אני מתעניין,

סלוניק

New member
אני מתעניין,

מה דעתכם על מצעד הגאווה בירושלים בעוד מס' שבועות?

הוא יערך?

בכל מקרה כל עוד הוא אינו עובר בקרבת השכונות הדתיות ובעיר הקדושה, ואינו ראוותני ומתעולל כמו מצעד אמסטרדם אז הוא ראוי ומקובל על הדעת. לא ראינו אותך הרבה זמן כאן סלוניק. מה המצב?

סלוניק

New member
המצעד לא בוטל או הועבר בינתיים,

אבל יש אפשרות שיתבטל לנוכח המצב בצפון, שזו גם דרך נוחה לרדת מעניין הצעידה בירושלים מבלי להכנס לויכוחי "תועבה". אצלי הכל בסדר, מה שלומך ושלום חברי הפורום מן הצפון (יובל, שירין, מוטי, נסיך, סלע, אקרא ובעצם כולם כנראה)?

יכול להיות, זה תלוי מה יקרה עד אז

כבר שמעתי שמבטלים חלק מהפסטיבלים במרכז, לאור המצב, וגם העובדה שיכול להיות וגם ירושלים תהיה בטווח הטילים תרתיע את המארגנים הבינלאומיים. רוב חברי הפורום בסדר (עד כמה שידוע לי), למרות שאתה יכול לראות שהפורום די מגמגם, יש לא מעט טרולים שמנסים לדחוף לתוך הפורום כל מיני אקטואליה והתלהמויות כמו "אתם שמאלנים אוהבי ערבים שבוגדים במולדת!" או "מהפכת המרקסיזם בפתח! היכונו לנפילת חומות הקולוניאליזם הציוני!" או "OMG! רוצים לעשות כסף בלי לזוז מהמחשב באמצעות SMS אחד בלבד? כנסו מיד!!!"... החבר'ה הערבים נעלמו ברובם מהפורום בזמן האחרון, אבל היום אקרא חזר לכאן כדי להתלאם אז אולי לא אבדה התקווה, סלע בטח בביזנס, יובל הלך להטיף בפוליטיקה עולמית... מסורתי עדיין מפגין כאן נוכחות.

סלוניק

New member
החשיבות של אקרא

היא רחבה ממה שנהוג לחשוב. בעיקר בתור דמות שתרכז את כל הסטריאוטיפים הערביים הקיימים ועוד תכתוב על זה בפומבי.

סלוניק

New member
המצעד נדחה.

מנכ"ל הבית הפתוח, חגי אלעד, אישר ל- GoGay את דבר קבלת המכתב מהמשטרה ואמר כי "המציאות החדשה, של הלחימה, טרפה את הקלפים. אף על פי שירושלים איננה תחת מתקפה, נכון למועד כתיבת שורות אלה, השינוי באזור משליך גם על ירושלים, למשל בהקשר של יכולתה של המשטרה להביא תגבורות מאזורים אחרים, כפי שהיא תכננה לעשות, על מנת לאבטח את המצעד. נכון להיום, לא רק שאין אופציה להביא תגבורות אלא שמחוז ירושלים מתגבר מחוזות אחרים". לדבריו, "נסיבות אלה הביאו את המשטרה, בהמשך לסידרת פגישות שהתקיימה בשבוע האחרון עם דרגים בכירים במחוז ירושלים, כולל מפקד המחוז, ניצב אילן פרנקו, להודיע לבית הפתוח שהיא לא תוכל לאבטח קיומו של מצעד גאווה בירושלים ב- 10/08. בנסיבות אלה, החליטה הנהלת הבית את ההחלטה המתבקשת, האחראית והרלוונטית". במילים אחרות, המצעד ככל הנראה לא יתקיים בירושלים, שכן גם אם יתקיים כמה שבועות לאחר מכן הוא כבר ככל הנראה לא יתפקד בתור 'המצעד העולמי', ולפיכך גם לא יהיה לובי לצעידה בירושלים.

זו לא הפעם

הראשונה שהקהילה ומארגני המצעד מגלים רגישות ואחריות בהתאם למצב (שנה שעברה בגלל ההתנתקות), באמת יפה מאד.

סלוניק

New member
מדוע?

דווקא בשנה שעברה המצעד בירושלים היה דוגמה מאוד יפה למחאה פוליטית-הפגנתית נטולת פרובוקציות.

