אני מתפטרת...

לאה_מ

New member
מאיה יקירתי ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

כמו שכבר כתבו כאן (עד שהגעתי בטח כל ההודעה שלי תהיה מורכבת מקטעי דברים שכבר נאמרו לפני...), ההתמודדות עם השדים שבעברנו היא קשה מכל, אבל עצם ההתמודדות הוא צעד ענק בדרך לפתרון. לי יש הורים נפלאים, שאני מסתכלת עליהם כמודל לחיקוי ולא כמשהו שצריך לברוח ממנו, ובכל זאת אני מוצאת את עצמי לפעמים מתפרצת על הילדים, חסרת אונים לגבי דרכי הפעולה שלי איתם, או בתחושה שאני אולי "יודעת" מה צריך לעשות, אבל לא יודעת איך עושים את זה... אני לא יכולה אפילו לדמיין איך זה לעשות את אותו הדבר כשאת לא יכולה לחשוב מה אבא/אמא שלי היו עושים במקרה כזה (או פשוט להרים טלפון ולהתייעץ)... את יודעת מה? קצת אני כן יודעת, כי יש לי בבית בן זוג שמתמודד עם שדים משלו... אבל הספקות שלנו, החרטות שלנו, ההתלבטויות שלנו, הציפיות והאכזבות שלנו, הכעסים וההתפרצויות שלנו כולם תולדה של האנושיות שלנו. ומה שנפלא באנושיות הזו היא שהיא גם מאפשרת לנו ללמוד ולהתפתח ולהשתנות, מאפשרת לנו לכעוס וגם לחוש אמפתיה וחמלה כלפי אובייקט הכעס שלנו, מאפשרת לנו להתנהג בצורה מסויימת וגם לנסות להסתכל על עצמנו מבחוץ. אני מצטרפת להמלצה על טיפול עבורך. אני חושבת שההתמודדות הקשה שאת נמצאת בה כעת היא משהו שצריך תמיכה כדי לעבור אותו. ולמרות שטיפול עולה כסף, אני רוצה להמליץ על עוד משהו שעולה כסף - שמרק, לפחות בתקופה הזו, יעבוד קצת פחות. שאת לא תצטרכי להתמודד לבד בתקופה שכל כך קשה לך. אני יודעת שהמשמעות של זה היא פחות כסף לפרנסת המשפחה, אבל אני חושבת שהרגיעה הנפשית שזה יתן לך לא ניתנת למדידה בכסף. לגבי הגמילה של אביגיל (ואולי גם באופן כללי) - אני חושבת שמה שאת עוברת במישור הזה הוא מעמסה כבדה מדי לכל אדם שפוי, בעיקר כשלא מדובר בפרק זמן קצר וחולף, אלא באמת בתקופה ארוכה מאד של פספוסים חוזרים ונשנים (ואני עדה שההתמודדות שלך בהחלט ראויה לציון!). אמרתי לך אתמול, שאני לא הייתי מצליחה להשאר רגועה בסיטואציה הזו. יחד עם זאת, הפתרון הוא לא טריוויאלי. חשבתי על זה הרבה, והנה ההצעה שלי (שאין לה ערובות, אבל אני מאמינה שהיא יכולה לשנות, וגם להתאים למערכת היחסים בינך לבין אביגיל) - אני חושבת שאת צריכה להתמקד בפניה לאביגיל ב"מסרי אני" ולא "מסרי אתה" - לא "למה עשית פיפי על הרצפה?" או "בפעם הבאה תעשי בשרותים", אלא "מכעיס אותי שאת עושה פיפי על הרצפה", "כשאת עושה קקי בתחתונים אני מרגישה מיואשת" וכד'. אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אביגיל, ודוקא ההתפרצות שאת מתארת היא טריגר מצויין לשיחה כזו. אני הייתי אומרת לה "אביגיל, אני אוהבת אותך, אבל קשה לי מאד עם העובדה שאת בוחרת לעשות פיפי וקקי בתחתונים ולא בשרותים. זה מכעיס אותי ומייאש אותי, ומביא אותי לכעוס ולהתפרץ עליך בצורה שלא נעימה לשתינו, ושאחר כך אני מתחרטת עליה. אני אוהבת אותך מאד. אני לא רוצה להרגיש כך. אני לא רוצה לכעוס כל כך הרבה. אני מקווה שאת תשתפי איתי פעולה ותעשי פיפי וקקי בשרותים כדי ששתינו נוכל להתקדם מהמצב הזה ולעשות ביחד דברים שנעימים לשתינו". מאיה, אביגיל היא ילדה מדהימה. היא מאד אנרגטית ועוצמתית, והדברים אצלה קורים בווליום גבוה יחסית. אני מאמינה שיש לה יכולת לקחת חלק בשיחה מן הסוג האמור, וגם להתקדם יחד איתך. כמו יתר הדברים אצלה, גם האהבה שלה אליך מובעת ומשודרת בעצמה רבה, ואני בטוחה שאת העצמה הזו אפשר גם לרתום לטובת העניין הזה. אני מוסיפה עוד
אחד לסיום. אז לפני שאת מתפטרת, תני לי לנסות לשכנע אותך להתחרט - נראה לי שאת עושה את העבודה שלך על הצד הטוב ביותר

