אני לא יכול להתאפק

אני לא יכול להתאפק

הנה כתבה מלמה-נט על הסיוע למדינות שנפגעו כתוצאה מרעידת האדמה האחרונה. אכן, יחסית לנזקים הסיוע דל. אבל עם כל הקטנוניות של הכתבה הזאת, לא יכולתי לסתום את הפה. הנה: כותרת המשנה: ארה"ב תעביר 35 מיליון דולר, יפן - 40 מיליון דולר, אוסטרליה -26 מיליון דולר ומדינות אירופה מיליונים בודדים בלבד בגוף הכתבה מופיעה רשימת תרומות של מדינות שונות, ביניהן מדינות אירופיות שונות. מבלי להביא בחשבון את התרומות של ציוד, שמיכות, תרופות ומזון, מופיעים שם סכומי כסף. כן, קטנוני שכמוני, הלכתי וסיכמתי. כולל המרה לפי יחס של 1.36 בין היורו לדולר. ויצא לי שמדינות אירופה והאיחוד יעבירו כ-59 מליון דולר סיוע. |שיעול| חוץ מזה, שלפי ערוץ 1 הצרפתי, צרפת מעבירה 15 מליון יורו סיוע. כלומר, כ-20 מליון דולר סיוע. |עוד שיעול|

stevie1

New member
גם אני שמתי לב...

לזה שלא טרחו לציין שבריטניה תורמת 15 מיליון ליש"ט שזה בערך 29 מיליון דולר. כמה נח.

ciccio

New member
two things

As far as chrity, i dont think it's a competition, so the UN critics the US for being cheap it may be accurate but not right to do.( on the other hand you will say what did the US do that was right in the past years..) As for Lamanet, dont know them, but proves again the control on media and very subjective truthes peaple hear... that seems to me even more outragous

אולי לא הייתי מספיק ברור

הכוונה לא היתה לעשות תחרות בין המדינות התורמות, וגם לא לצאת נגד למה-נט. דברי כוונו להראות את המגמתיות הקיימת בארץ בהדבקת כותרות שליליות שגויות לכל מה שהמילה "אירופה" שזורה בו, כשאחרי זה מגלגלים עיניים לשמיים וטוענים "אנחנו שונאים אותם? זה הם שונאים אותנו"...

ciccio

New member
petit homme

i was not against you... i was talking about the to things that come out of those so called news
c'est bon pour le moral

forglemmigej

New member
ומי לא תרם בכלל בכלל??

כל נסיכויות הנפט שיש להן כסף כמו זבל.אף מדינה מוסלמית לא נמצאת ברשימה. אבל, העולם הנוצרי והיהודי תורם (הרבה או מעט ,זה לא הפואנטה ,העיקר שתורמים) למדינות מוכות האסון שחלק גדול מהן מוסלמי (כמו סרי לנקה למשל). ואילו אחיהם המוסלמים במדינות שהזכרתי, נאדה. אני לא כל כך מתמצאת בקוראן אבל באמת לא כתוב שם אפילו פעם אחת שצריך לעזור לחלש או לחולה??? ובלי קוראן אין להם שום הרגשה של סולידריות לאנשים אחרים?

niminet

New member
תרמו גם תרמו

האין ערב הסעודית ואיחוד האמירויות מדינות מוסלמיות? ויי נט גם לא דיווחו על איראן (לא כסף, אבל אוהלים וציוד הצלה), קטר שתרמו כסף אבל אין נתונים מדוייקים מהחיפוש שעשיתי, וכווית שתרמו מליון דולר. אפשר לומר הרבה דברים רעים על המדינות המוסלמיות, אבל חוסר סולידריות למוסלמים בעולם אי אפשר. אחרת איך תסבירי את התרומות שמגיעות למשפחות מחבלים בעזה, ואת העניין של העולם המוסלמי בבעיה הפלסטינאית-ישראלית בכלל. לגבי הקוראן, גם אני לא מתמצא בו, אך כל חג הרמדאן הוא בסימן תרומה לעניים, ואחד מחמשת עמודי האיסלאם הוא תרומה לחלש או לחולה, אם להשתמש במלים שלך.

Riverwoman

New member
למה לבעס?

