אני מ-א-מ-י-ן

קישקאשת

New member
אני מ-א-מ-י-ן

אלי חזן על בנימין נתניהו ועל הזיכרון הקצר של מבקריו, ששכחו את המצב המשק שקיבל ב-2003 ואת המצב הביטחוני ב-1996ביום שישי האחרון כתבה מיכל מירון-שקד, כי היא גאה בכך שהעם אינו מאמין יותר לבנימין נתניהו שיצליח למגר את העוני בתוך 3 שנים ואינו מפחד מאזהרותיו בנושא החמאס. אך אין ספק שדבריה המעניינים ראויים לעיון נוסף. גם אני אינני מאמין לכל מילה של בנימין נתניהו, כשם שאני מטיל ספק במילים רבות של פוליטיקאים שפיתחו לעצמם את אומנות השקר המהווה נורמה בעולם הפוליטי. אבל אני מאמין לו בכך שהוא אומר שיצליח למגר את העוני תוך שלוש שנים ולהתמודד בהצלחה עם האתגר הביטחוני והמדיני שמציב לנו החמאס. אני מאמין לו משום שנתניהו, בניגוד לפוליטיקאים אחרים במדינה הזו, התמודד היטב עם מצבה הקשה של הכלכלה ועם החמאס על פי תוכנית אידיאולוגית סדורה מראש והוא הוכיח שההתמודדות שלו הייתה מוצלחת, כי ציוניו במבחן התוצאה גבוהים וכי יש לתת לו להשלים את המלאכה. זיכרון קצר מאוד יש למבקריו של נתניהו, המטילים את ביקורתם בכל הקשור להבטחותיו בנושא ההתמודדות עם החמאס. רבים מהם זוכרים במעורפל את המציאות המטורפת שנוצרה בישראל עקב פיגועי החמאס באביב 1996. שבוע אחר שבוע נאלצו אזרחי ישראל חסרי האונים להתמודד מול גל טרור ענקי שפרץ בעקבות חיסולו של המהנדס יחיא עייש. נתניהו הבטיח בתשדירי הבחירות "שלום בטוח", אך רבים, בעיקר בקרב השמאל הישראלי, לגלגו על הבטחותיו להפסקות הפיגועים. נתניהו כיהן שלוש שנים כראש ממשלה ותקופה זו תיזכר כתקופה הרגועה ביותר בשנים האחרונות. כלומר, לא שלא היו פיגועים, אבל הוא הוכיח לראשונה בדור שלנו, דור שנות האלפיים, כי ניתן להתמודד עם הטרור ולהגיע לכך שהמצב יהיה נסבל בנסיבות הקשות. היום זה נראה "מובן מאליו" כי ניתן להתמודד עם הטרור, אך חובה עלינו לזכור כי נתניהו היה הראשון שהתמודד עימו בהצלחה והוא אשר פרץ את הדרך לכך. הוא לא המציא את הדבר יש מאין אלא הוא הניח את היסודות למה שקרא שר החוץ האמריקאי, ג'ורג' שולץ עוד ב – 1980, "דוקטרינת נתניהו" למלחמה בטרור. הכינוי ניתן בעקבות הוצאת ספרו של נתניהו : "הטרור: כיצד יוכל המערב לנצח". בספר הנדון הראה נתניהו, על פי משנה סדורה, כיצד ניתן להילחם בטרור הבינלאומי. ב – 1996, חודשיים לפני בחירתו ובשיא גל הפיגועים של אותה שנה, הוא הוציא לאור ספר הנקרא "מלחמה בטרור", בו ניתח בצורה מבריקה את הגילויים החדשים של הטרור הערבי עימו נאלצה ישראל להתמודד. הוא חשף בספר את שורשיה ושיטות פעולותיה של רשת הטרור של האיסלאם הפונדמנטליסטי, ולבסוף, הציע דרכים מעשיות להתמודדות עם הטרור שהופנה כלפי מדינת ישראל - נדמה לי שהוא הצליח בכך, לפחות הרבה יותר מהאחרים. זיכרון קצר מאוד יש למבקריו של נתניהו המטילים את ביקורתם בכל הקשור להבטחותיו בנושא "מיגור העוני תוך שלוש שנים". אותם ספקנים מתקשים