אני לא מבינה!

פלטרון

New member
אני אספר לך מה _אני_ יכול לעשות ...

זו העבודה של המלצר לשרת את הסועדים. ואם הוא לא עושה את זה, אז בלי בושה, אני אקום, אפנה למנהל המקום ואתלונן שהזמנתי לפני כך וכך זמן, ואף אחד עוד לא התייחס אליי. ואעכשיו תקשיב לקטע האמיתי - המלצר שעובד בחינם עושה זאת מתוך שיקול של "אני ארוויח הרבה יותר מהטיפים", זאת אומרת זה השיקול שלו, לא שלי ולא של החוק !! החוק מחייב את בעל הבית לשלם לו, אבל גם בעל הבית וגם המלצר מצפצפים על החוק. המלצר מקווה שבחלק מהערבים הוא ירוויח 300-400 ש"ח לערב, וזה יכסה על ערבים חלשים וכו'.. אבל הסיבה שמלצר לא יתעקש על משכורת היא שהוא יודע שברגע שהוא יוצא מהדלת, יש 10 אחרים שיסכימו לעבוד בחינם (רק טיפים) בדיוק מאותו שיקול. אז כמו שהמלצר מגיע עם גישה כזו, גם הלקוח יכול להגיע עם גישה כזו!! אני נכנס למסעדה/בית קפה/פאב, ולא מקבל שירות תוך X דקות, וזה נראה לי מוגזם, סבבה.. אני קם, הולך למנהל, מתלונן על המלצר ( מצידי שיפטרו אותו.. הרי הוא לא עושה את העבודה שלו!! ), ולא נשאר במסעדה. תאמין לי, מסעדות יש הרבה, וכולם ישמחו שאני רק אכנס בדלת שלהן. מה תעשה ? ומה יעשה בעל המסעדה ? ומה יעשה המלצר כשיפטרו אותוכי הוא סנוב ? מי שלא מתאים לו לעבוד במלצרות, שלא ילך לעבוד במלצרות ! זה נשמע כל-כך פשוט, אבל יש אנשים שגם את זה לא מבינים.

לא בדיוק ככה..

היום יש הסכמה עם בעל המסעדה למלצר שעם הוא לא עובר סכום שקבעו מלחתחילה בטיפים אז הוא חייב להשלים לו לסכום הזה
אבל זה בתנאי שכל זה נקבע מראש
אבל ביננו עם הוא בא קצת מחייך ,מביא מה שאתה מבקש ונחמד אז למה שלא תשאיר לו את ה-10% שמגיע לו
ובוא נגיד שאתה אומר לו מגיע לו טוב
אז רגע , מה קשה כאן
אכלת ונהנת נכון
נגיד שיצא לך בחשבון 300 שקל ואם כבר הוצאת כסף מהארנק אז יהיה קשה להוציא עוד עשרה אחוז כ-30 שקל טיפ תאמין לי שזה לא קשה
הרי שאתה הולך למסעדה אתה יודע שאתה תוציא כסף וחוצמזה נראה לי שבימי שבת אתהצריך לשם טיפ כחובה כי זה ביום שבת פתוח

פלטרון

New member
אני לא מבין מה זה קשור ...

אולי שהמלצר ייתן לי 30 ש"ח ? אולי שבעל הבית ייתן לי 30 ש"ח.. ? אולי אתה תיתן לי 30 ש"ח ?? הלוווו .. על ה-30 ש"ח האלו אני עובד (לפי מינימום) כשעה וחצי. אם אני לא חושב שזה מגיע למלצר, אז אני לא אשלם. נקודה. סוף משפט. אתה קולט - אתה מבקש ממני לתת שעה וחצי של עבודה בשביל מישהו שעושה פרצוף... חחחח - התבלבלת ! פראייר זה המלצר שעובד בחינם(רק טיפים), לא פלטרון שלא נותן טיפים למלצרים גרועים! איך אמר ביבי - ישרת טוב, יקבל טיפ, לא ישרת טוב, לא יקבל טיפ !

cugo 666

New member
מלצרים מקבלים שכר מינימום

ואף לא מחוייב חוקית לתת להם טיפ. מבחינה מוסרית,אפשר להתחשב באנשים שמרוויחים מעט ואם זה אפשרי לתת להם טיפ. אפשא לקרוא לזה סוציאליזם לא ממוסד.

