אני לא מבינה!

הפגם בדיון נובע מהעובדה מהנחת בסיס

שחייב להיות במסעדה מלצר שחייב לשרת אותך ולעשות מרוצה, אבל עובדה שלא בכל המסעדות למיניהם ישנם מלצרים בהרבה מסעדות השרות הינו עצמי אז למה לא לשלם כאשר נותנים לך שרות? אפשר באותה מידה לטעון שבעל המקום מחוייבי להרבה דברים אחרים כגון- חנייה חינם, מסאז', ג'קוזי ועדו אלפ דברים אחרים אבל עובדה שלא מקבלים אותם ברוב המסעדות ולכן על שירותו של המלצר צריכים לשלם כמו על דברים רבים אחרים מהצד. ולא לשכוח שבמסעדות רבות המחיר למנה יהיה אותו מחיר אם אתה מזמין הביתה או אם אתה אוכל במקום ומקבל יחד עם זה גם שירות טוב ואדיב וכל זה נובע מנק' הנחה שאתה תשלם על השירות הזה בטיפ שתיתן בסופ הארוחה אם אפ אחד לא ייתן טיפ לא יינתן לך שירות והרי את זה אני בטוח אין איש שאוכל במסעדות שרוצה. ולטענת הקומבינה שעשית עם טכנאי הYES או הוט אני באמת מאוכזב לי ולאנשים אחרים שמכיר דרשו דמי התקנה גם על החיבור לכבלים וגם תשלום נוסף על חיבור לאינטרנט שלא לדבר שבעבר כשהייית מחובר לWOW לקחו ממני דמי התקנה כאשר אף טכנאי לא ביקר אצלי ועזר לי לחבר את המודם, אז אם להם אני משלם למה למלצר לא לשלם דמי שירות?

טל ר

New member
גם בעבור המלצר אתה משלם

והתשלום בעבור השרות אמור להיות מגולם במחיר המנה. בדיוק כפי שאינך משלם בעבור שכר השף, הארנונה והחשמל שמשלם העסק בנפרד מהתשלום בעבור המנה, כך אמורים להיות פני הדברים בעבור השרות. טל.

פלטרון

New member
אתה מפרש דברים לא נכון !

השירות הוא חלק ממה שהמסעדה מציעה לסועד. המלצר הוא שכיר של בעל המקום. הדוגמאות שלך ממש לא במקום ! המלצר איננו פרי-לנסר, שעוזר לי להביא את הדברים לשולחן. :-{ בניגוד למשל, לילדים שעומדים ליד תחנות דלק, ומציעים לשטוף את הרכב, שזה משהו אחר. דוגמא נגדית לשלך - אתה מגיע לחנות בגדים, אתה משלם רק על הבגד. ועובדה שאם תיכנס ותגיד "אני רוצה את זה", תיתן 100 ש"ח ותצא, אז שילמת מחיר ללא שירות. אבל אם משרתת אותך זבנית, ועוזרת לך ומייעצת, האם זה אומר שעליך לשלם לה טיפ ? האם תשלם יותר מ-100 ש"ח עבור אותו הבגד ?? אני שואל אותך שוב - נאה דורש, האם נאה מקיים ??? מה שאני מנסה לומר הוא שהמסקנות שהגעת אליהן לא נובעות מההיגיון שהפעלת והמטיעונים שהעלית, וזו ההוכחה. דרך אגב - כאשר אני מזמין טכנאי כבלים, שלא לצורך התקנת אינטרנט (!), אלא בדיקת תקינות האות, או תיקון/החלפה/חיבור של ממיר דיגיטלי שפתאום לא פועל, אני לא משלם לו אגורה! רק כוס מיץ או קולה, וגם כיבוד קל (או מה שיבקש לשתות), כדי שיהיה לו נעים בביתי.

ננס לבן

New member
עם מלצר זה משהו אחר!

