אני משער שאני לא לבדי...

צלשלספק

New member
אני משער שאני לא לבדי...

בכללי מה אני מרגיש?
ליבי כבד עם משפחות השכולות והפצועים, ללא ספק כל העניין לא יוצא מהראש, אי וודאות משוועת.
מורגשת מן תחושה (עזה) כזו של החמצת הזדמנות (לתת בראש למחבלים בעזה לדוגמא) שמעורבת בהרגשה כללית מעורבת לגמרי,
אז במה היא מעורבת?
משום מה בהרגשת פחותה של "ביטחון" בכללי, אישית, כאזרח, ירושלמי... שמהולה בהרגשה שעשינו שם "חצי עבודה" כדי לרצות את כל העולם ואת השמאל שאנחנו נכנסים ללחימה "מדוייקת וצודקת" (עד שגם זה לא עזר אבל אז כבר היה מאוחר, כי בני דודים מתים בעזה זה קצת יותר מעניין מתמונות של עשרות טילים מתעופפים למדינה שהכי דופקת חשבון למדינות אחרות בעולם ששמות עליה פס)

זאת הרגשה ממש חרא כשאיזה מחבל מאן דהו וימח שמו או אחר
מפריח את מילות הקסם "הפסקת אש", ואז כאללה הוא אכבר הקבינט מתייצב בהקשב להצעה (לך תסמוך על מחבלים - ברור, (כי אנחנו הצודקים ואנחנו צריכים "להראות לעולם" שהם הרעים - גם אם משלמים על זה במחיר של החיילים שלנו!!)

ההרגשה נהייתה ברורה, במיוחד אחרי שני הפיגועים היום בירושלים. ניסינו לצאת "הכי בסדר עם כולם" בסוף קיבלנו בהפוכה.
שילמנו בהרבה דם כדי שבעולם "יהיו מבסוטים"
פאקינג מחבל עם טרקטור ג'יזס, יש למישהו עכשיו ביצים לעבור ברחוב כשעובד טרקטור? סתם עברה לי בראש תהיה...

אז מה באמת אני מרגיש? ככה מהיומיים האחרונים שהבנתי שזה עוד "מבצע דו שנתי של חצי עבודה כדי להרתיע", שהמדינה שלי, נשמעת בתקשורת כמו איזה זונה להשכרה שמשאירה רגליים פתוחות בסבבה שיבוא המחבל עם הצעה הפיקטיבית עם מילות הקסם "שלום, רגיעה, הודנא, הפסקת אש" ויאללה - יתן בראש בפיגוע כשמתחשק לו, כי זה מה שהם עושים...

והרגשת הביטחון שלי בתחת, מן הסתם בגלל זה. גם על הידידים שלנו האמריקאים ועל ביבי, ש...גמר בחוץ קוראים לזה.
בחיי שאם זה אפילו היה קרוב למצחיק ביום כזה עוד הייתי מצרף סמיילי.

מקווה שמשפחות הנופלים מחיילי צה"ל ואזרחי ישראל לא ידעו עוד צער, מאחל לפצועים החלמה מהרה.

