אני לא מסכים...

o O Y O o

New member
אני לא מסכים...

אני לא חושב שאפשר ללמד מישהו להיות מעצב טוב, אלא רק מעצב טוב. ע"מ להיות מעצב טוב צריך שתהיה בעל רקע רב וניסיון- הן טכני (תדמידתנות, סריגה, הדפסה...) והן תיאורטית (תולדות האומנות, האופנה וכו...), ושזה משהו שניתן להשיג אף ורק במסגרת מסודרת, או אם ממש ממש מתחשקת לך להוציא כמה אלפי שקלים על כל הקורס וקורס אצל מורה פרטי/ת. האמירה "אם את מספיק טובה מישהו יכול לעשות לך גזרות, תפירה וכו'" מבחינתי זהה לאימרה "אם את מספיק טובה מישהו אחר יעצב בשבילך". את צריכה שיהיו לך את הכלים ליצור משהו חדש בכוחות עצמך. מה גם שאת לא יוצרת בווקום, כל עיצוב נובע מהשראה מסוימת- אומנות, מוזיקה, היסטוריה.... את צריכה את הידע של מה את רוצה ליצור ומתוך מה את רוצה את זה. אם את רצינית ואם את רוצה לעסוק בזה בצורה רצינית, לדעתי, את צריכה ללמוד את זה בצורה רצינית. ואני אישית עשיתי קורס ב 6B (שדי טובים, למרות שלא הייתי ממש ממליץ עליהם) וגם קורסים ברישום וכו. לילה טוב

כן, אבל אם אני לוקחת את כל מה שכתבתם כולכם:

אתה, לילי נמר ואטי- יש כאן סטירה מסויימת. הן למשל אומרות שלא שווה להתחייב ל-4 תואר ויש משהו בדבריהן כשהן אומרות שבכל חור אתה יכול למצוא אחד שיקום ויאמר לך "אני רוצה להיות מעצב אופנה" ואולי באמת קשה להתפרנס מהדבר כזה כיום, אולי רק אם אתה מקושר ממש טוב עם כל העולם ואשתו, שיכול לתת לך את הפריצה הגדולה, אז הן מציעות ללמוד משהו אחר במקביל ובעצם יוצא שהעיצוב אופנה הוא לשעות הפנאי.... שמע, אני רוצה לדעת שעשיתי את המקסימום על מנת להצליח. העניין הוא שאני לא רוצה לגשת שוב למבחנים בשנקר כי הייתי שם ולא התקבלתי (מה הפלא, בקושי ידעתי לקראת מה אני מגיעה) ופה נכנס סטודיו 6B- האם שווה ללכת אליו? האם הוא הסיכוי של 99% שלי להיכנס לשנקר? כי אם כן, אז אני לא רואה כסף בעיניים ויעלה מה שיעלה, אני רוצה להגיע לטוב ביותר.

o O Y O o

New member
תראי,

בקשר למכינות, זה תלוי. השמועות אומרות שהמוסדות לא רואים בעין טובה את אלו שהולכים למכינה ע"מ להתקבל, במיוחד שנקר. במקום מסוים זה נכון, אבל היות ואת צריכה להיות בעלת כישורים גובהים יחסית רק בשביל להתקבל ללימודים אין ממש פיתרון אחר. מה שאני ממליץ- לכי למורים פרטיים. זה אולי יצא יותר כסף (למרות שאני לא בטוח, אני שילמתי ב 6B בערך 6000 ואני יודע שזה עלה מאז), אבל בעיני זה הרבה יותר אפקטיבי- לשבת עם מורה לרישום ואם את ממש רוצה להיות מוכנה אולי גם לשבת עם מעצב אופנה, או מישהו שיודע מה הוא עושה. בקשר להאם ללכת וללמוד את הנושא לעומק, להשקיע בתואר וכדומה- בעיני כן. זה מתיש, זה מייגע וזה ממש קריעת תחת, אבל זה כל כך מספק ונותן לך כלים מעבר ל"אני עושה גיזרה, מסדרת אותה, גוזרת בד, תופרת, מכניסה רוכסן והופה- יש לי מכנס, עכשיו בוא נהפוך את זה לקולקציה". המצב בארץ לא טוב, נכון, אבל זה לא שבצרפת יש מיליוני אנשים שתופרים. כולם תופרים בסין, פרט להוט קוטור. בסופו של דבר זו החלטה שלך, רק קחי בחושבון שלא יעלה על הדעת שמישהו יקום בבוקר ויחליט שהוא רוצה להיות עורך דין וירשם לקורס מזורז. אם את רוצה לעסוק בזה ברצינות, תלמדי את זה ברצינות.

o O Y O o מה אתה עושה עם הידע שלך ?

הכל בלה בלה בלה השראה ,יצירות אומנות הכל חרטא .בשוק בצלאל מוכרים בגרושים בגדים של מעצבים שחשבו שאם למדו בשנקר ,בסטודיו B או בכל מקום אחר ה לקוחות מחכים להם... לילי נגר אמרה מזל וכישרון הם הפיתרון ואני בדעתה ואם להשקיע היום כסף וזמן אז גם לא בלימודי משפטים !

למעלה