אני לא מבינה בכלל

גל1 האחת

New member
אוניברסיטה ? חחח הבעיה שעשיתי לו

לו חתיכת אונבירסיטה והוא לא פרייר ומחזיר לי בגדול בקיצור ממי את גדולה מהחיים תאמיני לי יש לך ראש טוב ואני סומכת עליך ובכל זאת אני לא מתנגדת לשיעורים פרטיים ממך

מלודי6

New member
למה?

את יכולה לשאול את עצמך את אותן שאלות, והפעם לנסות לענות עליהן. זה שלוחצים עלייך זה לא כי מתחשק להם לעצבן אותך ולגרום לך לקלל. מי שלוחץ בסה"כ רוצה שיהיה לך טוב, וזאת נקודת המבט שלדעתו תועיל לך. אם זה טוב עבורך או לא טוב עבורך, את זה את כבר יודעת טוב יותר. מה שכן, יכול להיות שמה שנראה לך טוב עכשיו לא בטוח שתסתפקי בו בעתיד, ויכול מאוד להיות שבעוד כמה שנים תראי זאת אחרת, ונישואים יראו לך כמשהו יותר נכון עבורך. את לא חייבת לעשות מה שלא בא לך. רוצה לחיות לפי מה שמתאים לך, תחיי כך את חייך. אוהבת ילדים ורוצה להביא ילד מחוץ לנישואים, גם את זה את יכולה. בימינו, כמעט ולא קיימת בעיה לאשה להביא ילד לעולם מחוץ לנישואים. רוצה לחוות את זה לבד? להרגיש את הילד שלך בלי דמות אבהית כלשהי בחייו? לכי ותעשי זאת. מי שיצא מופסד הכי הרבה זה הילד, וגם את בסופו של דבר. מישהי סיפרה לי לא מזמן, על שיחה בין הילד שלה לבין ילד אחר בבית ספרו. כל פעם הילד שלה שוכח שלאותו חבר אין אבא בחייו, והוא חוזר ואומר לו "מה הבעיה? תבקש מאבא שלך, הוא כבר ידע מה לעשות", והחבר עונה לו בחזרה "אתה לא זוכר? אין לי אבא!". רק מלשמוע את הדבר הזה נהיה לי עצוב. יש דברים שלא משתווים לדבר האמיתי של זוג הורים: אבא ואמא, דמות אהבית ודמות אמהית, הן דמויות שונות, ושניהן חשובות בחייו של הילד. את כותבת כמה את חייה מצויין לבד, אבל שמי לב למה שאת כותבת: 1. "בימים האחרונים נכנסתי וקראתי קצת בפורום הזה וממש הורדתם לי את החשק בכלל למערכת זוגית" 2. "אני חיה מצויין לבד למרות שיש לי בן זוג כשנה וחצי" 3. "לא בא לי להתאמץ וגם לא בא לי להשקיע" 4. "בעצמי אני משקיעה מצויין ואני לא מוצאת לנכון להשקיע בעוד מישהו" 5. "כשארגיש שארצה ילד, אמצא מישהו מתאים לקריטריונים שלי, וזהו"! 6. "לא צריכה את העזרה שלו כי גם ככה הוא לא יעזור אלא רק יקשה עלי" 7. "למה כל הבולשיט הזה של זוגיות?!" 8. "גברים ונשים לא נועדו לחיות יחד אלא רק לספק צרכים אחד של השניה" חביבתי, הבעיה שלך זה לא הלחץ של הסביבה שלך, אלא ההתמודדות שלך עם עצמך והפחדים שלך! 1. את קוראת את ההודעות ונהיה לך מפחיד לראות מה יכול להיות קיים במסגרת הנישואין. איך מה שנכתב פה יכול להשפיע עלייך עד כדי כך בהורדת החשק במערכת הזוגית? אם היא טובה שום דבר חיצוני לא יכול לפגום בחשק לזוגיות. 2. את אומרת שאת חיה מצויין לבד, אבל את לא בעצם חייה לבד, כי יש לך בן זוג. אם את אוהבת את הלבד, למה את לא בוחרת בלבד ללא בן-זוג כלל? 3. את מפחדת מלעבוד קשה ולהשקיע. את יכולה להמשיך כך, אבל גם תהיה תקועה על אותו סרט נע שחוזר ומציג את אותו הדבר. 4. את מפחדת שלא יהיה לך זמן לעצמך, ברגע שתצטרכי להשקיע בעוד מישהו מלבדך. 5. את לא מוכנה לילד, והבן-זוג שאיתך הוא רק בכדי למלא לך את הזמן עד שיבוא מישהו אחר, או אולי בובה על חוט שתתאים לקריטריונים שלך. 6. את חושבת שבן-הזוג יקשה עלייך, מי אומר? אולי את תקשי עליו? עם גישה שכזאת אולי באמת מתאים לך לחיות לבד. 7. מי שלא מאמין בזוגיות, לא יכול לחוות זוגיות שמחה ומאושרת. 8. אם את חושבת שכל מה שקיים בחיים זה רק אינטרסים, אז מצבך בכי-רע. והכי חשוב, אם היה לך כל-כך מצויין לחיות לבד, לא היית יושבת וכותבת פה את ההודעה הזאת. משהו עדיין מציק לך בתוך כל הלבד "המצויין" הזה.