אתה לא לבד צל

מבין אותך לצערנו לא תמיד רואים את מה שצריך לראות נכון!
א לצערנו עדיין לא מבינים מנטליות עמים וחבל!נחכה לסיבוב הבא כשאתה מנהיג מדינה יש גם כבוד לאומי ,ולצערנו דור המנהיגים הנוכחי לא יודעים להתנהל כמו מנהיג מדינה ריבונית וחבל!
זה עניין של הזמן עד שנכנס פנימה מזמן היה צריך להפיל אותם כי יש במצע שלהם אידאולוגיה נאצית ואסור שיהיה כאן סניף של מפלגה נאצית בארץ ישראל
ב.תבין את המנהיגים שלא רצו שיהיו הרוגים על מצפונם בסך הכל ניסים גלויים קרו כאן ,ולהפנים לעם שחייל תפקידו להגן על אזרח ולא להיפך!לצערנו אלו שבשגרה הולכים בתאונות הדרכים שאתה רואה במבזקים בוואלה ,אתה לא רואה התעוררות של קהל נגד זה ,שבמקום שמי שנוהג ידע שהוא יחטוף אם הוא לא ינהג נכון וזהיר!
ג. לצערנו והלוואי ולא יהיו הרוגים בכלל ,כתושב אשקלון כאחד שאין לו ממד ,אני מסתתר מאחורי הדלת הכניסה שאני אצל אימי ,ואני זוכר את הקאסמים שהיו נופלים ולא דווחו עליהם ,זה צפוי זה היה ידוע שזה יקרה הכל יודעים הכל,מי שאכל אותה כרגע זה ישובי עוטף עזה ,ששם כבר גשם של פצרים ואף אחד לא מזיז
ד. תתרגל לכך שמחכים לפיגוע גדול בכדי להצדיק פעולה צבאית רחבה במקום לנהוג כמו שצריך לנהוג צבאית
ה.חודש שלם על אירגון של 15 אלף שאתה בנוי למלחמה מול צבאות ,הצבא לא אשם מי שאשם זה הדרג המדיני שמשך את זה סתם ומיותר ,הם מבינים רק כוח ולשדר להם שבעל הבית השתגע והוא משוגע מהר ככה הם יכבדו אותו יותר
ו.לצערנו יש גיס 5 בירושלים ,ואני נמצא בעיר ואני אף פעם לא נותן בהם אמון ,מי שאשם במצב הזה הוא משה דיין שהשאיר אותם אחרי ששת הימים,וכשהשטח יבער אז הם יתעוררו גם
ז.שתבין את העולם זה לא מעניין ,בסוריה 9 מיליון פליטים 300 אלף הרוגים וזה לא הזיז להם,הבדל הוא כשזה יקרה אצלם הם ידעו אך לטפל בזה ,תחשוב על זה אך ניידו את בני עמנו 6 מיליון ברכבות ובשקר מוחלט לטבח כשכולם חשבו שהם הולכים למחנות עבודה
ח.הסברה שלנו על הפנים לא יודעים להסביר ולהיות תקיפים ונראה שמביימים פרסומת לערוץ 2 מאשר להסביר כמו שצריך מה קורה
ט. אני לא סומך על האמריקאים את כל הקומבינות בעולם הם עושים,לך תדע כמה הם משלמים וכו והתושבים סובלים בגללם
י.מאמין שהסיבוב הבא יהיה די אלים כי הם באמת עלו על העצבים וגם על הנהגה
יא.והכי חשוב להשתיק את הברברת והקשקשת בכל המדיות ,נהיה מטורף מה שקורה כל פלוץ כל שרופ או פצוע נותן דעה סטטוס מבלי להבין מה קורה באמת לעומק ,וכשיש שייח קטארי טחון בכסף רב שרוצה לשלוט בהגמוניה אזורית ורוצה לתקוע לסיסי את השליטה ,ומממן וקונה ומזרים מזוודות של כסף ,אז צריך להבין מה קורה באמת ללמוד לפני שכותבים סטטוס או טור בעיתון

תחיה את חייך מצא זיווג שמור על הבריאות והפרטיות ,דאג לעצמך לצערנו במקרים כאלו אנו מתאחדים במקום להיות כל הזמן מאוחדים !

ואף אחד לא פנה לפרס ולכל אדריכלי אוסלו על מה שקרה שם אך נתנו למצב הזה לקרות?

צלשלספק

New member
הבעייה עם הממשל הנוכחי (האמריקאי) חמורה

לא בעייה חלילה עם העם האמריקאי עצמו וגם לא עם הסנאט, יש שם לא מעט אהדה כנה לישראל (גם אם לא ממש כולם שם ממש מכירים את הרקע והאזור שלנו)לממשלים האמריקאים והכוונה לאלו שכשלו במדיניות הפנים והחוץ כאחד (שניקח את ממשל קרטר לדוגמא?) היה מן ״קטע״ כזה של או להקים בטעות ״ארגון טרור איסלמי״ כדי לחסל ארגון אחר, לתחזק מדינה עם ימבה נשק - שליט מתהפך והנשק מכוון על ארה״ב וישראל (מלחמת עירק ואיראן בה התערבה ארה״ב ונפילת השאח׳ המתון באירן כשארה״ב בחרה לתת לו לגווע, וכך עלו המטורפים מאירו בקיצור להתערב בעניני מדינות ואף לנטוש ברגע הכי קריטי מדינות ידיד ״והקרבתן״ למזבח האינטרסים כשיש להם אינטרסים. אינטרסים שאולי (גם עם על הנייר) עדיפים לארצות הברית, אבל דופקים חזק את ישראל. עם כל הכבוד (ויש)לא סומך עליהם ונראה שעם שיא הכבוד והתודה על הסכומים וההשקעה שלהם,ומן הסתם בחיים האלו לימדו אותי שלרוב לא נותנים מתנות ״בחינם״ אנחנו חייבים לשנות או להפנים מחדש את המילים ״הידידה הכי טובה של ישראל״... צריך לעשות פה בדק בית במשמעות ולהסיק את המסקנות הדיפלומטיות ביחס לממשל הזה. כבוד יש בכללי, אבל שיקום פה מישהו ושיגיד שבאמת אובמה ״מת עלינו״ ושקרי באמת מבין מול מה הוא מתמודד במזרח התיכון

