ככה-
קודם כל, גם דת זו דרך חיים. אבל זה הרבה מעבר לזה. תראה, אני לגמרי מבינה את הרצון לא לוותר על הצמחונות. אני חושבת שזה הגיוני לחלוטין. אבל תראה את ההבדל: מי שצמחוני בוחר לא לאכול בשר. מי שדתי לא בוחר לא לאכול כשר. כלומר, ברור שבדת הוא בוחר, אבל הוא בוחר בדת מסיבות מסוימות והוא לא חושב על- "אוי אז אני לא אוכל לאכול לא כשר... טוב אז אני לא אהיה דתי." במילים אחרות- כשאדם בוחר בדרך חיים דתית, הוא מקבל על עצמו איסורים מסוימים באמונה שהם נכונים ושבאמת אסור לו לעבור עליהם. וכן, גם במקרה של הכשרות- אסור לעבור על האיסור הזה. זה בכלל לא משנה אם אתה מאמין או לא- תנסה רגע להכנס לראש של מי שכן מאמין ולכבד אותו. אולי רק מי שבעצמו שומר כשרות יכול להבין את זה, אני לא יודעת, אבל בכל מקרה, אתה חייב להבין- מדובר פה באיסור. לא בהחלטה, אלא באיסור. וזה, שוב, בלי לזלזל לרגע בצמחונות. אני מאוד מעריכה צמחונים וחושבת שאם הם לא רוצים לאכול בשר- גם לא במשימה כזו- זה הגיוני לחלוטין ואין לאף אחד זכות לבוא אליהם בטענות. ברור לי שמדובר פה בדרך חיים ואני לא חושבת שקל לבר (או לכל צמחוני אחר) לוותר על זה. אני בטוחה שמדובר בהחלטה קשה מאוד ולא יפתיע אותי בכלל אם היא תחליט לא לבצע את המשימה. אבל אתה חייב להבין מה ההבדל- פה מדובר בהחלטה, פה מדובר באיסור. נכון שבסופו של דבר הם יכולים להחליט לעבור על האיסור, אבל זה לא סתם לעבור על איסור... זה הרבה הרבה מעבר לזה. אני כותבת את כל זה רק כדי להסביר לך מה ההבדל בין ההחלטה לא לאכול בשר לבין האיסור לא לאכול לא כשר. בכל מקרה, אני לא חושבת שצריך לוותר למישהו- לא לצמחוני ולא לדתי, ואם הם לא יכולים לבצע משימה כלשהי- שיחכו שעה או כמה שצריך, כפי שכבר עשו בעבר מתמודדים אחרים. אני לא יודעת על איזה חזיר אתה מדבר, לא אמרו שיש חזיר במשימת המרק. ודוסגועל? נו באמת... לגבי משימת הסקי, תבין, שוב, מדובר פה באיסור. זה הרבה מעבר לעקרון. אני בטוחה שהבדים שהביאו לה היו מאוד דקים ולא באמת מחממים. אני בטוחה שזה לא מה שעזר להם במשימה או הקל עליהם. ברגע שההפקה החליטה לקבל זוג דתי- היא צריכה ללכת לקראתם. אין פה שום קשר לכפייה דתית- באותה המידה זה היה יכול להיות זוג נוצרים ששומר על חוקי הדת שלהם בצורה מאוד אדוקה ולא יכול לעשות משימות מסוימות. יש עוד כל מיני דברים בהודעה שלך שהפריעו לי אבל אני לא רוצה להכנס לוויכוחים על דת. אבל רק דבר אחד קטן- תתעורר ושים לב שהדתיים לא שולטים במדינה הזו. עובדה שאתה יכול לחיות את חייך כפי שאתה רוצה, דתי או לא. ומשפט אחרון-הם עוד ינצחו בגלל היותם דתיים? אני לא יודעת אם התכוונת לזה ברצינות (ואני מקווה מאוד שלא), אבל בכל מקרה- הם לא מקבלים הקלות. אם הם היו מקבלים פרסה סביר להניח שהם לא היו עושים את המשימה ומחכים זמן מה. בדיוק כמו שבר ואינה יכולות לעשות, או כל זוג אחר.