לבקשתך אנצל את זכותי
הפעם אנסה לעשות את הדברים בצורה מפורטת, בנויה לתלפיות, שלב אחרי שלב, כך שגם אלה המתקשים בהבנת הנקרא ולא מצליחים לרדת לסוף דעתי, יתאפשר להם להבין את טיעוני גם אם לא בהכרח יסכימו עימם. נטפל בדברים אחד לאחד, ראשון ראשון ואחרון אחרון. 1. ירון והכסף - אין לי חפץ וענין בהכנסותיך ובכמה כסף כן או לא תקבל מפעילותך בתחום זה או אחר. מאחל לך בכל ליבי כי הכנסותיך יסתכמו במיליארדים ולא במליונים בלבד וגם מהאתר המדובר. כל שהתרעתי והתרסתי כנגדו, היה העובדה של העדר הגילוי הנאות בכתיבתך בנושא זה, עד לשרשור זה, כי יש לך תמורה חומרית כלשהיא מפעילות האתר שאתה כל כך מתרגש ממנו ולפיכך התרגשותך ופירסומיך בנושא אינן נטולות אינטרסים כלכליים. והרי זה מידע בהחלט רלוונטי. יתר על כן, באחד השרשורים הקודמים טרחת לציין מפורשות כי אין לך כל הכנסה ותמורה מן הפעילות באתר הנדון, מה שהתברר בדיעבד כלא מדויק, בלשון המעטה, ובכך אני מוצא יותר מאשר טעם לפגם, ככל שהדבר נוגע בנושא אמינות. 2. מחברי ריקודים ותמלוגים - אין לי כל התנגדות לעובדה כי ישולמו תמלוגים למחברי הריקודים במסגרת הפעילות באתר הנזכר. אלא, שאין זה אלא תקדים מסוכן וצעד ראשון בדרישה לתשלום תמלוגים בגין הצגת הריקוד ולימודו בחוגים ובגין השמעתו לצורך הרקדה בחוגים ובהרקדות. דבר שלמיטב הבנתי אף אתה מתנגד לו. אין כל הבדל בין רכישת הריקוד באינטרנט לבין רכישתו בחוג, זה אותו המוצר הנמכר לאותו ציבור רוקד בשתי "חנויות" שונות. 3. קיום האתר והתשלום - אין לי כל התנגדות לקיומו של האתר ואף לא לגבית התשלום בגין הצפיה בריקוד, אלא שאני חושב כי אינו נחוץ מחד וכי עלינו הרוקדים להמנע משימוש בו על מנת שלא לעודד את קיומו. הנ"ל מן הטעם שציינתי בסעיף הקודם. 4. מלחינים ומשוררים ותמלוגים - מלחינים ומשוררים זכאים בהחלט לקבל תמלוגים בגין הנכסים הרוחניים שיצרו, כפי שמקבלים תמלוגים המבצעים של השירים, ואותו הגיון דוחף גם לתמלוגים אפשריים בגין הריקודים שחוברו לשירים. כל זאת בתנאי שמחברי הריקודים ישלמו את התמלוגים המגיעים למלחינים למשוררים ולמבצעים של השיר. 5. החברה האתר והכסף - החברה המפעילה את האתר הינה עסק פרטי והיא בהחלט רשאית וזכאית לדרוש תשלום בגין השירות ככל שתחפוץ ובשיעורים שיקבעו על ידה. אני ניסיתי לייצג את דעתי כמשתמש וצרכן החושב כי השירות הנ"ל מיותר, אף אם אחרים חושבים אחרת. יתר על כן חושב אני כי יש להמנע משימוש בשירות זה מן הטעמים שיובהרו בהמשך. עתה, משסיימתי לענות על כל הסעיפים שפורטו על ידך, אמשיך בפיתוח המחשבות כיצד אני חוזה את הפגיעה בריקודי העם וברוקדים וכיצד יגרם אותו נזק בלתי הפיך לתחביב זה. נמשיך מאותה נקודה בה ציינתי כי אנו עומדים בפתח אותה נקודה, שהיא נקודת אל חזור, בה ישולמו תמלוגים ליוצרי הריקודים בגין כל השמעה והרקדה של הריקוד כפי שהובהר בסעיפים 2 ו-4. אם אכן ישולמו תמלוגים כנ"ל ליוצר/מחבר הריקוד הרי אנו הרוקדים נמצא את עצמינו מהר מאד חשופים לתופעות כדלקמן: א. מרקיד א' לא ישמיע את ריקודיו של מרקיד/יוצר ב' על מנת להמנע מתשלום תמלוגים לצורך הקטנת ההוצאות. ב. מרקיד/יוצר ג' ישחרר את מרקיד ד' מתשלום תמלוגים עקב "חברות אישית" או מתוך רצון לקדם את ריקודיו. ג. הוצאותיהם של המרקידים תגדלנה כתוצאה מתשלום תמלוגים ליוצרי הריקודים דבר שיגרור באופן מיידי את העליה במחיר הכניסה לחוגים והרקדות. מחיר שהוא לדעת רבים כבר גבוה מידי כיום ולפיכך עלול הדבר למנוע מרוקדים רבים להמנע מהשתתפות בהרקדות או להמעיט בהן, מכיוון שהוצאה זו תהווה נטל כלכלי בלתי נסבל. מכיוון שבריקודי עם אנו עוסקים, וחפצים אנו בשיתופם של רבים בתחביב זה במחיר השווה לכל נפש, הרי שאנו יוצאיפ כששכרנו בהפסדנו. מקווה כי עתה לאחר שטרחתי להבהיר ולהסביר לך באופן מפורט ומובנה, שלב אחר שלב את הדברים אולי תוכל אף אתה למרות קשיי ההבנה שלך (אותם אתה הזכרת) להבין ולהפנים את חששותי למרות שאינך חייב להסכים עימן.