אני לא מבין

אז תחליט

הם מקבלים זכויות או לא מקבלים זכויות? כי התנאים שלהם הם לא שווים, ובטח שלא קשורים למצב שעת חירום (שקיים כבר מקום המדינה). אם לא הצליחו להוכיח שאחמד אכן זרק אבן על חייל, אולי מקומו לא במעצר מנהלי משפיל ללא משפט, ללא ביקורים וללא מידע על משפחותיהם (אוכל כנראה שכן יש, גם אם לא משהו. אבל אתה יודע מה? לדעתי גם גלעד שליט קיבל ארוחות בשבוע וחצי האחרונים).

אז מה אתה מציע שיעשו איתם בנתיים ?

ברור שכרגע המדינה מסיבות שונות לא יכולה להעמיד אותם למשפט אז מה אתה רוצה שיעשו עם אחמד בנתיים ? מעצר בית ? (זה היה בצחוק אני באמת מקווה שלא תציע את זה ) ודרך הגב, אני בחורה

אם אין ראיות כנגדם,

ואין לצה"ל הוכחה כי הם ביצעו עבירה, מקומם לא בבית הסוהר. המעצר המנהלי נועד להבטיח ביטחון במקרי חירום בלבד ובמתכונת הנוכחית שלו היום הוא משמש כצעד ענישה כאשר בשנים האחרונות נעצרו אלפי עצורים שלעתים מחכים שנים עד למשפטם. ציינת קודם את אחמד, שכביכול השליך אבן על חייל. ובכן, מה עם אחמד עבאבסי, שהמתין שנתיים במעצר מנהלי עד למשפט בו טוהר שמו? או אל-סאלם עדוואן, שרק לאחר 34 יום הותר לו להתקשר לאשתו ולהודיע לה כי הוא בחיים - במעצר מנהלי? חשוב אולי לציין גם, כי כל אותם עצורים אינם יכולים להפגש עם פרקליט ולמען האמת גם לא יודעים על שום מה נעצרו. הפניות היחידות שנעשות לשחרורם נעשות ע"י ארגוני זכויות אדם שנאלצים לפרסם את העתירות שלהם על סמך השערות לגבי סיבת המעצר.

GLOBOX

New member
למה איזה ערך של חיים יש להם בכלל

שולחים ילדים להתפוצץ אין להם ערך למושג חיים

?

זה היה בציוניות ? רגע אחד אתה שולח הודעה של שמאל קיצוני, רגע שני הודעה כזאת ?

GLOBOX

New member
לא זה לא היה בציניות

יש לי בכל עניין דיעה אחרת אני לא איזה מטומטם שנוטה לצד אחד בכל עניין יש לי דיעה אחרת קודם אחד חשב אני שמאלני קיצוני עכשיו אני נראה לך ימני אני לא שמאלני ולא ימני אני בנאדם

מה ההבדל בין מה שקרה כאן למה שישראל

עושה לפעמים? כאן הם נכנסו לתוך ישראל, הרגו כמה חיילים שלנו, ותפסו חייל אחד כשבוי, מבלי להעניק לו משפט הוגן. לא חסרים מקרים שישראל נכנסה לשם, הרגה כמה חיילים שלהם, ותפסו כמה כשבויים, מבלי להעניק להם משפט הוגן. את רואה הבדל בין המקרים? אני לא. ואל תדברי על הזכות לחיים וביטחון, כי זה תקף גם עליהם- צה"ל הורג שם אנשים (כן, גם אזרחים.) מבחינתם צה"ל מהווה איום על החיים והביטחון של האנשים שם, ולכן אדם אשר משתייך למנגנון/מערכת הצבאית - פגיע.

GLOBOX

New member
שייהרגו כמה שיותר

הם פוצצו לנו כאן מלא אנשים . אנחנו לא הלכו לשם והתפוצצנו

לא.

לנו פשוט יש יותר אמצעים. אנחנו פשוט יכולים לשלוח טיל. אנחנו הורגים להם הרבה יותר אזרחים מהאזרחים שהם הורגים לנו...

Vrock

New member
מצד שני, אם היוצרות היו מתהפכות

והם היו קמים מחר עם מחסן מלא בטנקים, טילים וכיו"ב....לא היינו פה יותר. ואין מה להכחיש את זה.

Vrock

New member
קודם כל, כמובן שזה קשור לנושא

אנחנו לא טובחים בהם, אנחנו סה"כ מגינים על עצמנו. הטרוריסטים המשגרים קסאמים אינם מגינים על עצמם, אלא טובחים בנו. גם חטיפת החייל, אם היא במסגרת הגנה עצמית, צריכה להיעשות כפעולה רשמית של היישות המדינית הפלשתינית ולא במסגרת מיליציות מאורגנות אך לא רשמיות. אין אנו יכולים לקבל רציונאליזציה של ארגונים חיצוניים המכים בצה"ל. ארגון המכה בצה"ל, לא משנה מאיזו סיבה, חייב בפירוק משום שהוא פוגע בזכותנו להגנה עצמית. הפלשתינים אינם מחפשים חלופות, כמו למשל הקמת משטרה מאורגנת שתפקח על הטרור, ותמנע את הצורך בקרבנות מיותרים כתוצאה מההכרח שלנו להכות בהם. הם רוצים לקיים ארגוני טרור שגם יהיו צבאות ברשות עצמם. והטיעון על ההגנה העצמית נופל, כי הם רוצים בשחרורם של חשודים ונאשמים בטרור עבור החיילים.