dori78

New member
אתה לא לבד.

בדיוק היום ראיתי בתכנית הבוקר בערוץ 2 את תא"ל במיל' צביקה פוגל, לשעבר רמ"ט פיקוד דרום ועוד כמה תפקידים חשובים,
שקרא לצאת למבצע "צוק איתן 2". כאילו שלא ספגנו מספיק אבדות בנפש עד כה.

יש לנו ראש ממשלה, שמקבל החלטות בשיתוף עם שר הביטחון והרמטכ"ל.
אני מניחה שהם מבינים יותר מכל יושבי הפורום הזה גם יחד. בגלל זה הם שם.
יודע מה - אני לא הצבעתי לביבי, אני חושבת שהוא לא באמת מתעניין במדינה הזאת, בדיוק כמו ברק.
אבל כרגע הוא שם והוא קיבל מהעם בבחירות דמוקרטיות את המנדט להחליט ולפעול בשם כולנו.
מי שהפעולות הללו לא מוצאות חן בעיניו, יכול לא להצביע לביבי בפעם הבאה.

ראש הממשלה, עם בכירי מערכת הבטחון, קיבלו החלטה לתת לצה"ל לנצח (כלומר להכנס קרקעית ולהכנס באמ-אמא של החמאס) לפני שלושה שבועות.
הצבא שלנו עבד קשה, אולי קשה מדי ולא תמיד עם היערכות מספיקה. עוד יהיו דיונים על הכניסה עם "זלדה" במקום עם נמ"ר.
אבל זו היתה ההחלטה של מי שהוסמך ע"י העם להחליט, אם מצא חן בעינינו או לא.
באותה מידה, הוא החליט עכשיו להסיג את הכוחות הרגליים מהרצועה, תוך שמירת האופציה לכניסה מחודשת.
שלא לדבר על המשך ה"השגחה העליונה" - פעולות ממוקדות של חיה"א, שאני מניחה שיימשכו (גם אם לא באותה תדירות ועוצמה).
תנו לצה"ל לנצח, על פי שיקול דעתו של מי שמפעיל אותו, זה שקיבל מאיתנו את הזכות להחליט עבור כולנו.

בנוגע לתחושת הביטחון שלך, בעקבות אירועי הטרור בירושלים אתמול:
אנחנו נלחמים מול אנשים בודדים, לא מול ארגון.
החמאס, מעבר להיותו תנועה פוליטית וארגון צבאי, הוא רעיון אידיאולוגי דתי מעוות. ככזה, אתה לא באמת יכול לחסל אותו.
כל יום יכול לקום מאמין חדש ברעיון, ולצאת לפיגוע על דעת עצמו. או על דעתו של איש דת כזה או אחר, שלא בהכרח קשור למנהיגי התנועה הרשמיים.
ושלא יהיו טעויות - התביעה הגיאוגרפית של חמאס לארץ ישראל לא קשורה לעניין מדיני. זה גלגול מודרני של שנאת היהודים.

אתה יכול לשלול מכל המוסלמים את הזכות לאזרחות ישראלית, את הזכות לעבוד עם כלים כבדים, את הזכות לצאת מהבית או אפילו לחיות פה.
זו הרי מדינת היהודים, הרעיון הגזעני של מדינה ליהודים הוא זה ששומר עלינו מפני האנטישמיות, שטבחה בעם הזה לאורך ההסטוריה.
בזכות הרעיון הזה יש לנו אפשרות לטפח צבא חזק, לחיות פה ולגדל פה ילדים, בלי להרגיש אזרחים סוג ב'.
השאלה אם זה יעזור לך להרגיש יותר בטוח, ואם התחושה הזו לא תהיה מזוייפת.
וגם - כמה לגיטימציה תקבל לשהות שלך פה משאר המדינות, גם אלה שהיום תומכות בזכות של ישראל להגן על עצמה, ומה היכולת שלנו להגן על עצמנו בלעדיהן.

