אני משער שאני לא לבדי...

נועם361

New member
אני חושב שבמלחמה הזאת

רוב האנשים חושבים כמוך תהיה בטוח שאתה לא לבד.
המלחמה נגמרה ואתה לא יודע איזה ביטחון קיבלת פה ואיזה ביטחון קיבלו בעוטף עזה.

השלושר

New member
מה עם חצי הכוס המלאה ?

א. נס משמיים: עם כל המנהרות האלו, החמאס ניסה לפגע דרכן בפעם הראשונה
כשכל הצבא כבר שם באזור ועוד בזכות זה נכנסנו בכלל.
ב. עכשיו נזכרו לשים לב שגם בצפון זה כמעט בוודאות קיים.
ג. מהלכים שעד לפני חודש נחשבו 'הזויים, מה זה בכלל, קיצוני, מטורף',
נחשבים היום ל'אולי, נראה, תלוי, אם נידרש לכך'. אין כמו המציאות.
1000 דיונים תיאורטיים לא שווים כמו קצת מציאות.
ד. הפגנת הכוח הערבית באירופה היא חרב פיפיות (או: שיבריית פיפיות).
בצרפת אסרו עליהם להפגין. יותר מ-200 שנה של זכות ההפגנה בצרפת,
ורק שני גורמים גרמו לקטיעתה (מפיק בה') - הנאצים והערבים...
בעצם בפעם הקודמת שחופש הביטוי נרמס ככה באירופה זה היה
בגלל קריקטורות של מחמד. איומי רצח ואנתפאד'ה וכו'.
כלומר גם אז...טוב...השפעתם המבורכת של שכנינו בכל אומה שזוכה לנוכחותם.
בסוף זה ישחק לטובתנו. לא בגלל הצדק, חלילה, או שבעולם יתפקדו לחובבי ציון.
פשוט בגלל המיאוס והמציאות.
ה. בגדול, הפלשתינים לא הצליחו לגייס מרוב רובו של העולם הערבי אפילו קצה קצהו
של משהו...מכסימום הציטוטים הרגילים וגם זה בקושי.
ו. אני לא יודע למי אתה מתכוון ב'שמאל', אבל נראה לי שאתה מתכוון לשמאל-מאל-מאל
בקצה הקיצוני והשולי מאד מאד של השמאל. זה בקושי שמאל, זה אקסטרה שמאל.
המחאות ה(מועטות) נגד המבצע ואופן ביצוע המבצע, הגיעו לא מה'שמאל הישראלי'
(שבחלקו לפחות עסק גם הוא בהחרבת עזה) אלא מקצה מנעד ההזויים.

בסופו של דבר מי שעוצר בעדנו זה לא ה'שמאל' ואפילו לא הערבים.
זה עולם מערבי שמכור כרגע לחזון מסוים. כשזה ייפול, וזה ייפול, יהיה אולי
אפשר להתנהל אחרת. אבל רק אז. בסופו של דבר אנחנו מדינה זערורית, להזכירך.
מותר לנו להגן על עצמנו, אבל לא יותר מדי ולא כמו הגדולים.

רק ההכללה על השמאל הייתה מיותרת.

רוב הציבור כולל השמאל תמך במלחמה הזאת.
המיעוט הקטן שהתנגד בעיקר בגלל קדושת החיים שלנו ושלהם ולא בגלל תמיכה בחמאס.

צלשלספק

New member
זה ברור לך שאני לא יכול לשים את

הגישה של בוז'י / שלי / איתן כבל בנושא זה (לצורך העניין) שהייתה הרבה יותר בוגרת וממלכתית כמתבקש יחד עם הגישה של הרכש החדש למפלגת העבודה, שפיר ומיכאלי באותה סירה.

אותה מפלגה אבל לא אותו שמאל או גישה בוגרת והגיונית לנושא - זה בטוח.

נראה לי שכאן היינו כלל לא שמאל וימין בהגדרה, אלא פשוט ציוניים שנלחמים על הבית ואלו שפחות ואלו שכבר לא ואלו שהם אנטי לכל מה שהציונות מסמלת.
אז זה בא ממקום יותר של קונסזוס ציוני ולא ממש ימין ושמאל, ביחס לציבור.

עדיין, לדעתי ביבי החליט "להוכיח" לשמאל (ולעולם) שזו מלחמה צודקת ולא שסתם בא לו לעוף על עזה, אפילו הגזים עם זה - השמאל המתון השתכנע די מהר, אבל אני חושש ומעדיף לא לחשוב על כמה התקלויות ספציפיות כמה ימים לפני סיום המבצע ששילמנו בדם חיילים כדי שהעבודה בשטח תהיה עד כמה שיותר נקייה מחפים מפשע, כנ"ל גם הסיפור עם הפסקות האש.

