אני מדוכאת, מדוכדכת.........

לנושנוש

New member
אני מדוכאת, מדוכדכת.........

כל היום נראה קצת מבוזבז.... עייף. עבדתי היום ומצאתי את עצמי בגבתיים מנקה דירה כשאני לא מרגישה כל כך טוב. אנשים סביבי עשו על האש ונחו ואני עבדתי במקום להנות מהיום היפיפה שהיה היום. לא יודעת מה להגיד עוד....מרגישה שאני בווקום כזה..... הדברים שהחלטתי עם עצמי שאני רוצה לעשות כדי לקדם את עצמי, אני לא מצליחה להזיז בקצב מהיר. הכל שוב הולך ונמרח. אני בכלל לא מרגישה טוב עם עצמי כרגע.
אני חושבת די הרבה על כך שאני רוצה חברים חדשים ונוספים ומצד שני אני מרגישה שכל כך הרבה פעמים קשה לי מאוד לקבל אנשים. עם חברה טובה שלי אני מרגישה סוג של תחרות, קשה לי לפרגן לה, אני כועסת עליה הרבה. לא בא לי לשתף אותה אפילו בכל השטויות שעוברות לי בראש אפילו. ואני די מבינה שגם עם כל בן אדם שיגיע אחרי תקופת התאהבות תגיע תקופה של שיפוט או כעס או פחד...... החיים האלה הם שטות גמורה....אני לא יודעת בשביל מה אני עוברת את מה שאני עוברת.... הרגשות באים והולכים...פסימיות מתחלפת באופטימיות וחוזר חלילה..ואתה יושב על הרכבת הזאת ותוהה לאיזה כיוון היא תפנה בעוד שניה...? "לנטוש כל תקווה" כך קראתי ואני ממליצה גם לכם.

לא את כל מה שכתבת הבנתי, ואולי זה הקסם : )

נכון, החיים הם שטות גמורה לפעמים, ולכן יש דברים שאסור לנו לקחת אותם ברצינות. יש ימים שמתבזבזים, שהולכים כביכול על כלום. אם תתבונני היטב גם בכלום הזה תמצאי משהו אחד לשמוח ממנו. ואגב, הכלום הזה הוא חיוני לפעמים כדי לתת לנשמה לנוח ולצבור כוח לקראת הדברים הבאים שנעשה. גם להיות מיואש לפעמים זה בסדר. זה שהחלטת עם עצמך דברים כדי לקדם אותך, זה מצוין! זה כבר אומר שיש דברים שהם במודעות שלך. מי אמר שקצב מהיר זה הקצב הנכון? שזה הקצב שמביא תוצאות? יש לנו תחושה המון פעמים שכולם לידינו עושים ונהנים ואוכלים את העולם, והרבה פעמים זה רחוק מהמציאות. אבל אנחנו בינתיים מחליטים להלעיט את עצמנו בכל מיני אמירות שגורמות לנו להרגיש רע עם עצמנו כי נדמה לנו שאנחנו לא עומדים במירוץ. זה בולשיט! המירוץ הזה מורכב ממה שנדמה לנו שקורה אצל אחרים בזמן שהאחרים עושים דברים כי נדמה להם שזה מה שצריך לעשות וזה מה שמצפים מהם. אם קשה לך לקבל אנשים, תתחילי על אש נמוכה. תחליטי שאת מכירה אנשים לצורך בילויים או לצורך תחביבים משותפים או לכל צורך אחר. וזה בסדר לקנא בחברים טובים לפעמים. הרי במי נקנא? במנכ"ל חברת שופרסל שאנחנו לא מכירים אותו? בנהג אוטובוס הזר לנו? במלצרית מבית הקפה? במנהלת סניף הבנק? אנחנו מקנאים באנשים הקרובים לנו. את פשוט אנושית, תשמחי!, זה לא מעט בעולם של היום...

למואל א

New member
לא מסכים בקשר לקנאה, השוואה

עצמית לאחרים זה אחד הרעות החולות של הנפש והעולם, אני יודע שאני עדיין עושה את זה ולכן גם אני סובל, אם כי פחות מבעבר, אבל המטרה (גם לפי היוגה, גם ספרי פסיכולוגיה, וכל ההתפתחות האישית וכו') היא לאמן את המח מספיק כדי שזה לא יהיה קיים, לא לגבי חברים, לא משפחה, ולא אף אחד,

לנושנוש

New member
בורחת מעצמך...אני יודעת את כל הדברים האלה...