אין לי תשובה על זה, אני לא מדינאית.
אני רק יודעת שהיום, דווקא היום, הייתי רוצה לקוות שנשנא פחות, בעיקר האחד את השני.
שנהיה מאוחדים כל השנה, לא רק כשנהרגים פה חיילים, מאוחדים באמת ולא רק עם מי שחושב כמונו.
צום מועיל למי שצם. אני מסתפקת בהרהורים.

צלשלספק

New member
בנושא החמאס...

עצרתי כאן כי פה אני חושב שאת קצת טועה, אנחנו נלחמים מול ארגון טרור שמחיל את כל "החינוך לשנאה" על שלל האוכלוסיה ו-גם אנשים בודדים מאותה אוכלוסיה שיכולים להתהפך על יהודי אקראי בלי שום התראה מראש, כן כן גם הבחור הערבי שעובד איתך 20 שנה יכול יום אחד "להתהפך" - מערבי נורמטיבי ובעל משפחה שעובד ומתפרנס, למחבל ליום קטלני אחד (בסדר, נניח שרוב הערבים מסביבנו לא מתים עלינו בלשון המעטה - אבל זה לא הופך את כולם למחבלים בפוטנציה, נו, אולי את הרוב
אבל אני לא יכול להוכיח את זה, מצד שני אי אפשר גם להוכיח שהרוב "מתון" שם, כי הראו לנו שגם רופא משכיל יכול לעשות פיגוע [רכבות, לונדון] ושהאהדה לפיגועים יכולה לבוא מכל אינדיבידואל באוכלוסיה הערבית מבור ועד משכיל, האוכלוסיה שלצערי שטופה בשנאה לישראל בחינוך שלה, בבית הספר ובמסגדים, כך שלא צריך יותר מבנאדם שנהיה לו חרא בחיים (ומדובר באוכלוסיה שלא מעוניינת במיוחד לקדם עצמה), ובמקום לטפל בזה או להתאבד חלילה הוא בהחלט מתאבד - אבל עלינו. הראו שגם נשים שהיו להן בעיות על רקע כבוד המשפחה, גם התאבדו או ניסו ללכת בדרך הזו.

בקשר לשאר... יש לי עוד מה לומר ואני גם נוטה להסכים עם הרוב, יותר מאוחר...

צלשלספק

New member
לא סותר, אלא מוסיף ומחדד רק בנושא הזה.

אני משער שגם תסכימי איתי ש-במקום מסויים, בתרבות מסויימת, כשמואזין במסגד קורא ומשלהב את ההמון או תשדירי חינוך לילדים כברירת מחדל, שרצח יהודים זו מצווה, עוני צפיפות וחברה לא יצרנית שבוחרת בחיי הפליטות שעמי ערב מונעים ממנה שיקום כדי להמאיס את ישראל בעולם - זו בהחלט חממה נאה לאותו מפגע/ת בודד/ת חוץ ארגוני שיום אחד קם על צד שמאל (או ימין
, רוצה להתגרש או סתם חיים חרא, חובות, עוני, רקע משפחה או אהבה נכזבת - ומחליט להתאבד.

אוקי, סבבה. החלטת החלטת - אבל למה עלינו.

למה?

עכשיו להתאבד זו אמנם בחירה אישית של אותו סובייקט, הבעיה שהוא מתאבד עלינו כדי לטהר את שם המשפחה שלו או שמו או פשוט להשיג להם כסף אחרי שימות.

ולכן התכוונתי שאותה חסות של "הנהגה צבאית ומדינית" כדוגמאת פת"ח (גם להם שידורי טלביזיה לילדיה או החמאס וסביבה שבה מחכנכים ל-הרג, למות קדושים, יכולה להניב באופן טבעי גם את אותו מחבל אקראי מאמצע שום מקום מרופא או מהנדס ועד לפועל הכי פשוט בבניין - הפיגועים צצו סטטטטית ממשכילים ובורים כאחד.

