'אני לא נביאה'...

ריקי זו אני

Well-known member
אימי ז"ל היתה האשה הכי פשוטה שהכרתי במהלך חיי..., לא חושבת שבעולם יש המוני נשים פשוטות מהאמא שלי...
לאמא שלי לא היה שמץ של סיכוי לעלות ולו מדרגה אחת במדרגות ההיא שבה באה לעולם.
אמא נולדה בטריפולי שבלוב. בגטו. אביה נרצח ע"י ערבים מבלי שהזיק למשהו. לא יכול היה. השאיר אשה וארבע עשר צאצאים... אחת מאלה היתה אמא שלי. אלה ששלוש עשר נולדו בסדר ואמא שלי נולדה ככה ככה... או כמו שהיתה אומרת בפשטות מדהימה 'מה זה משנה בכלל' במבטא לובי טריפוליטאי...
כי תמיד סיימה כשמפנה עיניים למעלה... 'החלטה שלו' קבלה את הדין לרגל קצרה ולעין כמעט סתומה...
וכששואלים היו את אמא 'מה יהיה, תגידי' אמא היתה אומרת בשאלה 'מה, נביאה אני'...
אז נולדתי אני בת שמינית להורי... לאמא מקסימה שלא למדה יום לימודים אחד בחייה ורק כשארגנו ימי לימוד לזקנים אמא למדה לחתום את שמה... והיתה גאה בעצמה מאוד..., למדתי ממנה להגיד 'מה, נביאה אני...'
כי הרבה בעיות ברומו של עולם עומדות מול עיינינו ואנחנו בני אדם פשוטים ששואלים... 'אירן תיפול סוף סוף? בית המשפט העליון יפול סוף סוף?' 'מה, נביאה אני?' אני אומרת...

Harrington

Well-known member
מנהל

משתפרת1

Well-known member
אימי ז"ל היתה האשה הכי פשוטה שהכרתי במהלך חיי..., לא חושבת שבעולם יש המוני נשים פשוטות מהאמא שלי...
אמא נולדה בטריפולי שבלוב. בגטו. אביה נרצח ע"י ערבים מבלי שהזיק למשהו. לא יכול היה. השאיר אשה וארבע עשר צאצאים... אחת מאלה היתה אמא שלי. אלה ששלוש עשר נולדו בסדר ואמא שלי נולדה ככה ככה... או כמו שהיתה אומרת בפשטות מדהימה 'מה זה משנה בכלל' במבטא לובי טריפוליטאי...
כי תמיד סיימה כשמפנה עיניים למעלה... 'החלטה שלו' קבלה את הדין לרגל קצרה ולעין כמעט סתומה...
אז נולדתי אני בת שמינית להורי... לאמא מקסימה שלא למדה יום לימודים אחד בחייה ורק כשארגנו ימי לימוד לזקנים אמא למדה לחתום את שמה... והיתה גאה בעצמה מאוד..., למדתי ממנה להגיד 'מה, נביאה אני...'
כי הרבה בעיות ברומו של עולם עומדות מול עיינינו ואנחנו בני אדם פשוטים ששואלים... 'אירן תיפול סוף סוף? בית המשפט העליון יפול סוף סוף?' 'מה, נביאה אני?' אני אומרת...
הרבה חכמת חיים יש למי שלא זכה להשכיל בבית הספר. גם התשובה "מה, נביאה אני?" לשאלות מורכבות חכמה הרבה יותר מפלפולים והתפתלויות שמבוססות על ניחושים והשערות.
לפני שנים עמדתי לפני החלטה משנת חיים. לא פניתי לאיש מהקולגות שלי, אנשים חכמים עם קבלות והשכלה נרחבת. הלכתי לשוחח ולהתיעץ עם שכנתי, שאחרי כיתה ז' עזבה את ביה"ס ויצאה לעבוד ולפרנס את משפחתה. אישה שהשכל שלה מחובר ללב, עם נסיון חיים ותובנות. התייעצות איתה היתה המעשה הנכון.
אה, מכיוון שאת כל כך מדגישה את העדתיות: שכנתי ממוצא פרסי ובעלה תימני.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
אמא שלך אחת למליון. השאירה את חותמה לעד.

nothing but the truth

Well-known member
יכולת לחסוך את ההקדמה על אימך (עליה השלום) ופשוט לומר שמבחינתך בית המשפט העליון הוא אויב בסדר גודל איראן. כל דיעה היא לגיטימית.

למעלה