אני ממש צריכה עזרה...

eMiFrEaK

New member
אני ממש צריכה עזרה...

אני יודעת שאני לא נמצאת פה הרבה..וסליחה =) (יש לי יותר מדי דברים על הראש עכשיו =\)... ואני מממממש חייבת עזרה מכם.... הכנסתי לעצמי שאני חייבת לעשות את זה... למרות שאין לי זמן בגרוש.. אבל זאת אני חחח אז ככה.... אני הולכת לנאום.. והנושא שלי הוא הטלאי הכתום... עכשיו השאלה שלי... מה אתם חושבים על כל הסיפור הזה? בעד? נגד? משפיל? זילות השואה? וכו'.. בבקשה זה ממש חשוב לי...!!

U z b e k

New member
זאת השפלה

לדעתי זה זלזול בניצולי השואה וגם באלה שלא כל הסיפור הזה נכון שזה שמפנים אותם זה טרגדיה בפני עצמה אבל להשוות את זה עם השואה זה לא דבר לגיטימי ונכון

eMiFrEaK

New member
באותו הקשר...

אני מחפשת לי פה חומר עכשיו... על הנאום שלי... ונתקלתי במשהו שבאמת גרם לי לחשוב... האיש הזה הוא אחי/ יאיר לפיד האיש ההוא- שאני שונא, העומד בהפגנות עם השלט "מוות לערבים", הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב- המגיש מימיה לשבוי, מפני שגם הוא בן אדם. והאיש ההוא, שאני שונא, שצובע את שמו על פסל בוינה, הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב, שמלווה לי חמישים שקל באתונה רק בגלל שאני ישראלי. והאיש ההוא שאני שונא, שבשם ערכים דתיים שאפילו הוא לא מבין, תובע זכות היסטורית על הפרת והחידקל, הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב, שעומד לידי ביו"כ ומראה לי בסבלנות אין קץ את הקטעים הנכונים. והאיש ההוא שאני שונא שחושב ש"שלום עכשיו" הם בוגדים, והמערך הוא דפוק, הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב- שנותן לי את הסיגריה האחרונה שלו בעמדת השמירה בתוך הקור של לילה לבנוני נוסף. והאיש ההוא שאני שונא- שדוחף אותי בתור לאוטובוס וזיעתו נדבקת אלי, הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב, שמבזבז יום שלם כדי להחזיר הביתה את ילדם של השכנים שאיבד את דרכו. והאיש ההוא שאני שונא, שנכנס למסעדה האהובה עלי והורס לי את הערב בקולניות המעצבנת שלו, הוא אותו האיש שאני אוהב, שעבד כל היום במפעל ייצור, והתרגל לצעוק כדי שהרעש של המכונה לא יפריע לו. והאיש ההוא שאני שונא, שקורא לי "אחי" למרות שהוא לא, הוא בעצם אותו האיש שאני אוהב שאם ארצה או לא ארצה הוא אחי! כי זה מה שיש, ואתה חלק ממשהו ומעבר לכל ההבדלים והצעקות והעניינים, המשהו הזה לא נורא כל כך, ואם תרצה או לא תרצה, המשהו הזה הוא גם אתה! אנחנו אחים! נסו לחוש את כאבם! די להסתכל מבחוץ!..

eMiFrEaK

New member
חחחחחח =)

אבל באמת.... הבחור צודק...ממממממש צודק.. רק חבל שלאף אחד פה במדינה הזאת לא אכפת מהאחר..

SpyKid

New member
חחחחחחחחחחחחחחחחחח גם לי.

המחנכת שלנו הקריאה לנו את זה פעם...

S v e t k A

New member
נגד ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

זה ממש גועל נפש! בתור אחת שגרה ב"שטחים" ויש לי חברים מפונים ונגד ההתנתקות בחיים שלי אבל בחיים שלי אל הייתי מעלה בדעתי לעשות דבר כזה... זה מזלזל באנשים שהיו שם שחוו את הדבר האיום והנורא הזה..מזלזל אפילו בנו...בעם...וזה רק מראה כמה אנשים יכולים להיות אנוכיים- לחשוב על עצמם ומה אולי יעשה להם טוב...ולא לחשוב כמה ואיך זה יפגע באחר..

the freaky girl

New member
מסכימה מאוד..

אני בעצמי גם נגד הטלאי הכתום..
זה לקוח מכתבה: "מההיסטוריה צריך ללמוד ולהפיק לקחים, אחרת נחזור על אותם אסונות/ טעויות. יהודי אירופה הוכרחו לענוד טלאי צהוב כדי לסמן אותם כקבוצה מנודה עוד לפני הריכוז בגטו וההשמדה ההמונית. תושבי גוש-קטיף אינם מנסים חלילה להשוות עצמם ליהודי אירופה שהובלו למחנות עבודה והשמדה. המסר שניסו להעביר הוא שאותנו מבדילים משאר הציבור ולכן אנחנו מסמנים עצמנו." ואי אפשר היה אחרת? אי אפשר "לזעום" בצורה אחרת? אולי הם רוצים לזעזע.. ובכך לגרום לראש הממשלה להגיב.. אבל זו לא הדרך הטובה ביותר שיכלו לצעוד בה.. :/ אמר ליברמן כי "השואה היא קו אדום, ומבחינתי אין להשתמש בה כמקדמת אינטרסים".
מאוד צודק..

