אני מצטער אם...

אני מצטער אם...

אני שובר את הסטטוס קוו בפורום שלכם אנשים, רק רציתי לבקש מכם עזרה... רציתי לבקש מכם- אנשים בעלי נסיון רב יותר מנסיוני הדל בשירה, ובסיפורת- קיימת שירה יפייפיה שם בעולם, הבעיה היא שהמוסד החינוכי (כן הינני תלמיד תיכון ממוצע) אינו חושף את תלמידיו לשירה שקורצת אליו... כן, מלמדים ביאליק, כן מלמדים את סיפוריהם של עשרות סופרים עתיקים... הבעיה בסיפורים ובשירים שנמצאים בחוברות הלימוד היא שהם אינם מושכים את הנוער (למרות שקשה למשוך את הנוער של ימינו בעזרת שירה... חבל.) רציתי לדעת מאיפה כדאי לי להתחיל, והם נכון המידע ששמעתי על כך שהשירה הצעירה של המינגווי תהיה מקום טוב? בכלל שמעתי על השירה האמריקאית של המאה העשרים שהיא מאוד מושכת. תודה, וסליחה, אם הפרעתי לסדרו של הפורום. זיו.

*קסנדרה

New member
למחכה - תגובה

זיו לא הפרת את שלוותנו, בספרות ושירה עסקינן, וגם שאלתך רלוונטית ומבורכת. המלצתי האישית היא דווקא המשוררים הצרפתים מתחילת המאה ומשוררים ישראלים צעירים המתאפיינים בכתיבה מודרנית-עכשווית. הצרפתים ``גדולים`` בשירי אהבה - פול ג`ראלדי למשל. הישראלים הם רבים, פשוט תפוס לך בוקר חם, היכנס לאחד מסניפי חנויות ``סטימצקי`` או ``מודן`` ותתחיל לעיין, בטוחה אני שתמצא את אשר אהבה נפשך. אפילו אם יורשה לי להמליץ על לאה גולדברג ורחל המשוררת שיש להן שירים נפלאים. קסנדרה

תודה רבה

לכולכם, עזרתכם תבוא לידי ביטוי ברגע שאגרד מהורי מספיק כסף, ואלך לחפש לי ספרי שירה מעניינים (אמילי דיקינסון אמורה להיות מתאימה לא?) תודה לכולכם, ואולי אחרי שמוחי יתמלא בביטויי אהבה שייקספירים או גולדברגיים, אחזור לשתף אתכם במציאותי! שוב תודה, זיו.

ויקי.ש.

New member
אם אתה-

בקטע פרובוקטיבי או מוטרף כזה אתה תמיד יכול לנסות את יונה וולך.

אני מסכימה לגמרי עם מה שאתה אומר

בקשר לבית הספר. אני לומדת ספרות אנגלית ורק עכשיו מבינה כמה התיכון השניא עלי יצירות מסוימות. בקשר לאלו שירים ימצאו חן בעיניך זה נורא אינדבדואלי. אני אוהבת מאד את אליזבת בראונינג ושייקספיר בקטעים הרומנטיים ואמילי דיקינסון ודורותי פארקר בקטעים היותר מורבידים. קראתי פעם גם ספר שירים של לאונרד כהן שהקסים אותי. אבל ההפתעה הגדולה של חיי היא שאחרי התיכון כשהצצתי בעצמי בספרי השירה של רחל ולאה גולדברג גיליתי שהן היו משוררות מדהימות ולא הנודניקיות הבלתי נדלות שתיארתי לעצמי בתיכון. מישהו צריך לדבר עם משרד החינוך על בחירת השירים והתמות בתיכון.

אני מסכימה לגמרי

ומה דעתך על מה שעשתה מערכת חוסר החינוך הממלכתי לענק כמו אורי-צבי,שהושכח כמעא לגמרי!?!?!?! ולמה ביירון, לוחם השחרור הגדול, איננו חלק מהבגרות באנגלית!?!?!?!!? אגב...בלי שום קשר לשום דבר, מה דעתך על קיפלינג?

אצ``ג

שמחתי מאוד לשמוע, אבל אין די בכך! צריך להלחין את שירין, ולהפוך את אחד מהם לשבועה של חיילי צהל! נביא ולוחם היה האיש! אסור ששום נער עברי יקבל בגרות בלי לדעת עליו ואף מבלי להעריץ אותו!!!! הוא ראוי לאותה ההערצה שלה זכה אלתרמן-ולדעתי הוא ראוי לה הרבה יותר, כי אלתרמן היה משורר חצר של בן גוריון, ואלו אורי-צבי, היה כל החיין באופוזיציה!

לצערי

אני לא מכירה את קיפלינג מספיק בשביל שתהיה לי דעה. כל כך הרבה יצירות לקרוא, כל כך מעט זמן (אותו אני מבזבזת על האינטרנט במקום לקרוא עוד קצת).

nir s.

New member
תגובה

אני דווקא הייתי יותר ממליץ ללכת על שירים של זמרים גדולים כמו דילן, ובואי, לדוגמא ויש גם להקות כדוגמת פרויקט הגומיה. פשוט לקחת את החוברת של הדיסק ולקרוא, יש חומרים מדהימים.

ביאנה

New member
אני מסכימה להצעה של ניר

וגם רוצה להוסיף שיש שירים של סטינג שהם מאוד יפים, ושל הרד הוט צ`ילי פפרס הגדולים ושל בון ג`ובי, צריך רק להקשיב למילים. נ.ב. לא הפרעת לשום סטטוס בפורום שלנו כי הוא לא קיים זה פורום ספרות ושירה ואנחנו מדברים על מה שבלב

למעלה