להיזכר, כי המשק הישראלי היה על סף קריסה וכי כאשר הבטיח נתניהו כי הוא יוביל את המשק מקריסה לצמיחה גם אז היו תגובות ספקניות ורבים שאלו איך אפשר להאמין לאדם הזה, שבמשך שלוש שנים הראה לנו עד כמה הוא חסר אמינות. ובכן, מספר שנים עברו, והבלתי ייאמן נעשה, כאשר המשק עבר מקריסה לצמיחה. זה לא היה קל, נתניהו עמד מול אין ספור השמצות אך במבחן התוצאה הוא הוכיח שקיים את שהבטיח. נכון, העוני גדל וכלל הציבור הישראלי נפגע מהתוכנית הכלכלית, ביניהם נשים כויקי כנפו. אך אי אפשר להתעלם מכך שהצמיחה תועיל לאותם עניים בטווח הרחוק, בדיוק על פי תוכנית נתניהו בה התווה שלושה שלבים לפתרון הבעיה הכלכלית: א. שלב הבלימה של קריסת המשק. ב. שלב ייצוב המשק ג. מיגור העוני. כמו במלחמה בטרור, גם בנושא הכלכלי, לנתניהו יש תוכנית ברורה מראש עליה הצהיר עם כניסתו למשרד האוצר- אני מקווה שיתנו לו לסיים אותה. היום, "מובן מאליו" שניתן היה להציל את הכלכלה הישראלית אך ב – 2003 הציבור הישראלי היה חסר תקווה מהמצב. יותר מכך, לדידם של רבים עדיפה תוכנית כלכלית עם "כתף קרה" לחלשים שתציל את הכלכלה הישראלית מקריסה ולאחר מכן תפתח את הדרך למיגור העוני מאשר כלכלה לא אחראית עם "מילה חמה" שתוביל לקריסת המשק ועקב כך לחוסר תמיכה מוחלט בחלשים, שיגיע לכלל החברה. הכותבת גם עוסקת בתמונות מקמפיין 1996 של נתניהו והיא שוכחת כי בקמפיין בחירות יעשה פוליטיקאי כל שבאפשרותו על מנת להועיל לעצמו. הייתי מציע לה לבדוק קמפיינים של מפלגות אחרות ובייחוד של "קדימה" - מפלגה המציגה את שרון, למרות שהוא בכלל לא יהיה שם. ככלל, העיסוק המשני בתמונה זו או אחרת פוגם באיכות הדיון האם לנתניהו יש מדיניות טובה או לא ובאופן כללי מה הדרך הטובה למדינת ישראל. פרסומתלסיכום, העם בישראל מבקש לעצמו יציבות והוא נוהה אחר המפלגה אותה ייסד אריאל שרון, אותו אדם המזוהה יותר מכל בחמש השנים האחרונות עם יציבות. סיבה זו, יחד עם סיבות נוספות כמו התנהלות נתניהו בעבר, התנהלות חברי מרכז הליכוד והתנהגות חברי כנסת מהליכוד, מהוות סיבות מכריעות לנהירה אחר "קדימה". אך מי שיסתכל קדימה יראה, כי אהוד אולמרט איננו אריאל שרון, אולמרט השאיר אחריו את ירושלים כעיר בקריסה כלכלית ואם כשל בירושלים מדוע שיצליח באתגרים העומדים בפני מדינת ישראל המאוד מורכבת? מי שיסתכל קדימה יראה, כי רוב הגורמים שהשחיתו את מרכז הליכוד עברו יחד עם עומרי שרון ל"קדימה". מי שיסתכל היטב יראה כי הליכוד החל במה שדן מרגלית הגדיר "ניקוי אורוות" ומציג רשימה ראויה ומכובדת. מאידך, ב"קדימה" לא מצאו אפילו מקום זוטר לאישיות מעולה כדן מרידור בשל הווטו של המשפחה – משפחת שרון. מי שמסתכל לעתיד יודע, כי יש מצבים בהם ראש ממשלה שמגיע לקדנציה שנייה מתנהל בצורה אחרת ואחראית מאשר בעבר. אם יצחק רבין ז"ל עשה זאת גם נתניהו מסוגל, בייחוד לאור מעשיו והאידיאולוגיה המוצקת שלו. אני הייתי נותן לו לסיים את שהתחיל.