השמאל של העבודה (וקצת ממר"צ בהתחלה, אח"כ ירד להם...) נרתמו לא רק בגלל האידיאולוגיה אלא בגלל המצביעים שלהם שגרים שם, במושבים ובקיבוצים שבעוטף. אם זה היה בלגן ביו"ש - אני לא כ"כ בטוח שהעבודה הייתה מצטרפת לסירה הזו של ביבי, מר"צ די בטוח שלא.

בוא נקווה שיהיה שקט כי זה מה שחיפשנו. כואב לי על המחיר הגבוה ששילמנו בדם.

אנחנו חוזרים לשגרה אבל תושבי עוטף עזה לא ממש

יש לי חבר גר עם המשפחה באחד הקיבוצים שם,הילדים מפחדים לחזור
אומנם אני גר בטווח ה40 קמ וירו עלינו לא מעט אבל מה זה נוכח האיום וחוסר הוודאות של המנהרות?
אפילו בצבא לא מודים שיכול להיות שיש עוד כמה מנהרות.

אני לא רוצה להתבטא בחריפות נגד הממשל האמריקאי אבל אפשר לומר שהוא הגרוע ביותר מאז מלחמת העולם השנייה
במיוחד העומד בראשו המוסלמי שונא ישראל שהביא לחוסר יציבות בכל המזרח התיכון
ורק מהמחשבה שהוא אמור לשלוט עוד שנתיים גורמת לתסכול עמוק

צלשלספק

New member
מבין אותם ובעד ועדת חקירה למנהרות.

אם היו מנהרות (ובהחלט היו גם היו) והיו יודעים על זה, מי היה נשאר שם בעוטף? עם מנהרה מתחת לחדר אוכל או הפרדס?
מבין את יושבי העוטף לגמרי.

יש מצב שביבי כראש ממשלה ואלו מסביבו ידעו שלחמאס יש מנהרות תקיפה - אף פעם לא דיברו על זה בתקשורת - ידענו, כאזרחים שרואים חדשות במדיה סבירה - רק! על המנהרות הברחה מרפיח ויש מצב ששמרו את העניין הזה כמסווג עד שיצא החוצה בכל תרועה כשנכנסו לעזה, שלא לדבר על חיילנו היקרים שנהרגו בגלל מחבלים שהסתתרו או צצו מהמנהרות.

אני מאמין שהממשל הזה יותר גרוע לישראל מהממשל של קרטר, וגם אני סופר את הזמן עד שאולי יתחלף נשיא אחר.
אתה יודע שקלינטון (אשתו של..) מתחרה בסיבוב הבא אצל הדמוקרטים - ואני ממש מקווה שהרפובליקנים יציגו מועמד שיכול להביס אותה או אחר...

אובאמה לא רק פגע בישראל אלא גם באינטרסים של ארה"ב במזרח התיכון ובמדינות הידיד לממשל הזה.
אני בהחלט די בטוח בכך שמדינות ערב "המתונות" גן לא סומכות על הממשל הזה, שבמקום לחזק את מדינות הידיד הלך לחפש את חבריו בטורקיה ואירן, נתן לאביב הערבי להשתולל במזרח התיכון, מהומות בהם נהרגו עשרות אלפי אנשים ויותר. הממשל היה צריך להתערב כשצריך - ולא התערב, ובהחלט התערב ודחף אפו - כשלא היה צריך. ובצורה מסוכנת ורשלנית מבלי להבין ממש את האזור ותהפוכותיו...

עוד לא דיברנו על המנהרות בצפון

גם אני מקווה שבבחירות הבאות בארהב האמריקאים יתפכחו ויבחרו במועמד הרפובליקני שיהיה מועמד ראוי
בדיעבד היה כבר עדיף את שרה פיילין על פני אובמה שונא ישראל
מאמין שהשדולה היהודית לא תתן לזה לקרות שוב
שייבחר מוסלמי בתור נשיא ברפובליקה הגדולה בעולם

כל הכבוד למצרים ולנשיא סיסי שהעמידו את האמריקאים במקום
אחרי שפגע בהם בסיבוב הקודם וגרם לנזק עצום למעמדה של המדינה הגדולה והמשפיעה בעולם הערבי
מקווה שהיחסים עם המצרים יחזרו שוב למסלול הנורמטיבי ונוכל לשוב למצרים כתמול שלשום

