תודה ../images/Emo13.gif זה מחמם את הלב
וכמובן שיש לי מה להגיב למילותיך: 1. נכון, לא ציינת שטוב לך. ציינת כי "אני חיה מצויין לבד למרות שיש לי בן זוג כשנה וחצי וגם זה לא זר של שושנים". אני מודעת לכך, והתעלמתי מהחלק הזה כשהגבתי לך. ההתעלמות הייתה במכוון, בכדי להדגיש לך שאת חיה בזוגיות ומתנהגת כאילו את חיה לבד. בזוגיות יש גם את מה שאת מביאה אל הקשר, את האישי הנקי שלך, בלי תוספות, ויש גם את השיתוף, השיתוף בהרבה מהפעמים הוא סתינזה של שני העולמות, כך שיכול להיות שתמצאי את עצמך עושה דברים שלא חשבת שתעשי או תתנהגי. לכל אדם חבוי בתוכו דמויות שונות באישיותו, יש שפעולת הגומלין עם הסביבה מאפשרת חשיפה של דמויות מסויימות, ויש כאלו שאחרות. תלוי מי האדם שאיתו את מתקשרת או מנסה לתקשר. 2. ברור שאהבת גם את הלבד, את יודעת להנות משני העולמות, וטוב הוא הדבר. אין להשוות בין הלבד ולבין הביחד, הם לא על אותו בסיס של השוואה. משניהם אפשר להנות. אדם היודע להפיק את התועלת מחייו, ימצא לנתב את דרכו למצוא את היתרונות בכל דבר. רק שיש יתרונות שעדיף ויהיו זמניים, ויש יתרונות שעדיף שיהיו קבועים. זוגיות, במידה והיא טובה, יכולה להעצים יותר מאשר הלבד, היתרונות שעולים איתה יכולים ליצור תעופה, קידמה והתעלות. גם בלבד אפשר, אבל לא באותם מובנים. 3. "מי שמשקיע שוקע" תלוי במידת ההשקעה אל מול התרומה שאת מקבלת בצידה. ראי בפרופיל שלי, אני גרושה. השקעתי. הוי, שלא תדעי מה עברתי בחיי נישואיי. שקעתי עד עמקי נשמתי, איבדתי את זהותי האישית עד כדי חנק, אבל, והאבל הגדול הוא שהתמודדתי, וגם זאת השקעה, השקעה שבצידה תרומה גדולה ביותר לנוכח התוספות המרהיבות שקיבלתי בעקבותיה. השקעתי בזוגיות שלא הניבה עתיד, השקעתי בעצמי בלבנות את עצמי מחדש לאחר הזוגיות, וגם זכיתי להכיר אדם נפלא לאחר גירושיי שפתח והאיר את עיניי ואיפשר לי לחוות לפרק זמן זוגיות טובה ושמחה. דעי לך, כי מהמקומות הנמוכים, העלייה היא הגבוהה ביותר, וזאת לנוכח השקעה. ללא השקעה לא תוכלי לנסוק לגבהים. החשוב הוא לדעת להכיר במה כדאי להשקיע ובמה לא. יש שעדיף, בשלב מסויים, לשחרר ולפנות לכיוונים אחרים, כדי להשקיע את האנרגיות במקום אחר, טוב יותר, בריא יותר, אבל אין זה אומר שלא צריכים להשקיע. השקעה תמיד הכרחית לצורך התפתחות ושיפור. 4. זוגיות לא צריכה לחנוק ולא לתת תחושה שאין לך זמן לעצמך. חשוב הוא ובריא הוא שיהיה לך זמן גם לעצמך. את לא צריכה לקבל אישור מבן-זוגך לעשות דבר מה, אבל מומלץ שכן תשתפי אותו בחייך ושכן תתקשרי איתו. 5. אני לא חייה במשקפים ורודות מידיי. אישה גרושה לא יכולה לחיות במידיי הזה. ברגע שאת חווה נישואים-גירושים, משהו בתוך תוכך משתנה לעולמי עד. תפיסת ראיית העולם הוורוד והילדותי מתעמעם. לא כתבתי כי החיים לא מתנהלים כלל לפי אינטרסים, אלא "אם את חושבת שכל מה שקיים בחיים זה רק אינטרסים, אז מצבך בכי-רע". כל טוב, מלודי