שיום לפני זה היה אותו נהג ערבי חביב של 20 שנה עם משפחה והמון מה להפסיד כמו כל בנאדם נורמטיבי בעל חיים - הלך ועשה פיגוע מזעזע כשהוא דוהר עם אוטובוס ודורס חיילים בתחנה (זה היה לפני כמה שנים אבל אני משער שאת זוכרת את נהג האוטובוס - אגד כמדומני. במקרה הכה מזעזע שפשוט דרס ריסק ורמס חיילים וחיילות בתחנה מרכזית או משהו כזה והרג ופצע לא מעט בפיגוע לאומני, זה היה לפני כמה שנים וכל המדינה בכתה...
)

בקיצור, לדעתי הנוכחות של ארגון הטרור כמטריה של שליטה באוכלוסיה, הווי אזרחי תרבות, מנטליות ערבית חינוך, עוני, הבטחת כסף למשפחות שאהידים - יכול בהחלט להניב את המחבל האקראי שאין עליו.

אני בטח לא בא להסיט נגד ערבים כלשהם בכלליות אך יש חשש כנה כאזרח, משהייה לצד מפגעים פוטנצאליים - האקראיים הללו, במיוחד אם הם עם רכב כבד - אפילו, ללא קשר לצבע תעודת הזהות שלהם - אישית מעדיף להתרחק. מבחינתי המפגעים היהודים שהלכו ורצחו סתם ילד ערבי במקרה כה מזעזע ושרפו אותו חי בתוך מכונית זכאים בהחלט בעיני לעונש שהיה מקבל מחבל ערבי - מלוא חומרת העונש שמקבלים על רצח מזוויע שכזה.

טייסטי

New member
אהבתי את ההערה לגבי "הרופא המשכיל"

מעניין האם השם ברוך גולדשטיין מצלצל לך בזכרון

dori78

New member
יפה שמישהו אחר הזכיר את זה.

זה רק מדגים את הטענה שלי לגבי החמאס, שנכונה לכל אידיאולוגיה פנאטית:
כשמדובר ברעיון ערטילאי, לא בגוף מוחשי עם מנהיג ברור - אי אפשר באמת להכחיד את זה.

mr browen

New member
את הברוך גולדשטיינים אפשר לספור

על אצבעות יד אחת (אולי 2 )
לעומת ארגון שמקבל כספים מכל העולם וקורא באופן גלוי להכחדת מדינת ישראל והשמדת היהודים באשר הם .

השמאל אוהב להקטין את העובדה הזו ולהצניע אותה כי "אם תיתן להם חופש והגדרה הן יחדלו מפעולות נגדך..."
הטיעון הכי בזוי שקיים .

dori78

New member
לא הבנת אותי.

לא טענתי שצריך להגדיר אותם כארגון למטרה מסויימת.
הארגון הצבאי וגם הפוליטי קיימים, גם אם נתעלם מהם ומגיד שאנחנו לא מדברים עם מחבלים.
בנוגע לסבסוד הכספי מקטאר ואיראן - שוב, לא טענתי שזה לא קיים או שצריך לתת לזה לקרות.

התייחסתי למה שצל כתב בנוגע לתחושת הביטחון האישי שלו, בהמשך לפיגועים שהיו אתמול ושלשום בירושלים ובמעלה אדומים.
אני אומרת שבגלל שהרעיון כרעיון קיים אצל אנשים שלא בהכרח משתייכים ארגונית למשהו - קשה עד בלתי אפשרי להכחיד אותו.

זה קצת כמו להכחיד את היהודים.
דת, כמו שנאה אלימה, היא עניין רעיוני, אתה לא יכול להכחיד רעיון.

אלא אם כן תיישם משטרת מחשבות שתזרוק לכלא את מי שיש לו מחשבות חמאס.
אתה רוצה לחיות בעולם שבו יש משטרת מחשבות?
משטרה שאוכפת את כל החוקים, גם אם הם לא נראים לך הגיוניים?
נגיד, עולם שבו עוצרים אותך אם רק חשבת על עישון סמים קלים?

צלשלספק

New member
קשה לי להאמין שערבי מצוי מעזה מדלקם משעמום

את מצע החמאס על בוריו, בכללי הם יודעים שמבצעי פיגועי התאבדות מקבלים כסף ואפילו כבוד, כך שמי שבוחר מסיבה זו אחרת ללכת בכיוון הזה, החמאס ונראה לי שגם הפתח' (או בעבר) מסדרים את המשפחה שלו אח"כ מבחינה כלכלית וגם בנושא הכבוד.

