אני מפחדת!

שירה96

New member
אני מפחדת!

היי בנות יקרות, אני אתחיל בזה שכל היום אני לא רגועה , מהבוקר עת פתחתי עיתון ידיעות וראיתי את הכתבה על הקשר בין שבץ מוחי מיגרנות ונטילת גלולות . כפי שאתן יודעות אובחנתי כאנדואית לפני כ-4 שנים ואני מטופלת עם גלולות באופן רצוף .בשלוש שנים האחרונות נטלתי פמינט אך לאחר שימוש של שלוש שנים החלו להופיע לי כאבים בעין שמאל מידי פעם , מן לחץ כזה על עין שמאל כאשר הייתי מסתכלת שמאלה זה היה עוד יותר לוחץ וגם כאשר הייתי מורידה את הראש למטה , כלומר מתכופפת .. התחלתי לחשוש שהשימוש בגלולות נתן בי את אותותיו ...ניגשתי לרופאת עיניים מאחר ואני מרכיבה משקפיים והיא לא מצאה כלום . ניגשתי לאורולוג והוא טען שזהו כנראה סוג של מיגרנה וביקש ממני להחליף את הגלולות בהן אני משתמשת להלן פמינט. ד"ר זולטי החליף לי אותן ליסמין ואכן ההרגשה השתפרה באופן ניכר , הכאבים פחתו בצורה דרסטית טפו טפו... ומופיעים מידי פעם לפעמים בתקופה שאני צריכה לקבל מחזור ולפעמים בכלל לא . יש לציין שבתקופה האחרונה אני גם מרגישה פחות לחץ בחיים האישיים..מוזר לי שרק אחרי תקופה ארוכה הגלולות גרמו למיגרנה . הנקודה שאליה אני רוצה להגיע היא שלאור הכתבה היום אני ממש חוששת! אומנם , המיגרנה שלי היא ללא אאורה ואין לי תחושות מקדימות של הבזקים לבנים לפני זה ...אלא סתם לחץ בעין אפילו לא בראש עצמו , יש בחילות ..ולפעמים אני גם מקיאה אבל זה לעיתים נדירות. בתקופת הפמינט היה לי התקף של 3 ימים שרק זריקה עזרה לי בסוף מה שמחזק את ההרגשה שזו מיגרנה. אני נורא מפחדת להיות חלק מסטטיסטיקה של כאלה שלקו בשבץ ועוד בגיל צעיר . זה מטריד אותי הנושא ואני מרגישה במלכוד . גם אם אעשה ניתוח אצטרך להמשיך להשתמש בגלולות . למה בכלל צריך לקחת גלולות ברצף?? אני מרגישה משועבדת לזה , מרגישה שאני מכניסה הרבה רעל לגוף שלי מידי יום . למה אי אפשר פשוט לקחת כמו כל בחורה רגילה גלולות למשך חחודש ולעשות הפסקה למחזור . האם יש פה מישהי שנוהגת כך ?? האם יש כאן מישהי אנדואית שלא מטופלת בגלולות ברצף? מישהי פעם הפרה את הדרך האוטומטית הזו והפסיקה להשתמש בגלולות באופן רצוף אלא רק באופן רגיל ושיגרתי . אני מרגישה שדברים שלא סבלתי מהם בעבר תוקפים אותי ...כל מיני מיגרנות למיניהן נפיחות בגוף בחזה . האם ככה נגזר עלינו לחיות ???? אני יודעת שזו חצי נחמה ויש אנשים שמתמודדים עם דברים יותר גרועים ואני משתדלת להסתכל על חצי הכוס המלאה אבל כל מחקר חדש כזה שמפורסם בעיתון מערער אותי , אני מרגישה שהגניקולוג לא ממש דואג ..מתי פעם אחרונה שלחו אותנו לבדיקה של קירשיות ? כששאלתי את ד"ר זולטי אם אוכל להשתמש בגלולות באופן רגיל הוא הטיל וטו ואמר שאני אגרום לכך שהאנדו יתפתח על אף שהאנדו שלי עוד במצב לא חמור דרגה בינונית ומטה.הוא ממש הפיד אותי מרוב שהוא התנגד לכך נמרצות, פשוט פחדתי להפסיק את השימוש . אני יודעת שעכשיו אני שוקלת פשוט לנסות להשתמש רגיל מס' חודשים . לראות מה יהיה מצבי . מי יודע אולי לא יהיה כל כך גרוע . אני מפחדת משבץ מוחי! אגב, בכתבה דיברו רק על אלו שסובלות עוד לפני השימוש בגלולות ממגרנות מישהי אולי יודעת מה זה אומר לגבי בחורות שהמיגרנות נגרמות להן כתוצאה מהגלולות ? האם מישהי מפחדת כמוני ??? אודה לכן אם תוכלנה להגיב . דעתכן חשובה לי ורק איתכן אני מוצאת נחמה. שירה

