אני לא מבין....

אני לא מבין....

שלום אנשים... אני לא מבין מס' דברים. באמת! איך אלוהים הוא אל טוב\אוהב, אם בריאה כזו...!? עכשיו יש אנשים שיומרו לי: 'אין לדעת דרכיו של אלוהים' וכו'. אבל כיצד אפשר להסכים שהוא אל טוב\אוהב? כביכול הוא אל יודע הכל וכו', אז כיצד הוא ברא עולם כזה כושל, וממש ג'ונגל. הוא השמיד את העולם במבול, וזה אמור לקרות כביכול שוב, וזה למה? 'כי העולם פשע וכו' וכו'... (גם אם אני לא מדייק בנסיבות, אך זה הכיוון) אז מישהו\היא יכול להסביר לי מה זה זה? בקיצור: הוא ידע שהעולם יכשל. וכביכול 10% (לדוגמא) 'יזכה לעולם הבא'. אז למה!!!? למה לברוא את היתר שהולכים לעזזל! למה!?? איפה כאן האהבה.... תארו עצמכם אם יכולת ניבוי. ניבאתם שמתוך 10 הילדים שכביכול יכולים להיות לכם, 8 יהיו פושעים רוצחים וכו'.. אז תבראו\תולידו אותם?????????????????? (כולכם אהבה! כולכם אור..) כיצד יתבטא האהבה, בבריא שכזו? אפילו לא רחמנות!!!! -סליחה שאני מתבטא בצורה זו, אך אלו שאלות שמאוד מעסיקות אותי. תודה לכולם... :)

seeyou

New member
אתה לא מבין מס' דברים?../images/Emo24.gif

אתה לא לבד! עוד כ-3.000.000.000 אנשים בעולם שואלים אותם שאלות! לחלק מהשאלותך יש לי דעה-ז"א רק דעה אישית-לא מוסמכת! 1-כיצד אפשר להסכים שהוא אל טוב\אוהב? תשובתי: טוב -זה דבר יחסי! האם זה טוב שיש גשם? תלוי אם מדובר באדם שעובד מתחת כיפת השמים-לא טוב אם אתה מתכרבל עם בחורה במיטה(עם או בלי תנור),אז זה טוב-זה רומנטי! 2-כיצד הוא ברא עולם כזה כושל? תשובתי: ...דעה שלי... גם כושל זה יחסי! האם ידוע לך שהגבר "מייצר" כ-30.000.000 זרעים ביממה? וזה על מנת "לפגוש" ביצית בישנית שמוכנה רק פעם בחודש? אז ,לי הגירסה שלך הוא טוע-או פשוט אנו לא מבינים? אפשר להמשיך?

שלום seeyou. ../images/Emo13.gif

תודה על ההתיחסות.. נחמד שיש לך את הרצון לעזור. אך כמו שאמרת, 3,000,000,000 אנשים שואלים את אותם השאלות, אז בעיקרון זה אמור להיות אמת! אך למרות זאת כנראה שרובם בכל זאת מאמינים במשהו... (למרות שלפי הכתובים רובם מאמינים אך לא יגיעו לידי הוושעות, וכניסה ל'גן-עדן'.. בגלל שלא היו רציניים) הדברים שהבאת יפים ומופלאים... אני לא מכחיש את כל הדברים היפים האלו. אך למרות כל זה זה לא פתרון לתעלומה..
לדעתי זה גם לא יחסי. יש כאן מציאות ועובדה... העולם כושל! (החיים שלי יכולים להיות יפים, בלי קשר...) ובמשפט אחד נומר... אלוהים 'ידע' (כביכול) שכך זה יהיה.... לא חבל? זה לא אחזריות? ואני לא מתייחס לנושאי הרצח כדוגמת השואה.. אלה לסיכום הכללי של מי-יזכה ומי-לא יזכה בעולם הבא... זה מאוד עצוב בשבילי... גם אם ארצה להיות דתי זה יהיה לא הגיוני להסתדר אם 'בוס' שכזה...
לא יודע...

seeyou

New member
מי-יזכה ומי-לא יזכה בעולם הבא...

