אני לא מבין

amazing boy

New member
אני לא מבין

איך אני לא מצליח לקחת את זה ברצינות את כל ה"עסק" הזה. אני רוצה אבל לא מצליח, תנו לי עצה בנושא בבקשה.

amazing boy

New member
איך אתם התחלתם בזה?

ועוד משהו דיברתם פה על אנשי זאב על אפריקאים, טרנסים, חיות זה קיים והמשך למה שאמרתי מקודם, אני כבר רוצה הרבה זמן לעשות את זה(כישוף ומאגיה) אבל אני גם מפחד. עוד משהו, אני רוצה להיות שאמן. אז כמה שאלות בזה:מה עושים, אני הבנתי שיש בזה קטע של ריפוי, לראות רוחות שלך ולצאת למסע שאמני. יש ספרים לכל זה?

ההגמון

New member
בטח

קרלוס קוסטננדה. כן כן, אני יודע. זה לא ספר כישוף, אבל זה נותן לך תאוריות וסקירה מאוד מעניינת על תרבות השאמאניזם בדרום אמריקה.

salingre

New member
דון חואן לא היה שאמן

הוא היה מכשף, שמאן הוא גם מכשף גם מטפל בשבט וגם עוד כלמיני דברים.. הכישוף שדון חואן מלמד הוא זהה לכישוף שהשמאן משתמש בו .. אמזינג בוי, הפחד הוא האוייב הראשון של איש הדעת.. תקרא את בספר ותבין בהצלחה!

ההגמון

New member
רגע,

אז אתה אומר שדון חואן הוא מכשף, ולא שמאן, אבל הוא מלמד כישוף שזהה לכישוף של השמאן? -רק שהוא מכשף. אהה... הא?

לא זה לא

למרות שאני מהאנשים שחושבים שספריו של קרלוס קסטנדה הם אחת היצירות הספרותיות המאגיות הגדולות והחשובות של המאתיים שנים האחרונות (אם לא החשובה ביותר), הוא בהחלט לא מקור אמין לגבי השאמניזם באמריקה. מבחינה אנטרופולוגית הספר שלו מנותק כליל ממסורת השאמניזם האמריקאני המקורית.

ההגמון

New member
לא אמרתי

שזה הספר הכי חשוב של מאגיה במאתיים השנים האחרונות. אמרתי, שלמתעניינים בנושא, הוא מעניין.

salingre

New member
אני אנסה לנסח את זה אחרת

דון חואן מלמד כישוף. שמאן יודע את אותו סוג הכישוף -אבל בניגוד לדון חואן הוא לא *רק* מכשף אלה הוא גם מרפא ועוד כל מיני דברים בשביל השבט דון חואן רק מכשף שמאן הוא *גם* מכשף וגם עוד כל מיני דברים בשביל הקהילה שלו

ההגמון

New member
אוקיי.

אני חושב ששמאן יכול לבחור לא לעשות כלום בשביל אף אחד ועדיין להיות שמאן. אבל זה סתם הגדרות. זה עדיין ספר מעניין למי שמתעניין במאגיה של דרום אמריקה. לא "הספר הכי חשוב במאתיים השנים האחרונות", אבל מעניין.

salingre

New member
אם הוא יפסיק לטפל בקהילה שלו

הוא יפסיק להיות שמאן, כי שמאן זה המטפל הקהילתי (או משו כזה.. א זוכר את ההגדרה המדוייקת)

Tatu4Taty

New member
לא.

רבים המכשפים שעוסקים בריפוי. אם נגדיר כישוף כשינוי בעזרת הרצון, גם ריפוי נכלל בזה. ההגדרות והתפקידים השבטיים של השאמאן כבר אינם כפי שהיו בקרב האינדיאנים שחיים בערים מערביות, והרבה מהמסורת המאגית הפך למשהו כמו "מסורת משפחתית". כנראה שבקרב השבטים שעדיין חיים בשמורות אינדיאנים המעמד הוא אותו מעמד. אחד מהתפקידים הבולטים אצל שאמאן שבטי הוא ההנגה הרוחנית שהוא מגלם, ובזה צדקת. השאמאן פעמים רבות יוצא "לעולם הרוח" כדי לבדוק "מה לא בסדר" ולומר כיצד לטפל בבעיה.

neophile

New member
זה דומה לוויקה

לדעתי ללמוד כישוף במסגרת השאמאניזם זה דומה ללמידת כישוף במסגרת וויקה הלמידה מכשירה את המכשף להיות גם כהן זה אומר שהוא בהכרח ינהל טקסים והתכנסויות? לא האם הוא יזמין את האלים בעבודה היחידנית שהוא עושה? כן , זה עושה אותו כהן? ובכל זאת יש מכשפים שמנהלים טקסים אבל הם לא כהנים ההגדרה שהצגת היא של מאגיה אבל ההבדלים בין מאגיה לכישוף זה דיון אחר לגמרי, היא גם לא מדוייקת ההגדרה של מאגיה היא שינוי בהתאם לרצון כשאתה אומר "בעזרת" זה כאילו השינוי יתרחש בכל מקרה כשהרצון רק נותן איזה פוש קטן. לעומת זאת "בהתאם" מרמזת בין השאר שיש "לאסוף" את הרצון לפני . בדרך כלל מייחסים את הרצון ליסוד האש ובשביל שתתרחש התאמה יש לעביר אותו דרך כל היסודות. now u do the thinking

