אני ממש שמח שהם בסין...

מסכימה

אבל לא מתביישת. אני לא אחראית עליה. זה בא מפרובנציאונאליות לא מרוע. וזה די דומה לזה שהתיימניות 'מבקשות' חילבה. רק שלאדל אין את החן שלהן.

אורישקי

New member
היא וגם טום פשוט צעירים מדי

אני לא אופתע אם עוד כמה שנים כשהם ייתבגרו יותר הם יישתנו לגמרי.

M a b e l

New member
לא מסכימה

זה לא עניין של פרובינציאליות, אלא של התנהגות גועלית. היא יכולה לחשוב שאוכל ישראלי יותר טוב מסיני ולשמור את זה לעצמה ולא להגיד לאנשים מקומיים שהיא פוגשת שהאוכל שלהם מגעיל ובגלל זה הם קטנים. התימניות אולי יבקשו חילבה כי הן מורגלות בדברים מסויימים (לגיטימי) אבל לא יתנהגו בכזאת גסות רוח (להיפך, הן מפגינות חביבות וחום). אדל בעיני ממש שברה שיא של התנהגות דוחה בפרק הזה, גם כשהיא הציקה לנהג מונית ועוד אמרה לו שאם הוא לא יודע אנגלית הוא לא חכם! (ממש מי שמדברת, היא והחבר שלה באמת מופת לאנגלית שוטפת ואינטיליגנציה)

התיימניות לא מבקשות חילבה כי הן מורגלות לזה

הן מבקשות כי זה מין 'קטע' כזה – שאני, אגב, די משוכנעת שמובל ע"י ההפקה. קשה לי להאמין שאוסי או כרמית, כשהן נמצאות בחו"ל שלא במסגרת התכנית, שואלות במסעדות אם 'יש חילבה או לחוח...' זה הכל חלק מהקטע של 'התיימניות' יש פה המון קטעים של 'הנה הגיעו הישראלים' – שהם קטעים מאוד פרובנציאונלים – ותום ואדל גם בקטע. בדרכם שלהם. ההבדל הוא שהתימניות עושות את זה בחינניות ואדל בגסות. חלק מזה בגלל אופי וחלק מזה בגלל גיל. כשאתה צעיר אתה נוטה להיות בוטה יותר, רגיש פחות ומרוכז בעצמך.

M a b e l

New member
אני פשוט אומרת שאין מקום להשוואה

אפשר להיות פרובינציאלי ולהדגיש את הישראליות וכו' בלי להיות בן אדם דוחה שמעליב אחרים בארצם. אני חושבת שזה עניין של אופי הרבה הרבה יותר ממה שזה עניין של גיל (נסי לחשוב - את היית מתנהגת ככה בגיל 18 ? )

גיל110

New member
ההפקה פשוט מגעילה ומגיע להם תביעה ייצוגית

שתוציא את כל ההכנסות ותעביר אותם לעמותה שנלחמת בכפייה דתית (כמו העמותה לחופש דת ושיוויון או עמותת חופש). אם הדוסים היו מקבלים פרסה - לא היו דורשים מהם לאכול! כמו שוויתרו לענהאל כל העונה! אבל צמחונות? למי אכפת! זה רייטינג! הפגנות נגד ההפקה בגלל כשרות, כולל שריפת אולפני הפקה ואיום על בכירים - לא כיף. אגב, רק אני או שבמשימה של הסקי כשאדל הייתה בבקיני כולם הסתכלו עליה?

shoham95

New member
מתי וויתרו לענהאל?

צמחונות זה ממש לא כמו דת. ושוב- אפשר לבחור לא לעשות את המשימה ולחכות זמן מה, ואני מניחה שזה מה שעקיבא וענהאל היו עושים. אגב, כפייה דתית? אתה רציני? מה הקשר?

גיל110

New member
צמחונות זה הרבה יותר מדת - זה דרך חיים!