כול אחד חייב לעשות חשבון נפש - למה יזכה בעולם הבא!

איזה חשבון נפש... ../images/Emo5.gif

איזה חשבון נפש אני יכול לעשות..? איך שהמצב נראה אלוהים (אני רוצה להאמין, וסביר שיש) לא יותר טוב ממני.. יותר נכון בילבל אותי, ולפי המצב שתארתי, אני לא יודע אם הוא כלכך טוב?
בכל אופן אני מבין, שאין טעם לשאול, כי....? חלל ריק.

drunky

New member
שלום לך....זוהי דעתי../images/Emo185.gif

אני נער... כמעט בן 18, לא דתי, וזוהי דעתי לפי הדעות הקודמות... אם מדברים על העולם הבא, על מה טוב ומה רע... אז אפשר להבין זאת כך, שאלוהים מקשה עלינו בחיינו, לראות כיצד אנו מתמודדים עם זאת, ולראות האם ישנה השפעה באמונתינו, אי לכך ובהתאם לזאת, כנראה שהוא מבחין בין האנשים שלא צריכים לעבור אצלו "מיונים" (סליחה על ההשוואה הלא הולמת) והוא לוקח אותם מהר, הם מקימים משפחה, משרים חינוך טוב והולכים להם מן העולם הזה... בכל אופן, יש להוסיף את האמרה היותר מעצבנת, שהעולם הוא לא מובן, ולא כל דבר אתה צריך להבין, למרות התקדמותו של האדם עם השנים, וזוהי דעתי, לא צריך תמיד לחתור על מנת להבין דברים שגדולים עלינו... יש דברים שהם קורים פשוט כי ככה זה, ללא סיבה, התאומים לא התמוטטו על מנת להוביל למלחמה ובכך לעזור למדינת ישארל על הדרך, השואה לא קרתה בגלל חוסר אמונה וחטאים רבים, דברים כאלה קורים כי יש אנשים שמצליחים לאסוף לידיהם כוחות אדירים המסוגלים לשנות את פני האנושות. להתראות...

seeyou

New member
דברים שהם קורים פשוט כי ככה ??

התחלת יפה,מה קרה? שהעולם הוא לא מובן, ולא כל דבר אתה צריך להבין! זה שאנו לא מבינים זה לא אומר ש"דברים שהם קורים פשוט כי ככה "!!! כול דבר זה מאוד מורכב,אין "דבר" סתם!! יש קשר בין כוכבים? יש קשר בין האדמה לגוף האדם? נקח דוגמה פשוטה מעולמינו... נניח שיש לך "צורך" ויש לך רעיון לייצר דבר מה...אז אתה לא מתכנן? נניח שיש שינויים בין תכנון הראשוני לייצור "סידרתי" אז מכניסים את השינוים על ידי ייצור דגם מתקדם... כך לדוגמה מחשבים או מטוסים איך היו לפני 50 שנה?

drunky

New member
לקחתי לתשומת ליבי../images/Emo185.gif

לא לזה התכוונתי התכוונתי שלא צריך לחפש היגיון או הסבר בקשר לדברים שונים שקורים אבל בכל זאת לקחתי לתשומת ליבי את ההערה שלך ביייי

kordilya

New member
למה ולמה יקר

אני מבינה לחלוטין את התהיות שלך והאמת שבמקום להסביר הייתי ממליצה שפשוט תקרא את הספר "שיחות עם אלוהים" שאם אני לא טועה על שמו הפורום הזה, הוא מספק שם לא מעט תשובות, בטח ובטח על השאלות שהעלתה, באמת, ממליצה בחום. peace

או... תודה! ../images/Emo13.gif

האמת לא קראתי את הספר! אעשה לעצמי טובה ואדאג שאקרא אותו, מתישהו בקרוב. אבל במחשבה שניה, אני תוהה מדוע אלו שכן קראו אותו, לא יכולים להביא התייחסות מתוך הספר המדובר, לגבי שאלתי. טוב לא חשוב. אעשה זאת! תודה!

למעלה