אני ממש שמח שהם בסין...

אתה חושב לא נכון-צמחונות זו לא דת

צמחונות זה בראש של אנשים שלא חושבים נכון.

ראש יש לכולם,שכל ,אין לכולם

בורא עולם הוא לא בראש של אנשים,הוא בתוך הנשמה,הבנת יקירתי,אם היית חיה במדינה שיש בה מלך בשר ודם היית מעיזה לנבל את פיך ולהוציא לשון הרע ,עליו,וודאי שלא ,למה?כי את פוחדת על חייך,אהה. אבל בורא עולם-לא רואים אותו,לא שומעים אותו,לכן קל לך להגיד את מה שאת אומרת,בחייך דברי לעניין,יקרתי.חייך וחיי- בידו. ב ד ו ק .

בר-טענה שהיא לא יכולה לאכול בשר,אבל היא אכלה,

למה? כי הגוף שלה לא יכול לספוג את הבשר (טומאה טומאה ועוד פעם טומאה)?, ,הגוף שלה כן ספג בשר אלה שהמוח שלה הלא חכם לא מבין שבשר זה דבר טוב לגוף והגוף חייב לקבל בשר(למהדרין)ועוף (למהדרין) .למה בבתי חולים כן נותנים לחולים ארוחת-צהריים בשרית,למה?אין צמחונות כדת. יש צמחונות כי האדם עצמו החליט על דעת עצמו להתנזר מעוף ובשר - וזה הכל בשכל הלא חכם שלה.

גיל110

New member
נותנים כי יש חולים דוסים שלא סותמים את הפה

ומפגינים ומביאים את כל מי שהם יכולים להפגין, לפגוע ולהרוס את ביה"ח.

לא שמעתי בחדשות שחרדים הרסו בתי חולים

כל יהודי חרדי (חרדי פירושו חרד לדבר ה') לא יעשה דברים בניגוד לתורה. מה שאתה רואה , אלה דברים המנוגדים לתורה ,ולכן החברה החילונית כועסת עליהם ובצדק. אבל תשים לב שהם לא עושים מה שהתורה אומרת. התורה היא סם חיים ויהודים חיים אותה בדרכה ולכן טוב להם. דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

גיל110

New member
לזרוק אבנים זה דרך תורה, אה?

למנוע הקמת ביה"ח באשקלון בגלל אנשים מתים ולקחת סיכון שהחיים ימותו, זה דרך תורה? לשפוך חומצה על נשים, לנעול אותם בתוך בתים ולהדיר אותם מהמרחב הציבורי, זה דרך תורה? לכפות על כולם את דרכך, זאת דרך תורה? אם כן - אז צריך לשרוף את התורה.

לשרוף את התורה - חס ושלום

לשרוף את יצר הרע - זה כן. בורא עולם נטע באדם יצר טוב ויצר רע. הבחירה בידי האדם- יבחר טוב יקבל טוב יבחר רע- יקבל רע. עשית רע יצרת עוון -תקבל עונש. עשית טוב ,יצרת מצווה-קבל שכרה. בורא עולם הוריד ספר חוקים שעל פיו יחיה האדם. בידו של האדם להטות את הכף. אם בצד חובה אם בצד זכות. אדם שמרים יד על חברו או מרים אבן - עוד לא התבצעה עבירה - התורה קוראת לו רשע.אם בית כנסת נשרף ובתוכו ספרי תורה האדם חייב להציל את הספרי תורה. אם יש סכנה לחייו הוא עוזב את הספרים שישרפו ומציל את חייו . בורא עולם נתן לאדם חיים שהם יותר חשובים מהתורה עצמה. אבל בגלל שיש לו יצר הרע הוא יכול להשמיד את העולם לכן בורא עולם מול מלאך הרע(שטן) נתן תורה וכלים לאדם להתמודד מול יצר הרע. כשמשה רבנו עלה לשמיים אמר לבורא עולם תן לי תורה ואת התורה אני מוריד למטה. אמרו המלאכים אל תתן לו תורה בני אדם יזלזלו בה ,אמר לו משה אין לאדם את הכלים להתמודד מול יצר הרע אלא רק אם יש לו תורה ביד. מה שאתה רואה שהאנשים הדתיים עושים הם לא על פי דרכי תורה. לא כל אדם שיש לו כיפה וזקן הוא דתי אמיתי. תפתח את הספר תורה תקרא את החוקים ותראה שבורא עולם מעניש גם את הצדיקים שעשו עבירה בשוגג. אף בריאה לא יוצאת נקייה שנאמר "אין צדיק שלא עשה טוב ולא יחטא". הבנתי שאתה חילוני אבל הדתיים שאתה מדבר עליהם הם לא דוגמא למה שהתורה ציוותה.כל הדוגמאות הם אמיתיות והתרחשו במציאות וחבל שכך קרה. אבל יש דתיים אמיתיים שבאמת עומלים על התורה ומתנהגים על-פיה ואז אתה רואה עולם יפה ,אם היית בקירבת הדתיים האלה בטוחני שהיית רוצה לשהות במחיצתם התורה היא סם חיים למי שיודע לחיות איתה כמו שצריך מי שלא מצליח לחיות איתה כמו שצריך בשבילו היא סם-המוות(לכן יש כאלה שחוזרים בשאלה)מלכתחילה הייתי מציעה לך ראשית שתברר אם יש בורא לעולם כי משתמע מדבריך שאתה לא מאמין אפילו בקיומו של האל,לאחר שהתברר לך שיש בורא לעולם( הצור תמים פעלו כי כל דרכיו משפט אל אמונה ואין עול צדיק וישר הוא) תלמד את התורה ,היא תחכים אותך ותרומם אותך ואז תרצה שכולם יתנהגו כמוך.( כמובן על פי דרכי התורה) אתה כרגע בצד השני של המתרס לכן אתה אומר את מה שאתה אומר.