AeroSlash

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

"השואה היא קו אדום, ומבחינתי אין להשתמש בה כמקדמת אינטרסים" -

eMiFrEaK

New member
אני לא מאמינה שאני עושה את זה...

אבל אני מקפיצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצה!! זה ממממממש חשוב לי!! ותודה לכל מי שהגיב =)) כולכם נכנסתם לי בינתיים לנאום חח

M a r U s k A

New member
איזה זלזול...

זלזול מוחלט בבני אדם ובשואה... יש כל מיני דרכים למחאה וזאת לא הדרך הנכונה

M a r U s k A

New member
אנוט...

אני כרגע מתפקדת על קפה בלבד... ובאמת לא עולה לי בראש דרכים למחאה כרגע... שאלה לי אלייך
את בעד העניין

eMiFrEaK

New member
חחחח סבבה..

אני פשוט מנסה למצוא דרכים חילופיות למצב... אני מעדיפה לא להגיב לעניין כרגע חחח תני לי קודם לגבש לעצמי את הרעיון המרכזי של מה שאני מאמינה בו..=)

Vrock

New member
תשובה.

השימוש בטלאי הכתום מנסה להשוות את אי המוסריות של הפינוי שלהם ואת תחושתם שהם מוקצים מהחברה ושהחברה בעצם הפכה אותם למנותקים ממנה. זה בסה"כ רעיון לא נכון, שמטרתו ליצור ספין תקשורתי. הם לא תיכננו שזה יעזור להם ביחסי ציבור. חלקם בטוח ידעו שזה זילות השואה-בכך שמשווים מעשה לא מוסרי של גירוש מבית מסיבות פוליטיות ממעשה של הובלת המונים למוות.המטרה של הדבר הזה הייתה סתם לסב תשומת לב למאבק.

Dynamo1929

New member
אמממ...

שמעתי היום שהמפלגה שבראשה עומד הפאשיסט ברוך מרזל מוציאה כרזות שרואים בהן יהודים (בתקופת השואה) מועלים בהמנויהם לרכבות, ועוד איזה מישהו הוסיף שאם יצטרכו להתפנות מהבית אז הם ישקלו בכובד ראש אפשרות של לשים קץ לחייהם. ואני אומר שאם כבר הגעתם עד לפה אז למה לעצור..? כמו שאמרו, תעשו סימולציות של מחנות השמדה (אני בטוח שהאירנים ישמחו לתרום קצת ציקלון B לצורך העניין..) ובורות ירי (גם פה לא יחסרו "מתנדבים"..), למה לעצור כאן..? קיצר, מובן שמדובר על זילות השואה. איך אפשר בכלל להשוות בין שני הדברים?! אבל, מצד שני, אם מסתכלים מהצד של אותם המתנחלים, הם השיגו את מטרתם: העניין עלה לסדר היום והתקשורת עוסקת בזה נון סטופ. אולי זאת לא הדרך הנכונה לעשות זאת, אבל מבחינתם המטרה מקדשת את האמצעים. זאת צורת מחאה קיצונית למדי, אבל יעילה, עובדה שהעניין הצליח לזעזע את כל המדינה, ותאמת, אילו הייתי בצד שלהם הייתי מבין אותם וכנראה גם לא נמנע מענידת הטלאי, כי רק מעשים רדיקלים מהסוג הזה יכולים לעשות כזה טארארם ואולי לשנות משהו בעתיד..

Janem

New member
ברוך מרזל פאשיסט?

אז גם בן גוריון פאשיסט, רחבעם זאבי פאשיסט, שרון פאשיסט, וגם הרצל וז'בוטינסקי והרב כהנא וכל מי שבזמנו חשב על לעשות טרנספר לערבים מרצון או לא מרצון. אם הדבר הזה היה מציאותי כיום הייתי תומך בזה. היום כל מפלגות הימין מנסות לטהר את שטחי הקו הירוק מערבים ע"י הקמת מדינה פלסטינית, לא ברור עדיין איך הם עומדים לפתור את בעיית הפליטים הפלסטינים, ואני מקווה שהם מתכוונים לגרש לשם את ערביי ארץ ישראל ולתת מגורים למתנחלים שישארו ללא בית. המתנחלים אולי שנואים כיום, אבל הם לא אשמים שממשלות ישראל גרמו להם להאמין שהערבים יגורשו וארץ ישראל תורחב. אפילו בן גוריון שהיה בשמאל הבין שאי אפשר לשאת ולתת עם ערבים, האינתפאדות שאנחנו רואים היום הם תוצאה מאוחרת של בעיה מאוד ישנה: הערבים לא ינוחו עד שהיהודים יגורשו, והם רק מתרבים ומתרבים, לכן צריך להציל את מה שנשאר מהמדינה. לגבי הכרזות: התעמולה הימנית הקיצונית תלך למקומות הכי רדיקליים כדי להדגיש עד כמה רעיון ארץ ישראל השלמה חשוב להם. אלו אנשים חדורי אמונה שלא רואים את המציאות כנגד עינהם, ומכאן באה הסכנה שבעימות איתם. לפי דעתי זו טרגדיה אמיתית שהם יגורשו ולא הערבים, היום זה פשוט לא נשמע הגיוני לגרש שלושה מליון ערבים מיש"ע. כמה שזה עצוב, כבר משנת 88' מדינה פלסטינאית זו עובדה.

למעלה