קשקאשת באמת מקשקש...

האם רק התמודדות אם גל של טרור יכולה לקבוע אם מישהו היה ראש ממשלה טוב או לא?! מה אם החברה ואם הכלכלה?! עד כמה שאני יודע נתניהו קיבל למשרתו חינוך וכלכלה בשיגשוג וסיים את הקדנציה שלו בכלכלה וחינוך בברוך. תראי... וגם בעיני חילונים חרדים בכל מין ריב בין שתי הקבוצות נתניהו תמיד באופן גורף היה לצידם של החרדים דבר.. שמעליב חילוני כמוני ועוד רבים אחרים באופן אישי... אני לא הייתי ממליץ להציבא למפלגה שבראשה עומד מישהו שמציע לכל היותר לפלסטינים אדמה בגודל של מגרש פינג פונג למדינתם העתידית .. זה לא רציני ואפילו ילדותי.. במקום לשמוע מנתניהו מה כן הוא יביא לפלסיטנים אני שומע רק לא לא לא ועוד פעם לא.. הוא גם את בקעת הירדן יספח לישראל גם את ירושלים גם שטחים רבים גם את כל אזרוי הביטחון כל ההתנחלויות... זה ממש גובל בלהצחיק.. זה טוב ויפה להיות צודק אבל צריך להיות גם חכם נתניהו יכול להחיזק כל החיים שלו בשטחים שהוא רוצה לספח אך זה לא אומר שהוא יגיע איי פעם לשלום אם הפלסטינים..

ramizzz

New member
יש בכלל ספק מי מתאים: רק נתניהו

השאר לצנים מגוחחים שכל הקשר שלהם לרשות הממשלה הוא מקרי והם בכלל אנשים כושלים

bhnadav

New member
יפה אמרת, נתניהו -

ליצן מגוחך שכל הקשר שלו לראשות הממשלה הוא מקרי והוא בכלל איש כושל.

קישקאשת

New member
נכון אולמרט ..............

ראשי ממשלה בעבר: יצחק רבין - רמטכ"ל ושר בטחון בנימין נתניהו - קצין בסיירת מטכ"ל אהוד ברק - רמטכ"ל אריאל שרון - אלוף פיקוד דרום ושר בטחון אהוד אולמרט - כתב צבאי בעיתון "במחנה" האם תתנו לאדם שמעולם לא הוביל פלוגה בצה"ל להוביל מדינה שלמה? האם הוא יהיה אחראי על בטחונה של מדינה שלמה? אולמרט לא מתקרב לקרסוליים של שרון.

תות15

New member
לא שאני בעד אולמרט

אבל באמת אין קשר בין חובה להיות בתפקיד מרשים בצבא לבין לכהן בתפקיד ראש הממשלה. יש גם ראשי ממשלה\פוליטיקאים שמעולם לא לקחו תפקיד יותר מידי גדול בצבא והצליחו בחיים הפוליטיים ובהנהגת המדינה (דוד בן גוריון למשל)

קישקאשת

New member
וקשר משפחתי ?

מה אתם יודעים על המשפחה שאהוד אולמרט גידל? המשפחה הלוחמת של אהוד אולמרט 1. עליזה, הרעיה והאם, ציירת, פעילת שמאל קיצוני ידועה. 2. הבת דנה אולמרט, פעילת שמאל קיצוני הרודפת את חיילי צה"ל מטעם אירגון השמאל הקיצוני "מחסום ווטש", לסבית ידועה המעודדת את התופעה. שני בניו של אולמרט ירדו מהארץ: 3. הבן שאול אולמרט, חושב שצה"ל הוא "צבא כיבוש", סרבן שירות מטעם "יש גבול"; ירד מהארץ, מתגורר בניו-יורק. 4. הבן אריאל אולמרט, כלל לא התגייס לצה"ל, ירד מהארץ, מתגורר בצרפת. האם תתנו לתנועות השמאל הקיצוניות ביותר דריסת רגל במשרד ראש הממשלה?! האם אדם כזו ראוי לשמש דוגמא בתור ראש ממשלה? אז מה הפלא שאהוד אולמרט מבלה את רוב זמנו בחו"ל? כשאולמרט ייכנע לחמאס הילדים של כולנו ואנו נשלם את המחיר, באותו הזמן ילדיו של אהוד אולמרט יאכלו קרואסונים בצרפת ויפעלו נגד צה"ל ובעד הפלסטינים

קישקאשת

New member
קודם שהמנהיג הנערץ שלך ידבר בשפה

יפה רק דברי שיטנה יוצאים בפיו באופן אישי .לא צריך להוסיף יותר מזה .

