אני מתעניין,

זו איננה תשובה

האם "אום אל פחם" איננה של כולם? מדוע מותרות הפגנות של תושבי אום אל חם בתל אביב אבל לתושבי תל אביב אסור להפגין באום-אל-פחם?

sela v

New member
תענה לי

האם השמאל אי פעם הלך להפגין בבית"ר עילית בתמיכה בפתיחת חנויות שמוכרות בשר לא כשר שם? אחרי ההפגנה הזו, נעבור לעשות הפגנה באום אל פאחם.

לא זכור לי בבית"ר עילית

אבל בבית שמש אכן היו הפגנות כאלו. האם השמאל לא הגיע להתנחלויות כדי להפגין נגד מאחזים והתנחלויות? מדוע זה שונה מהפגנה באום אל פחם נגד תמיכת פלסטינאי ישראל באויב?

sela v

New member
בית שמש היא עיר מעורבת

אתה יודע איך קיבלו את השמאל בהתנחלויות. בצורה דומה שקיבלו את פדרמן בישובים ערבים.

לסיכום העניין

הפגנות אינן צריכות להוות פרובוקציה. בין אם אתה מפגין בעד פירוק התנחלויות, בעד שלילת אזרחות מערבים, בעד או נגד זכויות הומואים - צריכה להיות מידה מסוימת של התחשבות באופי המקום שבו אתה מפגין. אתה בודאי יודע שלא היית תומך במצעד גאווה בבית לחם וגם אינני רואה מצעד גאווה בותיקן בגלל "רגשות התושבים" אבל לאנשים שסובלים משנאה עצמית, רגשות של יהודים אינם נחשבים כרגשות לגיטימיים...

זה למה המצעד בשכונות החילוניות

המצעד לא עובר לא במאה שערים, לא בעיר העתיקה ולא בעוד חלקים אחרים של העיר שם האוכלוסיה מתנגדת לכך באופן מוחלט, ירושלים היא עיר גדולה ומגוונת וצריך באותה מידה לכבד זאת, אז אם מרשים לחרדים לסגור כבישים בשכונות שלהם זמן תפילות צריך לדעת להתחשב גם בחילונים ולאפשר להם לערוך מצעד גאווה בחלק מהעיר. אז כן, לא עורכים מצעד גאווה בחצר הותיקן, אבל ברומא יש מצעדי גאווה, ואם בבית לחם היו שכונות שמקבלות מצעד גאווה אז גם שם הוא היה מקובל כלגיטימי.

סלוניק

New member
המצעד כן צעד ברומא

ואפילו קיים בה את המצעד העולמי לפני כמה שנים.

אישלום

New member
ממתי אום אל פחם היא בירת ישראל?

ירושלים היא בירת ישראל, וככזו היא מנקזת אליה הפגנות מכל הסוגים, ובצדק. אחרי הכל בה מתבצעת כל הפעילות הפרלמנטרית שקובעת את גורלם של המפגינים . הפגנות של מיעוטים לשוויון זכויות הן מטבע הדברים נגד הרוב המפלה, סמל שלטונו של הרוב בישראל מצוי בירושלים בירת ישראל. ולכן טבעי ששם יהיו ההפגנות, אפילו של מי שמעדיפים מין 'שלא כדרך הטבע'... ואם שכחת או שיש לך בעיה בגאוגרפיה: רמאללה ובית לחם לא נמצאות בתחומי מדינת ישראל.

סלוניק

New member
המצעד לא צועד במאה שערים

הוא עובר במרכז העיר בדיוק במקום בו גם ממוקם "הבית הפתוח", המסייע לבני נוער הומו-לסבים בבירה. לעניין נועם פדרמן, אינני זוכר את המאורע הזה (אאל"ט אתה מבלבל בינו לבין מרזל שניסה לבקר בסכנין) ועם כמה שאני מאמין שהוא שונה באלפי הבדלות מהמצעד, אני בהחלט תומך גם בזכותו לבקר באיזור שכזה כל עוד הוא מאובטח בהתאם על ידי המשטרה. במקרה הזה המשטרה לא הסכימה להקצות כוחות אבטחה גדולים בעבור קומץ קטן של מפגינים וביטלה בצדק. מצעד הגאווה לעומת זאת הינו צעידה של רבבות מפגינים למען זכויות האדם והאזרח.

