אני מחפש אומנות לחימה (7)

• פותח הנושא סpa
  • פורסם בתאריך
כל הכבוד. להתחיל שוב אחרי הפסקה כזו

זה ראוי להערכה. כל עוד את נהנית, אל תפסיקי, וחזרי לכאן לספר מה היה בשיעורים*
*הערה לדובלבן - אתה רואה? אני כותב גם הודעות מסוג אחר...

valera1

New member
המלצה

לצערי,לא יודע לענות על השאלותך. המלצתי היא בבחירת ענף. 1. לגדירי מה המטרות שלך: הגנה עצמית מעשית, בריאות, פיתוח רוחני, חברה וכו´. לפי המטרה בחרי לך סגנון. שמות יפות הן מותג עיסקי. 2. וודאי איפה נמצא ביה"ס לסגנון זה. כדי להתמיד לנוחות תהיה חשיבות רבה. וודאי גם מחיר לאימונים. 3. תכירי את המתאמנים במקום, תשבי כמה פעמים בתור צופה מהצד. בררי מה הסיכוי לפציעות בסגנון, הפציעות עלולות להאיט התקדמותך באופן דרסטי. האם קהל המתאמנים מתאים לך. 4. עדיף שהמאמן יהיה מוסמך מטעם ווינגייט. הסמכה זו מקנה ידע בתהליך האימון הכללי על כל מרכיביו. 5. תתחילי ואל תחייבי את עצמך להישאר בכל מחיר. נסי מספר שיטות. אולי מה שאת מחפשת זה בכלל לא לחימה (הגנה עצמית חובה לדעת בכל זאת). 6. תסמכי על עצמך, מה שמתאים לך באמת את לא תפספסי.

פנה ל"מרכז אביחי" בחיפה.

שם מלמדים הונג גאר. ניתן למצוא את הטלפון ב 144, אם אתה לא מוצא, תגיד לי.

4. לדעתי לא רלוונטי

בנוסף - כבר נכתב רבות כאן בפורום (כמעט בטוח שדובלבן יודע את הלינקים בע"פ) על נושא בחירת אמנות לחימה. לא בוחרים סגנון - בוחרים מורה. תמצאי מורה שמתאים לך, אל תחפשי סגנון "קרבי" או שמתמקד בבריחים, או שידוע בבעיטות - בין כה כל מורה מלמד עם הדגשים שלו, וברוב האמנויות ניתן למצוא חלק גדול מהדברים (אם לא הכל). חשוב להדגיש מטרות, אבל כדי שתדעי אם את מחפשת חוג לחצי שנה, או דרך חיים שתלווה אותך עד מותך. אמנות לחימה אמנם אינה חתונה קתולית אבל אם את מחפשת לטווח הארוך חשוב (יותר מכל הנקודות שהעלה ואלרה1) לבדוק תלמידים ותיקים. אם למורה אין תלמידים ותיקים שנשארו איתו, והוא מלמד כבר 15 שנים, ייתכן ויש לזה סיבה. אם המטרה היא חוג של חודש או חצי שנה, לכי על מה שגורם לך הכי הרבה הנאה, ותתעלמי מכל השאר - פשוט לא שווה להשקיע זמן ומאמץ בחיפושים אם זה כל מה שאת רוצה.

valera1

New member
סגנון חשוב יותר

במידה ויש מטרה פרקטית כגון הגנה עצמית אמיתית הסיגנון הוא החשוב. אימון אינטנסיבי תכליתי בקרב מגע במשך שנה שווה ל 10 שנים באייקידו. בעולם מערבי גישה ללימוד שונה מאשר במזרח. המתאמן פה סטודנט ולא תלמיד (לרוב?). סטודנט בא, מקבל ידע תוך ביצוע מטלות מסויימות ופחות מושפע מאישיותו של המורה. תלמיד "חי" עם מסטר. כול אחד יבחר את הגישה שלו. באשר לקורס בווינגייט, אל תזלזל בו. עקרונות בתורת האימון חשובים להתקדמות מהירה ובטוחה, במיוחד אימון ילדים וכו´.

EXTENSION

New member
כמה שאלות .

כיוון שאין לי ספק שמדובר בפורום הטוב והאיכותי ביותר לגבי תורות הלחימה הנה שאלה לי אליכם . אני וחבר שלי צפינו באיזה סרט נחמד כזה " גבר ושמו גיבור " - משהו דימיוני לגמרי אבל יפה . הוא אמר לי שקיימים מומחים באומנויות הלחימה בעיקרי בשיטות הקונגפו למיניהם שמסוגלים לבצע דברים דומים מאוד למה שהראו בסרט . כמו למשל : 1) קפיצה לגובה עצום 2)שימוש בטכניקות שלההזת ידיים על מנת ליצור מין אנרגיה שמזיזה את היריב מבלי ממש לגעת בו . 3)תנועה במהירות לא נורמלית ( ממש כמו מין צל שעובר ממקום למקום ). אז החלטנו שאתם תכריעו בנושא , אז לדעתכם כל זה אפשרי אם כן אז תסבירו מי ובאיזה סיגנון או שיטה ניתן לבצע דברים מהסוג הזה . בתודה מראש .