באמת למה אתם מבעסים כך? אנחנו מעדיפים להאמין כי הערבים הם לא בני אדם אין להם ערכים ואין זכר למוסר בתורתם גם אם אין אנו טורחים לבדוק זאת.. כך קל לנו יותר לחיות עם עצמנו ועם יהירותינו אנא,תנו לנו לחיות בשקט

פלינט1

New member
הארצות המוסלמיות תרמו פרורים

עד אתמול פורסם שערב הסעודית תרמה סכום עתק של.. 10 מליון יורו. פחות מהסכום שהיא מעבירה למיסגד או "מרכז תרבות" בעיר כפר שכוחת אל באירופה. אירן העבירה את האוהלים שבהם לא השתמשה בעיקבות הרעש שפקד אותה, ולמעשה "ממחזרת ציוד" שקיבלה כתרומה. בקיצור, הטיפ שהם זורקים בערב אחד לנערת קאזינו באירופה עולה על הסכומים אותם העבירו עד היום. לעומתם מעבירים "הכופרים והצלבנים" הן במזומן והן בציוד סכומים גדולים, וזאת כניראה רק ההתחלה. כל זה לא מנע מנציג האו"מ לפליטים להגדיר את מדינות המערב כ"קמצניות", ביטוי אותו לא יעיז כמובן לעלות על דל שפתיו כשהוא מדבר על אחיהם המוסלמים העשירים של רוב הקורבנות.

miko1810

New member
חבל על הזמן שלך

אתה לא יכול לבלבל את האנשים פה עם עובדות.

miko1810

New member
בוא ואנסה להדהים אותך

הבעייה היא שאת ההגיון הצרוף שלי לא תבין, כך שיצא שסתם אבזבז מילים עליך. עזוב, אין לי שום חשק "להתכתש", לא על האסון המחריד, ובודאי לא על ההתנחלויות. ותראה לאן הדיון מוליך, מאסון נוראי בדרום מזרח אסיה, לתרומות של מדינות, לישראל, ולהתנחלויות. וואללה, יהיה מעניין לראות היכן זה יסתיים. אני מקווה ששמת לב שעניתי למישהו ספציפי.

דווקא ציפיתי

שתשוויץ בכלכלה המפותחת של מדינה היהודים. הלא התל"ג של מדינת ישראל הוא כפול מהתל"ג של כווית, והתל"ג הממוצע לנפש במדינת ישראל הוא היחידי במזה"ת שמתקרב לזה של מדינה מתועשת.

ומה גודל

תרומתה של מדינת היהודים? רק היום הודיע שר הביטחון על הקצאה מידית של 30 מליון ש"ח למיגון ההתנחלויות ברצועת עזה (כאילו שאין תוכנית התנתקות). אולי יותר פשוט לשלוח את הכסף לאיפה שהוא באמת נחוץ, לפרק את ההתנחלויות ולפתור שתי בעיות במהלך אחד.

berlinale

New member
ולמי שרוצה לעזור

חוץ מהארגונים שבטח הוזכרו שארצותיכם: לתת: הג'וינט (לא, לא זה). ר' גם בשער גוגל - מתחת לשורת החיפוש:

mal1

New member
גם אני לא יכולה להתאפק

למרות שאני מהצד השני של האוקינוס (אבל קוראת פה בפאסיביות באדיקות חייבת לציין), מי שמכיר אותי מהשכנים יודע שאני אחת האחרונות שאפשר להאשים בשירה אדירה של גוד בלס אמריקה (קורפוריט או לא קורפורייט). אבל ההתחשבנות הזאת היא לדעתי לא לעניין ומהווה משחק באבא של מי יותר גדול. בוש התחייב ל-35. יש הצעה (בקשה) מהקונגרס לאישור של עוד 100 מליון. קורפורט אמריקה נרתמת בגדול (חברות התרופות האמריקאיות הגדולות כל אחת לחוד תורמת בערך כמו צרפת או גרמניה). למי אכפת מי נותן וכמה? העיקר שיתנו. העיקר שיתנו את מה שצריך. והעיקר שזה יגיע למי שצריך. ולגבי האדישות האמריקאית, כמי שגרה בפלורידה אני יכולה לספר שלקח למעלה משבוע לרשתות השיווק פה להתחיל באיסוף תרומות לנפגעי ההוריקן בחצר האחורית שלנו. הצונמי פגע ביום ראשון. ביום שני בכל רשתות הפאבליקס, אלברטסונס (הסופרים המקומיים) כבר החלה ההתרמה לנפגעים במזרח. וסליחה שפלשתי.. מבטיחה לחזור בשקט לפאסיביות.

למעלה