אני מיואש.

tom1992

New member
אני מיואש.

כפי שהזכרתי כאן לא מזמן, אני סטודנט שנה ב' למדמ"ח וכבר חודשים לא מעטים אני מנסה למצוא משרת סטודנט בתחום - ללא הצלחה , למרות ששלחתי כבר מאות על גבי מאות של קו"ח! אגב, אני נדהם עד כמה משרות מסוימות (לסטודנטים או לבוגרים טריים) דורשים ידע בשפות רבות שנדמה לי שסטודנט לא יכול לעמוד בלמידה ובהתעמקות בכולן. פרט לידע שצברתי במסגרת לימודיי, אני מתעמק בזמני הפנוי בהרחבת הידע ב-C ו-CPP וגם התחלתי לאחרונה לעבוד עם פייטון, אבל למרות זאת עושה רושם שאף אחד לא מעוניין בי. ובכן, אני מיואש מאוד. מאוד.
מה עושים?

Guy Yafe

New member
תוכל לפרט יותר?

האם אתה בכלל לא מוזמן לראיונות? אם כן, יכול להיות שאתה צריך לנסח נכון את קורות החיים שלך.
מעסיקים פוסלים על הסף קורות חיים לא קריאים, לא ברורים, עם שגיאות כתיב וכו'.
&nbsp
האם אתה מוזמן לראיונות ולא עובר?
אם כן, נסה להבין למה: האם בגלל רושם אישי? האם בגלל יכולות מקצועיות?
&nbsp
לאן אתה שולח קורות חיים? איפה אתה מוצא את המשרות?
אולי נוכל להמליץ לך על דרכים טובות למצוא משרות ששווה לנסות להתקבל אליהן.

Grosseto

New member
אתה קצר בכסף?

אולי תמצא עבודות שלא קשורות לתכנות,
אם אין לך בעיה כספית, קח את זה באיזי

tom1992

New member
תשובות:

איני מוזמן כלל לראיונות! קורות החיים שלי מנוסחות, לדעתי ולא רק לדעתי, היטב. אולם, אין לי כל נסיון בעבודה מעשית. וכי איך אצבור נסיון בעבודה אם אף מעסיק לא מוכן להעסיק אותי?
אני מוצא את המשרות (אליהן אני שולח קו"ח) בקבוצות הפופולאריות בפייסבוק ובאתרי דרושים למיניהם.
אני עובד כרגע בעבודה מתסכלת שלא קשורה כלל וכלל להיי-טק.

jgut

New member
באיזה מוסד אתה לומד ומה הממוצע שלך?

האם חבריך ללימודים עובדים ויכולים להעביר את הקורות חיים שלך?
לאיזה סוגי משרות אתה ניגש(פיתוח\QA\...)?
דבר נוסף, גם אם הקורות חיים שלך מנוסחים היטב, הם לא בהכרח מנוסחים בצורה שתקדם אותך בעבודה בהייטק.

tom1992

New member
לומד באקדמית, ממוצע בינוני (כרגע). כיצד לנסח את הקו"ח שלי

כך שיקדמו אותי בעיני המעסיקים?

ipv6

Member
הבעיה היא

שאתה לומד במוסד שהדירוג שלו הוא בינוני\בינוני+
והציונים שלך לא גבוהים במיוחד.
אם יש לך חבר שעובד ויכול להמליץ עליך זה יכול להיות טוב.
נסה להרחיב את החיפוש לקשת רחבה יותר של תחומים : כולל חברות פחות מבוקשות כמו חברות כ"א\גולגולות למיניהן.
תלמד חזק לראיונות כדי שלא תפספס הזדמנות כשהיא תבוא.

joblist

New member
אין פתרון פשוט אבל הנה 3 טיפים.

מוסד הלימודים, הממוצע הבינוני והיעדר הניסיון תוקעים אותך.
מציע לך להתמקד בחברות הגדולות (Intel, IBM, Microsoft וכו') שבהן יש באופן קבוע משרות רבות לסטודנטים, והן נותנות להם צ'אנס אמיתי כולל תוכנית הכשרה. רק לצורך הדוגמה באתר של אינטל יש כרגע קרוב ל-100 משרות פתוחות לסטונדטים. חבל על האנרגיה שלך במקומות אחרים.
טיפ נוסף - לא ענו לך? נסה שוב אחרי 6 שבועות. לפעמים זה רק עניין של תזמון.
טיפ #3 - לא ראיתי את הקו"ח שלך אבל אם רשמת עבודות כמו הופך המבורגרים במקדונלדס (+ סגן מנהל משמרת!) אז עדיף להוריד. כל מה שלא קשור להייטק רק יעשה לך נזק. תרשום "עבודות מזדמנות" אם אתה חייב למלא את הדף.

tom1992

New member
סליחה, אבל מה כ"כ רע/נחות במוסד שבו אני לומד?

