אני מודאג.

d-edge

New member
אני מודאג.

טוב כמו שכולכם יודעים או מעדיפים לשכוח(מרוב מבול השאלות שלי),יש לי פיונוס מקסימיליאן בן כתשעה חודשים שנקנה בחוות הכנףלפני כשלושה שבועות. אז הבעיה היא כזו: אני כל הזמן שומע פה בפורום על תוכים בני כחודשיים שכבר משחקים עם בעליהם ושמחים לראותם.. אצלי זה לא ככה. אומנם זה התוכי הראשון שלי ואני לא כל כך יודע מה זה אומר תוכי ששמח לראות אותך ומשחק איתך אבל אני יודע בפירוש ששלי לא עושה את הדברים האלה.. ההפך הוא הנכון. ולא תגידו שהוא מפחד ממני כי הוא לא רגיל כי כשאני עובר לידו הוא אפילו לא מתייחס אלי. או לא האכלת יד או משהו כי הוא נקנה בחוות הכנף שהבנתי מכם שזה מקום מאוד אמין. פשוט הוא סנוב. לא רק שהוא לא שמח לראות אותי אלא הוא שונא אותי כשאני מתקרב אליו עם היד הוא בורח למקום הכי רחוק שאפשר ממני. וניסיתי הכל. לפתות אותו עם גרעין,הוא לוקח את הגרעין וחוזר למקל שלו. ללטף אותו, הוא נותן לי בראש אבל כשאני נוגע בכנפיים או בזנב הוא בורח, בבטן התוצאה היא ניסיון לנשוך. כשהוא על היד אגב אחרי שאני מפתה אותו עם גרעין הוא עובר מאצבע לאצבע כששמים לו מקדימה אצבע אחרת. עכשיו בטח תשאלו מה הבעיה? אז התוכי לא אוהב ליטופים.. אז הבעיה היא שאני מצפה לקבל יחס חזרה ואם זה יימשך ככה אני מחזיר אותו. אז אם אתם חושבים שזה לא ישתפר בעתיד תגידו ואני אעשה את זה עכשיו, אם יש לכם רעיונות מה לעשות אני אשמח לשמוע. ואם יש פה עוד מישהו שלתוכי שלו לקח יותר משלושה שבועות להסתגל אני אשמח לשמוע מה היה ואיך זה הסתיים. תודה. אסף

big mama 2

New member
טוב תוכים כמו אנשים

צריכים לפעמים זמן... יש ציפור שתוך יום כבר מאובהת בך עד עמקי נשמתה ויש כזאת שיקח לה חודשיים... ומה שגם יכול להיות שאולי אין בינכם כימיה... זה דבר שבהחלט קורה . היה לי קקדו מוחתם ששנא את כל העולם חוץ ממני... הוא לא נתן לאף אחד להתקרב אליו... אני הייתי היחידה שיכלה להאכיל , לנקות ללטף ולשחק... אז אני ממליצה שתקחו את הזמן שלכם ותראה מה קורה.

d-edge

New member
אני עדיין מודאג..

כתבו פה בפורום שיש תוכים שעברו טראומה ולעולם לא ייתקרבו לבני אדם ועם תוכי כזה אני לא מוכן לחיות.. אז אם אתם חושבים שאין סיכוי שהוא יתקשר איתי אי פעם תגידו ואני מחזיר אותו לדני.. אם יש סיכוי וצריך לעשות משהו תגידו אני אעשה הכל.. תודה.....

The Flash

New member
תראה...

תשמע... אם אתה לא מוכן להשקיע זמן בלתי מוגבל להחבר עם התוכי שלך בלי לקבל אהבה בחזרה ממנו זה מובן לגמרי אז פשוט תחזיר את התוכי הזה ותקנה גוזל שכרגע סיים גמילה איתו יהיה לך הרבה יותר קל

d-edge

New member
מוכן להשקיע.