מה שנכון נכון

ירושלים היא אומנם היא עיר הבירה של כולם אך היא היא עיר שיש בה הרבה תושבים דתיים וחרדים, בתהליך הדמוקרטי של בחירת ראש עיר התושבים החילוניים גילו אפטיה גדולה ולכן יש לעיר גם מועצה שהיא ברובה חרדית (מעניין שעכשיו הם קופצים), העיר הזאת היתה עיר דתית וסמל דתי הרבה לפני שהיתה עיר בירה, לפני שקיבלה מעמד לאומי ולא רק דתי, אז מצעד שם זה לא מצעד בערים אחרות, וכמו שכתבתי קודם, לדעתי יש כאן רצון לא ברור ליצירת כותרות ולכפות הכרה מפי ציבור שמסרב להכיר בהם וזכותו לא להכיר בהם. זו פרובוקציה ממש כמו שמפגן של ציונות בעיר של ערבים ישראלים היא פרובוקציה (אני האחרון שמצפה מערביי ישראל להיות ציוניים או פרו ציוניים).

מה פתאום

אם כבר אתה מחפש השוואה אז זה כמו הפגנה ציונית בעכו בשכונות היהודיות, אמנם בעיר יש רוב ערבי, אבל זו זכותם של היהודים בעיר להביע את עצמם, כשם שבצידה הערבי של עכו תיתכנה הפגנות תמיכה הפלסטינים. ירושלים היא עיר ענקית ומצעד הגאווה אינו צועד בשכונות של תושבים המסרבים לכך, זו זכותם, נא לא לשכוח שאנחנו עדיין דמוקרטיה. איש אינו כופא את המצעד על יושביה הדתיים של העיר והאיסור על קיומו הוא כפיה דתית למהדרין. ביום בו תוכרז ירושלים כעיר חרדית נטו יהיה קיים הצורך להעביר את המצעד מהעיר, אבל כיום כאשר העיר מפוצלת ואיש איש גר בשכונתו אז לא צריך להיות איסור שכזה, מדובר באגו של החרדים בעיר שפוחדים שבברוקלין יספרו על מצעד הגאווה שעבר בעיר מול עיניהם מבלי שמנעו את ה'תועבה'.

sharonhaimov

New member
אין שום סיבה לבטל את המצעד.

כל מה שהחרדים עושים זוהי פרובקציה חולנית, וראינו שהדבר היחיד שאיחד את מנהיגי שלושת הדתות, זה שנאת האדם ולא עניינים "פעוטים" כמו מלחמה בלבנון, סכסוכים, טבחי עם, עוני, מחלות (להפך, ב"זכות" הכנסייה האיידס ממשיך להתפשט באפריקה). זכותם של האוכלוסייה ההומו לסבית להאבק למען הזכיות שלהם ונגד האפלייה המתמשכת.

מאבק למען

זכויות ונגד אפלייה כן. אבל אין מה לעשות, הדתיים והחרדים ישארו "הומופובים" ואין לאף אחד זכות לשפוט אותם על כך או לשנות אותם.

לא מנסים לשנות אותם

רק לא רוצים שהם יכפו על אחרים לשנות את עצמם לפי השקפת העולם שלהם. מדובר במצעד הרבה פחות רועש ויותר צנוע מהמצעד התל-אביבי ושעובר בשכונות החילוניות של העיר מבלי להתקרב לשכונות הבעיתיות ולעיר העתיקה. לפי הפראנויה של הקהילות החרדיות אפשר לחשוב שהמצעד עובד במאה שערים ושעל הפלטפורמה עומד עבד סאדו שפותח את הרקטום שלו להמון וצועק במגאפון "אני הומו! בואו תדפקו אותי!!!"...

למעלה