תשר [טיפ בעברית}

בין המנהגים שהשתרשו אף אצלנו - זה התשר [טיפ] שלקוחות המסעדות הבארים ושאר מקוות ההסעדה - הסועדים מעניקים לנותני השירות השכירים תשר בגובה של כ- 13 אחוז מסך התשלום וזאת לגבי בתי האוכל - במערב אירופה יצא חוק רשמי מלפני למעלה מ-10 שנים - אך מנהג זה מעבר לים הוא שריר וקיים מקדמת דנא - החוק שיצא - פשוט בא להגן על נותני השירותמלקוחות והם התיירים - הם הזרים "הנובו רישים" שלא הבינו מה הסיפור - ואפילו מחמת חוסר קשר בשפה לא ניתן להסביר להם משמעות הדבר - גם בארץ תשלום התשר לנותני השרות [מלצרים ברמנים] הפך למנהג ותושהבים רבים למדו לכבדו אך פה ושם ישנם מאזרחי הארץ שאינם פוקדים את בתי האוכל להנאתם אלא בלית ברירה ומסרבים לשלם תשר או מתעלמים מכך - אז הם לא משלמים - אין חוק בארץ המחייב - והנה בפורום פגשתי חסרי תובנה שאינם מבינים - ושואלים למה - מזכו המתנשאים נותני השרות בבתי האוכל לץ,ופר הזה ? לך תסביר למי שלא רוצה לתת,,, זהו הקהילה עצובה על הסרבנים למיניהם אולי הזמן יעשה את שלו...המהפך בפתח,,,נ מ ה ה א ח ת

תחשבי טוב לפני שאת מדברת

את גם לא תביני כי את לא מלצרית!!! ואם הקהל הישראלי ואלף הבקשות והטענות שלהם לא רק שהמלצריות צריכות לקבל טיפ הן גם צריכות לקבל רגיעון של הדס אחרי כל משמרת של עבודה.... כי אנשים כמוך לא מבינים דבר אחד....שאתם מעצבנים!!! וחושבים שחייבים לכם הכל!!! ולידיעתך מלצרים לא מקבלים שכר הם עובדים אך ורק על הטיפים המסריחים שאת ועוד הרבה כמוך משאירים אז תרגעי!!!!

פלטרון

New member
לעבוד ללא שכר = לא חוקי !!

ומי שעובד(ת) בחינם הוא פראייר(ית), אז אני לא חושב שאני צריך לחפות על הטימטום שלו. יעשה רושם של מלצר טוב, יקבל טיפ. יעשה רושם של מלצר רע, לא יקבל טיפ, ומצידי שיחזור הביתה ברגל. כי על טימטום משלמים ! אני רוצה לספר לך סיפור - הזמנתי מוצר מהאינטרנט, מחו"ל. והייתי תמים, ומבלי לפרט מה ולמה, מה שחשבתי שיעלה לי X שקלים עלה לי בסוף 500 ש"ח יותר. ועל כל ש"ח עבדתי בעצמי, וזה היה קשה ומייגע. ואני מודה - שמצד אחד הייתי תמים, ומצד שני הכל באינטרנט כתוב בצורה סתומה, שאפשר להבין אותה ל-2 כיוונים, אבל אני בטוח ש-95% יבינו כמו שאני הבנתי ! אז באתי לאבא שלי במרירות, וסיפרתי לו איך שהמחיר תפח, ושזה לא הוגן. ושאלתי מה הוא חושב שאני צריך לעשות. אז נוא אמר לי לנסות להתווכח איתם, ולא לוותר. והוא אמר לי עוד משפט שאני בחיים לא אשכח - אתה צודק. אבל אתה יודע מה , למרות שלבסוף שילמת יותר פה ושם, עדיין , למדת פה לקח חשוב, ותאמין לי שזה שווה כל אגורה ממה ששילמת. ועכשיו אני רוצה לומר לך, שאת לא למדת שום לקח ושום בטיח! את עדיין כותבת על אותם מלצרים מסנים שעובדים בחינם, במקום להבין שהפושע האמיתי זה לא הלקוח שלא משאיר טיפ, אלא בעל הבית שמנצל אותכם וחוסך לו 120 ש"ח על כל פראייר שעושה משמרת! את אומרת לנו "מה איכפת לכם.. כולה עוד כמה שקלים". הלו.. זה בעל הבית שלך שגונב לך את הכסף האמיתי. על עוד 3-4 שקלים תקראי לי קמצן. אבל על בעל הבית שלך שלוקח ממך מעל 100 ש"ח למשמרת, עליו את לא מדברת. אם זו לא טיפשות ... אז אני לא מרחם על טיפשים שלא לומדים לקח מטעויות. אפילו שמסבירים להם שוב .. ושוב. ושאף אחד לא יעמיד פנים שהוא תמים. אתם יודעים שזה לא חוקי ונכנסים לזה כי אתם סומכים על טוב ליבם של נותני הטיפ. אז זה היה שיקול שלך, אל תהפכי את ההוא שלא נותן טיפ לאיש הרע. אם תשרתי אותו טוב, הוא יתן לך טיפ. וגם אם לא - תזכרי שזו היתה בחירה שלך לעבוד בחינם. וזה חלק ממה שהבחירה הזו גוררת אחריה. פלטרון