גל1 האחת

New member
אני דווקא מבינה את הראש שלה ואת המקום שממנו

היא מביאה את הדעות האלו ... היא בחורה שמרגישה שונה ומיוחדת ודורשת בהתאם יחס שונה ולא מוכנה להיות ככל הכלל וזה לא באמת אומר שהיא לא צריכה זוגיות וילדים וכו וכו היא כן צריכה ויש לה אבל בזמן שלה בקצב שלה ולפי החשק שלה ואף אחד שלא ינסה ללחוץ באיזה כיוון כי זה לא יעזור אני מגדלת ילד לבד במשך 10 שנים ואני רוצה לומר לך שזה קשה למרות שהייתי 'פייטרית' וחשבתי שאני חזקה ואני מסוגלת להתמודד היום כשהילד שלי כבר גדול אני יודעת שלעולם אני לא יחשוב להביא ילד מחוץ למסגרת של נישואים ולא בגלל שלא נוח לי עם זה אלא בגלל ההשלכות וההשפעה שיש על הילד כתוצאה מכך .. ילד שלא גודל בתוך מסגרת של 'אבא ואמא' ששותפים בגידול ובחינוך שלו זה דבר שגורם למשברים אצל הילד ולא משנה עד כמה אני בתור אמא אתן מעצמי ואשקיע בחינוך ובגידול שלו. הראיה שלי היום היא שונה כשהילד שלי היה קטן לא ראיתי את זה כך היום הוא פיקח ובוגר ומבין דברים הרבה יותר מילדים בני גילו הוא הופך להיות גבר שדואג לי ואכפת לו ממני כאילו לוקח אחריות למעשה הוא הופך לגבר קטן בלי שאני אדרוש את זה ממנו וקשה לי לראות את זה. לפעמים אנחנו חושבים שאנחנו חזקים מהחיים אבל החיים יותר חזקים - מסתבר ...