שירה96

New member
טעות במלל

רשמתי שניגשתי לאורולוג . תיקון טעות , ניגשתי לנוירולוג :)

היי שירה

אני דוגמה לאחת שהפסיקה את הגלולות באופן מוחלט, [לא לסירוגיןאלא ממש הפסקתי], אני כבר כמה חודשים בלי גלולות. אני חייבת לומר לך שבהתחלה יש הקלה...הנפיחות יורדת..לא הייתה לי בעיה של מיגרנות [ואם הייתה לעתים רחוקות זה היה בגלל שלא שתיתי מספיק מים] , הכאבים הרגילים אט אט חוזרים...כאבי הגב...הבטן..[שלא לדבר על המחזור עצמו]...כל הגוף בעצם כואב...אני מרגישה "מוגבלות" בלתפקד רגיל, אני איטית יותר בגלל הכאבים...אבל ...עם כל זאת...אני מרגישה יותר טוב בנפש ואין לי הסבר לזה [למדוע אני מרגישה כך], אני יודעת שאני גורמת לעצמי נזק גם הפיך וגם בלתי הפיך - ההפיך הוא שתהיה ציסטה ובסופו של דבר אגיע לשולחן המתכת להוריד אותה..ובלתי הפיך שאני מעלה את דרגת האנדו שלי...ואין לה דרך חזרה....יתכן שיש בי מזוכיזם קל אבל אני מרגישה יותר טוב מבחינת הנפש..יותר קלילה..יותר אנרגטית ...כשלקחתי גלולות הייתי כל היום עייפה , ומנופחת...ושמנה...היום הנפיחות ירדה...השומן לאט לאט יורד.[הוא במגמת ירידה] ואני מרגישה שיש לי כוח [מצד שני כואב הגב..שלא מאפשר הרבה..אז קונפליקט. לא ידעתי על הקשר בין גלולות לשבץ...הייתי שמחה לדעת מי אחראי על המחקר ולקרא את המחקר מהעיתון [המחקרי] שבו הוא התפרסם. יכול להיות שיש עוד דברים שנבדקו במחקר ולא הוצגו בכתבה. זה מעניין. אני לא יכולה להמליץ לך ....ידוע שזה אסור..וגם הרופאה שלי לא מרשה לי ולא מסכימה איתי וכל רופא שתלכי אליו יגיד לך שחשוב לקחת את הגלולות ברצף כדי שלא תקבלי מחזור..והמחזור זה האויב של אנדומטריוזיס כי אז הרירית רחם המפוזרת לה באברי הרבייה מקבלת דם ומתפתחת לה לציסטה, ובלקיחת גלולות מצב זה נמנע. אז קחי את הניסיון שלי...אני בשלי...מרגישה טוב עם זה ...אבל בהחלט בהחלט לא ממליצה זה פשוט מסוכן מידי . אני מאחלת לך שכאבי הראש יפסקו...שתרגישי טוב

שירה96

New member
היי דמות

תודה שהגבת . שמחתי לשמוע שיש נשים שהולכות עם מה שהן מרגישות . אני דווקא לא חשבתי להפסיק לגמרי , אלא חשבתי להפסיק את הרצף ולקחת כמו כל בחורה רגילה.. את סובלת ממגרנות? שירה