פלטרון

New member
הערה קטנה לגבי רכישה באינטרנט !

פתאום אני מעיין שוב במה שכתבתי, ויוצא הרושם שמי שדפק אותי זה האתר שממנו קניתי. אז תתפלאו - האמריקאים (חנות ניו-יורקית בבעלות יהודית) שיחקו אותה ובגדול! מי שדפק אותי זה FED-EX הישראליים, אגף המכס, ממ"ן שאחראי על קבלת משלוחים, ועמיר פרץ, יימח שמו וזכרו, עם השביתה שלו ( לא האחרונה, אלא זו שלפניה !). פעם אחרונה שאני סומך על אתרים ישראליים ממשלתיים !

שלום

ובכן, תוך כדי גלישתי נתקלתי בפורום הללבי שלכם ויש לי כמה הערות: 1. במדינות מתוקנות (יפן לדוגמא) לא נהוג לתת טיפ. העבודה של המלצר היא לשרת את הלקוח וזה מה שהוא צריך לעשות. ובכן, אתם בטח שואלים האם רמת השירות ביפן נפגמת מזה? נו.... לא ראיתי מלצר אחד בישראל שתודעת השירות שלו היא כמו של מלצר יפני. יש לך תחושה שאם תבקש ממנו/ה לכתוב לך עבודה סמינריונית - הוא יעשה את זה בשמחה... וכך זה נהוג במדינות רבות וטובות בעולם. 2. לא מקבלים משכורת???? ובכן, זה לא קשור לפורום הזה. זה קשור לפורום "פלילים" כי בעל עסק שלא משלם משכורת עובר על החוק. ואפילו לא קשה להוכיח את זה. מי שעובד בלי לקבל משכורת הוא אדיוט. ואל תזבלו לי את השכל על מצב שוק בעייתי וכו'. אני סטודנט שעובד בשכר מינימום. מממן דירה ומחייה והכל. 3. ואם השירות היה מסריח (בארץ?!?! מה פתאום!!!) אז מה? אני צריך לתת טיפ??? יש מלצרים/ות שכל קשר בינם לבין תודעת שירות היא מקרית ביותר ובכל זאת, מצפים ממנו לשים את ה15% כדבר מובן מאליו. מדוע ולמה? 4. ולכל המלצרים הזועמים עלי עכשיו - אתם רוצים טיפ? תזיזו את התחת שלכם ותגרמו לי לחשוב שמגיע לכם אחד כזה. כי ברוב הפעמים אני מרגיש שהטיפ צריך ללכת אלי...

get well

New member
אם השירות גרוע אל תשאיר טיפ

להזיז את התחת שלנו??? אתה מדבר כאילו חייבים לך משהו... כל השירשור הזה פשוט מגעיל אותי

פלטרון

New member
סלחי לי, אבל תגובתך הצחיקה אותי..

"אתה מדבר כאילו חייבים לך משהו... " - מכיוון שמלצר איננו בעל המקום, והוא עובד כשכיר עבור בעל המקום, אז ... כן! הוא חייב לשרת אותי. אחרת, למה הוא עובד שם ? מה בדיוק העבודה שלו אם לא לשרת את הסועדים ?? לא טוב לו, אז שיתפטר. זה כמו שמחר נהג אגד יאמר "מה אני חייב לעצור לכל נוסע בכל תחנה ?". או שבחורה שעובדת שחנות נעליים תאמר "מה אני חייבת להביא לו את המידה שהוא מבקש ?" .. כאילו.. דהאא - בשביל זה שכרו אותך. את מבינה כמה אבסורדי מה שכתבת...?? ( לא מתכוון להעליב.. אבל אני פשוט לא מוצא את ההיגיון במה שכתבת ). אני באמת לא יודע איך לענות על דבר כזה. SORRY.