Z o A n I

New member
מלודי6 - גרמת לי לחיוך ../images/Emo13.gif

איזה ניתוח עמוק של הכתוב. ממש הבנת הנקרא, יאמר לזכותך. שלא תחשבי לשניה שאני צינית או מתחכמת, אני רצינית בכל מילה שנכתבת פה. בחלק גדול מאד מהכתוב את צודקת, מה שכן: 1. אני לא ציינתי שטוב לי במערכת הזוגית, פשוט אמרתי שיש לי, ועכשיו בטח תבוא השאלה למה אני לא עוזבת אם לא טוב לי. פה מגיע הבלבול. מצד אחד אני חושבת שהוא הכי מתאים לי בעולם מבחינת דברים מסויימים. החלק השני נוגד את כל מה שאי פעם דימיינתי שאהיה איתו. 2. אני בהחלט יודעת מה זה להרגיש לבד, היו מספר פעמים שנפרדנו והייתי לבד. כ"כ אהבתי את זה אבל באיזשהו שלב תמיד מצאתי את עצמי חוזרת. 3. בנוגע להשקעה, יש לי דבר אחד להגיד - את מכירה את המשפט "מי שמשקיע שוקע?" ואין צורך לפרט, המבין יבין. 4.כשאני רוצה זמן לעצמי, יש לי אותו בשפע, מבלי לשאול אף אחד אם אני יכולה או אם מותר לי. לא סתם אני חושבת שהחיים מתנהלים לפי אינטרסים, זה בכל פינה, ואני בטוחה שעוד הרבה אחרים יסכימו איתי. ואם את לא רואה את זה, כנראה שהמשקפיים שלך ורודות מידי יקירתי. אחרי הכל אולי באמת יותר מתאים לי לחיות לבד עד שיגיע זה שיגרום לי להאמין בלב שלם בזוגיות, כנראה.

מלודי6

New member
תודה ../images/Emo13.gif זה מחמם את הלב

וכמובן שיש לי מה להגיב למילותיך: 1. נכון, לא ציינת שטוב לך. ציינת כי "אני חיה מצויין לבד למרות שיש לי בן זוג כשנה וחצי וגם זה לא זר של שושנים". אני מודעת לכך, והתעלמתי מהחלק הזה כשהגבתי לך. ההתעלמות הייתה במכוון, בכדי להדגיש לך שאת חיה בזוגיות ומתנהגת כאילו את חיה לבד. בזוגיות יש גם את מה שאת מביאה אל הקשר, את האישי הנקי שלך, בלי תוספות, ויש גם את השיתוף, השיתוף בהרבה מהפעמים הוא סתינזה של שני העולמות, כך שיכול להיות שתמצאי את עצמך עושה דברים שלא חשבת שתעשי או תתנהגי. לכל אדם חבוי בתוכו דמויות שונות באישיותו, יש שפעולת הגומלין עם הסביבה מאפשרת חשיפה של דמויות מסויימות, ויש כאלו שאחרות. תלוי מי האדם שאיתו את מתקשרת או מנסה לתקשר. 2. ברור שאהבת גם את הלבד, את יודעת להנות משני העולמות, וטוב הוא הדבר. אין להשוות בין הלבד ולבין הביחד, הם לא על אותו בסיס של השוואה. משניהם אפשר להנות. אדם היודע להפיק את התועלת מחייו, ימצא לנתב את דרכו למצוא את היתרונות בכל דבר. רק שיש יתרונות שעדיף ויהיו זמניים, ויש יתרונות שעדיף שיהיו קבועים. זוגיות, במידה והיא טובה, יכולה להעצים יותר מאשר הלבד, היתרונות שעולים איתה יכולים ליצור תעופה, קידמה והתעלות. גם בלבד אפשר, אבל לא באותם מובנים. 3. "מי שמשקיע שוקע" תלוי במידת ההשקעה אל מול התרומה שאת מקבלת בצידה. ראי בפרופיל שלי, אני גרושה. השקעתי. הוי, שלא תדעי מה עברתי בחיי נישואיי. שקעתי עד עמקי נשמתי, איבדתי את זהותי האישית עד כדי חנק, אבל, והאבל הגדול הוא שהתמודדתי, וגם זאת השקעה, השקעה שבצידה תרומה גדולה ביותר לנוכח התוספות המרהיבות שקיבלתי בעקבותיה. השקעתי בזוגיות שלא הניבה עתיד, השקעתי בעצמי בלבנות את עצמי מחדש לאחר הזוגיות, וגם זכיתי להכיר אדם נפלא לאחר גירושיי שפתח והאיר את עיניי ואיפשר לי לחוות לפרק זמן זוגיות טובה ושמחה. דעי לך, כי מהמקומות הנמוכים, העלייה היא הגבוהה ביותר, וזאת לנוכח השקעה. ללא השקעה לא תוכלי לנסוק לגבהים. החשוב הוא לדעת להכיר במה כדאי להשקיע ובמה לא. יש שעדיף, בשלב מסויים, לשחרר ולפנות לכיוונים אחרים, כדי להשקיע את האנרגיות במקום אחר, טוב יותר, בריא יותר, אבל אין זה אומר שלא צריכים להשקיע. השקעה תמיד הכרחית לצורך התפתחות ושיפור. 4. זוגיות לא צריכה לחנוק ולא לתת תחושה שאין לך זמן לעצמך. חשוב הוא ובריא הוא שיהיה לך זמן גם לעצמך. את לא צריכה לקבל אישור מבן-זוגך לעשות דבר מה, אבל מומלץ שכן תשתפי אותו בחייך ושכן תתקשרי איתו. 5. אני לא חייה במשקפים ורודות מידיי. אישה גרושה לא יכולה לחיות במידיי הזה. ברגע שאת חווה נישואים-גירושים, משהו בתוך תוכך משתנה לעולמי עד. תפיסת ראיית העולם הוורוד והילדותי מתעמעם. לא כתבתי כי החיים לא מתנהלים כלל לפי אינטרסים, אלא "אם את חושבת שכל מה שקיים בחיים זה רק אינטרסים, אז מצבך בכי-רע". כל טוב, מלודי

