אני לא יכול להתאפק

מאל..... כפי שציינתי קודם

בהודעה הזאת, המטרה לא היתה להראות למי יש יותר גדול, אלא להראות על מגמתיות תקשורתית בישראל נגד מדינות אירופה רק משום שהאותיות א-י-ר-ו-פ-ה נקשרות בשמן. זה היה יכול להופיע גם בכתבה על חיפושיות זבל, אבל יצא שזה הופיע בהקשר של תרומות.

אותי בכלל מגעיל (כן, מגעיל..)

העיסוק הזה ב"מי נתן מה וכמה". אותי לימדו שלא בודקים את השיניים של סוס שמקבלים במתנה (או כתרומה, לצורך העניין) ולא בהכרח מי שנותן יותר הוא אדם יותר טוב, או מדינה יותר הומניטרית ואכפתית - לצורך העניין. זה מגעיל כמו הרשימות שאנשים עושים אחרי החתונה כדי לחשב מי נתן מה, כמה אכל, כמה אורחים חתמו על המתנה וכו' - כדי לדעת להתחשבן בבוא היום. נורא טיפוסי לישראל, אגב... כל מי שתורם - תורם בהתאם ליכולתו ולרצונו. ובזה, לדעתי אמור להסגר הדיון על התרומה. ---ההודעה משורשרת להודעת הפתיחה מטעמי נוחות שלי ואין במיקומה לאמר שאינה מכוונת כתגובה לשאר ההודעות בשרשור---

Woking

New member
|סוס|

"Don't look a gift horse in the mouth". A truly European saying. In German it sounds even better: "Ein geschenkten Gaul, schaut man nich im Maul", which makes me wonder if it was first coined in German. Does anybody know it in any other language?​

forglemmigej

New member
וזה שמספרים כל הזמן בטלויזיה

על מה שקורה זה לא לחץ בלתי עקיף על האנשים שיתרמו? מדינה עשירה כן צריכה לתרום והרבה למי שנשאר בלי כלום ואולי מחר ימות ממחלה שאת מכירה רק מהספורים .אני באופן אישי תרמתי 2 שמיכות ושתי ערימות בגדים לצלב האדום (שמהם הכי בטוח שזה יגיע למטרה שלשמה נועד) רק בגלל שנשבר לי הלב ממה שראיתי . ואנשים הם קטנוניים מה תעשי תשני את העולם? עדיף לתרום מאשר לחנך.

Nobody HAS to donate anything!

Donation, by definition is a voluntary act of good will. Even the very rich don't have to donate. I don't expect donation from anyone or any country in the world. If you wish to donate - go ahead. It is also more polite to do it quietly and not shout "I have donated! I'm such a good hearted person!". And again - it is ugly to count other people's donations and judge their choices or measure them based on this information. If I donate - it is not because someone is looking into my wallet and tells me that I have enough money to do so. I also don't educate anyone - I just gave my opinion...​

forglemmigej

New member
טוב שרוב האנשים שתורמים

לא חושבים כמוך.על תתרמי ודעתך על נתינה ידועה מזמן. לא חידשת כלום.

ואת יודעת בדיוק אם תרמתי או לא

אולי תספרי לכולם כמה, דרך איזה ארגון או התארגנות פרטית, באיזה מטבע (כדי שאחרים יוכלו לעשות חישוב מהיר של שערי חליפין) ובאילו עיתוני רשת המידע הזה פורסם. ואל תשכחי להעביר ביקורת על הסכום/טובין או לציין אם לדעתך זה תואם את הכנסתי/דתי/מצבי הנפשי ומידת נעלי.

stevie1

New member
בשביל מה זה טוב?

זה מה שחשוב? שאנשים מדברים על כמה תרמו מדינות? ביג פאקינג דיל! זה טבע האדם לדסקס עניינים כאלה. ואם מישהו רוצה לכתוב כאן שהוא תרם גם 1000 דולר למי זה בדיוק מפריע? כאילו שזה מה שחשוב כשיש מעל 120,000 הרוגים, רובם ילדים מתחת לגיל 15, ומעל ל-5 מיליון שאיבדו את ביתם וכל רכושם הדל. כשעוד מחפשים אלפי נעדרים שככל שעוברים הימים קטנים הסיכויים למצוא אותם בין החיים וכשעיירות וערים שלמות נשטפו אל הים על יושביהן... בחיי שאני לא מבינה

Colorado

New member
agree and disagree

I think that people that are very rich it's their duty to give donation in order to make society better. this is all what the western society is about because it rely's on the riches just as much that they rely on the society. I agree that donation is an act of a good will and not only riches have to donate, I'm not rich and I give donations as much as I can to make my place better but I believe that people that really have a lot of money have such of responsibility to the public after all most of the power-holders in the world are them and if not them so who

niminet

New member
כשמדובר במדינות ולא באנשים פרטיים,

אני חושב שתרומה היא הרבה יותר מחייבת. מכיוון שמדינה אינה רכושו הפרטי של אדם אחד (לפחות לא בעולם המערבי), "רצון טוב" הוא מושג מעורפל. מוסר ואנושיות יותר מתאימים במקרה הזה.

tommer28

New member
למי שרוצה לתרום

ולדעת בדיוק לאן הכסף יגיע, אני שוב מזכיר שאפשר לתרום למחפשים של איה ועוזי (אני יודע שזה קצת אישי ומגמתי מצידי ובכל זאת, אלה חברים מאד טובים שלי ומצבם בהחלט מדיר שינה מעיני יותר מכל דבר אחר כרגע). אם יש לכם בעיה לתרום לחשבון בחו"ל אנא פנו אליי במסר, לקבלת פרטי החשבון שלי, אני אעביר כל סכום למשפחה. המון המון תודה תומר פרטי החשבון שפתח קיבוץ חורשים הם: קיבוץ חורשים (כלבו) הבנק הבינלאומי הראשון, מספר חשבון 409-471-151 סניף 036 (ראש העין)

ואני ממשיך לקוות

שהעובדה שאין כל חדשות מעידה על כך שבסופו של דבר החדשות יהיו טובות, ושהחברים שלך לא נעלמו אלא יצאו לטיול כשהם מנותקים מאמצעי התקשורת ולא יודעים בדיוק מה קורה.

Woking

New member
My fellow American

and othre Europeans, why don't we let this rest and move on. The New Year is nearly upon us, so let's not start it on the back foot.​

למעלה