חבר טוב שלי נולד צמחוני, מעולם לא טעם בשר, אפילו לא פעם אחת, וסביר להניח שאם יאכל בשר הכבד שלו לא ידע להפריש חומצה מתאימה שתפרק את הבשר והוא עלול למות מהחיידקים או האוכל הלא מעוכל שישאר בגוף. כנראה שאת\ה דוס\ית בעצמך אם המחשבה שלך היא שצמחונות זה לא דת! ואיפה וויתרו? בוא נראה: במשימת המרק כולם אכלו את המרק עם חזיר, הדוסגועל לא. במשימת הסקי ענהאל קיבלה שכבות מחממות כדי שחלילה לא יראו שיערות מרגליה, היא אפילו לא התלוננה על קור! כל הזמן שאדל הייתה בבקיני, התימניות בבגד ים מלא, והיא מכוסה! וכן, כפייה דתית. כיוון שמה שמתרחש בתוכנית זה פשוט השקפה של המדינה - הדת שולטת בצורה מגעילה על כולם. הם עוד ינצחו בגלל היותם דתיים!

shoham95

New member
ככה-

קודם כל, גם דת זו דרך חיים. אבל זה הרבה מעבר לזה. תראה, אני לגמרי מבינה את הרצון לא לוותר על הצמחונות. אני חושבת שזה הגיוני לחלוטין. אבל תראה את ההבדל: מי שצמחוני בוחר לא לאכול בשר. מי שדתי לא בוחר לא לאכול כשר. כלומר, ברור שבדת הוא בוחר, אבל הוא בוחר בדת מסיבות מסוימות והוא לא חושב על- "אוי אז אני לא אוכל לאכול לא כשר... טוב אז אני לא אהיה דתי." במילים אחרות- כשאדם בוחר בדרך חיים דתית, הוא מקבל על עצמו איסורים מסוימים באמונה שהם נכונים ושבאמת אסור לו לעבור עליהם. וכן, גם במקרה של הכשרות- אסור לעבור על האיסור הזה. זה בכלל לא משנה אם אתה מאמין או לא- תנסה רגע להכנס לראש של מי שכן מאמין ולכבד אותו. אולי רק מי שבעצמו שומר כשרות יכול להבין את זה, אני לא יודעת, אבל בכל מקרה, אתה חייב להבין- מדובר פה באיסור. לא בהחלטה, אלא באיסור. וזה, שוב, בלי לזלזל לרגע בצמחונות. אני מאוד מעריכה צמחונים וחושבת שאם הם לא רוצים לאכול בשר- גם לא במשימה כזו- זה הגיוני לחלוטין ואין לאף אחד זכות לבוא אליהם בטענות. ברור לי שמדובר פה בדרך חיים ואני לא חושבת שקל לבר (או לכל צמחוני אחר) לוותר על זה. אני בטוחה שמדובר בהחלטה קשה מאוד ולא יפתיע אותי בכלל אם היא תחליט לא לבצע את המשימה. אבל אתה חייב להבין מה ההבדל- פה מדובר בהחלטה, פה מדובר באיסור. נכון שבסופו של דבר הם יכולים להחליט לעבור על האיסור, אבל זה לא סתם לעבור על איסור... זה הרבה הרבה מעבר לזה. אני כותבת את כל זה רק כדי להסביר לך מה ההבדל בין ההחלטה לא לאכול בשר לבין האיסור לא לאכול לא כשר. בכל מקרה, אני לא חושבת שצריך לוותר למישהו- לא לצמחוני ולא לדתי, ואם הם לא יכולים לבצע משימה כלשהי- שיחכו שעה או כמה שצריך, כפי שכבר עשו בעבר מתמודדים אחרים. אני לא יודעת על איזה חזיר אתה מדבר, לא אמרו שיש חזיר במשימת המרק. ודוסגועל? נו באמת... לגבי משימת הסקי, תבין, שוב, מדובר פה באיסור. זה הרבה מעבר לעקרון. אני בטוחה שהבדים שהביאו לה היו מאוד דקים ולא באמת מחממים. אני בטוחה שזה לא מה שעזר להם במשימה או הקל עליהם. ברגע שההפקה החליטה לקבל זוג דתי- היא צריכה ללכת לקראתם. אין פה שום קשר לכפייה דתית- באותה המידה זה היה יכול להיות זוג נוצרים ששומר על חוקי הדת שלהם בצורה מאוד אדוקה ולא יכול לעשות משימות מסוימות. יש עוד כל מיני דברים בהודעה שלך שהפריעו לי אבל אני לא רוצה להכנס לוויכוחים על דת. אבל רק דבר אחד קטן- תתעורר ושים לב שהדתיים לא שולטים במדינה הזו. עובדה שאתה יכול לחיות את חייך כפי שאתה רוצה, דתי או לא. ומשפט אחרון-הם עוד ינצחו בגלל היותם דתיים? אני לא יודעת אם התכוונת לזה ברצינות (ואני מקווה מאוד שלא), אבל בכל מקרה- הם לא מקבלים הקלות. אם הם היו מקבלים פרסה סביר להניח שהם לא היו עושים את המשימה ומחכים זמן מה. בדיוק כמו שבר ואינה יכולות לעשות, או כל זוג אחר.