לא מוכן שההשקעה תהיה לחינם. אין סיכוי שהוא יתקשר איתי אי פעם לפי דעתך?

The Flash

New member
לדעתי יש סיכוי בטח...

(תשווה את היחס שלו אלייך עכשיו ליחס שקיבלת ברגע שהוא הגיע) לוקח קצת זמן... אבל כבוד אחי אני ממש לא סבלני כמוך היה נמאס לי מהר מתוכי שלא מחזיר חיבה כל כך מהר בגלל זה קניתי צעיר

d-edge

New member
האמת אם הייתי יודע..

וזהו שאין ב-כ-ל-ל הבדל בין איך שהוא היה בהתחלה לבין איך שהוא עכשיו. מההתחלה ברגע שהוא היה מחוץ לכלוב היה עולה על היד וכשהוא בפנים או מעליו (יש לי כלוב שנפתח מלמעלה) לא. מההתחלה הוא היה אוכל מהיד אבל שומדבר לא השתנה ועדיין הוא לא מוכן לעלות לי על היד אם אין לי גרעין ביד ולא מוכן לתקשר. אני אתן לזה עוד שבוע לפי דעתי ואז נראה. תודה לכולם.

big mama 2

New member
כל יכול להיות

ונורא קשה לדעת מה עובר על התוכי שלך... קח אותו בכל זאת לדני ותתיעץ איתו - תראה מה הוא יגיד... ואז תוכל לשקול מה לעשות...

talkk

New member
אוקיי...תראה...

סורי שזה קצת ארוך, אבל אני בטוחה שזה יעזור לך... אני חושבת שזה יהיה מש לא יפה מצדך להחזיר אותו, כי תוכי זה לא צעצוע, שאם קונים והוא לא טוב מחזירים ולוקחים אחד אחר. תראה, התוכי שלך צעיר, ולמי שכתב שקנה גוזל, 9 חודשים זה לא כזה מבוגר... אני חושבת שקנית תוכי בול בגיל הנכון. יכול שאתה לא רואה את זה, אבל התוכי שלך כן נקשר אלייך, וכן יהיה לו מוזר פתאום לחזור למקום אחר. זה לא סתם שלקחת תוכי... ואמרתי לך כבר שפיונוס זה תוכי מקסים וחביב, ואני בטוחה שהמצב ישתפר. העובדה שהוא נותן לך לגרד בראש זאת התחלה. לגבי הגרעינים. אל תיתן לו גרעין אחד ושיחזור לכלוב. אתה יכול לקחת מספר נחמד של גרעינים (לא חופן אבל גם לא אחד) ולשים ביד. התוכי יבוא ויחזור לכלוב, אז זה אומר שהוא רוצה אולי בשלב זה לאכול בכלוב. אני מניחה שיש לו בכלוב הזה סטנד, איזה מקל שעליו הוא אוכל. פשוט תשים את היד פתוחה ליד התוכי, עם הגרעינים, ושיאכל. בזמן שהוא אוכל, תוכל קצת לגלות על גופו של התוכי שלך, ללטף אותו. והוא מבין שליטופים ואוכל הולכים ביחד. אם הוא לא מבין, תיתן לו זמן, יש לו אופי קצת ביישן, אבל אל תחזיר אותו. תחשוב על עצמך, כמסכן וחמוד שמישו לוקח אותך, ואתה ביישן, וחששן, ואחרי 3 שבועות, שהיה לך מאוד קשה לעבור אותם בבית שלו, הוא פתאום מחזיר אותך... התוכי עדיין לא רגיל. אל תלחוץ עליו לצאת מהכלוב. פשוט תן לו את הזמן. תכניס מדי יום את היד לכלוב עם גרעין, ואל תפתה אותו בהכרח לצאת מהכלוב. במהלך הזמן, הוא יצא. אם אתה מוכן להשקיע באמת בתוכי, אני חותמת לך ומבטיחה שפיונוס זה התוכי בשבילך. כי ברגע שהוא מתחבר, הוא פשוט לא יעזוב אותך מרוב אהבה, הוא שקט ומאוד ביישן, אל תחשוב שהחיים שלי ושל מיקס כל כך ורודים, הוא נורא סנוב כזה. הוא אף פעם לא יגיד אם הוא רוצה משו, וגם שונא שנותנים לו דברים, הוא אוהב לשלוט במצב, ולקחת אותו לידיו. אני אתן לך דוגמה מחיי היומיום. יש לו מים בכלוב תמיד. אני שותה מים. הוא תמיייייד ייקח ממני שלוק, גם אם הוא שתה אח"כ. אני נותנת לו שלוק. אם גמרתי הוא מרוצה, אם אני לוקחת עוד לגימה הוא יהיה חייב עוד שלוק... לגבי אמבטיה... אם אני רוצה לעשות לו אמבטיה סתם - הוא בורח לכלוב ומתחבא עד הבוקר.. אבל אם לו בא לעשות אמבטיה, כולם חייבים לעמוד דום, וישר להשפריץ עליו מים.. זה תוכי מאותגר נפשית במקצת, אבל חמווווד!! ואחרי שתתאהב בו ממש - לא תתחרט. אני חושבת שגם כל הגישה שלך לא נכונה. "אם זה יישאר ככה - אני מחזיר אותו", כבר במשפט הזה, אתה די סוגר את עצמך בפני האפשרות שאולי זה ישתנה, ונשמע כאילו אתה די מתבסס על האפשרות הזאתי, ומחכה לה... אני חושבת שכדאי לתת לו זמן... ליטופים כשהוא רוצה, גרעינים כשהוא רוצה... תתחנף אליו ככה, ותיתן לו הרגשה של בבית, שנותנים לו המון אהבה, ואין לי בדיוק מילה אחרת, אבל "תשרת" אותו.. רק עדיין חייבים שיהיו גבולות ברורים מאוד בינו לבינך, כדי שלא יתחיל לחשוב שמותר לו לעשות דברים שאסור... אם אתה רוצה עוד עצות, אתה יכול לפנות על גבי הפורום, למסרים או לאייסיקיו... בהצלחה! ואל תחזיר אותוווו! טל