החמאס פשוט מנצל את התרבות שלהם לאינטרסים שלו. כך שכל עוד החמאס שם הרעיון למפגע המתאבד האקראי נראה הרבה יותר קרוב.

צלשלספק

New member
לא הבנתי איך הגענו לעניין הסמים והכחדת רעיונות

הם יכולים לחשוב עד מחר שהם יכולים לזרוק את כולנו לים ולשנוא אותנו ברמה הכללית כציוניים, ישראלים או יהודים או מה שעובר להם בראש.
יש מחשבות, ויש את הביצוע.

נסי להיזכר בשנת 84' באינטיפאדה הראשונה והאירועים "העממיים" שהיו לפני האינטפאדות, רחוק הם לא הגיעו מבחינת התכנון והעוצמה
אבל אנחנו כן הגענו אליהם - מכיוון אחר לגמרי ישראלים היו הולכים לקנות ברמאללה, שכם ועזה, בחברון.

כמה יהודים קונים שם היום?
איך שהתחילו לדבר איתם על שלום - דרך אוסלו והביא את רב המחבלים מטוניס - ומשם הכל התדרדר בהדרגה.
את כל הנשק שקיבלו מאיתנו ומעוד מקומות - הפנו לכיווננו.

האם זה שונה במיוחד ממה שהממשל האמריקאי ניסה להנחיל לערבים - דמוקרטיה - וכשל?
יש תרבויות שלא בנויות לדמוקרטיה או למדינה, שלא יכולות לנהל עצמן או לפתח את עצמן.

הנה עכשיו מראים בערוץ 2 איך הם הכינו פצצות במתקן אזרחי...

mr browen

New member
אלה לא אנשים שקמים יום אחד ועושים פיגוע

מכוונים אותם לשם ומעודדים אותם .
מפעילים לחץ על אנשים בבעיות (כלכליות/חברתיות וכו') , המשפחה שלהם מקבלת תשלומים וחולקים להם כבוד .
זה לא מגיע מאנשים פרטיים - התשלומים מגיעים ישירות מאשפ"פ ומהחמאס .

הסכסוך פה הוא רעיוני ודתי , העולם העתיק ושנאת יהודים והמערב בכלליות לעומת העולם המפותח .
אין פיתרון מדיני מכיוון שהם אינם מעוניינים במדינה/הגדרה עצמית - הם מעוניינים בג'יהאד כלפי היהודים וכל מה שמערבי .
היום להם 20 שנה תחת שלטון ירדני להגיע לעצמאות , הם אפילו לא התעניינו בזה - "העם הפלשתיני" הומצא בשנת 67' .
ולא רק שהומצא גם לקח את השם שלו מהציונים ( הג'רוזלם פוסט יוסד תחת השם - "פלשתיין פוסט" , בנק לאומי יוסד תחת השם - "החברה האנגלו-פלשתינית)
palestine זה שם של אזור גיאוגרפי שהיה תחת המנדט הבריטי וכולל את כל שטח ישראל ומה שהיום ירדן .
77% מהשטח נמסר להקמת המדינה הירדנית ב 46' , בל מה שממערב לירדן יועד עבור מדינה יהודית .
הערבים שהיו תחת המנדט הבריטי על פלשתינה - קיבלו 77% מהשטח להגדרה עצמית - ולא עשו איתו כלום!!!

אין צורך להכחיד את הרעיון - מי שירצה יכול לייחל לחורבן המדינה והיהודים במשך כל חייו , נארגונים שפועלים עם תמיכה פיננסית ענפה
ומעודדים פעולות בשטח, רוכשים נשק ופועלים לייצורו - הם הבעיה, לא הרעיונות שלהם

צלשלספק

New member

האוכלוסיה שם בעזה לא כזו "תמימה", אולי לא כולם יקומו לנסות להרוג אותנו ביום מן הימים - אך הסביבה שם משדרת לשנאה לישראל, וליהודים וצינים באשר הם, לא מנה הם מהשמאל או הימין - אתה מודע לכך שבעיני רבים שם כולנו בני גירוש מא"י או מוות - פשוט ככה.