צלשלספק

New member

מחזק את מה שכתבת בנושא סיסי, אמנם הוא לא עשה זאת מאהבת ציון כנה וצרופה אלא יותר מהבנה הגיונית של שתי מדינות שצריכות את השת"פ הזה, במיוחד כרגע ואלי גם בהמשך בנושא האירני, מדינות שקיבלו כאפות ויחס מזלזל מ"האח הגדול" (גם בנושאי אירן, וגם סעודיה בבעיה בנושא הזה) - וטוב שנקט סיסי בגישה הזו, זה ישתלם לנו ולהם - במיוחד שגם אנו והמצרים "פגועי ממשל אובמה",
עם זאת זכור כי יש כאן עניינם של אינטרסים, סיסי אינו חובב ציון - אבל הבין שמצרים הרבה יותר יציבה עם ישראל חזקה לצידה ולא ארה"ב מרוחקת. אם ימשיך בדרך הזו - אני בהחלט חושב שיש כאן הרבה מקום לשת"פ.

נשפך הרבה דם במצרים עקב התנהלות ממשל אובמה, ואנחנו גם לא זכינו ליד מלטפת משם.

אתה יודע מה, אולי אני קצת אקצין אבל לעיתים עדיף שכן קרוב מאח (דוד סם) רחוק.

תראה.
הבעיה עם הסכמי שלום עם הערבים שאם נופל השליט ההסכם זה איתו ולא ממש עם "העם"
עם זאת אני בהחלט בעד חיזוק הקשרים עם מי שטוב לישראל לאזרחים ושלוותם, לחוסנה, לאינטרסים הבטחוניים והכלכליים, כן, גם עם בני דודים שהצליחו לחשוב מחוץ לקופסה האיסלמית ואף ליישם.

ביחסים בינלאומיים הכל אינטרסיםז

זו הסיבה שארהב נמנעת מלפעול באירן סוריה או כל מדינה אחרת
הם רק שוכחים שבזכות ישראל יש להם שליטה פה באזור
בכל מקרה לגבי המצרים יצא לי אתמול לראות באחת מתחנות הטלויזיה המצריות ( ככה זה שיש כמה לוויינים בבית ) שעתיים של שיחה על ישראל
והיו הרבה דברי שבח
לעומת זאת בערוצים הפלסטיניים זה לא נראה כך.
צריך לזכור שבזמן מובארק היחסים היו טובים מאוד לפחות מבחינה כלכלית ואם בעבר ישראל רכשה גז מהמצרים כעת ישראל תמכור גז למצרים
אז בהחלט יש פה גם אינטרס שלהם לשמור על יחסים נורמטיביים גם מהבחינה הזו וגם מהבחינה הבטחונית \אחרי הכל הטרור פוגע להם בכלכלה
אני עוד זוכר את היום שאסד הבן נבחר לנשיא לא מעט ציפו שהנה יבוא שלום ושלחו לו איחולי ברכה
רק לחשוב שהיום אנחנו מבינים איזו טעות זו יכולה הייתה להיות החלטה כזו
אז נכון שבמשטרים ערביים יש סכנה בעת נפילת השלטון ,בניגוד למשטרים במדינות אירופה המזרחית לדוגמא שם הן הפכו למדינות פורחות פה במזה"ת זו מנטליות אחרת ולכן אלו שמצדדים בשלום במזרח התיכון לא מבינים את המנטליות הזו וזו אחת הבעיות העיקריות של האמריקאים והאירופאים .

צלשלספק

New member
תגיד

יש לך מושג באמת למה נסראללה לא יורה? (לא שאני חלילה מתלונן)

לא קונה את כל עניין ההרתעה הצבאית, בטח יש איזו קונספירציה, יש להם 100,000 טילים ואולי גם מנהרות.
לך תדע...

טייסטי

New member
לדעתי בעיקר בגלל

שרוב החברה שלו עסוקים בשנתיים-שלוש האחרונות בחזית אחרת (סוריה).

צלשלספק

New member
לא שאני חובב מלחמות אך...

אם הם ממשיכים להפנות את הטילים והמנהרות לכיוון אחר משלנו - כך ייטב.

החזיבאללה הוא אויב מר ואכזר, לדעתי הרבה יותר מהחמאס.

מיותר לציין שמאחל למחבלים הללו באשר הם נמצאים, תעסוקה נורמטיבית אחרת שלא מזיקה לסביבה או לאזרחים,
לאלו שיש כבר דם יהודי על הידיים ועל הכוונת או שמנסים בכיוון זה ומתכננים - אני מאחל משהו אחר ולא בכיוון התעסוקתי אלא הזוגי, כמה שיותר בתולות בגיהינום וכמה שיותר מהר...

ברור הוא מרדים את כולם

ראית את הראיון עם התושבים באזור
לא מבין את השאננות של הממשלה והצבא בנושא

למעלה