d-edge

New member
וואו תודה,עוד משהו קטן..

משנה משהו אם הוא לא בכלוב אלא מעליו כלומר הוא לא מסתגר בכלוב כמו שאולי הבנת אלא עומד חופשי מעל הכלוב על הסטנד שלו אבל עדיין סנוב לא חברותי.. זה משנה משהו? ותודה אגב. אני לא אחזיר אותו. בתקווה שזה ישתפר.

talkk

New member
זה הרבה יותר טוב ../images/Emo13.gif

קודם כל - כל הכבוד על הנחישות להיות עם התוכי! זאת הגישה!
זה שהוא על הסטנד ולא ממש מסתגר בתוך הכלוב זה הרבה יותר טוב, כי זה מראה על איזושהי פתיחות מצד התוכי לקיים קשר כלשהו, ולו הזעיר ביותר... תראה שבמהלך הזמן זה יתפתח, ואסור להרים ידיים כל כך מהר! אני מבטיחה לך שעוד כמה חודשים לא תוכל להבין בכלל על איך חשבת להחזיר כזה תוכי...הוא ישתגע אחריך..חחחח מיקס נמצא אצלי כולה מה-4.10, וזה לא הרבה זמן, ועד שהוא התחבר איתי והתרגל אליי, לקח לו די הרבה זמן, אבל כשזה מגיע, אין דרך חזרה, זה לא שהוא פתאום יאהב אותך ויפסיק, ברגע שהוא יאהב אות, זה יהיה לתמיד! וזה נורא חמוד... אבל כמו שאמרתי - גם אצלי הוא עושה שטויות (אם לא קראת את כל מה שכתבתי מקודם, תחזור לשורות האחרונות...
) והוא תוכי די סנוב, כמו שאצלך, רק שאצלך זאת ההתחלה והוא סנוב יותר מדי, ואצלי זה כבר יותר מוחלש - אבל קיים.. ולכן תתחנף, אבל מאוד מאוד מאוד מאוד חשוב - שיידע את הגבול! אסור שיחשוב שהוא יכול לכופף אותך, כי אתה יודע שזה לא נכון, אבל יש לו מוח של ציפור אז הוא לא מבין, וזה יכול לפתח תוכי אגרסיבי יותר בהמשך, אלב אני בטוחה שתסתדר, כי זה תוכי מאוד קל וחביב... אז אני בטוחה שתצליח! ארגגגג איכשהו תמיד יותא לי משו יותר ארוך מ-2 שורות...בעעע טל

