לכל אבאדה וקפוארה ג´ינגה למיניהם
אמנם לא ראיתי את המופע אמש בבראבו, יש לי דברים קצת יותר מעניינים לעשות עם החיים שלי. אבל דיברתי היום עם נועה (Angora), שמלבד היותה הקפואריסטית-אישה הטובה בעולם (אל תתחילו להתווכח עם זה...אין טעם), הקפואריסטים שהופיעו אתמול הם חניכים שלה כאשר אם אני לא טועה הוותיק ביותר שם הוא בדרגת ירוק צהוב מה שאומר שהוא לא יותר משנתיים בקפואירה, אם לא פחות. הילדים עצמם לא הופיעו על הבמה, היחידים שהופיעו היו המופע ברייקדאנס ועוד משהו, יש חוק שמונע מילדים מתחת לגיל 10 לעלות על במה אחרי השעה שמונה ולכן ההופעה הוקלטה מראש ובזמן התחרות פשוט העלו לבמה שני מסכים ושידרו את ההופעה עליהם, דבר שללא ספק פגע בסיכויים לזכות. קל נורא לרדת על הופעות קפואירה, בייחוד כאשר אתה מסתכל מהצד, אבל בתור אדם שיוצא לו לעשות הופעה פעם בשבוע שבועיים (הרגע חזרתי מאחת...), אני יודע בדיוק עד כמה זה קשה, ועד כמה זה קשה להביא ילדים בגילאי 9-12 להופיע ברמה מקצועית מול אלפי אנשים ואולי אף לייצג את מדינתנו. אתם טוענים שקפואירה לא היה שם אלא רק סלטות ואקרובטיקה, מה ציפיתם בדיוק שיהיה שם? שהם יתחילו לסמן מחטלו ולהוריד אחד את השני עם אסטירה? בהופעת קפואירה צריך לתת שואו נטו, בייחוד בסדר גודל כזה. צריך להיות אדם נורא קטן בשביל לרדת על משהו שאנשים אחרים עבדו ממש קשה בשבילו, אבל אדם ממש גדול בשביל להעריך את זה בכנות. ואם כבר בקטנוניות עסקינן, מה עם הייצוג של קבוצת אבאדה בעונה הקודמת של Y בלילה?. אתם באמת רוצים שאני אכנס לזה? (מיא לואה, לא אופס החלקתי...). קל מאד לשחק בקקי, ולרדת על קורדאו ג´י יורו, דבר שאתם עושים די הרבה למען-האמת. קפואירה היא שמחה, אז אולי במקום להתעסק בקטנוניות ובריבים שרק לכם איכפת מהם תשקיעו יותר אנרגיות חיוביות בקפואירה שלכם? הרי זה כל העניין, אנרגיות חיוביות. Think Positive.