chenby

New member
יקירתי

מה שאת חושבת, מה שאת מתמקדת בו, זה מה שתמיד יווצר במציאות שלך. כשאת אומרת החיים מתנהלים לפי אינטרסים, אז את תמצאי את עצמך במקומות ועם אנשים בעלי אינטרסים. כשאת אומרת מי שמשקיע שוקע, את תמצאי את עצמך שוקעת כל פעם שאת משקיעה ואם מישהו חושב אחרת, שזה לא נכון - אז המשקפיים שלו ורודים. האם המחשבות האלו באמת מקדמות אותך? או שהן באות להסתיר את הפחדים האמיתיים שיושבים בך שם? גם הטון כתיבה שאני קוראת ממך, נשמע קצת מסרס, אני כותבת את זה לא מתוך ביקורת אלא מתוך זה שאני רואה בך הרבה דברים ממה שראיתי בעצמי לפני כמה שנים. ואני הייתי במקום המסרס הזה, כי פחדתי להוציא את החמאה ממני החוצה..עד שהבנתי שאני מושכת אליי כל פעם את אותן תוצאות ואותם דפוסים - כי אני מתנהגת אותו דבר.. לפני 3 שנים גרתי בתל אביב וכמה שנאה היתה לי לעיר הזו, בקושי התחילו איתי, תמיד הרגשתי שגם אם רוצים אותי, זה עד שתגיע מישהי טובה יותר, או כוסית יותר, או מגניבה יותר, ותמיד יש יותר טובות.. תמיד חשבתי שגברים רוצים רק לכבוש ורק סטוצים, ותמיד זה מה שהיה במציאות שלי. לפני שנתיים וחצי עזבתי את תל אביב ועברתי לגור בכנרת, ואחרי שנה וחצי (אחרי שגיליתי על עצמי כל מיני דפוסים ושברתי אותם..) החלטתי לטובת עסקים, לחזור לגור בתל אביב, וקיבלתי החלטה אחראית שאם אני גרה בעיר, עדיף לי לאהוב אותה, אז קיבלתי החלטה לאהוב אותה, גם קיבלתי החלטה שהיא מחזירה לי אהבה ואכן זה מה שהיה, עזבי שהתחילו איתי מלא, החשיבה שלי על העיר ועל האנשים בה היתה אחרת, פתאום התחלתי לראות גברים שרק מחפשים קשר רציני, והבנתי שכולם רוצים למצוא את האחת, והכרתי גברים שאמנם היו נחשבים מניאקים, וכאלו שרק רוצים סטוצים, ופתאום איתי הם רצו את הקשר הרציני.. זה לא שהם השתנו, זה אני שהשתנתה, אני זו שהתחילה להסתכל אחרת על העולם, והעולם השתנה לי מול הפנים. וככה זה עובד. את יודעת בדיוק מה את לא רוצה, אולי תשבי ותכתבי את זה- ותכתבי ממול את כל מה שאת כן רוצה, ותתחילי להתמקד בכן - מתוך הכן, רק יופיע כן. וזה לא משקפיים ורודים. זו המציאות שלי. בחיים שלי זאת עובדה.