גיל110

New member
את פסולת דיון מבחינתי

כנראה שאת חובשת כיפה שאת מבינה אותם. אין מה להבין בדת מבחינתי ואת כל כך הרתחת אותי עם נסיונות ההבנה הדי מטופשים שלך. אני לא מעריך אותך ולא את הנסיונות, סליחה שאני אומר, הפתאטים שלך, להבין את הצמחונים. מבחינתי - אני מקווה שתגיע תביעה ייצוגית על כמה עשרות מליונים נגד רשת שתיקח את כל ההצלחה שלהם ותגרום להם להגיש בקשה לפשיטת רגל.

shoham95

New member
אתה רציני?

אין מה להבין בדת מבחינתך? מה עם כבוד לאנשים שמאמינים בדברים שאתה לא מאמין בהם? לא קיים אצלך? לא צריכה שתעריך אותי ואת הנסיונות הפתאטים שלי להבין את הצמחונים, סמוך עליי שלא כתבתי את זה בשביל זה. תביעה ייצוגית על מה? על זה שהם עושים משימות שיש אפשרות למתמודדים לוותר עליהם ולחכות זמן מה? זה מיותר לדון על זה. קשה לי להאמין שאצליח לשכנע אדם שכל כך אנטי-דתיים |הדגש לכבד דתיים או אמונה באלוהים. לא רוצה להכנס לדיונים האלה, זה באמת מיותר.

גיל110

New member
על זה שהם לא צריכים לוותר כי ההפקה מוותרת להם

על זה התביעה! והתביעה הזאת בהחלט יכולה להתקבל וערוץ 2 ימצא את עצמו בברוך קשה מאוד! כי תביעה ייצוגית כוללת פרסום התנצלות בעיתון רשאי בשער. זאת תהיה השפלה פומבית במידה וכובד השופט יראה שיש צדק בתביעה.

shoham95

New member
מי אמר לך שהם לא היו צריכים לוותר אם הם היו

מקבלים פרסה?? הם אפילו לא קיבלו פרסה! ואני בטוחה שהם היו צריכים לוותר וההפקה לא הייתה מוותרת להם.

אורישקי

New member
אוי נו זה לא אתה הטרול ההוא הידוע?

אל תדבר ככה לשהם. אתה מדבר עם אחד האנשים הבאמת יותר אובייקטיבים ומקסימים שיש באופן מגעיל. זה ידוע שאתה אתאיסט אבל קצת כבוד לאנשים מאמינים.

למעלה