f u f u

New member
איזה דברים מרגשים..

אני חיבת להודות שאני קצת מקנאה בך (לא קצת, הרבה). קראתי לא פעם על מה שאת חושבת ומרגישה להורים שלך, שהם מודל לחיקוי עבורך ובא לי לבכות. השאלה שלי, לאה, (או מישהי אחרת) האם זה בגלל הקבלה שלך או שבאמת הם כאלה מדהימים? ומה הופך אותם לכאלה או אותך למה שאת בתוך מערכת היחסים בינכם? אני מקווה שהשאלה ברורה.

לאה_מ

New member
../images/Emo9.gif (זהירות, דביק! ../images/Emo18.gif)

קודם כל, זה הם ולא אני. כלומר, אני, כמובן, מי שאני, בין היתר, בזכותם, אבל לא הייתי צריכה לעבור בבגרותי תהליך כלשהו כדי לקבל את הורי. הם בהחלט מהמקובלים אצלי
אני לא יודעת מה הופך אותם לכאלה. הם פשוט אנשים נפלאים (בעיני) והורים נהדרים. יש גם כאלה, לא? לא כולנו חווינו ילדות של משברים וכעסים ואכזבות - יש גם כאלה שחושבים שההורים שלהם הם אחלה (זה בטח לא רק אני
). את יודעת איך תמיד אומרים שלילדים יש שבר כשהם מגלים שההורים שלהם לא באמת יודעים הכל? לי זה לא ממש קרה אף פעם
, כלומר, אני יודעת שההורים שלי לא יודעים הכל. אני לא מסכימה איתם על כל דבר, יש לנו נקודות מחלוקת ודעות שונות בעניינים שונים, אבל אני מאד מעריכה אותם, אני חושבת שהם אנשים חכמים, חושבים, מקצועיים, אוהבים, והורים מאד מודעים לעצמם, לילדים שלהם (וגם לנכדים
) ולהורות שלהם. בהחלט יש לי היום כמה דברים שבדיעבד אני חושבת שהם טעו בהם כהורים, אבל באמת - זה ממש בשוליים, לדעתי, ולא נגרם לי שום נזק בלתי הפיך מהטעויות האלה (ולמען האמת אני לא חושבת שאני הייתי עושה עבודה טובה יותר). ומה שהכי חשוב, ומה שאני חושבת שהכי נפלא בהם (סליחה על ההשתפכות
) זה הקבלה המוחלטת שלהם אותנו כבני אדם, והיכולת שלהם באמת לא להעמיס עלינו יותר מדי מהציפיות שלהם, ולאפשר לנו לגדול להיות מי שאנחנו. אני מאד מקווה שאני אהיה לילדי אמא טובה כפי שההורים שלי היו עבורי. אני יודעת שבגלל הדוגמא האישית שקיבלתי מהורי יש לי בסיס טוב יותר להצליח במשימה הזו.