Tatu4Taty

New member
יש כמה בעיות בדברים שלך

אתה טוען כי הלמידה של כישוף כחלק משאמאניזם או מוויקה לא הופכת את האדם לכהן, אך כאן הבעיה. כאשר אתה לומד כישוף כחלק ממסורת דתית או חניכה מסוג כלשהו, מתלווה אל הלימוד הזה מין "צבע" או "גוון" פילוסופי של אותו זרם. כאשר אדם לומד להיות שאמאן, הוא לומד גם כישוף אך המטרה נשארת אותה מטרה - לשרת את השבט ולהיות הנהגה רוחנית עבורו. השיטות המאגיות הפופולריות היום סופחות שיטות שונות, ובהן גם השיטות השאמאניות של "הבדיקה" (אותה יציאה אל "עולם הרוחות" שדיברנו עליו) ולכן גם אם אי אפשר לקרוא לדון חואן שאמאן, הוא בהחלט הושפע רבות מהשאמאניזם. דבר נוסף שאתה טוען היא שמאגיה נעשית בהתאם לרצון ולא בעזרת, כיוון שהרצון הוא זה שקובע. לא תמיד. מאגיה עבורי זה שינוי, כל שינוי שהוא. כאשר ה-מטרה של המאגיה (או הדרך שבה השינוי הזה מתרחש בעולם) הוא להביא לידי מושלמות ורצף מדויק של פעולות נכונות בעולם זה. כמובן שזהו רעיון אוטופי למדי. אסכולות שונות במאגיה מציעות חניכה מאגית שמשתנה מאחת לשניה, ובהן נעשה שימוש שונה בשיטות. לכן, יש לי בעיה לומר שמאגיה מתרחשת בהתאם לרצון כיוון שמאגיה (או שינוי) יכול להתרחש בכמה דרכים, לפעמים גם בכאלה שאינן מודעות. יכול להיווצר מצב של שינוי מצב המודעות (הצורה שאנו מסתכלים על דברים לדוגמא) באופן שאינו מודע לחלוטין, ושם הדבר נעשה בעזרת הרצון. הרצון במקרים מסוימים (שהובילו לשינוי הצורה שבה אנו מסתכלים על דברים) פעל, אך בגדול יכול להיות שהוא לא היה זה שהחליט על שינוי מצב המודעות הנ"ל.

neophile

New member
גם בשלך

יכול להיות שבמסגרת טקס וויקאני המכשף הבחיר יקח את תפקיד הכהן אבל לא רק הוא משחק את התפקיד כדי שהטקס ילך כמו שצריך , כאשר מלבד העובדה שהתואר שלו בזמן הזה הוא כוהן, העבודה היא מאגית . במקרה הזה invocation האגרגור יהיה של המסורת בה הוא נמצא שאמאניזם זה לא רק עבודה מול אגרגורים, אלה גם מול רוחות ההגדרה הכי טובה לזה היא daemon המילה היוונית ליישות שאינה אורגנית אין כזה דבר רצון לא מודע, יש רצון שאתה לא מודע אליו .(אני מקצין בכוונה) יש לנו הרבה רצונות וחלקם מנוגדים ולכן יש להתאים את הרצון "עזרת הרצון" יכולה להביא להשפעה הפוכה מהמצופה ,ועל כך נאמר ציפיות הן לכריות.

Tatu4Taty

New member
...

"האגרגור יהיה של המסורת בה הוא נמצא שאמאניזם זה לא רק עבודה מול אגרגורים, אלה גם מול רוחות" כשתוכל להוכיח שאלו לא אגרגורים, נדבר. עד אז, אין הבדל לצורך דיון זה. "אין כזה דבר רצון לא מודע, יש רצון שאתה לא מודע אליו" הכוונה שלי היא לרצונות שונים שהביאו למצב מסוים, אך לא בהכרח למצב שאותו אדם חשב מראש שאליו יגיע או שאליו רצונות אלו יובילו אותו. שוב, אם נאמר שמאגיה זה שינוי עבור המוחלט - השיטה המאגית לשינוי תפעל בהתאם לרצון, אך בגדול היא פועלת בעזרתו ולא בהכרח בידיעה רצונית מלאה של האדם.

neophile

New member
הגואטיה זה מאגיה , לא sorcery

הכוונה שלי היא לרצונות שונים שהביאו למצב מסוים, אך לא בהכרח למצב שאותו אדם חשב מראש שאליו יגיע או שאליו רצונות אלו יובילו אותו. לחשוב על הרצון זה בדיוק מה שזה, אבל זה לא רצון ,בטח לא רצינות. התאמה של רצון כוללת גם חשיבה על הרצון . חשיבה מוגזמת תשנה את הרצון המקורי לחלוטין אתה מתייחס לרצון כמו אל מרכיב בכישוף וזאת טעות כי ללא הרצון המגובש והמתואם אין טעם "להוסיף" מרכיבים לכישוף אין לכך כל תכלית זה התהליך החשוב בעבודה המאגית, להבין מה אתה רוצה באמת ומה עומד בדרכך. רק לחשוב על הרצון לא יתן לך מענה. בנוסף מה שאתה מדבר עליו זה לא מאגיה זאת sorcery והגואטיה זאת מאגיה, אז תזהר לא לעשות שטויות. גם אם תכסה את כדור הארץ כולו בבד שחור יהיו מספיק פערים כדי לאפשר לאורות להכנס,אורות מערכת השמש שלנו לדוגמא. ומעבר לזה אם היישויות עשוייות גם הן מאותו בד אז בוודאי שיהיה להם חופש פעולה רב יותר.

Tatu4Taty

New member
הדברים שלך מנוסחים בצורה מבולגנת.

קשה לי להגיב להודעה שלך, כשתפסק אותה ותסדר אותה עם ציטוטים שלי ותגובות שלך - אני אוכל להביע את דעתי בנושא. ממה שכן הבנתי, נראה לי שזה אתה שעושה את המיש-מש.

למעלה