מסוג התגובות שמביאות לי טיקים של עצבים
טוב.
נתון :
"עדיין לא היה לי חבר רציני אבל היו לי דייטים מהגיהנום אבל לא כזה, הבחור ממש רצה להיפגש החמיא אמר שאני יפה בטלפון "
אוקי , אמר ואני לא יודעת איך אפשר לדעת שאת יפה דרך הפומית אבל סבבה. יש גבר ויש דייט .
"כשהגעתי לפגישה היה קצת כועס וניסתי להוציא ממנו מה הבעיה הוא אמר שאני לא הטעם שלו שהוא אוהב יותר רזות ממני , ממש ממש נפגעתי "
הוא כעס , את נפגעת.
עד כאן תיאור המקרה.
עכשי מה קיים ? קשר סיבה- תוצאה.
סיבה- הוא היה גבר סבבה ופומית
תוצאה- לא הייתי הטעם שלו ונפגעתי.
"אני לא רזה ולא שמנה באמצע , בתיכון הייתי אוכלת 500 קלוריות במשך שנה וחצי הייתי סוג של אנורקסית והיום אני כבר לא יצאתי מזה, המשקל הוא אישיו מאוד מאוד גדול בשבילי, מאוד מאוד מאוד נפגעתי ממנו ברמות קשות קשה לי המחשבה הזאת שאני לא מספיק נראית טוב בעיני כולם קשה לי לחשוב שתמיד יעדיפו את היותר רזה ממני, אני באמת מאוד יפה." -
תראי אני לא פסיכולוג ולא בטיח , אבל נתחיל מזה שלאכול חמש-מאות קלוריות ביום עד רמה של אנורקסיה מעיד על ממש - סופר- לקיחת מה שלדעתך *אחר* =
*חיצוני* לך חושב עליך . עד רמה של חולי.
עכשיו בואי נראה, הרי ברור לך שאין בך רע ולמרות זאת ובגלל מה שאמרת את מציינת בפורום זר ומוזר בתפוז -
"אני מאוד יפה"
עכשיו - בואי נאמר שאין לי בכלל צורך לפקפק בזה שאת מאוד יפה
אבל בואי נאמר שנשאלת השאלה למה כל כך הפריע לך שאמר ולמה זה מכאיב לך כל כך?
ענית לעצמך- הביטחון שלך מעורער עד רמה שמביאה אותך לחולניות ורזון קיצוני - את תולה באחר ובהעדפותיו או ביקורותו לשבט או לחסד (מה שאגלה לך סוד- תמיד תהיה בה מידת שבט , כי אנשים פוצים יהירים ומרכז עולמם הוא הם עצמם)
ומכאן שאם תרצי שהמראה שלך לא יהווה בעיה קודם כל
*לעצמך*
הוא שעליך ללמוד לאהוב את עצמך וקלישאות אנטי אייג' וקמטים .
את משליכה על האחר ועל עצמך את השיפוט האכזרי שלו
כשבפועל הנוגשת האיומה ביותר , שמרעיבה את עצמה על משקל החלום =
את
עצמך
מה התוצאה?
"
אבל זה כל כך פוגע שפוגעים לך בביטחון יש לי חשק להיעלם ולא לראות אף
אחד זה מייצר אצלי שנאה אצל כל הגברים..
זה כל כך קשה בחיים אבל בחייים עוד לא היה לי דייט שמישהו מעיר לי המשקל , איזה רוסי מסריח, איך יוצאים מהדיכאון התמידי הזה , אני פשוט לא רוצה לראות אף גבר יותר"
התוצאה ברורה וידועה מראש-
שהעיוורון העצמי שלך למקור הבעיה ולעצמך - לשנאה שלך ולבוז שאת רוכשת לעצמך חוזרת כמו בומרנג להאשמת אחר - הדייט - או כל הגברים בעולם.
-עכשיו אני יוצאת מהנחה שאת רוצה להיות יפה ,
-שאת אדם לוגי וברור לך שהאשמת כל האחר בצרותיך
אינה דבר הגיוני
-שאת מבינה שבכך שאת מכערת את דמותך הפנימית כי כך את תופסת את עצמך
ההשלכה על האחר והשנאה לו מגדילה פי כמה את תחושת הקורבן , הפחד , והחשש שאכן כך את .
בעצם את מגדילה בכך את הסבל שלך - את המענה והמזוכיסיטית הגדולה בעולמך-
למה אני מסיקה כך ?
כי אם שאלת יופייך או כיעורך תלויה כל כך באחר
אם כל העולם מואשם כאילו הוא האחראי לו
ואם את כל כך פגיעה לזה
=
את הדבר המכוער בעולם ואת תסבלי כל רגע ורגע ולא לחינם תיארת זאת
"גיהנום"
אף אדם בריא בכושרו הנפשי להעריך את עצמו באמת לפי מה שהוא
(שאין לי ספק שאת בחורה יפה)
לא היה סובל כל כך מלכתחילה מכך.
עכשיו-
לא התעסקתי בבחור , לא התעסקתי ביופיך או אי יופיך התיאורטי-
התעסקתי בך.
קחי את הדברים לאן שתרצי,
אני מאחלת לך שתקחי אותם לטוב .
לילה טוב
*תיאורטית אני גם מניחה שלכן צריך להיות לך ברור שאולי יש קשר בין זה לבין העובדה שלא היו לך חברים (כי אם את כל כך שונאת את עצמך ומאשימה את כל העולם ובכך ממשיכה להעניש את עצמך על מאומה= ברור שתמנעי מקשר או שימנעו מקשר איתך במצב הזה. אנשים אוהבים להיות עם אנשים שטוב להם וטובים עם האחר. אין תימה)