להבדיל, אני שומע חדשות לבקרים על אנשים שעשו קורסים מסוימים בג'ון ברייס, אקספריס ושות' וכבר מצאו עבודה מכובדת בתחום. האם כדי למצוא עבודה אני צריך - בנוסף ללימודים האקדמיים - לשלם על קורסים נוספים אלפי שקלים? אז בשביל מה אני לומד באקדמיה? בכנות - אני מאוכזב, וגרוע מכך מבחינתי - אני מתחיל להיות חדור שנאה יוקדת...

jgut

New member
גם אני שמעתי את הסיפורים האלה

ובפועל מי שאני מכירה במציאות, מאוד התקשה למצוא עבודה ובטח לא מצא עבודה איכותית (אם בכלל מצא).
&nbsp
אני חושבת שהאקדמית נמצאת במקום אחרי האוניברסיטות המובילות, מעל המכללות האחרות.
אבל זה לא משנה, גם בוגרי אוניברסיטה שאינם מצטיינים, מתקשים למצוא עבודה ראשונה.
&nbsp
לא ענית לאיזה סוגי משרות אתה מגיש מועמדות וממה שענית פה לאחד הכותבים, לא ברור לי למה אתה מרשה לעצמך להיות בררן לגבי אפליקציות, או לפי מה אתה מגדיר בועה.
הציעו לך פה כמה רעיונות, אתה יכול לקבל אותם או להמשיך להיות מאוכזב.
אתה יכול גם לעלות לפה קורות חיים (אחרי מחיקת פרטים מזהים מהקובץ וההגדרות) ואולי יהיו לנו תובנות....
&nbsp
&nbsp

joblist

New member
שום דבר רע

אבל מבחינת המעסיקים יש את האוניברסיטאות המובילות ויש את כל השאר.
המדד לאוניברסיטה מובילה הוא עד כמה קשה להתקבל אליה, ולא שם כזה או אחר.
אני אומר את זה מתוך ידיעה והיכרות עמוקה של התחום.
אפשר להתווכח אם המעסיקים "עושים בשכל" או לא, אבל זה המצב בשטח.
&nbsp
וחס וחלילה אל תסיק שעכשיו אתה צריך להוסיף אלפי שקלים על קורסים. זה ממש לא המסקנה וממש לא יעזור לך.
&nbsp

מה עושים? מסיימים את שנה ב.

הסיכוי למצוא עבודה לפני סוף שנה שניה הוא נמוך.

אפשרות אחרת - קשרים. מישהו שימליץ עליך.

GuestOfHonor

New member
תתחיל ללמוד ולפתח לבד

כרגע את מתחרה מול סטודנטים ממוסדות טובים יותר וסטודנטים עם ממוצעים גבוהים יותר.

כדי לשפר את מצבך, אתה צריך להביא ערך מוסף.

הדרך הטובה ביותר - לדעתי - היא להתחיל לצבור ידע טכני, ולהוכיח אותו.

בחר נישה שהיית רוצה לעבוד בה בהמשך, נגיד פיתוח אפליקציות או פיתוח לווב, תתחיל ללמוד לבד מהאינטרנט ולהרים פרוייקט בעצמך. מרגיש לבד? יש קהילות מפתחים ויש אנשים שלומדים איתך, ואולי מישהו שם ירצה להצטרף לפרוייקט.

היעד שלך הוא להגיע למצב שיש לך מוצר תוכנה או חבילת תוכנה שאתה יכול לכלול בקורות החיים, ולהנגיש את הקוד למראיינים פוטנציאלים (למשל על ידי העלאת הקוד ל GitHub).

אם בכל זאת אתה לא רוצה לנסות לעשות משהו כזה עצמאית, אתה יכול להתחיל מלברר אם יש אפשרות לעשות פרוייקטים או קורס שבסופו פרוייקט באקדמית, עוד בסמסטר הקרוב או אפילו בקיץ.

apelt111

New member
מציע לך גם להיכנס לאתר

http://betheone.co.il
במידה וכן תזומן לראיון, לא כדאי לפספס את ההזדמנות...
יש לך באתר המון שאלות שיכינו אותך מקצועית לקראת הראיון.
בהצלחה!

tom1992

New member
איני מתעניין בפיתוח אפליקציות - הבועה הזאת דוחה אותי.

לגבי 'פרוייקט' - הבנתי שהוא צריך להיות בקנה מידה גדול הרבה יותר מפרוייקט רציני שאני עושה במסגרת לימודיי, לכן אני מרגיש לעיתים שאין לי כל תוחלת לבצע דבר כזה במסגרת הידע שנמצא כעת בידיי. עילוי אני בטח שלא.

BravoMan

Active member
אתה לא צריך להיות עילוי.