מגרנות

לעתים רחוקות, ואני יודעת שזה בגלל שאני לא שותה מספיק. אני לא חושבת שיש קשר לאנדו. [במקרה שלי כמובן]

במבי120

New member
היי שירה

אני התחלתי לסבול מכאבי ראש ישר לאחר הניתוח . אני בטוחה שיש לכאבי ראש קשר ישיר לתרופות מדכאות +גלולות. אני לא מפסיקה עם הגלולות כרגע כי זה עוד נסבל אך אם יגיע לרמות בלתי נסבלות של כאב ראש אשקול זאת. אני חושבת שמעבר לדעתו ונסיונו של הרופא כל אחת מכירה את עצמה ובתוך תוכה יודעת מה טוב לגוף שלה. ו..נעים מאוד

זואילי

New member
לא קראתי את הכתבה

ממיגרנות סבלתי מאז שהייתי נערה. זוכרת ביקורים אצל נוירולוג, כולל איזו תרופה שגרמה לי לאלרגיה. בעבר היו לי התקפים רבים. בשנים האחרונות מדובר אולי ב 3 בשנה. הכל מתחיל באאורה ולפי זה אני יכולה למנוע מההתקף להתגבר. אני לא יודעת מה היה רשום בכתבה, אבל עדיין - לא רואה עצמי ללא דיכוי. אני מיוזמתי לא מוכנה להביא על עצמי ווסת אלא אם זה יהיה קשור להריון. זו הבחירה שלי. אם אני מפחדת משבץ מוחי? לא.

בוקר טוב

אני ממותקפות המיגרנה......אבל הנוירולוגית החדשה שלי טוענת שאין דבר כזה מיגרנה שהופיע פתאום באמצע החיים .....אם בעבר סבלת מכאבי ראש ....כלומר היה לך מיגרנה תמיד....התייעצתי עם סוריאנו.....והוא ביקש שנעשה ניסיון ועשיתי.....הפסקתי את הגלולות לשבוע ...... קיבלתי ווסת.....ובאותה ווסת....שתי התקפות מיגרנה....כל יום בצד אחר. מה שאמר על זה סוריאנו ......שהגלולות לא הן אלה שגרמו לי למיגרנה. וכנראה המיגרנה קשורה לווסת....גיליתי שאצל עוד כמה בנות המיגרנות מתקיפות בתקופת הווסת. בכל מקרה הכל נראה לי יותר מידי לא בשבילי.....כרגע הוא החזיר אותי לגלולות ........עם הפסקה לווסת כל חודשיים.......ולהמשיך לראות מה קורה מכל הבחינות....ואז להחליט איך ממשיכים. כלומר אני עדיין בשלב הניסוי.... יש תחליפים לגלולות אבל בסופו של דבר ובכל מקרה אנחנו מכניסות משהו לגוף. הרעיון באנדו הוא לא לקבל ווסת.....וגלולות ברצף מונעות קבלת ווסת. זה שהחלפת סוג גלולה זה כבר מצויין.....אני התחלתי עם יסמין והמיגרנות תקפו בכל עוצמתן...היום אני עם פמינט והן עדיין תוקפות.....בעוד חודשיים אני יעשה הפסקה יזומה ואז סוריאנו יחליט אם להחליף או להמשיך ....או אולי יחליט לעבור לשיטת המדבקות או הטבעת....... הפסקה לחלוטין מהגלולות עלולה בהחלט לעשות בלגן ולכן רצוי לשלב בין תשובות הגניקולוג לתשובות הנוירולוג.........וכמובן לשתף אחד את השני בתשובות. ההצעות שלי - תבקשי שישלחו אותך לבדיקת קרישיות.....לראות בכלל אם את בקבוצת סיכון.....את זה נותן המטולוג....הפניה להמטולוג תקבלי מרופא המשפחה או מהנוירולוג. אם את מעשנת רצוי להפסיק. רצוי בהחלט לעשות ספורט קל....הליכות ....פילאטיס...יוגה....חיזוק מה שמתאים לך...... ורצוי בנוסף לספורט לחזק את הגוף בתזונה נכונה....ובריאה..... כרגע אני בעצמי עושה נסיונות על עצמי כדי לדעת מה הכי נכון ובריא לי....עושה התייעצויות עם שלושה סוגי הרופאים אצלי גם אורולוג נכנס לתמונה.......עושה ספורט .......לא מעשנת.......לגבי האוכל אני בצרות....אבל מנסה..........ומשתדלת אחרי כל פעם שאני מקבל ווסת לעשות (כמו שבואינג תמיד אומרת) בקרת נזקים ע"י -US כליות איברים מערכת שתן ואגן קטן...ובדיקות דם..... ואם אגיע לתשובות מהפכניות מבטיחה לעדכן בפורום.

