונפורמיות הכרוכה בשינוי תפיסתי או קוגניטיבי. כאן הכוח של הנורמה השפיע על המחשבה ביחס לנורמה.

הבחנה נוספת שאולי חשובה היא בין נון קונפורמיות לאקסצנטריות. האקסצנטרית מתנהגת בניגוד לנורמות. אבל נון קונפורמיסטית אינה בהכרח אקסצנטרית. ייתכן שהיא מתנהגת בהתאם לנורמות כי פשוט היא לא חולקת על הנורמות. היא שופטת את הנורמות באופן עצמאי ומתנהגת בהתאם להן מפני שהיא מסכימה איתן ולא כי היא לא רוצה להיות חריגה ולא כי היא חושבת שנורמות מייצגות אמת בדרך כלל. הנון קונפורמיזם שלה יתבטא רק במקרה שהנורמות ינגדו את עמדתה אבל ייתכן שהנגדה כזאת עדיין לא התרחשה.

לגבי השאלון שלך אם כבר הוא בודק אקסצנטריות. אבל לדעתי גם אם אדם יימצא בשאלון הולך לפי הרוב עדיין ייתכן שהוא חריג אבל השאלון לא שאל על החריגות הזאת. למשל, שאלת האם אנחנו בזוגיות. אבל לא להיות בזוגיות כרגע זה לא כל כך חריג. לעומת זאת אדם שמימיו לא היה בזוגיות בכלל זהו חריג מובהק. אבל לא שאלת האם אי פעם הייתם בזוגיות?

אני שמעתי על אישה שלא מבינה איך אפשר לרצות לישון עם עוד אדם באותה מיטה. זו פגיעה בעיניה באיכות השינה ובאיכות החיים שיש עוד מישהו כל כך צמוד אליה כאשר היא ישנה. זה מאיים על המרחב הפרטי שלה. השאלון שלך לא יתפוס חריגות כזאת, אם יש כזאת.

לא, נון-קונפורמיסט

הוא לא אנטי-קונפורמיסט - הוא לא בהכרח יעשה ההפך ממה שכולם עושים רק כי הם עושים את זה. אבל גם אם כולם עושים משהו, אם לו זה לא נראה, הוא לא יעשה את זה רק כי כולם עושים.
לא כל דבר שהרבה אנשים עושים הם עושים כי זה משהו ש"טבעי" שהם יאהבו - יש דברים שהם באמת עושים כי הם הנורמה וזה מה שמקובל. קונפורמיסט יעשה את הדברים האלה, נון-קונפורמיסט לא. המשהו הזה הוא לא משהו שברור שכולם ירצו ולא משהו שברור שכולם לא ירצו, סתם משהו - כמו, נניח, ללבוש בגד מסוים שאופנתי, או לאהוב להקה מסוימת כי היא פופולרית, או לצפות בתכנית מסוימת כי כולם צופים בה, או ללכת לתנועת נוער כי זה מה שמקובל בבית הספר שלו ועל אף שהוא לא מת על זה, או ללכת ללמוד מחשבים כי זה מה שכולם עושים, וכו'.

evanescent

New member
גם אני חושבת מה שכבר ענו.

זה לא שהשאלון לגמרי לא קשור לנושא הקונפורמיזם כי הוא כן יכול להראות נטיות נון קונפורמיסטיות, אבל רק כשנתנות תשובות שליליות בקשר למנהגים הנפוצים. אם התשובות חיוביות אז עדיין אי אפשר לדעת אם העונה קונפורמיסט או לא. לכן אמרתי שהוא פחות בודק קונפורמיזם מול נון קונפורמיזם ויותר משהו אחר...

KallaGLP

New member
לדעתי האיש בדוגמה האחרונה שלך אינו נון-קונפורמיסט,

אלא טיפש עקשן. הוא מוכן לחבל בהנאתו מהחיים רק כדי לעשות דווקא (גם לעצמו)
ולהיות שונה בכל מחיר? זה מגוחך. נון-קונפורמיסט הוא מי שלא מפחד להיות שונה כשזה מתאים לו ועונה על הצרכים והרצונות שלו, לא מי שעושה לעצמו דווקא ולא נהנה רק כדי לעשות לאחרים דווקא ולהראות שהוא לא כמו כולם. אדם כזה, לפחות לדעתי, הוא סתם אידיוט.

evanescent

New member
אני לא יודעת אם זה יותר אידיוטי מקונפורמיזם

גם קונפורמיסט הסיבות שלו חיצוניות למה שנוח לו ותלויות במה שאחרים עושים. לקונפורמיסט יש צורך שמתנגש עם מה שנוח לו, צורך להיות כמו כולם, שהוא מה שמכריע אצלו. לאנטיקונפורמיסט אולי יש צורך להוכיח שלא יגידו לו מה לעשות ואצלו זה מכריע את מה שהכי נוח לו. שניהם צרכים פסיכולוגיים. איזה נימוק יכול להיות כך שהצורך השני יותר אידיוטי מהראשון?

KallaGLP

New member
לא אמרתי שאין קונפורמיזם שהוא אידיוטי.

זה בהחלט פועל לשני הכיוונים - קונפורמיסט עלול לעשות משהו שממש לא נוח, לא טוב ולא נעים לו רק כדי להיות כמו כולם. בהנחה שאין סנקציות שיכולות לפגוע בו אם יפעל כך אפילו יותר מאשר המידה שבה ייפגע אם לא יפעל, זה אכן טפשי. אבל לדעתי לפחות בחלק גדול מהמקרים הקונפורמיסטים לא ממש סובלים מזה שהם כמו כולם, ואי הנוחות והטרחה של להיות שונים ולהילחם נגד המוסכמות יותר גדולה מבחינתם מאי הנוחות של לנהוג כמו כולם. אז הם ממש לא בהכרח מתנהגים בטפשות. לעומת זאת מהתנהגות שתוארה כנון קונפורמיזם (שלדעתי היא לא דוגמה טובה לנון-קונפורמיזם דווקא) כל הצדדים נפגעים ואיש אינו מרוויח. אין כאן שיקול מה גורם פחות אי נוחות, יש כאן אי נוחות מקסימלית ולא מאוזנת, כולל לאדם עצמו.

evanescent

New member
נראה לי הכי סביר שגם כאן יש שיקול

מה פחות נוח כי אם לנהוג באנטיקונפורמיזם (מוסכם ביננו שזה לא נונקונפורמיזם) לא היה משרת אצלו שום צורך הוא לא היה נוהג כך. אם יש צורך אז יש שיקול, כי יש את הנוחות האחרת שזה מתנגש איתה.

למעלה