אז בקיצור אם מישהו בוחר שם להיות מפגע מכל סיבה שהיא - הוא ממש לא צריך לרדת למחתרת כדי למצוא קבוצת טרור להתחבר אליה,
ניקח בחשבון שמדובר באוכלוסיה שלא מעוניינת לפתח את עצמה באלו הכי וחיה "בדיכאון פליטות מתמשך" בעידוד אונר"א ומדינות ערב שמתחזקות את כל העסק הזה בעקיפין.

מה שאני אומר שקל לאותו מפגע בודד אקראי "לצוץ" מ"חחממות חברתיות כאלו", ומה שעשו בחומת מגן זה חיסלו חממה חממה וכך לאותו מפגע בפוטנציה היה יותר קשה לספוג ידע או מוטביציה לקום יום אחד בהיר ולעלות על טרקטור או אוטובוס.

ומי שלא זוכר, שינסה להיזכר מה היה לפני האינטיפאדה הראשונה. מבחינתי שיחיו שם בכיף אבל את הטרור וההסתה בחינוך ובתרבות שלהם - שהם בעצם נולדו כדי להרוג יהודים ולהיות שאהידים וזו המהות שלהם - רצוי וצריך לעקור ויפה שעה אחת קודם אם רוצים כיוון לחיי שלווה יציבים כלשהם ואפילו לא דיברתי על שלום או הסכם..

מסכים איתך על כל ההיסטוריה ותכנית החלוקה, ואני אגיד לך דוגרי - אני נגד מדינה פלסטינית "נוספת" בין הים לירדן, ועם עזה נפלנו חזק.כבר עדיך לתת לחלקם ביו"ש תושבות קבע בשטחי C כמו שהציע בנט או להשאיר את המצב הקיים ולנהל את הסכסוך במקום לפתור אותו ולעודד הגירה (למי שרוצה, בשושו ועושים את זה...) התכוונתי להגירת ערבים מיהודה ושומרון לחו"ל ומרצון ובטח לא לגירוש יהודים חס ושלום.

טייסטי

New member
בסך הכל הראיתי

שלמצוא "רופא משכיל" שמבצע פיגוע, אפשר למצוא בשני הצדדים.
כמה רופאים ערבים\מוסלמים שביצעו פיגועים בישראל\בעולם אתה מכיר? על כמה אצבעות אתה יכול לספור אותם?
בסה"כ קצת הצחיקה אותי הטענה שעצם היות בן אדם "רופא משכיל" אמור למנוע ממנו לעשות פיגוע.

עוד יותר מצחיק אותי שאם אני חושב ככה אני נחשב לשמאל.
כנראה שבשביל להיות ימין בישראל אתה חייב לשנוא ערבים ומוסלמים.

צלשלספק

New member
אפשר להכחיד את החמאס.

עד שעזה תקיא אותם,
ובטח לא צריך להוריד פצצת אטום בעזה רק כדי לבצע את זה.
הכל עניין של רצון ויש את עניין המחיר הרב (לא רק בדם שלנו ושלהם, אלא גם מחיר מדיני) והיום שאחרי.

ביבי לא רצה בזה לדעתי, אלא רק להחליש אותם, ועולות לי בראש לא מעט סיבות, גם מדיניות מן הסתם...
אני שמח מאוד שהצבעתי לבנט ולא לביבי או ליברמן, ובסיבוב הבא ככל הנראה זה היה גם לבנט. הליכוד איבד את הקול הפוטנציאלי שלי סופית, כל עוד ביבי בראש הליכוד - לא אצביע ליכוד לעולם.

renen3

New member
ומי יכנס לשם במקום החמאס? אתה חושב

שלא חשבו על זה כאן? אם הפתרון הזה היה נכון לישראל כבר מזמן היו עושים את זה.
אולי יש דברים שאנחנו לא יודעים כי מדברים על זה שמי שיכנס לשם יהיה יותר גרוע מחמאס.

צלשלספק

New member
אם אין ברירה מי שיכנס לשם זה צה״ל

אלא אם יש לך רעיון לפינוי פיצוי לתושבי העוטף, כי הבנתי שדווקא אלו ממאנים לחזור, למרבה האירוניה המצערת הם היו אלו שדחפו להתנתקות בשמחה ובששון ובסוף שילמו את המחיר כשהפכו את עצמם לחזית.

למעלה