אתה רק צריך להיות רציני ומשקיע.
&nbsp
הפרויקט לא חייב להיות גדול מבחינת כמות הקוד, אבל הוא חייב להיות שימושי ומעניין.
אם תצליח גם למצוא ראיון מקורי, עוד יותר טוב.
&nbsp
פעם, לפני שנים רבות, לפני אייפונים וחנויות אפליקציות, כתבתי יישומון קטן יחסית ל-Windows Mobile - בסה"כ Widget של שעון.
&nbsp
אבל ה-Widget שלי פתר בעיה שנוצרה עקב עדכון מערכת של MS שאחריו ה-Widget המקורי תפס יותר מידי מקום וזה עצבן המון משתמשים.
&nbsp
פרסמתי את ה-Widget שלי בפורום, ולא עבר זמן רב והוא הגיע ל-15 אלף הורדות!
זה אולי לא נראה הרבה במונחים שלך היום, אבל תזכור שזה היה לפני שמכשירים כאלה היו נחלת הכלל, לפני חנויות היישומים, ובלי פרסום, בלי מדיה חברתית.
פשוט פוסט בפורום של חובבי מכשירים.
&nbsp
אני לא יודע למה ה-"בועה" דוחה אותך. אני מסכים שיש בועה, אבל זה לא אמור להפריע לך להפוך למתכנת טוב, ופיתוח יישומים לפלטפורמות סלולריות, יישומים רציניים ולא כל מיני אפליקציות פלוצים, הוא פיתוח תוכנה לכל דבר ועניין, שלא נופל במורכבותו מפיתוח אפליקציה לשולחן עבודה או שרת.
&nbsp
בכל מקרה, תבחר תחום שמדבר אליך, תמצא משהו שימושי לפתח בו, וגש לעבודה.
על תחשוב על זה במונחים של "אני עכשיו כותב את זה כדי שמישהו ייקח אותי לעבוד".
תחשוב במונחים של "אני עכשיו יוצר משהו נחמד שישמש אותי ואולי גם אחרים".
&nbsp
כל השאר כבר יבוא...
&nbsp
בהצלחה!

user32

Well-known member
מנהל
אתה צעיר מדי מכדי לפתח מרירות

חבל. הבועה דוחה אותך, את המכללה אתה שונא, ככה לא תגיע רחוק.
כמו שברבו אמר, פיתוח מובייל הוא פיתוח רגיל לכל דבר. זה שהמסך קטן לא אומר הרבה. בועה או לא בועה זה לא אמור להיות שיקול יותר מדי. גם אם יהיה מיתון (וכנראה אנחנו בתחילתו של אחד כזה) הסלולריים לא ייעלמו ופיתוחים ימשיכו לרוץ עליהם.
הפרוייקט לא צריך להיות גדול יותר, הוא צריך להיות אמיתי יותר. פרוייקט שמשתמשים בו אנשים אמיתיים ולא תרגיל שמרצה בודק מתמודד עם אתגרים מסוג אחר.

ipv6

Member
אני כרגיל נאלץ ללכת נגד הזרם

אני לא חושב שפרויקט יעזור לו מבחינת מסננת \ הזמנה לראיונות עבודה. ואם כן אז הוא צריך להרים משהו באמת רציני - כנראה שיקח לו המון משאבים.
אני מניח שהוא לא עובר סינון של סיגיות (בחברות או בחברות ההשמה) והן במילא מחפשות:
std::pair<std::string, short> dd
אלא אם יצא לו להרים משהו באמת מוכר \ גדול \ שיתפוס באז, זה לא יעזור יותר מדיי בשקלול המוסד\ממוצע. סטודנטים יש כמו זבל ואף אחד לא ישב לקרוא את הקוד שלו כדי להחליט אם זה מפצה על הממוצע או לא, בסבירות גבוהה.

כמובן שזה נהדר לידע, הרחבת אופקים, ניסיון. אבל אם יש לו זמן פנוי ורבעק, הייתי משקיע בשיפור ממוצע ולמידה לראיונות

user32

Well-known member
מנהל
תעשה ניסוי

כתוב קו"ח של סטודנט. תוסיף בכותרת:
מתכנת node.js עם נסיון ב: angular, express, mongodb
בנסיון תכתוב:
מיזם YourKishKush, מערכת לניטור וניהול משאבים לחיות בית.
ועוד 2-3 משפטים.

אני מוכן להתערב איתך שיגיעו זימונים. לעבור ראיון זה כבר משהו אחר אבל זימונים תקבל. אה, ולא לשכוח לרשום Git, Docker, Linux זה בכלל יפיל אותם מהרגלים...

ipv6

Member
אני רואה קו"חים

ובא במגע עם האנשים שמחליטים להתקשר או לא. אומנם פחות בתחומים שציינת אבל אני אתן לעצמי קרדיט ואגיד שהייתי בסיטואציה שמתלבטים בה אם להזמין מועמד או לא ומכיר התנהלות בחברות אחרות.
אם ברור מהניסוח שהמיזם הזה, זה פרויקט עצמאי שלו שהוא העלה לGitHub, ולא משהו מסחרי \ מוכר \ מעניין בצורה יוצאת דופן. אני מאמין שלא תבוא מזה הישועה.

לרשום את זה בצורה ערמומית שלא ברור אם זאת עבודה אם פרויקט של כיתה י"א, זה לא מעניין..

אני יכול להגיד כקונטרה שאני מכיר שהיה יועץ בשכר עתק בלי שעבר אף ראיון אלא על סמך פרויקטים שהוא עשה\היה שותף פעיל, בהם ספריה פיית'ונית דיי מפורסמת. אבל זה לא דומה בשום צורה למצב פה.

למעלה