הילהל

New member
את לא לבד../images/Emo6.gif

שם אני מאוד אוהבת ומעריכה את הורי ומקווה "להשתוות" אליהם בהורות שלי. אני לא רוצה להיות זהה להם - יש דברים שאני רוצה לשנות, אבל יותר מזה יש דברים שאני רוצה לעשות באופן דומה. אפשר לומר שבסך הכל הכללי אני רוצה להיות הורה טוב כמוהם. וזה לא שיש לי משפחה מושלמת, ובטח שזה לא אומרת שלא היו ריבים, חיכוכים ואכזבות במהלך השנים. אבל בדומה לך לאה, גם אני מוצאת את רוב היופי בקבלה שלהם אותי ואת אחי (שני אנשים שונים מאוד זה מזה, שנתנו להורים אתגרים שונים) וגם את בעלי. ומשהו יפה ומרגש בהקשר הזה: יום אחד, כשיונתן היה בן חודשים ספורים, תפסתי את עצמי משחקת איתו ב"מטוס" (מניפה אותו על הרגיללים שלי, כשאני שוכבת על הגב). הוצפתי בזכרונות של אמי משחקת כך עמי ועם אחי ונהיה לי חם ונעים. סיפרתי לה. היא פתחה בפרץ רגשות מאוד לא אופייני, וסיפרה לי שכשהיא הפכה לאם היא נשבעה להיות שונה מאמה שלה (ובצדק), ושהעובדה שאני רוצה לדמות לה נותנת לה תחושה של הצלחה כבירה. היה לנו אחה"צ נ\מאוד רגשי וחמים בעקבות השיחה הזו.

f u f u

New member
יצאתי מחוזקת, תודה ../images/Emo140.gif

אני תמיד שמעתי משפט שאומר שאף ילד לא מרוצה מההורים שלו, וזה יצר אצלי תחושת תיסכול מצד אחד, חששות מצד אחר ומאחורה חיפשתי אלטרנטיבות. אז טוב לדעת ולשמוע שיש חיה כזו, ילד שמרוצה מההורים שלו, נרגעתי.
אהבתי את מה שכתבתן, מאוד התחברתי לתחושת הסיפוק של אמא של הילהל (הלוואי עלי
) וגם את מה שכתבת, לאה, על זה שההורים שלך קיבלו אותך כמו שאת ולא העמיסו ציפיות. אני יודעת שאפשר ללמוד מ"איך לא לעשות" אבל אני מרגישה שחסר לי "איך כן לעשות". וזו אולי ההזדמנות לומר שזה יופי של פורום עם אמהות חכמות מאוד ורגישות ואני לוקחת פה כמה רעיונות אפילו שהגוזל קטנטן, אני סופגת אוירה הורית אחרת.

אני במקום של באמצע

כלומר, יש דברים שבהם אני חושבת הורי היו נפלאים ועשו מעל ומעבר, ויש דברים שאותם אני נלחמת חזק לא להעביר הלאה את הבאגים שהם העבירו לי.

tonti

New member
גמני כמוך

מצד אחד הם מופלאים בעיני. פשוט מדהים אותי איך הם עשו את זה איתנו, עם כולנו. אבל יש גם דברים שאני מנסה בכל כוחי לא להעביר לילדי ושנאתי אותם כילדה. (וגמני לאה, עדיין חושבת שאבא שלי יודע הכל. כבר אמרתי לך את זה פעם).

ב ה י ר

New member
אני כל כך אוהבתלקרוא את התגובות שלך

מאיה, אין לי הרבה להוסיף על הדברים שנאמרו כאן. עדיין לא הגעתי לשלב התמודדות שזאת ות'אמת שאני דיי מפחדת. אני טיפוס אימפולסיבי ומאוד קל לי להגיע למצביי כעס, (למזלי בן זוגי קצת מאזן אותי) אין לי ספק שהדברים באים מהבית ואין לי ספק שבבוא היום (בתיקווה שלא יבוא) אצתרך לפנות ליעוץ והכוונה. מקווה שיצאת מהשירשור הזה יותר מחוזקת