yogniz

New member
סליחה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני לא תומך באולמרט וקדימה, אבל הדברים שלך יכולים להרגיז חצי מדינה. דבר ראשון, משפחה לא בוחרים. ולא בוחרים ראש ממשלה ע"פ משפחה. אתה רושם שאישתו של אולמרט ציירת- כאילו זה דבר רע...וגם פעילת שמאל קיצוני זה לא דבר רע, תתחילו לכבד דעות ש/ל אחרים, אין אמת צודקת- כל אחד ואמת שלו ושאנשים במדינה הזאת יתחילו להפנים את זה ולחשוב שהם מתעלים מעל כולם. מה לעזאזל הקשר לזה שהבת של אולמרט לסבית ומה לעאזל אתה מנסה להגיד "מעודדת את התופעה"
זה בדיוק כמו שאני אגיד "עמיר פרץ מזרחי ומעודד את התופעה" או "שאול יהלום דתי ההמעודד את התופעה". "התופעה"- היא בחירתה האישית של בתו של אולמרט (אפילו אי אפשר להיגד "בחירה" כי לא בוחרים את זה, אני אומר מנסיון), זה לא דבר רע ושימוש פוליטי בדבר הזה כנגד אבא שלה זה דבר מסריח במיוחד. "רודפת את חיילי צה"ל"- שוב...לא לקשר בין המשפחה...אבל בשביל הפרוטוקול...מה עם המתנחלים והמתיישבים הבלתי חוקיים שמאיימים על חייהם של חיילי צה"ל והמשטרה
וסרבני המצפון הימניים
אני לחלוטין נגד סרבנות והשתמטות מהצבא- אבל המצפון של המתנחלים לא עולה על מצפון "פעילי השמאל"..מה גם שלא ידוע לי על "פעילי שמאל" שמאיימים ממשית על חייהם של חיילים (יש כאלו שמכים חילים- ודינם כדין המתנחלים שמכים חיילים בדיוק) תפסיק להטפל לטפל- לעיסוק של משפחתו או איפה הם חיים (אגב, ביבי עדיין חושב שהוא חי בארה"ב כנראה ומנסה להביא אותה לפה). אף אחד לא מצביע עבור המשפחה של אולמרט- ועובדה, שעם כל ה"שמאלניות" במשפחה שלו- אולמרט היה זמן רב איש ליכוד- וגם עכשיו וקדימה- הוא רחוק עשרות קילומטרים ממה שאתה מכנה "שמאל קיצוני" וגם מהשמאל הפחות קיצוני.

קישקאשת

New member
חמור מאד שאיש ציבור תומך בסרבנים!

וזה נמצא במשפחתו ! מה הוא מייצג ! איך הוא יכול להגיד לצעירים להתגייס בעוד כל משפחתו היא סרבנית ! אתם מדברים שטויות ! הוא ראש ממשלה של המדינה ,צה"ל ראה מה הוא מייצג !

yogniz

New member
תגיד לא קראת כלום ממה שכתבתי?../images/Emo109.gif

לא בוחרים על פי משפחה- סוף פסוק. הוא לא תמך לא תומך ולא יתמוך לעולם בסרבנות.. יש מספיק סיבות למה אהוד אולמרט לא טוב בתור ראש ממשלה...אבל ההאשמות חסרות השחר שאתה יורק פה הן לא סיבות כאלה. ויש הרבה יותר סיבות למה מר בנימין נתניהו הוא לא טוב בתור ראש ממשלה (מבלי לזבל על המשפחה שלו...ועל אישתו המופלאה)

קישקאשת

New member
הבן אדם מיצג ע"י משפחתו תמיכה

בסרבנים , נקודה ! אדם נמדד ע"פ דרכו וסביבתו הקרובה ,ודרכו של אולמרט חסרת עמוד שידרה. הגד לי מהם חבריך ואני יגיד לך מי אתה .

מה רע להיות לסבית ידועה?!

ואיזה תופעה היא בידיוק מעודדת?! מה שנכון נכון קדימה עוקפת משמאל את שלום עכשיו ומרצ..

היום זה זה כבר לא ממש במודה

גנרלים ופוליטיקה.. לא חיייבם להיות איש צבא בכיר בשביל לנהל מדינה.. תשאלו את טוני בלייר.. ואנחנו כבר לא בשנות ה80 ה70 וכו..

למעלה