get well

New member
ההודעה שהגבתי אלייה פשוט הגעילה../images/Emo5.gif

אותי. אני שמחה שזה מצחיק אותך כי משום מה אתה נראה ממורמר מידי על כל המלצרים בארץ. התבטאויות כמו "שתזיז את התחת שלה" ממש מגעילות לטעמי. אומנם מלצרית צריכה לשרת אותך אבל היא לא העבד שלך. וממש לא נראה לי שאני אתפטר בגלל לקוח אחד שמתנהג ככה... שמתי לב שבכל ההודעות שלך אתה מעודד מלצרים להתפטר אם "לא טוב להם".. מצד שני אם אתה תבוא למסעדה עם 2 מלצרים במקום 3 אתה תדאג להתלונן שחסר מלצרים ולמה השירות איטי.. בכל מקרה לסיכום העניין מבחינתי: מלצרית שירתה אותך טוב תשאיר מינימום 12% (10% זה מזמן לא משנהוג) מלצרית גרועה אתה יכול לא להשאיר כלום למרות שבכל זאת יפנו ויגישו לך את האוכל בחינם!! לי אישית היה מזל ועבדתי במקומות שהלקוחות תמיד אהבו אותי ותמיד השאירו טיפים נדיבים לכן אני מופתעת מהתגובות פה... בכל מקרה כל אחד יעשה את מה שהוא מוצא לנכון יום טוב

פלטרון

New member
עכשיו הבנתי את החלק הראשון .. ../images/Emo45.gif

מלצר הוא עובד, הוא לא עבד
בקשר לחלק השני של ההודעה.. תשמעי, מה שמפריע לי בכל הגישה של ה"מלצרים" שבפורום הוא שנטל המשכורת של המלצר נופל על הלקוח. וכאשר הלקוח מחליט לא לתת טיפ מתייחסים עליו כאילו גזל מהמלצר את משכורותו. זו גישה שכל-כך נוטפת ישראליות על גווניה השליליים ( בניגוד לישראליות על גווניה החיוביים, ויש הרבה כאלו
) . מי שגזל מהמלצר את המשכורת הוא בעל הבית ! החוק ברור בנושא, אבל שני הצדדים מפרים אותו ללא בושה, ומנחיתים את האחריות המוסרית ואת האשמה על הלקוח. אז באמת "סליחה" שאני לא רואה היכן אני נוהג לא בסדר. אני אמשיך להשאיר 10% למלצר/ית טוב/ה, ותשלום מדוייק למלצר/ית אדיש/ה. שכל אחד יעשה מה שבא לו, אבל שאף אחד לא יטיל את האשמה על הצד הלא נכון. אף אחד כאן לא אדיוט, אז תנו כבוד!

פלטרון

New member
ועוד הערה ברשותך ..

על הלקוח ש"גזל" ממך עוד 10 שקלים את כועסת. על בעל בית הקפה שגזל ממך 120 ש"ח כל משמרת - את לא כועסת ?! נראה לי שהכעס שלכם מופנה למקום הלא נכון ! סליחה, מה שמפריע לי זה שיש הסכמה בין מלצרים לבעלי המקומות. שניהם מבינים שזה לא חוקי, ולאף אחד לא איכפת. אז למה שללקוח יהיה איכפת ?? תעני לי על זה, בבקשה. איך שאני רואה את זה, אולי אם בישראל יפסיקו לתת טיפים, אפילו לא 10 אגורות(!), אז מלצרים יבינו שזה לא משתלם לעבוד 6 שעות בשביל 10 ש"ח שמישהו במקרה השאיר להם, ואז הם יתפטרו כולם, ואז בעלי המקומות יאלצו לשלם משכורת, ולא לעשוק את המלצרים.

סליחה ? את לא חייבת לי כלום ?

תני לי לחדש לך. אם את רוצה טיפ, את חייבת לתת לי שירות כזה שיעשה לי חשק לתת לך טיפ.

ובארה'ב

(שאני מקווה שתסכים שהיא מדינה מתוקנת) מקובל לשלם טיפים לנהגי מוניות, נותני שירות בבתי מלון, למלצרים ואפילו לברמנים. ואל תשכחו שוב שאין חוק שמחייב אותכם להשאיר טיפ לא רוצים לא צריך, אני לא מבין בכלל את כל ההדועות של הקמצנים פה למיניהם אתם רוצים שיגידו לכם תודה על כך שאתם לא משלמים על שירות??

למעלה