שירה96

New member
למה US ?

היי זק וכל הבנות האחרות... תודה שהגבתן , זה מחזק אותי וכבר קבעתי תור לנוירולוג בתה"ש . מדוע את עושה US כליות ודרכי השתן אחרי כל מחזור ? הסיבה שאני שואלת היא מכיוון שאני כבר שנה ומשהו סובלת מתכיפות במתן שתן ..בעיקר סביב התאריך של המחזור . ד"ר זולטי חשד שמדובר באנדו' בשלפוחית (בתוכה) ולכן נשלחתי לבדיקת אורולוג . הייתי אצל ד"ר גולומב ועברתי בדיקה אורודינמית שיצאה טובה למעט העובדה שצריך לחזק קצת את שרירי האגן . אני רוצה להדגיש שהתכיפות בשתן הופיעה לי מאז שהתחלתי להשתמש ביסמין . כשהייתי עם הפמינט הכל היה בסדר. עברתי גם בדיקת ציסטוסקופיה אצלו והכל יצא תקין , למרות שלדבריי ד"ר זולטי הייתי צריכה ללכת לד"ר נאדו . יתרה מזאת , מצאו לי בכליה הימנית ציסטה בגודל 0.9 מ"מ ו-AML שזה בעצם גידול שומן קטן בגודל 0.5 מ"מ. אין לי היסטוריה של בעיות כליה במשפחה . ויש לי מן תחושה שכל התופעות הללו הגיעו לי בגלל הגלולות . היתה כתבה לא מזמן בווינט שדיברה על כך שגלולות במינון נמוך כמו יסמין ודומותיה גורמות להרבה בעיות כגון: דלקת בנרתיק שיכולה להיות חמורה מאוד . בנוסף , הייתי בהמלצת ד"ר זולטי גם אצל פרופ' יורם מור שהוא אורולוג בכיר מאוד בתה"ש והוא טען שהממצאים בכליה הציסטה והאמגיומיליפומה (AML) הם ממצאים שכיחים בקרב האוכלוסיה ולא רצה אפילו לתת לי CT . הוא טען שאין שום סיבה לעשות סי.טי ולהכניס לגוף רמות קרינה כאלו . עכשיו , חשוב לי לדעת אם את עושה את בדיקות מערכת השתן מאותה סיבה . ד"ר זולטי אמר לי לבסוף שיתכן ויש לי מוקד אנדו ממש קטנטן בתוך השלפוחית וד"ר גולומב לא ראה אותו . בכל מקרה יש לי תור גם לד"ר נאדו . אבל רק בעת כתיבת שורות אלו אני פתאום חושבת שאולי התכיפות במתן השתן והרגשת הלחץ הזאת לפיפי ובסוף יוצאת טיפה קטנה היא בגלל היסמין...אולי אני צריכה להחליף למשהו אחר. אני גם לא מבינה למה ד"ר זולטי מתעקש על 3 חודשים רצוף..הבנתי ממך שאפשר חודשיים גם רצוף. ביקשתי ממנו חודשיים רצוף והוא לא הסכים ,. אשמח לתשובתך שירה

