אני מאשים

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

s i s u

New member
כמו שחשבתי. הבודהות הם גלגול של השפירית

"השפיריות נמצאות בסביבה כ-300 מיליון שנה, עוד לפני הדינוזאורים", מסביר הקריין. "בזמן הזה הן כיווננו את עיניהן בדקדוק כדי לראות את העולם בהילוך איטי". ואכן, למערכת ראייה כזו יש השלכה מהותית על תפיסת הזמן. נסו לדמיין שכל תנועה שאתם מתבוננים בה מתרחשת כמעט פי 4 לאט יותר - וכל רגע עשיר בהרבה יותר פרטים. כיצד היינו חווים את המציאות במצב כזה, שבו אנו יכולים, למשל, לזהות באופן אינדיבידואלי את טיפות הגשם היורדות, במקום מסת המים האחידה שאנו תופסים באמצעות עין האנושית?"
http://www.eol.co.il/articles/604
&nbsp
זה בדיוק העניין- כשגלי המוח מאיטים את פעולתם (בעזרת סמים, מדיטציה, תרגילי ריכוז או נשימות, מכשירים) אנחנו יכולים לראות את כל המציאות במקום רק את המחשבות ואז התוצאות של כל דבר שאנו עושים הן הרבה יותר טובות.

ינוקא1

New member

זוהי באמת כל התורה על רגל אחת.
&nbsp
לפחות מהבחינה ה"מוחית".
להיות מסוגל להאט את גלי המוח , וגם לתפקד בעולם הרגיל.
&nbsp
(בזמנו כשהבנתי את זה , הלכתי בכוונה למהפנט כדי ללמוד איך להאט את פעולות המוח).

s i s u

New member
במקום הפנוזה אפשר גם פאף מהירוק :)

בדימיוני מלמדים אנשים נבחרים או את כולם (למה להפלות) איך לעשן נכון את נקטר האלים
עד היום אני בטוחה שהקנאביס הופיע כל כוכב כדור הארץ כדי לעזור למין האנושי לראות

ינוקא1

New member
מעולם לא נגעתי בזה ,

אבל חבר שלי בדיוק מתכנן שבוע הבא להביא לי איזה צינגלה כדי שאוכל להגיד "עשיתי זאת" .....

&nbsp
וברצינות -
אני קצת מסויג מחומרים למינהם.
בראיה שלי , הם יוצרים פער מסוים בין חווית החומר לבין חווית היום יום , וזה יכול להיות דבר די שלילי , זה "פיצול" של התודעה.
אצל אנשים שנוטלים הרבה ירוק , אני מזהה לפעמים סוג של "עייפות" מהעולם , נירפות , חוסר יכולת לפעולה , בריחה מהעולם.
&nbsp
אני מכיר בזה שזה יכול בשימוש מבוקר "לפתוח" כל מיני דברים חסומים , אני בטוח שלפעמים זה יכול לעזור הרבה יותר מתרופות , ועדיין אני בעד שימוש מבוקר.
&nbsp
גם השמאנים למינהם כשמשתמשים בצמחים , עושים זאת מתוך גישה מסוימת כלפי הצמח,
לא רק כדי להביא "סטלה" או כבריחה.
ואני חושב שזו העיקר - הגישה.
&nbsp
אני לא בעד שכל ילד יוכל לעשן , אני חושב שצריך לחשוב על מסגרות מסוימות , ושזה יהיה מבוקר.
בכל אופן , אני מקווה ששבוע הבא יהיה לי יותר מה להגיד לך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

s i s u

New member
אם יוגים ושמאנים משתמשים בזה נראה לי זה לג'יט

על החוויות שלי עם צמח הקסמים הזה יכלתי למלא ספר ועדיין זה יהיה רק ספר פנטזיה :)
אבל מי שמתכוונן להארה ויש לו כבר מספיק ידע על עצמו (לא רק בתיאוריה) הצמח הוא קטליזטור מדהים. הוא מגבה ומחזק את חוקי הטבע ומרחיב את התודעה.
השאלה היא מה אתה עושה עם זה ביומיום ועד כמה אתה נזקק לו כקביים.
לכן כמוך גם אני בעד שימוש מבוקר ותחת הדרכה.
מתה לשמוע על החוויות שלך שבוע הבא, סחי או מסטול. :)

סינבד

New member
תמונת המציאות

התפיסה החושית מבנה את תמונת המציאות, וצינורות המידע שיש ברשותנו כדי לספק את הצבעים לתמונה הזו נמצאים הרבה מאחור לעומת יתר היצורים שחיים לצדנו. כנראה שהתברכנו במוח גדול ובדמיון מפותח כדי להתגבר על עצם העובדה שהמציאות רחבה בהרבה ממה שאנו יכולים לתפוס בכלים שניתנו לנו.

[URL]http://www.eol.co.il/articles/455[/URL]

כשמבינים את זה אפשר להתחיל פקוח את העיניים ולהתעורר אל המציאות עצמה במקום אל החזות שהיא מציגה לנו באמצעות החושים המוגבלים כ"כ שלנו.

s i s u

New member
meratek!