WhiteBear

New member
והנה שאלה שהופנתה למאסטר

בגשקו השנתי, הופנתה לוונג פו לאי השאלה הבאה: "איך מאסטרים מתים? האם הם דוהים או מזדקנים או מה?" (הורס אותי שמשהו שאל את השאלה הזאת אבל מה לעשות) תשובת המאסטר: "משהו שיודע איך הוא הולך למות הוא לא בן אדם. רק לפני שבועיים היתה התרסקות מטוס שבה נפתרו אנשים שקשורים אלי (אני לא זוכר מה היה הקשר), והם לא ראו שזה מגיע..." בקיצור, גם מאסטרים הם בני אדם. ובהתייחסות לשאלה שלך: 1) לא שידוע לי. אבל הם יכולים לרדת ממש נמוך, שזה גם משהו. 2) צ´י לא עושה כביסה ומנקה רהיטים. זה לא "קסם" במובן המבוכים ודרקונים שלו. אבל יש כנראה אמני לחימה שמסוגלים בתנועה מאד מאד (מאד!) קטנה להעיף אנשים. אבל את זה אחרים יעידו". 3) לא ידוע לי על אדם שזז "כמו צל". אולי יותר מהיר בתנועות לחימה מסויימות. מה שכן, מנסיוני, כשעבדתי עם אנשים בדרגה גבוה בשיטה שלי התחושה שלי הייתה של הנסיון ללכת מכות עם מים. כי כל פעם שהיד שלי הייתה איפשהו, הם לא היו שם, והם לעומת זאת פגעו בי בלי מאמץ רב. אז זו כן תחושה של עבודה מול צל. אבל לא תנועה כמו של גיבור הילדות "ספיד" או סופרמן או משהו כזה. מאכזב???

לא יודעת לגבי השניים הראשונים

אבל ראיתי פעם את המורה של המורה שלי מדגים תנועה בסיסית מאד באיקידו: ג´ו צוקי : התקפה עם מקל. ראיתי אותו כאן, ואז ראיתי אותו שם. אבל לא ראיתי שום דבר באמצע. האמת, זה לא כל כך מפתיע. קוסמים ולהטוטנים יודעים להוכיח בקלות שהיד מהירה מן העין. אז זה לא כזה בלתי אפשרי שכל הגוף יהיה מהיר מן העין, רק מאד קשה. לגבי איזה סגנון ואיזה שיטה, מן הסתם אחרי שלושים שנה אימונים כמעט בכל השיטות תוכל לעשות משהו כזה.

המורה שלי למד אצל צ´אק נוריס בילדות

הוא מלמד בירושלים אומנויות לחימה קוריאניות. אבל הוא אינו מלמד את הסגנון שצ´אק נוריס למד בשם טאנג סו דו וגם טאי סו דו.

טוב,

להגיד שאני מתאמנת זה קצת מוגזם... בינתיים רק כןאב לי כל הגוף, אבל, אני מחכה בכליון עיניים לאימון הבא. ולשאלתך, בכפר מלל, אצל יונה מלניק. קבוצה מעורבת (כל הרמות). יש גם אתר:judoyonah.com

את יכולה לתאר את מבנה האימונים

אצלכם? כמה זמן מוקדש בכל אימון לחימום, קיהון, רנדורי, קומיטה, קטות וכיו"ב. סתם מעניין אותי

אחרי

אימון ראשון, אני עוד לא יכולה לתאר לך את מה שבקשת. מבטיחה לעשות זאת אחרי עוד אימון או שניים. סתם מסקרנות, למה זה מעניין אותך?

אני מתעניין באופן כללי בסצינת

אומנויות הלחימה בארץ, בפרט באומנויות לחימה יפניות. מעבר לכך, גם אני מתעתד להתאמן בג´ודו - למען האמת החל מהשבוע הבא אצל סנסאי שלמה דויד.

ומה הטעם בכך?

אחרי שיעור אחד, היא יכוה לתאר את מה שהיא עשתה, אחרי פעם אחת ויחידה. היא לא יכולה להצביע על שיטת אימון או דרך הוראה מסוימת, פשוט משום שהיא לא עברה מספיק שיעורים.

אני אפילו

לא יכולה לתאר את השיעור הראשון... הכל היה כל כך מהר וכל כך חדש. כמו שהבטחתי, אחרי מס. (לא רב) של שיעורים אחזור ואתן פירוט.

שעורי קונג-פו

שעורי בסיס בקונג-פו נערכים בימי שני ורביעי בשעות 19:00-21:00 ב: מכון פלדנקרייז רחוב יצחק שדה 34 תל אביב פסאז אולמי השמחה, כניסה ב, קומה ג. לפרטים: 605678, 058-783443.

למעלה