US כליות ודרכי שתן

אני עושה כי היה לי מעורבות של האורטר....הייתה לי חסימה ועשו לי השקה מחודשת של האורטר ....כך שאני תמיד עושה בדיקה לוודא שאין חסימה חוזרת......טפו טפו טפו......אני עושה בדיקות גם של כירורג כי הייתה לי חסימת מעיים וכריתה....וכיום אני עם בקע בבטן......זה לא אומר שגם אחרות צריכות.....כל אחת עושה בקרת נזקים לפי מה שיש לה.....תשאלי את האורולוג ואת זולטי....אם צריך לעשות US דרכי שתן וכליות בגלל הציסטה לגבי שלושה חודשים או חודשיים ...כמו שאמרתי אני במעיין בדיקה גם לי נאמר בהתחלה לעשות הפסקה של אחרי שלושה חודשים.....ולא עשיתי כי לא רציתי את חווית הווסת .....אבל עכשיו אנחנו בודקים ממה המיגרנות.....שלי....ועוד.....

שירה96

New member
היתכן?

היי זק , הייתכן שהיסמין גורמות לי לתכיפות בשתן ? מאז שהתחלתי לקחת יסמין שמתי לב שזה קרה ...בפמינט לא היו לי תופעות כאלו שירה

לא יודעת להגיד לך

על כל אחת זה משפיע אחרת....תשאלי את הרופאים ....גניקולוג ואורולוג.

shoopi

New member
מגרנות עם אאורה

שירה. אני סובלת ממגרנות עם אאורה כבר שנים רבות. בזמנו, כשהתגלה האנדומטריוזיס אמרו לי שאני חייבת לקחת גלולות ברצף.הגלולות החמירו מאוד את המגרנות וסבלתי מהתקפים רבים. בעקבות התקפי המגרנה הרבים נשלחתי לנוירולוג (שיעץ לקחת אספירין כל פעם שמתחיל התקף-לדילול הדם) ולבדיקות של קרישיות(יצאו תקינות). אני החלטתי על דעת עצמי לאחר מס' חודשים שהכאבים של האנדו נסבלים יותר מאשר התקפי המגרנה והחלטתי להפסיק ליטול גלולות. בדיעבד יתכן וזו היתה טעות. בכל מקרה אם את חוששת לכי לעשות בדיקות קרישיות של דם ( כפי שראיתי שכבר הציעו לך). חוץ מזה, לאחר קריאה מדוקדקת של הכתבה המדוברת, שמתי לב שכתוב שם שההמלצה לא לקחת גלולות תופסת רק לנשים עם יותר משתים עשרה התקפים עם אאורה בשנה, לא מדובר על התקפי מגרנה ללא אאורה. עוד פרט מעניין שכתוב שם הוא שהגורם להתקפים הוא לרוב האסטרוגן. לכן אולי כדאי לנסות גלולות על בסיס פרוגסטרון בלבד. בהצלחה.

קרנון32

New member
היי שירה

לדעתי לא כדאי להפסיק לקחת את הגלולות...מניסיון. אני התחלתי עם ציסטה אחת של 3 ס"מ ונמנעתי לקחת גלולות והיא גדלה ל6-7 ס"מ אחת ושניה נוספת ל- 5 ס"מ בנוסף סבלתי מכאבים מאד חזקים בכל אזור האגן והיום אני אחרי ניתוח (אם את רוצה לקרוא את יכולה לדפדף בעמודים) היה ניתוח לא פשוט ואני על דיכוי עם לוקרין אני יודעת שהיום רוב הסיכויים שאני לא אפסיק גלולות או דיכוי ואתייעץ עם המומחים בתל השומר לגבי מיגרנות אין לי מושג אבל כן היו לי כאבי ראש מוכנה לסבול אותם ולא את החומרה של המחלה כאשר אני ללא דיכוי תרגישי טוב

שירה96

New member
ההחלטה נפלה - ללא גלולות!