יש סרט מדבי רצח בשם לוסי עם סקרלט ג'והנסון שיכלה לנצל את כל מוחה
ולכן עיבדה אינפורמציה במהירות גבוהה יותר מאלו שלא
https://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0
הסרט עצמו נכשל לדעתי כי הוא אלים בצורה מזויעה
&nbsp
לצערי כדי להעביר מסר רוחני צריך לשלב מחשבים (כמו מטריקס) או לוחמה (כמו אווטאר)
אחרת לאנשים יהיה קשה לקבל אותו

mydearudi

New member
בבקשה תעשי לי סדנה

היי סיסו,
למה התכוונת כשאמרת "הבנתי רק לאחרונה שהאמת היא בשקט."?
את מגלה לנו בכול פעם רובד נוסף, עוד צבעים ממך, מסע מלווה בהמון תעוזה ואני אוהב ומתחבר לזה.
באשר לי השקט נועד לתת לבוץ לשקוע כך שאוכל להתבונן מעט יותר בצלילות.

אם אינני טועה אבן- ערבי סיפר על משל המראה, האדם מעוניין להתבונן בהשתקפותו במראה אבל כשמתקרב הוא נושם עליה, כי הוא חי, וממלא את המראה באדים המטשטשים את הראייה. הוא מתרחק אך אז לא רואה את הפרטים, וחוזר חלילה.
'רצו- ושוב' ההתנדנדות אצל הדתיים קדימה ואחורה מסמלת בדיוק את הקושי הבסיסי הזה.
לא הגענו עם הוראות הפעלה, אבל תחושה ראשונית שלי היא שבאנו לכאן כדי להתערות בחיים, אפשר לדאוג ל'עבודה- פנימית' שתחזיק אותך צפה, אבל אנחנו בתוך הרעש והבלאגן הזה .. החיים.

s i s u

New member

איך ראיתי את השקט? אין לי מושג, זה קרה. ההלם מההבדל בין מציאות ומחשבות היה שייך לאגו שעדיין מתעקש להצמד אלי, כמו כאן.
&nbsp
&nbsp
אני לא מגלה כל פעם רובד נוסף. אני בפורום כבר שנה וכתבתי כמה פעמים במרוצת הזמן על התהליך שאני עוברת, כולל גלימפסים, תובנות, הארות לא שלמות (שבהן האגו טרם נעלם עד הסוף). אתה לדעתי הצטרפת רק השבוע, לכן זה חדש לך.
כל עוד אמשיך לתעד התהליך יימשך עוד ועוד ואני נזהרת מזה לכן מנסה גם להפסיק
זה מה שזה.
&nbsp
מעניין מתי יימאס לי לתעד את עצמי ואעלם לשכחה :)
יש הרבה פיתוי להשאר בעולם הפנטזיה בגלל העניין החושי, לכן אני מנסה לבדוק ככל שאני נזכרת, האם אני מוכנה.
התשובה היא, מסתבר, עדיין לא ...
זה מה שזה.
&nbsp
מה אני עושה? לא מפסיקה לשאול.
עד עכשיו התענגתי לקבל תשובות מהשכל אבל מדי פעם גם קיבלתי תשובות מהשקט
ההבדל תהומי..

&nbsp
אני אוהבת משלים שמשתמשים במראה ובכלל להשתמש בכלי הזה כדי להבין.
פעם לקחתי ראי באמצע סערת רגשות והמראה כ"כ הביך אותי שהתפקעתי מצחוק.
זה יכול להיות eye opener רציני לגבי דברים שאנחנו עושים במודע ולהפך!
אין דברים כאלה!

&nbsp
&nbsp

lightflake

New member
תעביר כל רעיון את "מבחן הכנות"

"האם זה מאה אחוז אמת?"
ותראה ששום מחשבה, שום סיפור, שום רעיון, לא עוברים אותו באמת, הם יכולים להיות אמת יחסית, אבל אמת יחסית זה לא מספיק טוב אם הכוונה היא להתעורר לאמת האמיתית

רק השקט/כלומיות נשאר תמיד אמיתי והמבחן הזה מאיין כל רעיון/מחשבה/אמונה/סיפורים
&nbsp
&nbsp
&nbsp

mydearudi

New member
מבחן הכנות מול אמת מוחלטת

היי 'רסיס אור',
תודה על מבחן האמת מוחלט- יחסי.
דבריך מחזקים את משל 'רצו- ושוב', האדם אינו מסוגל לראות את האמת המוחלטת כי הוא חי 'נושם' ובכך מייצר עירפול.
אני לא שותף לשאיפה לאמת המוחלטת, כתבתי בתגובה אחרת על הרצון קודם להיות אדם שלם (לא מושלם) בכול רגע מחדש, ואחר כך להתבטא במעגלים גדלים והולכים בסביבה, בחיים.
לחיות חיים הראויים לבן אדם זו משאלה מכובדת וקשה, תהליך רב שנים ואינני זקוק לשאיפה לראות את המוחלט.
מאמצי הכנות והאוטנטיות והקשבה אמיצה מנגד מביאים את הפנימיות וההוויה למימוש. יש לי תחושה שזו כן מטרת חיים אליה נועדנו.

לא יפתיע אותי לגלות שזה לא רק בזמן האחרון.
כלומר, אפשר ש"האשמים" מתחלפים.

s i s u

New member
"הם"? the government? החייזרים?

&nbsp
פעם ראיתי תוכנית על טיבט, המנחה נדמה לי היה ממונטי פייטון, החמוד ההוא..
והוא שאל אותו אם הם לא מרגישים אשמים על משהו
והמארח ענה לו- אשמה? מה זה אשמה? אין פה דברים כאלה
&nbsp
כנאמר- האדם הוא תבנית נוף מולדתו.
נותר רק לבחור את המולדת הנכונה!

אלה שמאשימים. עליהם מיסט כתב; ואליהם התייחסתי גם אני.

אינני יודע מי הם, בדיוק, אבל אני יודע שהם רובנו, פחות או יותר, מפני שלהאשים זהו הרגל נפוץ מאד.

למעלה