angel202

New member
ואווו אתה יודע קוקי התוכית ..

הסנגלית שלי בדיוק אותו הדבר קניתי אותה בהמשך להתייעצות ארוכה בפורום כאן ואחרי שקניתי אותה היא בדיוק מה שאתה מתאר תוכל לקרוא בארכיון נוראיתתתת נושכת לא סובלת אנשים רק את עצמה והיא על הכלוב בדיוק כמו שלך .... אני עד היום כבר חודש מתוסכלת וכולם אוצרים לי שזה עניין של זמן וממש אבל ממש לא נראה לי.... אם תמצא פתרוןתספר לי כי אני לא...ותתן לו קצת זמן (כמוני) לתת לו אהבה אפילו שהוא לא נותן לתת אהבה ואולייי יום אחד זה יסתדר אל תוותר כ"כ מהר! בהצלחה מיטל

shabtai2

New member
הסנגל שלנו...

כבר עשרה ימים אצלינו, אחרי שעה התאקלמה. חמודה בטירוף אוהבת שקטה צריך קצת מזל או ליתר דיוק לבצע האכלת יד כמו שצריך.

d-edge

New member
אני מאמין שאין פיתרון..

רק הזמן אם בכלל.. נקווה שיהיה יותר טוב..

angel202

New member
אצלי אולי לא אבל לך יש צאנס אל ...

תוותר תעריף עליו אהבה מתנות וחיבה יש סיכוי לא לוותר!!

d-edge

New member
ואגב הוא לא נושך פשוט סנוב.

הוא מתרחק באלגנטיות כשמתקרבים..

hoolon

New member
תשמע משהו

אני אישית לא מאמין שתוכי שהוא אינו האכלת יד יהיה האכלת יד אם מנסים ליצור איתו קשר. או שהוא האכלת יד או שהוא כן. ישנם תוכים שהם כן האכלת יד אבל כשהם באים למקום חדש הם כמובן לא מכירים את הבעלים ולכן הם נושכים בהתחלה ואז צריך ליצור אמון וכשנוצר קשר אז התוכי יהיה תוכי מצויין. אבל אם התוכי שלך הוא לא האכלת יד אז יכול להיות שאתה מנסה לשווא. קשה לדעת אם הוא באמת האכלת יד אבל ממה שאני שומע הסיכויים נוטים לכך שהוא לא האכלת יד, אבל לא הייתי רוצה להרוס לו את הסיכוי לבית חם בעזרת ניחוש שגוי. מה שאתה צריך לנסות זה לגרד לו את הראש כמה שאתה יכול, מכיוון שתוכים בעיקר מגרדים אחד לשני את הראש, הכי הרבה תנסה את הטקטיקה הזאת.

hoolon

New member
בנוסף

בנוסף לגירוד ראש, תקריב את הראש שלך אליך ותיתן לו "נשיקה" במקור אם אתה לא נגעל כי זה יכול לקרב ביניכם יותר ממגע יד. תדבר אליו ותעשה לו קולות שיעניינו אותו.

למעלה