שלם בנות יקרות, בימים האחרונים בעקבות הכתבה על הקשר בין שבץ מוחי וקירשיות יתר לבין גלולות ומגרנה עשיתי קצת חושבים . נכון , האנדו' יכול להתקדם , נכון , הוא גם יכול לכאוב ולעשות לי בעיות (האנדו' שלי ברמה נמוכה בינונית) לא הכי קשה . אלגוליזין פותר את הבעיה .ציסטות אין לי לפי ה US האחרון רק מס' הידבקויות ..שחלה שמאלית דבוקה וכנראה שיש לי נודל גם בצד האחורי של הרחם , סמוך לרקטום. אבל , היום לקחתי החלטה , החלטה הרת גורל מבחינתי . אני מפפסיקה לקחת גלולות! לפחות עד אפריל אז יש ליתור לנוירולוג מומחה ובהתאם למה שהוא יאמר אני אתקדם הלאה . אז האנדו' יחמיר ..מה אני אעשה , זה עדיף על שבץ מוחי או קריש דם בריאות או בלב שבה באופן פיתאומי בלי יכולת להגיב.שלא לדבר על קריש דם במוח .. כפי שאמרתי לכן ב-3 השנים האחרונות אני סובלת לעיתים מכאבים בעין שמאל . מומחה לגניקולוגיה נוסף אמר לי שהחשש שלי מוצדק ושעליי לעשות בדיקת קירשיות ע"מ לבדוק זאת מאחר ולעיתים קרישת דם יוצר מצב של כאבים בחצי צד מהראש והפנים כמו שיש אצלי , אומנם אצלי כואבת רק העין , אבל עדיין זה מספיק מפחיד. אנחנו נוטות לקבל כל מה שהרופאים אומרים לנו כמובן מאליו אבל אולי תזונה נכונה בשילוב ספורט יכולים לגרום לאנדו' לא להתפתח . אני יודעות שיש בנות שיובות עכשיו וחושבות לעצמן איזו נאיבית מטומטמת אני , אבל אני רוצה להאמין שיש עוד דברים חוץ מהרעל הזה שנקרא גלולות . חברות , אני לא אני עם הגלולות האלו ..נפוחה , נתונה למצבי רוח (מסכן החבר), סובלת מהכאבים בעין שמאל , כבדה , חוסר חשק מיני , עייפות ...נמאס לי!!!!! ולא זאת בלבד אני גם מסכנת את עצמי עם מחלות אחרות יהיו אשר יהיו .אם הרופא לא דואג לי ולא דואג לשלוח אותי לבדיקת קירשיות אני אדאג לעצמי , אני פשוט אדרוש זאת מרופא המשפחה. החלטתי שכאשר אני מסיימת את החפיסה הזאת ועד אחרי השיחה עם הנוירולוג אני לא נוטלת גלולות ויהי מה. היו מחקרים שהוכיחו שתזונה נכונה וספורט עשויים לעזור לאנדו'..ננסה ונראה , אולי . בנות , הייתי רוצה לשמוע מה דעתכן ..כפי שאתן יודעות היא חשובה לי ..אשמח גם לשמוע על עוד בנות שהחליטו החלטה כזאת וחיות עימה בשלום. תודה, שירה

חייבת לתקן אותך

את מה שרציתי לומר כתבתי ולפי ההחלטה שלך די הסכמת איתי..... אבל חייבת לתקן שלמרות שאמרתי שספורט ותזונה יכולים לעזור את חייבת להבין שהם לא יכולים לרפא. ועוד פרט קטן....למרות שהאנדו אצלך ברמה נמוכה בנונית משם זה מתחיל לצמוח לגדול וענק.....ואת זה את חייבת לקחת בחשבון. לגבי הפחד שלך מקרישיות.....תפני להמטולוג לעשות בדיקות דם לקרישיות......לפחות תוכלי לדעת אם את בקבוצת סיכון....הפניה את יכולה לקבל מרופא משפחה או נוירולוג כמו שכתבתי......אני בדיוק באותו תהליך עכשיו ......אבל לא מפסיקה גלולות עד שלא אסיים את כל הבדיקות וההוראה הסופית כמובן תבוא באישור של סוריאנו.

שירה96

New member
זק, עוד שאלה..

