אני מותשת לחלוטין

BellA עלמה

New member
אני מותשת לחלוטין

אתמול שוב היה לי ריב עם ההורים על זה שלדעתם אני לא עושה מספיק פעילות גופנית. לא מספיק שהסברתי להם שאני חולה (יש לי מה שנקרה פיברומיאלגיה) שאני צריכה לעשות פ"ג שמתאימה לי (אני מחפשת בריכה להרשם אליה). אתמול הוא (אבא שלי) הכריח אותי לצאת לצעידה של שעה למרות רק חזרתי מהליכה עם הכלבה (חצי שעה) בצעקות ואיומים. אין לי בעיה עם פ"ג ממש לא אבל זה צריך להתאים למגבלויות שלי היום בבוקר הוא ציפה ממני להגיד לא בוקר טוב נעים ויפה לחייך אני פשוט מוטשת

efriend

New member
מערכת יחסים בין הורה לילד היא כ"כ שונה

ממערכת יחסים שוויונית בין אנשים בוגרים, שגם כשהילדים גדלים, ההורים לא מוכנים להרפות, ומתנהגים בצורה שבין אנשים בוגרים נחשבת לחציית גבולות נוראית. סתם סקרנות: למה הוא חושב שאת צריכה לעשות יותר פעילות גופנית?

אני חושבת שחשוב שתעשי שיחה תקיפה ותבהרי

לאבא שלך שאת לא ילדה קטנה והוא לא יכול להכריח אותך לעשות דברים, במיוחד שיש לך מגבלה לא קלה בכלל. לדעתי אביך לא באמת מבין מה זה פיברומיאלגיה וחשוב אולי לתת לו לקרוא על זה. איך אימך מתייחסת ליחס שלו ולך?

BellA עלמה

New member
לקרוא חומר?

יש לו דברים יותר חשובים מזה(לפרנס משפחה לדבריו) וגם עם יקרא חומר זה לא יעזור. הוא בשלו לגבי אימי - היא חלשה מולו

omer73

New member
לדעתי

טיב היחסים שלך עם האבא לא אמורים להיות כאלה בשלב הזה של החיים, שהוא מכתיב לך מה לעשות וכ"ב, ואני חושב שאת כן צריכה לעשות משהו בעניין, ולא בקטע של מרדנות והקמת בלגן, ממש לא, אלא בקטע שהוא צריך לדעת איפה עובר הגבול בין ביקורת ורצון לעזור לבין מצב שהוא פשוט מכתיב לך איך להתנהל.

EdisonGirl

New member
הוא יודע מה זה פיברומיאלגיה?

אני לא ידעתי, אגב, ובדקתי. אם הוא שמע רק הגדרה בסיסית של זה, זה לגמרי לא מספיק. אני חושבת שאת צריכה להכריח אותו לקרוא על זה ברגע נחמד שיש לכם (יש כזה, נכון?). אני חושבת שאת צריכה לנצל יום טוב שלכם ולדבר אל ליבו. לומר לו שאת מעריכה את הדאגה שלו, שאת אוהבת אותו, ושהיית רוצה שיעזור לך ב________. מצאי משהו שאת מוכנה שיעזור לך בו, כדי לגרום לו להיות שותף פעיל, כדי שיוכל לחוות מקרוב את הקושי שלך, ובמיוחד את ההשתדלות שלך, כי נראה לי שהוא מנותק, וזה גרוע לשניכם, כי את לא מקבלת תמיכה (אלא ממש להפך) והוא לא מקבל משוב, וחושב שאת עדיין ילדה לא ממושמעת או מרדנית או משהו...

למעלה