אני מבקש את העוצמה

אני מבקש את העוצמה

אבל חדש בעסק - מה זה כישוף בעצם ( על פי הגדרכם ) המה עוד אני צריך כדי להיות יכול לישלוט בטבע !

שוליה . . . ( ? )

תגידו עדין יש היום את הקטע של שוליה שמיתלוה ל : " מסטר " " מורה " או איך שלא תיקראו לזה . . (זה ניראה לי דרך מעולה ללמוד . )

אפשר להגיד שכן

אם כי כיום בכישוף המודרני זה לא נפוץ ולא כל כך מקובל. נכון - יש מורה ויש תלמידים, אך הם לא בדיוק השוליות שלו. הם תלמידים שלו. הצירוף של "מכשף ושוליה" הוא הרבה יותר מחייב מאשר "מורה ותלמיד". שיטת השוליות הייתה נפוצה בתחומים שונים לפני מאות ואלפי שנים, לפני שהייתה השכלה פורמלית גבוהה. מי שרצה להיות נפח, היה בה לגור אצל הנפח שהיה מוכן לקבל אותו (או בסמוך לו), לשלם לנפח על הלימוד וכן לבצע משימות שונות עבור אותו נפח. כך גם היה במקצועות אחרים - נגרות, בנאות, רפואה וכן הלאה.

אני משום מה לא יכול ליקרוא את . . .

אבל (עד כמה שזה מוזר ) זה יכול להתאים לי אני חושב שיש לי נתונים שצריך (אגב מהם ? ).

"נתונים שצריך"

הנתונים היחידים שצריך באמת הם ראש פתוח והגיון בריא. ראש פתוח צריך כדי להבין שיש עולם ומלואו שם בחוץ, עם לפחות 6 מיליארד דיעות שונות. הגיון בריא צריך כדי להבין וכדי לפתח גישה בקורתית מתאימה.

רגע מה עם

כח רצון , שליטה עצמית , עוצמה פנימית , שאפתנות , ענווה , חוכמה , ידע , סבלנות (אני ר ק שואל )

למה לא נכון?

ההגיון הבריא הוא זה שמאפשר לאדם לבחור את הדרך המתאימה לו ובה הוא ילמד לפתח את הדברים האלה - וההגיון הבריא הוא זה שינחה אותו לפתח אותם.

איי, סליחה.

זה מה כשקורה שקוראים מהר מדי
sorry.

לחסר אישיות יכול להיות :

פתיחות הקשבה וכ"ו אבל בלי שיהיה לו - חוכמה , מישמעת , כח רצון , עוצמה . . ? ? ? אז . . .

אבל (עד כמה שזה מוזר ) זה יכול להתאים לי אני חושב שיש לי נתונים שצריך (אגב מהם ? ).

עזרה ראשונה בנושא הכישוף...

ראשית, תוציא מהראש את "מה עוד אני צריך כדי להיות יכול לשלוט בטבע". מאגיה היא קודם כל שליטה בעצמי. אח"כ, תלוי בגישה האדם יכול "לשלוט" או "לעבוד עם" הטבע (התפיסה של "לעבוד עם הטבע" היא כיום יותר פופולרית, ובכלל אולי מעט יותר נכונה, מאשר "לשלוט על". אך זה כבר דיון פילוסופי). מהו כישוף? כישוף הוא טכניקה במאגיה. כישוף נועד לגרום לתוצאות אשר הסיכוי שלהן להתרחש בדרך אחרת הוא קלוש יותר או יקח יותר זמן. לעיתים כישוף נועד לסייע לאדם במצוקתו, פעמים אחרות כדי לפגוע. זה עוד "כלי" (או אולי נכון יותר להגיד "מכלול של כלים").

למעלה