עירית ל

New member
אני גם בעד שיחה מלב אל לב

זה מה שעבד אצלנו, כלומר מה שסימן את סוף עידן ההשתנות המכוונות. אצלנו זה היה שלב בעקבות הולדת האחות (אביגיל, דרך אגב). זאת ההודעה שלי מאז. יש לי עוד דבר אחד להוסיף על כל הנאמר. למרות שאנחנו המבוגרים, השלמים, המנוסים, בעלי ההשפעה והכוח, זו טעות לדעתי לשים את כל האחריות להתנהלות נכונה של היחסים עם הילדים על כתפינו. כלומר, האחריות הזו שם, רובצת ומכבידה, אז בואו נשחרר את עצמנו לפחות מבחינת ההרגשה שלנו, גם אם לא מבחינת ההתנהגות שלנו. לא כדאי לצעוק, לא כדאי להעניש. זה לא יעיל, זה משפיל, זה מביא אותנו למקומות האפלים שלנו וגורם לנו הרגשה רעה. אבל בואו לא נשלה את עצמנו שאם רק נגיד ונעשה את הדברים הנכונים הכל יסתדר והילדים שלנו יהיו מלאכים. ילד שבא לו להרגיז, שרוצה לשבור את הכלים ולא משחקים, יצליח בכך לפעמים. גם הוא לא ירגיש טוב עם עצמו, גם הוא עמוק בפנים אולי מעדיף הרמוניה ואושר, אבל הוא בן-אדם. לפעמים אין לו מצב רוח טוב, לפעמים נכנס בו "הילד הרע" ולפעמים זה מעגל שקשה לו לצאת ממנו. למרות שאין טעם בהאשמות, בואו נודה שחלק מהאשמה עליו. אין טעם - כי אין מה *לעשות* עם האינפורמציה הזו, אבל אולי אפשר להשתחרר קצת מרגשות מעיקים בעקבותיה.

יסמין@

New member
קראתי בהתרגשות רבה את הודעותך

וגם את התגובות לה. מאוד מעריכה אותך על החשיפה. ויש לי סקופ עבורך: משום שכולנו נשים ובני אדם, נראה לי שאפשר לומר בוודאות שאף אחת לא מושלמת ואף אחת לא אימא מושלמת... בקשר לכעס. קראתי את כל השרשור של העצות השונות והטובות שקיבלת. ויש לי עצה פרקטית, שאינה סותרת את ההצעות האחרות. מה דעתך שכל פעם שאת מרגישה צורך להיות קצת לבד ואת חוששת שזה ילחיץ את הילדה, פשוט ללכת לשירותים? השירותים והאמבטיה הם מקום מצוין - יש לגיטימציה להיות לבד וזה לא יעורר חרדות בבתך. כלומר, לפעמים את יכולה לומר לה במפורש שאת כועסת, אבל לפעמים את יכולה לומר לה שאת צריכה ללכת לשירותים וללכת ולשבת שם קצת ואחרי שתירגעי תצאי. ומעניין לעניין, שוב בעניין השירותים
ועכשיו בקשר לגמילה. וגם כאן אתייחס לנושא באופן פרקטי. ברור שיש ביניכן מאבק כוחות. אני מציעה לשוחח עם הילדה, כלומר לומר לה מה את מרגישה וחושבת ולהקשיב לה וגם להגיע להחלטות משותפות. לדעתי את יכולה לומר לה משהו בסגנון (את המילים תבחרי לך לפי הסגנון שלך וסגנון השיחה ביניכן): הפיפי והקקי שלך הם שלך, הם באחריותך ואת קובעת לגביהם. יש לך הרבה אפשרויות לבחור, אבל רק דבר אחד מאוד מקשה עליי ומאוד מכעיס אותי: כשאת עושה פיפי וקקי בתחתונים. זה עושה ריח לא נעים בכל הבית, ומלכלך, וגורם לי הרבה עבודה ומאוד מעצבן אותי. ואני לא אוהבת לכעוס עליך. ואני בטוחה שגם לך זה לא נעים. אז יש לך כמה אפשרויות: * את יכולה לבחור בחיתול ולעשות פיפי וקקי בחיתול * את יכולה לבחור בתחתונים מיוחדים (פולאפ) * את יכולה לבחור לעשות פיפי וקקי בסיר * את יכולה לבחור לעשות פיפי וקקי בשירותים * את יכולה לבחור ללבוש תחתונים, אבל אך ורק אם את בטוחה שתוכלי לעשות פיפי וקקי בסיר או בבית שימוש. דעי לך, שאם תבחרי בתחתונים, בפעם הבאה שתעשי בהם פיפי או קקי, אבין שאת כנראה עדיין לא בוגרת מספיק עבור תחתונים. (לא לומר את זה בקול מאיים וכאיום, אלא כציון עובדה) איפה את רוצה לעשות פיפי וקקי??? מה שתגידי, אני מסכימה ומבטיחה לא להתערב בכלל". נראה לי, שברגע שתעבירי את האחריות ואת יכולת הבחירה (האמיתית! זו אינה מניפולציה!) אליה, זה יכול לשנות והרבה. הוצאת את הרוח ממפרשי מאבק הכוחות. ייתכן שבהתחלה היא תאמר אפשרות אחת ותעבור אחר לאפשרות שנייה. ייתכן שבימים הבאים היא תנסה אותך. עצתי היא לקבל את החלטתה או את החלטותיה המשתנות, ולהוריד את האחריות לקקי ולפיפי שלה ממך! ולא להזכיר לה לעשות פיפי או קקי. זו האחריות שלה. ואם היא תבחר בתחתונים ושוב תעשה פיפי וקקי, תודיעי לה שהיא עדיין כנראה לא מספיק בוגרת עבור תחתונים, ומעכשיו היא תלך עם חיתול עד שתהיה מספיק בוגרת. ולא לומר את זה כעונש או כגינוי, אלא כציון עובדה (מה שבהחלט יכול להיות נכון, ייתכן בהחלט שהילדה פשוט עדיין לא מספיק בוגרת עבור גמילה מחיתולים). שיהיה בהצלחה!