היי זק , תודה לך על תגובותייך . חשוב לי לציין שאני טרם עברתי ניתוח ...הבנתי ממך שאת אולי תפסיקי מאחר ועברת כבר ניתוח ואת נמצאת בטיפולו של ד"ר סוריאנו . לפי מה ששמעתי כאן מהבנות גם אחרי ניתוח צריך להיות על גלולות ברצף , זוהי אחת הסיבות שקצת מציקות לי . מה שווה הניתוח אם צריך אח"כ להמשיך להיות משועבד לגלולות שוב .. אני לא אומרת שלא צריך את זה , זה נורא אינדבידואלי , אני למשל עדיין לא מתכננת להיכנס להריון אז ד"ר זולטי אמר שאני עדיין יכולה לחיות על הגלולות בגלל שהמצב של האנדו' טוב באופן יחסי , הוא די היה מרוצה בבדיקה האחרונה טפו טפו.. לגבי ספורט ותזונה, אני למשל עושה הליכות וריצות ומתכננת להתחיל פילאטיס בקרוב .לפני שבוע התחלתי בתפריט תזונה שונה אצל דיאטנית קלינית שהיא גם נתורותפטית ויש לי עכשיו דיקור קבוע באוזניים בשילוב תפריט אחר, מקווה שזה יעזור . היית ממליצה לי להמשיך להשתמש בגלולות עד אשר אני אעשה בדיקה של קירשיות ? (כאן המקום לציין שאינני מעשנת ולחץ הדם תקין) . האם הרופאים נותנים את ההפנייה לבדיקת קירשיות בקלות ? הבנתי שהם עושים בעיות עם זה . אשמח לתגובתך בנוגע לעניין הגלולות אם להפסיק לפני בדיקת הקירשיות או לא? כרגע אני לפני סיום חפיסה שנייה. תודה , שירה

היי

השיעבוד לגלולות זה לשמור עלייך שהמצב לא יתדרדר .....לדוגמה אני הגעתי במצב של חסימת מעיים ...חסימת אורטר .....נקב בריאה.... הדבקויות בכל האגן....ומוקדים רבים בגוף......לאחר שהסירו את הכל ותיקנו ושיפצו.....צריך לשמור שכל זה לא יחזור......את זה עושות הגלולות. ספורט קל של הליכה מצויון ריצות קצת פחות פילאטיס פעם בשבוע יכול להספיק. (זו דעתי בלבד....)תזונה כל הכבוד..... המטולוג יכול וראשי בלבד לתת את הבדיקות לקרישיות....הפניה להמטולוג את יכולה לקבל מרופא משפחה או נוירולוג..... אני לא יכולה ולא מורשת להמליץ לך אם להמשיך או לא......זה רק רופא יכול לעשות ....לכן מה שכן אמליץ לך זה.....לגשת שוב לזולטי ולהסביר לו ושיתן דעתו......לגשת להמטולוג ולהתייעץ.....נכון לא נותנים את בדיקות הקרישיות בקלות ......אבל אם תנסי להסביר להמטולוג שאת אמורה לקחת גלולות ברצף.....ושיש לך מיגרנות בזמן ווסת .....יש סיכוי שיתן לך את הבדיקות.....ההמטולוג הראשון אכן לא נתן לי אישור לבדיקות ....אז הלכתי לשני....והוא כן נתן .....הבעייה אצלי שאני חייבת להפסיק את לקיחת החומצה הפולית כדי להתנקות....כלומר לפחות חודש ניקוי מהחומצה ואז לעשות את הבדיקות.......טוב לפחות יש לי חודש להתרגל לרעיון להשאיר את פחד המחט בצד.....ולהתחיל לפחד בעוד חודש מהמחט........ תשאלי את שני הרופאים מה דעתם האם להפסיק את הגלולות עד לביצוע בדיקת הקרישיות או להמשיך.....מצטערת באי מתן תשובה בנושא הזה אני ממש לא מוסמכת לתת תשובה כזו..... לעוד שאלות אני כאן.......

שירה96

New member
למה אסור ריצה?

היי זק, סליחה שאני משגעת אותך עם שאלותיי, אבל אין לי ממש עם מי להתייעץ כרגע .ד"ר זולטי עובד רק בשבוע הבא . למה אמרת שריצה זה לא כ"כ טוב? כי אני דווקא כן אוהבת לרוץ. ומדוע את לוקחת חומצה פולית? האם זה מונע איכשהו התפתחות של אנדו'? שירה

למעלה