המלצר בא כחלק מהמסעדה! הוא "עוד שירות" שהבעל בית מעניק לי ועליו אני משלמת גם בארוחה(זה אחת הסיבות שארוחה שאני אכין בבית ב15 ש"ח במסעדה תעלה 50). יש מוזיקה,אווירה,אוכל,כלים נקיים,מקום נקי ו-מלצרים. וכמו שאני לא באה לנגנים או לשותפי כלים מאחורה וזורקת להם טיפ ככה גם המלצר לא צריך לקבל טיפ. הוא צריך לקבל משכורת! ואם כבר אז מורה פרטי לא מתאים כי הוא עצמאי, מה שכן מתאים זה מורה בב"ס. הרי הוא מעניק לי שירות וטורח בשבילי, מצלם דפים מכין חומר לשיעורים מתזז את עצמו בשביל התלמידים (חחח יש איזה 2 כאלה במערכת החינוך) אז גם לו אני צריכה כל שיעור להביא טיפ?? וגם לבחור שמנקה רחובות מתחת לבית שלי? הוא דואג שהרחוב שלי יהיה נקי וזה עבודה קשה, גם לו להביא טיפ? אם ללכת לפי הדרך שלך צריך להביא טיפ לכל בן אדם שעובד קשה ומשתכר קצת וככה אני בעמצי התרוושש. מה גם שכשמישהו הולך למלצרות הוא יודע שזו לא בדיוק עבודה מכניסה ושכר של מנהל לא יהיה שם. בדיוק כמו שכשבן אדם הולך לנקות הוא יודע מה מצפה לו. ככה זה אם עבודות שלא דורשות מקצוע כשלהוא. והעובדה שאתה בוחר לעבוד במלצרות ולכן אין לך הרבה כסף היא לא ענייני, אני מעדיפה להתרכז בצלחת שלי ולא לפזול לצלחות של אחרים.במיוחד כשיש להם ברירה.

מירון82

New member
פחד

לפחדנות פסיכולוגית יש כמה מסיכות, אחד מהם היא הנדיבות, לרוב "לא נעים" לנו לא לתת טים לנותן שירות אבל אנחנו למעשה פוחדים מלהעליב את נותן השירות או פוחדים להיות שונים כי " זה נהוג לתת טיפ". העצה שלי היא לתת טיפ לנותן שירות קבוע שמשרת אותנו למשל ספר.

bushi tooshi

New member
כאחת שעבדה בשירות לקוחות נטול

טיפים! תמיד הייתי חייבת להיות סופר נחמדה וכל מה שהמלצרים אמרו פה וגם התרוצצתי בדלפק למטבח ללקוחות שיושבים על השולחן המלוכלך וכו וכו אבל אף פעם לא קבלתי טיפ! יש אצלנו אפעלו חוק "אין לקבל טיפים"!!! בכל אופן לדעתי הטיעונים שמלצר צריך לקבל יותר הם טפשיים כי מה תגידי על סבלים? אולי הם יקבלו מאות אלפי שקלים? הרי זה קשה.... אם מלצר היה נחמד אליי אתן לו טיפ ואם לא אז לא! למשל היתי במסעדה והזמנתי לימונענע והמלצרית באה הביאה לי כוס לימונדה עם 2 עלים שהיא זרקה לי בפרצוף ונראו כאילו היא קטפה אותם מהעציץ מלא התולעים שבחוץ... אמרתי לה שלא נראה לי בכלל הענין הזה ואני רוצה להחליף, היא נתנה בי מבט מזלזל אמרה שלא מחליפים וזו בעיה שלי... סליחה?? שאני אתן לה טיפ? קמתי לא שלמתי ובטח שלא נתתי טיפ! ואגב במדינה שמנכים לך מהמשכורת 99% מהמשכורת על יתומים ובטלנים מצאתי עצמי חייבת לעבוד בעבודה "לא חוקית" ללא תלוש משכורת!

הוכחת את טענותי

גם לסבלים נהוג לתת טיפ, לא מאות שקלים כי הם מקבלים משכורת אבל לסבל שבא אלי הבייתה ומעלה ציוד כבד אני נותנת טיפ. גם לשליח של הפיצה - ככה מקובל ומגיע להם. לא אני קבעתי את הנורמות האלו, זה התחיל משיקול של מרבית האנשים בארץ. אם אני הייתי איתך באותה מסעדה גם אני לא הייתי משאירה טיפ לאותה מלצרית, אבל אם אני הייתי המלצרית והייתי מביאה לך לימונדה טעימה עם חיוך ושואלת אם הכל בסדר ומחליפה לך את המנה במקרה הצורך - לא היית משאירה לי טיפ?

טל ר

New member
מה לגבי עובד במקדונלד'ס

אשר היה משרת אותך עם חיוך ושואל אם הכל בסדר, וגם מחליף את המנה עם צריך? לעניות הבנתי, פריצת הדרך המחשבתית עלייך לעשות היא ההבנה שמדובר במנהג חברתי ולא בצדק אוניברסלי. טל.

bushi tooshi

New member
מקדונלד'ס? טיפים?

יש חוק שאוסר עלינו לקבל טיפים (לא שאי פעם הביאו לי........)

מאמאסאן

New member
טיפים - אולי תביני

כאם למלצרית לשעבר, אבהיר לך כמה נקודות הקשורות לטיפים. להבדיל מייתר נותני השרותים, רוב המלצרים והמלצריות בארץ, מלבד באולמות בהם נערכות חתונות ומסיבות אחרות, אינם מקבלים משכורת, משכורתם היא הטיפים שלהם. רק במקרה וסכום הטיפים היומי אינו מתאסף לכדי משכורת מינימום לשעה, הבוס משלים את יתרת הסכום. אין צורך לתאר את עבודתם הקשה של המלצרים, שהלקוח הישראלי דואג להפעילם, כאילו היו עבדים. יש אף כאלה, שקיבלו שרות יוצא מן הכלל, ולא משאירים טיפ. כמו בכל נושא אחר, כדאי לבדוק את העובדות, לפני שמעבירים ביקורת.