המארגנים ידעו היטב

שמצעד בירושלים יסדרו להם כותרות ששום מצעד בתל אביב שכבר אדישה למדי למצעד כזה יוכל לסדר. חוץ מזה, מה הם מנסים להשיג?, יש חיי קהילה עשירים למדי לקהילה בי-ם, זכויות? הכתובת זו הכנסת. נראה שהם פשוט באים להרגיז את החבר'ה הדתיים/חרדים, נכון, הם חשוכים, הם הומופובים, אין לאף אחד זכות להפוך אותם למשהו אחר, אין להומאים זכות לכפות הכרה בהם, מי שרוצה יקבל, מי שלא, לא. לי אישית כאמור אין בעיה עם הומאים ולסביות, אבל זה רק אני, אני לא בא מאותו מקום שבא חרדי ממאה שערים ואני לחלוטין משלים עם העובדה הזאת. מצעד כזה הוא תמיד רועש, תמיד צבעוני, תמיד לא צנוע, יש בו שפע של גילויי חיבה ואף יותר בתוך המינים, מבחינת החרדים זה חילול של כל מה שקדוש לו, גם אני בתור אדם סובלני יחסית מעדיף שלא לראות את זה ומתרחק. בקיצור, מה שאני אומר זה שמצעד כזה הוא לא באמת סולידי אלא מהותו ביטוי עצמי, איך ניתן לבטות את עצמך באופן סולידי ו"רגיל"?

אישלום

New member
ומה רע?

הכנסת היא המקום שבו מחוקקים את החוקים. הרחוב הוא המקום שבו מגייסים תמיכה, בין השאר באמצעות הפגנות. למה לא? כשמנסים לגייס דעת קהל יש צורך בגיוס תשומת לב, הפגנה בירושלים בהחלט מושכת תשומת לב יותר מאשר מקום אחר. אז נכון, ירושלים היא עיר קדושה לכל הדתות, שאינן רואות בעין יפה (בלשון המעטה), את מצעד הגאווה, יחד עם זה חייבים להדגיש - ירושלים היא עיר הבירה של ישראל. לא רק של הרבנים, המולות והפטריארכים, אלא של כל אזרחי המדינה. מי שרוצה להסתפק בירושלים כמרכז דתי רוחני, יכול לדרוש זאת (ואולי אפילו לארגן הפגנה בת"א לשם כך...). כל זמן שהיא עיר בירה של מדינת ישראל יש לאפשר לכל האזרחים לנהל בא את המערכה לשיוויוון זכויות. כל זה לא אומר שאני תומך במצעד גאווה וולגרי נוסח ת"א. אלא שבשום פנים ואופן אין לאסור על קיומו!

אישלום

New member
הומופוביה יש לה הרבה פנים

ההערה המיותרת שלך, מראה את יחסך לבני אדם שהם לא אתה. ואולי... אתה מתכוון לאופן שבו חרדים מגייסים תמיכה לסגירת רחובות? או לדרך שבה אמהות חד הוריות דורשות תמיכה ממשלתית? או שאתה בכלל מתכוון להפגנות הנכים? הסטודנטים? האתיופים? מתי ראית בפעם האחרונה מישהו מזדיין באמצע הרחוב? ואם ראית האם קראת לרשויות כדי לעצור את מי שעוברים על החוק? ההערה שלך מצביע עליך, לא על אף אדם אחר. מה שבטוח, איש לא ניסה לזיין אותך באמצע הרחוב. אז ממה אתה כל כך מפחד? שאולי אתה אוהב את זה?

sela v

New member
דווקא רואים הרבה יותר הטרוסקסואלים

שמזדיינים ברחובות מאשר אנשים מאותו המין.

Y O S S I 99

New member
תרגע..תשתה משהו, אתה לחוץ יותר מדי

אני לא הומופוב ואין לי בעיה עם המצעד הזה כל עוד הוא יעשה בצורה מכובדת ולא במטרה לעורר בפרובוקציות ולקבל כתרות בעיתונים. ברגע שזה יהיה ככה מצידי שיצעדו במאה שערים.

ומה תאמר על זה?

נניח שתנועת "ישראל ביתנו" תחליט שהכנס השנתי שלה, שכולל גם הפגנה, יתקיים באום אל פחם. האם גם אז תתמוך בזכותה של תנועה לגיטימית להביע את דיעותיה? להזכירך, שכניסתו של נועם פדרמן לסכנין נאסרה... מבחינת ההומואים והלסביות, אין שום הבדל בין מצעד בירושלים למצעד בתל אביב. יוזמי מצעד הגאווה פשוט מחפש פרובוקציות כי המצעד בתל אביבלא מקבל מספיק כותרות. אז אם הם ממש ממש רוצים פרובוקציה - למה שלא יעשו את המצעד ברמאללה? או בבית לחם? כידוע, שם יש שנאת הומואים של ממש.

sela v

New member
כמו שאמרו לך

ירושלים היא הבירה של כולם, ולא רק של החרדים. הם לא ביקשו ללכת להתנחלות חרדית בשטחים ולעשות את זה. ככה שההשואה שלך בכלל לא דומה.

למעלה