וליפעמים שוכת
לגבי להיות אנושי, אני לא יודעת אם זה השג כזה כביר.......כולם כל כך אנושיים אפילו די חיתיים וכל כך שוחים בכל העניין זה. בא לי להיות מסוגלת להביט מעבר לאנושיות המפורסת שלנו. בכל מיקרה אני רוצה להיות יותר סלחנית כלפי עצמי.

יקירתי, תודה ששיתפת ../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

אני חושבת שפשוט את כרגע לא מרוצה מחייך ומרגישה תקועה, שלא יכולה להתקדם הלאה ולכן גם אולי את מקנאה קצת בחברות ומתקשה לפרגן להם, שזה בסדר, זה הגיוני אבל אם לא מרוצים-צריך לשנות את החיים. תנסי לחשוב מה מעקב אותך במטרה שהצבת לעצמך ושאת רוצה לקדם. שינוי לא נעשה בין רגע, זהו תהליך שלא נגמר גם כשמשיגים את המטרה. לגבי חברות-תני לחברות שלך צ'אנס, כמו בזוגיות-גם בחברות יש עליות ומורדות וצריך לקבל את זה שלפעמים כיף ונעים, לפעמים זה מעצבן ומתסכל, ולפעמים שוב זה כיף ונעים-לא הכל פוצי מוצי בחיים
.

למואל א

New member
ומה עם הדמיון המודרך, זה לא עוזר לך?

ממה שכתבת בחתימה שלך זה אמור להביא אותך להיכן שאת רוצה/להביא לחייך את מה שאת רוצה ולהשאיר את זה שם... אני אשמח לנסות את זה במחיר נמוך, אני גם בקושי עובד כרגע ואני לא גר בת"א אבל יכול להגיע לשם היעד הסופי של הרכבת הוא טוב, לכולם, אבל לפעמים זה כרוך בהרבה יסורים בדרך

לנושנוש

New member
זה עוזר, ועדיין יש רגעי שבירה.

לא כאלה יסורים קשים, סתם שיגרה, הרגלים של פסימיות ודחיינות שקשה לי להחליף באחרים. מסכימה איתך לגבי הקינאה.

אני חושבת שלאנשים יש רתיעה

מלהגיד ומלהודות שקיימים אצלם גם רגשות שליליים. ולדעתי, גם לרגשות האלה יש משקל בחיים שלנו ויש להם פונקציונאליות לא פחות מאשר לרגשות החיוביים. אני למשל רשמתי על עצמי בפרופיל שלי בכרטיס ב"תפוז" שפה אני ארשה לעצמי להיות פאתטית וכואבת ומשוחררת ובודדה. אח"כ, כשחשבתי על זה, גיליתי שגם בחיים עצמם אני מציגה את החלקים האלה באופי שלי. בחיים עצמם, אני מציגה גם את הנקמנות והאובססיביות שלי. הכל עניין של מינון ואיזון. אני חושבת שלקנאה בהחלט יכול להיות חלק פורה בחיים. אם אני מסתכלת על אנשים אחרים (ולא משנה אם זה קולגות או משפחה או חברים) ורואה שיש להם משהו שהייתי רוצה שגם לי יהיה, קנאה תדרבן אותי ללכת ולהשיג את זה. אני כמובן לא מדברת על קנאה ברמה של לאחל להם רוע ולאחל להם שיאבדו את הדבר הזה ולא לשמוח בשמחתם, חס וחלילה חס ושלום. אני מדברת על קנאה כזו שגורמת לי לפרגן להם ולשמוח עבורם, ובאותה מידה, להגיד לעצמי "אני רוצה את זה גם". כנ"ל לגבי קשת הרגשות השליליים שקיימים בנו. בחלק מהמקרים, רגשות הם כלים, ואם יודעים לעשות בהם את השימוש הנכון, הם יכולים להיות פנטסטיים.

tomasth

New member
קשה לך כי נראה

שמה שאת מפסידה היא מרויחה וההפך ? כל אדם חי בעולם אחר , אמנם יש קשר בינהם , ברם הרווח וההפסד האושר והתחושה הם נפרדים.

שירשולי

New member
לנושנוש ..אור,שימחה,ואהבה...

זה מה שחסר,לך כרגע בחיים,וזה מה שאת נותנת לאחרים. תנסי לחשוב אייך למנף,את עצמך,אייך לקדם את העסק וכו..... ואני בטוחה שיש,סיבה למה שאת,עוברת... כדיי לילמוד ולתקן ולשפר. בשביל זה אנחנו פה לא??? שיהי לך בהצלחה בהמשך ....

למעלה