אני לא מתמצא ...

טל קר

New member
איזה קטעים פה וואו וואו

קודם כל, כפי שכבר אמרה קודמתי, קוקסינל זו מילת גנאי לטרנסקסואל. (ובשוונג של הגדרות - טרנסווסטיט הוא מי שמתלבש בבגדי נשים). עכשיו, מחוץ להקשר הפורנוגרפי, אישה עם ציצים ואיבר מין זכרי היא לא רק 'אישה' יש לה שם, יש לה זהות, יש לה אישיות מעבר לסממן חיצוני כזה או אחר. בדר"כ כשיש חזה ואיבר מין זכרי לא מדובר בגבר - מדובר בטרנסקסואלית MTF (MALE TO FEMALE) או במי שלא רוצה להיות מזוהה עם מין מסוים (למשל ג'נדר קוויר). בנוגע ליחס שלך לדנה אינטרנשיונל ונורה גרינברג - מדובר בנשים, למה לפנות אליהם במין זכר במקביל למין נקבה? בנוגע למה שאת קוראת "עירבוביה" - הניתוחים יקרים, מסוכנים, וגם לא כל אחד/ת מעונינ/ת לעבור ניתוח מין הן בחלק עליון והן בחלק תחתון ומרגיש/ה שלמ/ה עם השינוי שלך נראה חלקי. בהקשר הפורנוגרפי יש גם חומר שמכיל תמונות כפי שתיארת כאוביקטים, ואז ה"קטע" (מעבר לחיפצון ולשאר הרעות החולות הקיימות בפורנוגרפיה) הוא העדפה אישית.

כבר עדיף לי שלא תתייחסי

לשאלה שמועלית על-ידִי אם ההתייחסות שלך חייבת לכלול כמות כזו של ארס ובוז, אם כי אני מניחה שרבים לא יבינו על מה אני מדברת. כנראה takes one (צינית) to know one. לצד 80% התשובה הרצינית שלך, יש 20% ביקורת כלפיי שלא נובעת, דווקא, ממה ששאלתי אלא נובעת ממי שאני = מישהי שמעלה אצלך את רמות הארס. אין צורך לספר לי כמה אני לא ליברלית ומתקדמת ("היא לא רק 'אישה' יש לה שם, יש לה זהות, יש לה אישיות מעבר לסממן חיצוני כזה או אחר."). אני ליברלית ומתקדמת לא פחות ממך. הבעתי כאן ניסיון להבין תופעה שאני לא מצליחה להבין, לא חושבת שזה עושה אותי חולה בחשכת ימי-ביניים כזו או אחרת. גם הכותרת שלך ("איזה קטעים פה וואו וואו") מציינת את אותם בוז וארס. אז, כפי שאמרתי, אם הניק שלי מעורר אצלך כאלה רמות של אנטגוניזם, ארס ובוז - עזבי ואל תעני. אבל תחסכי ממני את הגישה הזו. אני לא פחות חכמה, ליברלית או כל דבר אחר - ממך.

Mנטה

New member
תגידי משברית

להיות ליברלית נאורה ומתקדמת זה אומר בהכרח לקבל דברים מוזרים בהבנה ואמפטיה ? כי כשאני קוראת את ההודעה שלך בא לי ישר להגיד: i'm not. אני חושבת שכל הנסיון לערער על ההבחנה בין גברים ונשים הוא מאוד מעניין תיאורטית אבל שיש בו משהו מאוד מוזר, שמאוד מנסה לערער על עובדות חיים פשוטות, על מציאות. ואני יכולה לפתח אמפתיה לאדם הבודד שסובל ממצוקה כזאת או אחרת, אבל כתנועה אני ממש לא רואה את ההכרח להסכים אתם. ליברלי, נאור, מתקדם או לא - יש גם מציאות, יו נואו. ועוד הערה קטנה, בתוך כך שערערת על הסגנון של טל, נדמה לי שהבעת בעצמך התנשאות על שאר חברי הפורום (רבים לא יבינו וכו') שלי לא היתה נעימה. עם כל הכבוד לסגנון הלא-נעים והלא-תמיד-רלבנטי של טל (או במלים אחרות, אני מסכימה עם מה שאמרת לה) - יש גם דרך להגיד את זה בלי לפגוע באחרים כאן.

אויש, ממש לא הבנת למה

התכוונתי. האמירה היתה everything but מתנשאת. בעודי כותבת לטל מה שכתבתי, דמיינתי כבר כל מיני אנשים כאן קופצים ואומרים: "
איפה ראית ארס, בוז וציניות?!" מכיוון שלי ברור - אבל דווקא לאחרים - שמה שהיא כתבה לי כאן לא היה חף מקשר לבלגן שאליו היא הכניסה אותי לפני כשבועיים (אין לי חשק וזמן לחפש קישור), ולכן הנחתי שאנשים לא יבינו על מה אני מלינה ולמה. מכאן נבע ה"לא יבינו". לא משום דבר אחר. בטח ובטח שלא מהתנשאות.