בסך הכל ניסחת את המצב בצורה שנוחה

לך.... המציאות היא שאתה גם טובח בהם, הרבה יותר ממה שהם טובחים בך..... כך שבהחלט מדובר אצלם על הגנה עצמית....

Vrock

New member
המציאות שלך שגויה.

זה שהם מתים לא אומר שאני טובח בהם. טבח יכול להתבצע רק כשמכוונים נשק על מישהו בכוונה תחילה. אם כבר-אנחנו טובחים בטרוריסטים. וגם שם זה לא בדיוק טבח אלא בהחלט קרוב יותר להגדרה "סיכול ממוקד". אני רק אומר ככה-אם היו אצלנו מחתרות שמשגרות טילים על ערבים, הממשלה הייתה מפרקת אותן תוך שנייה. אצלם נעשים מעט מאוד מאמצים ללכוד טרוריסטים, והלכודים יכולים להמשיך לנהל את עסקיהם תוך כדי מאסר. הם לא משאירים לנו ברירה אלא לטפל בטרוריסטים בעצמנו, כדי למנוע פגיעה באזרחים שלנו. כמובן, שהרבה פחות אזרחים יפגעו במעצרים רגילים מאשר בהפצצות מהאוויר. ואילו הם- מנסים לטבוח, באמת לטבוח, באזרחי מדינת ישראל באמצעות טילים וגם באמצעות פעילות חבלנית. הסיבה לנסיונות הבלתי פוסקים לרצח יכולה להיות כל סיבה בעולם, ועדיין תהיה בלתי מוצדקת. להזכירך, אותם טרוריסטים פועלים במכוון מותך אוכ' אזרחית כדי שנמנע מפגיעה מיידית בהם. זאת, תוך כדי סיכון ברור לחיי האזרחים. תהיה זו צביעות לפעול בשם ההגנה העצמית תוך כדי המסך סיכון חיי האדם ברצועה. אם הטרוריסטים מחפשים להגן על עצמם-כמובן שאין להם זכות לכך. דינם מעצר או מוות וזה לא תלוי בהם. ואילו האזרחים לא מורשים להשתמש בארגוני הטרור כבצבא סדיר. זאת עם יוצא מן הכלל אחד-האזרחים מכירים בארגונים אלו כבנציגיהם, והמדינה אחראית על פעילות הארגונים האלו. כרגע, אנחנו לא במלחמה מוכרזת. האנשים אותם הטרוריסטים דורשים לשחרר אינם שבויים, אלא אסירים. הרצון לשחרור, אם כך, הוא פוליטי ולא תקין מבחינת יחסים בין מדינות ובין צבאות. שוב, אלא אם הם מכירים בארגון כבצבא רשמי. אם הם יכירו בארגון כצבא רשמי, הם יהיו אחראים עליו. התוצאה הישירה של הכרה כזאת תהיה חרם ישראלי מלא וסגר ישראלי מלא. הרש"פ לא תשרוד בתנאים אלו, לפחות לא כישות מדינית. אם הם לא מכירים בארגון זה, עליהם לעשות את כל המאמצים לעצרו או לתת על מעשיו את הדין, במידה זו או אחרת. בכל מקרה, ארגוני טרור אינם יכולים למלא את תפקידו של הצבא. ובאם נבחרו לייצג ישות מדינית כלשהי ולא פסקו מלעסוק בטרור, יישפטו על פשעי מלחמה ולא יהיו זכאים להגנה של אמנת ז'נבה ואמנות דומות, על כל המשתמע מכך.

נו באמת....

כשאתה זורק טיל על אדם שנמצא במקום הומה אדם, אתה עושה את זה בידיע ובסכמה שיהרגו עוד אנשים חפים מפשע.....

Vrock

New member
הטילים אינם נזרקים למוקדי פעילות

לפני שהטילים משוגרים, נבדק שאין הולכי רגל בטווח פגיעה. ארגוני טרור מסתתרים במקומות רבי אוכלוסין משום שהם רוצים שנבטל את ההתקפות שלנו עליהם. זו עובדה ידועה. עם זאת, אין לגיטימציה לביטול פעולה כללי נגד טרוריסטים משום שהם מסתתרים בשטחים הומי אדם. ישנה התייחסות לכך באמנות בינלאומיות, האומרת שאפילו אם הם מתחבאים במבנה כגון בית חולים, מסגד או בית ספר, עדיין ניתן להכות בהם. תקיפה במקומות מסתור מאוכלסים בצפיפות, תוך כדי ניסיון להמנע ככל האפשר מפגיעה בעוברי אורח תמימים-היא לגיטימית לחלוטין.

לא משנה האמנות....

אני יודע שהאשמה נופלת עליהם, אבל עדיין אנחנו אלו שהורגים אותם, אלו שלוחצים על ההדק, בידיעה שלא אנחנו נצא אשמים.... ולגבי טיל ראשון אתה צודק, אבל תמיד יורים טיל שני אם המטרה לא נהרגה, גם אם רצ אנשים לאיזור....

Vrock

New member
לא מדוייק.

יורים טיל שני רק אם מאשרים שאין אנשים בטווח פגיעה. אבל אנשים רצים אל אזור נחיתת הטיל הראשון וכך הם נפגעים מהטיל השני, שברגע שיגורו הם לא היו בטווח פגיעה.

Vrock

New member
אז שיגדילו ראש,

ולא ירוצו אל קו האש כמו מטומטמים.

למעלה