זאת לא הבעיה של הלקוח

זאת האי חוקיות בעליל של מקום העבודה ויש להתלונן על הבוס. אני לא אמורה לשלם לבת שלך ודומותיה את המשכורת. בשביל זה יש לה בוס. ואם הוא לא משלם שתתלונן ותתפטר.

מאמאסאן

New member
צודקת

הלואי ויקומו לוחמים, למגר את הנגע, אבל כידוע, האבטלה חוגגת, על כל מישרה קמו מאות מועמדים, העליה הביאה ידיים עובדות בהוזלה, ואנה אנו באים?

alondr

New member
גבירתי היקרה

עם כל הכבוד והאמפתיה למה שכתבת זה שהמעביד שלה פושע ונוהג בעובדים שלו כמו שסוחרי העבדים נהגו בכושים במאה הקודמת... זה עדיין לא אומר שצריך לתמוך בו ולגבות אותו... וכבר כתבתי שאת שכר המינימום הוא צריך לשלם בלי שום קשר אם קיבלה שקל טיפ או 1000 שקל ... וחייבים להיכנס במעבידים הוא עוד מסוגל להחליט שהוא מחרים גם את הטיפים ומשלם להם בקלחי תירס ושאריות אוכל - אז גם תגידי שזה בסדר הוא הרי דואג שלא ימותו מרעב... מלצרית טובה הרי מוכרת באלפי שקלים במשמרת - למה שלא יצ'פר אותה באחוזים מהמכירות - כמו שהוא דואג לשלשל לכיסו את החלק הנכבד של הטיפים ועוד מוציא עבור הטיפים תלוש כאילו זה הוצאה שיצאה מכיסו. ועוד שתדעי על תלושים פיקטיבים כאלו הוא עוד מקבל הטבות והחזרי מס - הרי עלות עובד זה הוצאה מוכרת (אז מה אכפת לו להוציא תלוש - הרי הכסף ממילא יצא מהלקוחות ולא מהכיס שלו) בחיי משתינים פה על אנשים והם צועקים איזה יופי יורד גשם. כשהבת שלך תהיה עצמאית כמו בעל בית הקפה ותנהל עסק לעצמה היא יכולה להחליט שהיום היא עובדת בשביל טיפים או סתם עובדת בחינם בלי כסף ומשאירה הכל לעסק... גם אני עצמאי ואם אין עבודה אין לי שקל מחזור מה זה אומר שהפועל השכיר לא יקבל משכורת - מה פתאום הוא מקבל את היומית שלו בלי שום קשר.ואם הוא מקבל טיפ מהלקוח - זה נקי לכיס שלו - נראה לך שאני אעיז לקחת לו חלק מהטיפ ועוד להכניס את זה לתלוש כאילו זה בא מכיסי והוא עוד ישלם על כך מס הכנסה ב"ל וביטוח בריאות.... איזה חוצפה אני מתחיל לחשוש שמרוב השקרים שאנשים מספרים לעצמם שכל הרמאות הזו היא הוגנת וזה בסדר לעבוד ככה - הם באמת מאמינים בשטויות האלה וזה נהיה האמת שלהם....

מאמאסאן

New member
מלחמת שוא

מסכימה עם כל מילה, לא מילה אות שנכתבה כאן, אבל זו מלחמה בתחנות רוח, במיוחד בימים אלה שעל כל מלצרית, יש 100 מובטלות שמוכנות לעבוד, בתנאים מחפירים, ובפרט סטודנטיות עניות שזקוקות לכל פרוטה. במדינתנו הצעירה, לא יודעים להילחם.

גם אני תמיד טענתי את זה!! ../images/Emo45.gif

אבל אף אחד לא הבין...

מי מזכירה לך אותה?

ולא נראה לי האמת, פוסטמונת מאוד גאה בדעות שלה והיא הרבה יותר קיצונית...

alondr

New member
מלצרים יקרים ועוד כמה כאלה שחיים

בפלנטות אחרות - ומשוכנים שעבדות היא חוקית(להזכירכם גם בארה"ב בוטלה העבדות אחרי מלחמת האזרחים לפני יותר מ160 שנה) מוזמנים להכנס לתגובות שכתבתי למטה ולהתחיל להבין את העוול והנבזות של המעסיקים בתחום. אני מוכן להחרים מסעדות לגמרי אם הייתי יודע שזה באמת יעזור לאותם המלצרים לקבל תנאים של בני אנוש ולא של כלבים...

למעלה