טל קר

New member
הבלגן אליו הכנסתי אותך?

מה שכתבתי לך היה חף מקשר לתכתובת שהיתה ביננו בעבר, ומאוד קשור לנושא הטרנסגנדריUת שקרוב לליבי. לקרוא לתכתובת שהיתה ביננו "בלגן אליו הכנסתי אותך" - נראה לי מופרך לחלוטין, אלא אם כן כל אי הסכמה עימך אפילו בדברים שלא קשורים אליך מכניסה אותך לבלגן, וגם אז הייתי קוראת לזה בלגן אליו את הכנסת את עצמך, מה הקשר אלי?

orlyt

New member
המציאות יכולה להיות חמקמקה לפעמים

ומה שנדמה לך כמציאות למעשה מתווך דרך תפיסות חברתיות. האנשים ה"מוזרים" האלה הם חלק מהמציאות אבל החברה התעלמה מהם או ניסתה להכניס אותם למיטות סדום כדי שיתאימו לה לתפיסה הדיכוטומית של זכר ונקבה, ועוד יותר יתאימו לה לזיהוי בין מין ביולוגי למגדר החברתי. אפשר לשאול כל מיני שאלות על נושא הטרנסג'נדריוּת כסוגיה תיאורטית, כסוגיה חברתית, על הצורות שבה היא מופיעה ולמה, אבל לפטור את זה ב"מוזרים" נראה לי אפעס קצת מוזר (
). אני לא בטוחה שהשאלה שצריכה להשאל היא שאלת ההסכמה. התארגנות של אנשים נותנת להם כוח (עד כמה ומה האפשרויות שלהם להשתמש בכוח הזה זו סוגיה עגומה בפני עצמה, אבל לעניין אחר), ויכולת להרחיב את טווח הדיון מהרמה האישית (של העדפות, שאיפות ורצונות) לרמה חברתית (נסי לחשוב על פמיניזם, יכולה להיות לך אמפתיה למצוקות של אישה ספציפית, אבל יש חשיבות רבה מאוד לדיון החברתי הרחב ולהקשרים החברתיים המגוונים שבהם, למשל, מתקיימים דיכוי ואפליה, ומכאן החשיבות שיש להתארגנות). אני יכולה לתמוך בעקרונות שחשובים לטרנסג'נדרס בלי להיות טרנסג'נדר, ומתוך תפיסה של זכויות אדם. זו בעיניי הנאורות.

טל קר

New member
על אף סגנונך הלא נעים והלא כל כך

רלוונטי אענה לך בכל זאת למען קידום הנושא, כי הנושא קרוב לליבי. להיות נאורה ומתקדמת (על פי הסטנדרטים שלי לפחות) כולל העדר תיוג ב'מוזרות' של אנשים במצב שונה משלך, רק בשל היותם במצב שונה משלך. לא הבנתי את הקישור (המוזר?) שאת עושה לענין קיום במציאות, איפה את חושבת שהתופעה הזו קיימת, בדמיון? נורה גרינברג היא סיפור אגדה? פורום 496 הוא יציר דמיון? עם מה בדיוק את אמורה 'להסכים' בתופעה של טרנסג'נדריUת שאת לא מסכימה איתו?

orlyt

New member
אני קוראת עכשיו מאמר

על תת תרבות, ומופיע שם ציטוט שמתאים בדיוק לכאן, וגם מביא אותי לשאול אותך משהו בשרשור ערפדות. אבל לאט לאט.. ציטוט של רולנד בארת:
He charactrizes the petite-burgeois as a person '...unable to imagine the Other... the Other is a scandal which threatens his existance' (Barthes, 1972)​
(וכל זה מופיע ב - "Hebdige. "Subculture: the meaning of style) אז תהיתי איך חוסר הקבלה שאת מתארת מתיישב עם השמאלנות הרדיקלית (ועכשיו אני אלך לשאול אותך בערפדות למה את מתכוונת כשאת אומרת שמאל רדיקלי)

טל קר

New member
איזה ארס ובוז בהודעתי בראש שלך?

הדגש הוא כנראה על ה"בראש שלך", במיוחד אם משפטי חיווי על אדם שהוא לא את, נתפס אצלך כאמירה של דברים שליליים עליך. "איזה קטעים פה וואו וואו" זה מה שעלה לי בראש אסוציאטיבית בגלל המילה המנחה 'קטע' שהופיעה במה שכתבת, לא איזה נסיון עלום ופתלתל להכנס בך (באמצעות איזה מסר בדיוק? לדמיונך הפיתרונים). בנוגע לסייפא של הודעתך - לאור הפער בתכנים בהודעות ביננו, אני חולקת עליך בכלל, ובנוגע לכל הקשור לטרנסג'נדריUת וטרנסקסואליUת בפרט.

למעלה