יעל717

New member
הכל עניין של מזל../images/Emo140.gif

אם יתמזל מזלך אז תפגשי גבר שיואהב אותך בטירוף [ואת אותו] שיכבד,שיעריך,שיצחיק ,שיבין ויתמוך ואת תרצי להיות לידו כל חייך.ואם יהיה עוד יותר מזל אז תהיה בינכם גם התאמה אינטלקטואלית ורגשית,ואולי אפילו תרצו להשיג את אותם דברים מהחיים.ואם יהי עוווווד יותר מזל גם תסתדרו עם המשפחות אחת של השני ואז אולי תרצי להתחתן איתו ולהביא ילדים לעולם,לא בגלל שזו נורמה חברתית אלא בגלל שפגשת סוף-סוף את האדם הנכון.ותמשיכי להשקיע בעצמך גם בתוך הזוגיות.הכל עיניין של מזל,אוף,כבר אמרתי את זה?

נונה17

New member
תגידי, מה את רוצה?

את באה לפורום זוגיות במשבר ומצפה למצוא סיפורים שמחים? הרי מי שהזוגיות שלו לא במשבר לא יבוא להתייעץ כאן. בסטטיסטיקה קוראים לזה מדגם מוטה. אף אחד לא מכריח אותך להתחתן ולעשות ילדים אבל אם את כבר רוצה ילדים עדיף בזוג, גם אם לא זוג נשוי שחי ביחד.

גל1 האחת

New member
טוב מה עכשיו ????...

בסך הכל באה בחורה שנשבר לה מכל הבלבולי מוח והיא לא מבינה למה הכל צריך להיות מסובך כל כך והיא שפכה את זה כאן ...

ortal08048

New member
מה זו על הביקורת הוז? שכל אחד יעשה מה שטוב לו

העולם ייראה מקום הרבה יותר שמח אם אנשים לא ייכנסו לאנשים אחרים לחייים. "מתי תתחתני"??? איזו שאלה מטומטמת. אם ארצה אתחתן ואם לא יש עוד דרכים להביא ילדים ולא חייבים לחיות באותו בית עם בן הזוג על פי הנורמה הקשה במדינת ישראל. השמרנות הזו כבר יצאה לי מכל החורים... כל מי שמטיף על חתונה וילדים לא מכיר דרך אחרת, הוא פחדן ואין לו אומץ לנסות דרך אחרת. הוא בסך הכל רוצה שתהיי כמוהו """נורמלית""". מיהו האדם הנורמלי??? אין חיה כזו. זכותו של אדם לחיות כרצונו ולא לפי איך שאחרים רוצים(הורים, חברים וכו'). כמו שאמר פול מקארטני : When you were young and your heart was an open book You used to say live and let live (You know you did, you know you did, you know you did) But if this ever-changing world in which we live in Makes you give in and cry Say live and let die אז יישר כח ובהצלחה לך למצוא את דרכך שלך...

למעלה