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

וואאוו, מאיה, קראתי את הודעתך שוב ושוב, והרגשתי המון חוסר אונים ותסכול. קראתי גם את התגובות, ולמרות שאין לי הרבה מה לחדש, אנסה לחדד נקודה אחת: לעיתים אומרים שחצי מהדרך לפתרון בעיה כלשהי הוא המודעות לקיומה של הבעיה. באופן כללי, אני מסכימה עם זה. במקרה שלך - את נמצאת הרבה יותר מחצי הדרך. לא רק מודעות לבעיה, אלא גם מודעות עמוקה למקור הבעיה, והיכולת "לתפוס את עצמך חזק" ועל-אף הקשיים, להצליח לא להעמיק אותה. זה המון! את כבר כמעט "שם". מודעת ל"שדים" הטבועים בך ומצליחה לשלוט בהם מצויין. מודעת ל"מאבק הכוחות, מאבק השליטה" שמתנהל בינכן. הדבר היחידי שנראה שחסר לך כרגע הוא מציאת הכלי, באמצעותו תוכלי לגרום להפסקת אותו מאבק כוחות (בין אם הפסקתו על-ידי אביגיל, ובין אם על-ידי הפסקתו באמצעות היכולת שלך "להוציא ממנו את העוקץ") . גם אני חושבת שאיש מקצוע טוב יוכל לספק לך את אותו כלי, ומכיוון שאת באמת כבר "כמעט שם" - אני בטוחה שלא מדובר בטיפול ארוך טווח, אלא במספר מצומצם של מפגשים. שולחת עוד
, ואשמח כמובן לעדכונים. בהצלחה!

עמית@

New member
אפשר עוד לענות לך? אני מקווה

שתקראי, לא כי יש לי תובנות יוצאות דופן אלא כי גם אני נמצאת במצב שבו כל רגע בתוכי נלחמים יצרים ופחדים ביחד עם חיי יום יום, הפחד לחזור על טעויו שנעשו איתי, הפחד שמא מה שאני מרגישה יכול להזיק באיזשהוא אופן, חוסר האונים והתסכול על כך שהנה אני מתפרצת על יצור רגיש ותבוני, ואביגייל בהיותר ילדה כל כך רגישה וחכמה כבר הגיעה לגיל שבו היא יודעת בדיוק איפה ללחוץ, והיא עושה את זה בכוונה, אולי היא רוצה לדעת שתמיד תאהבי אותה, גם כשאת בספו של מצב קשה. ומכיוון שהיא כבקר כירה אותך, היא חרדה בדיוק בנקודה הזו, ולכן היא מביאה אותך אליה שוב ושוב (קשה לא לגעת בשן כואבת - וקשה להתרחק מאזור "אסון" ולכן היא חוזרת לשם, כדי ללבן ביכולות שלה היום) את המבוגר עכשיו, את האמא, את זו שאמורה ליטול את הסיטואציה ולהשתמש בה לטובת הילדה שלך- אבל אנחנו לא קירות בטון, אין אובייקטיביות קלינית קרה, זה מה שעושה אותנו אמהות ולא מטפלות, וזה מה שושה אותנו בעייתיות. לא פתרתי כלום- נכון, איחס פיחס (כמו שתמר אומרת
) אבל היה לי חשוב לומר משהו בנידון, כי אני מתלבטת בדברים דומים ביני לבין עצמי. מקווה שעוד קראת

למעלה