shoham95

New member
זו באמת לא דרך התורה.

הדברים שציינת לא בסדר, על זה אין ויכוח מבחינתי. רק חבל שאתה מכליל.

אני לא יודעת מאיפה המצאת את זה

שכך אתה מחליט להכליל את *כל* הדתיים ,שהם אלו האחראים לכל הפוגומים שהם עושים ולגרימת אבנים על חיילי צה"ל ,תוך שהם מבזים וקוראים לעברם דברי הנאצה ושהם גונבים מקופת הכנסת ,וכולם אוסף של טרוריסטים נבלות ,שקרנים, צבועים ואוכלים בתחת - מניין אתה מגיע למסקנה הזאת?! לא חשבת שקיימים אנשים שרוצים לשנות לו היה בידם את הכוח ומרב האמצעים ,לפנות למי שעומד מאחורי כל זה ולעצור את כל התופעה הזאת? אני המומה מכך שאתה חושב שכולם אינם מוסריים בעיניך.

shoham95

New member
קודם כל- תעשה הפרדה בין חרדים לדתיים

כי זה לא אותו הדבר. עכשיו, אחרי שעשית את ההפרדה- תעשה, בתוך החרדים, את ההפרדה בין אלה שעושים את הדברים שציינת לאלה שלא. לא, לא כולם עושים את זה ולא כולם בעד זה. זה שאתה לא שמעת על אנשים שמתנגדים לא אומר שהם לא קיימים. אתה מכיר את כל החרדים בארץ? לא, נכון? יופי, אז אתה לא יכול להגיד שאין אף אחד שיוצא נגד זה. אתה לא מכיר את החברה החרדית ואתה לא יודע מה קורה שם. אתה לא יודע מי יוצא נגד זה ובאילו דרכים ומי לא. זה שאתה לא שומע על זה לא אומר שזה לא קיים. תפסיק כבר להמציא דברים ולהכליל.

גיל110

New member
אתה יודע למה לא אעשה את ההפרדה הזאת?

כיוון שאף גורם דתי לא יוצא נגד מעשי החרדים. כיוון שאף גורם חרדי "לא מופרע" לא מוקיע\מתנגד להתנהגות הזאת. הרי בקלות יכלו להפסיק אותה אם רשאי החצירות אצל החרדים היו אומרים "הילד שלך לא יעלה לתורה"\"אתה תגורש מהחסידות" אם ימשיכו בהתנהגות ואז היינו מקבלים שקט. עצוב שהם מעדיפים את החסידות שלהם על פני החוק, דבר המציב אותם כטרוריסטים לכל דבר, אבל זה עדיין הוכחה. באשר לדתיים - גם הם מעדיפים את ההלכה על החוק וגם אצלהם לא תראה גורמים כאלה פעילים נגד התפרעויות, וההפך הוא הנכון - יש להם המון עידוד מהסעיף "עשה לך רב" כשאחר הם בוחרים בכאלה שכותבים את "תורת המלך".

shoham95

New member
ושוב,

זה שאתה לא שמעת על מתנגדים לא אומר שהם לא קיימים. והם כן קיימים- ואת זה אני אומרת לך בוודאות.

גיל110

New member
כמו שאמר איינשטיין

"העולם לא רע בגלל האנשים שעושים רע אלא בגלל אלה שמסתכלים על האנשים שעושים רע ולא עושים כלום כדי לעצור אותם". וכל מילה נוספת מיותרת.

shoham95

New member
אתקן את עצמי-

זה שלא שמעת על אנשים שעושים משהו נגד הדברים שהם מתנגדים להם- לא אומר שהאנשים האלה לא קיימים. (חוץ מזה לא לכולם יש את היכולת לעשות משהו, לא משנה כמה הם ירצו.)

גם אצלי זה ככה

כל המשפחה שלי מצד אבא (שחזר בשאלה) היא משפחה דתית, חלקם אפילו התחזקו ועברו לחבוש מגבעות, וכולם מוקיעים את המעשים האלה. האנשים שעושים מעשים מהסוג הזה הם מיעוט קיצוני שבקיצוניים.

גיל110

New member
שיצאו לרחוב ויפגינו

אם החילונים יודעים להפגין - שיצטרפו. כנראה שהם פחדנים ומעדיפים שיחשבו שהם בעד מאשר להראות את דעתם האמיתית. צביעות.

למעלה