אני לא מבין

סלוניק

New member
1001 סיבות.

פעילות טרור היא לא הסיבה היחידה למעצר בישראל. ישנם מעצרים רבים בשל שהייה בלתי חוקית בישראל, בשל שהייה מחוץ לשטח מוגדר (תושבי עזה המתגוררים בגדה), חשד בקרבה משפחתית לפעיל טרור, הבעת תמיכה בטרור באמצעות שלטים, תמונות וכו'. עוד ראוי לציין שני ביטויים הרווחים בתקשורת לתיאור עצורים שלא מהווים הצדקה ממשית למעצר: "חברות בארגון טרור", על אף שכמובן יש להבדיל בין חברות בפתח' או בחמאס למשל - שתיהן תנועות פוליטיות-חברתיות בעלות זרוע העוסקת בטרור, לבין פעילות טרור הקשורה לארגון), או הביטוי הנפוץ "חמושים", שכן במסגרת מלחמת הכנופיות ברש"פ אזרחים רבים נושאים נשק גם מבלי שיכוון לישראל. יתרה מכך, לפי תקנות משנת 2002 נאסר על אחזקת נשק מצד כלל הפלסטינים כולל המשטרה הפלסטינית (יכול להיות שהוא בוטל בשנתיים האחרונות, אני לא יודע), כך שההגדרה של אחזקת נשק הורחבה לכדי עבירה ביטחונית גם אם היא לא בהכרח מתייחסת לאיום ביטחוני. על כל פנים כמובן שהדברים האלה לא סותרים את העובדה שיש עצורים רבםי שכן נעצרו בעקבות השתתפות בפעילות טרור, ושכן יש חשיבות מסויימת לשימוש במעצר מנהלי, אבל אין בכך בכדי להצדיק את המעצרים ההמוניים במסגרתם אלפי פלסטינים נעצרו ללא משפט בשנים האחרונות ורבים מהם גם על לא עוול בכפם. אני מוסיף תחקיר מאוד מרשים של אביב לביא על מתקן 1391 מלפני 3 שנים. כדאי במיוחד לקרוא את הראיון עם ראעב בדר, ששהה "רק" שלושה שבועות וחצי במתקן. אני אולי לא נוטה להסכים עם רוני לגבי יצר הנקמנות של עצורים לשעבר, אבל אם הייתי בנעליו תמיכה בטרור הייתה אופציה סבירה בהחלט.

סלוניק

New member
ועוד אוכ' כמובן

היא עבריינים קטנים - גנבי רכב, פורצים וכו', שאמנם לא יושבת במעצרים מנהליים אבל שימשה את מדינת ישראל לא פעם ב"מחוות" של שחרור אסירים כלפי הרש"פ שכמובן נתקבלו באכזבה.

בשבילי הוא כמו אח...

אפשר לעשות עיסקה עם החמאס.. אבל לא לשחרר אלפי אסירים וזהו צריך לעשות עיסקה טובה

לא בדיוק,

שכן ההצעה כוללת רגיעה דו צדדית. ובפועל אין הדבל כל כך בין זה לבין מה שישראל עושה הרבה פעמים.... ההבדל היחיד הוא שהם נתנו חלון לפתור את זה בדרך דיפלומטית, מה שישראל לא נתנה....

כי הם נורא אמינים

תפסיק לחיות בשכנוע עצמי! אז אמרת שתמורת החייל הם דורשים רגיעה ושיש עם מי לדבר, ובסוף רק תמורת מידע על החייל הם רצו אסירים. הדרך הדיפלומטית היחידה שיש היא לעשות חילופי שבוי, ולא שבויים. לשחרר את החטוף תמורת איש אחד מאנשי החמאס שנעצרו לפני כמה זמן. אם הם דוחים את ההצעה הזאת סימן שהם לא רציניים.

חבר'ה, כל עוד ישראל לא תחסל לחלוטין

את ארגוני הטרור בעזה וביהודה ושומרון לא ייפסקו, לא הקסאמים לא החטיפות ולא הפיגועים, כי כשמם כן הם, ארגוני טרור

GreatGTM

New member
אתה יודע בדיוק איך

אתה פשוט מסרב להאמין. ואתה גם יודע שיש דרך מאוד הומנית לעשות את זה אבל אתה מאמין בהבלגה עד שדברים כמו חטיפות קורים ואז הממשלה עומדת חסרת אונים מול ברירה אחת: פיתרון צבאי שכן הסחבת מדינית אליה חבריך הכניסו אותנו גרמה לחטיפה או למצב באשר הוא.

GreatGTM

New member
אתה יודע טוב מאוד

הצעתי את זה פה בעבר. קראתי לזה פעולות תגמול אם זה עוזר לך להיזכר.

אני באמת שלא יודע,

אז תסביר לי, בלי לינקים, בל קצבים, תסביר לי- איך אתה בדיוק מתכוון לעשות את זה?

GreatGTM

New member
אוקיי

מדי פעם, פעם בשבועיים במצב הנוכחי, יש להכניס לעזה חטיבת שיריון בסיוע חיל רגלים ולכסח כמה בתים או מפקדות או מחנות אימונים. לפני בכיסוח יש לקרוא לכולם לצאת מי שלא יוצא דמו בראשו. לעיתים קרובות יותר יש לחסל מבוקש בלי להשתמש בחיל האוויר. למה? כיוון שחיל האוויר יורה רק במכוניות, הוא לא ירה בבתים כי אזרחים יפגעו. אם כח יכנס לשם ישתלט על הבניין יחסל את המבוקש ויצא. המבוקשים ידעו שהם לא בטוחים בשום מקום, בין אם הם בדרכים או בדירת מסתור.

מילנר

ממתי אסיר ביטחוניים נחשבים כשבויים ? והאסירים האלה מקבלים זכויות מלאות , ביקורים , סיפוק מידע עליהם למשפחותיהם , אוכל תנאים הולמים (יותר מידי הולמים לדעתי האישית ) וכמו שמישהו אמר כאן - תפסיק כבר לחיות בשכנוע עצמי ... זה כבר מדאיג ..

אז?

אותי לימדו שהזכות לחיים וביטחון קודמת לזכות להליך הוגן .. העובדה שהם עצורים במעצר מנבלי לא מהווה שינוי בתנאים שלהם הם שווים מבחינת התנאים לאסירים שכן נערך להם משפט .. בשעת חרום (כמו עכשיו )מעצר מנהלי זה בסדר, גם אם לא נעים לאחמד שלא הוכיחו שהוא זרק אבן על ראש של חייל

למעלה