אני לא גזען, אבל . . .

מWIי

New member
טרול ברשת... חחחח

רוצים מקורות? לא נראה לי... אתם בנות שבקושי מסתדרות בסימנר מה אתם יודעים מלימוד??? כמה פעמים אני פוגש בלימוד את הדבורים האלה... אני לא מגדיר את עצמי גזען.... ואני ממש ממש לא שונא אותם!!

במקום להתקיף תחשוב על מה שכתבת

ותתבייש. ה' שמח מהדברים האלה? זה מוסיף לך נקודות למעלה? אתה לא גזען, אז מה זה גזענות? צריך להיות היטלר בשביל להיות גזען?

מיידלע19

New member
פרפר

התכוונתי שהוא דיבר דברי הבל.... ואתה, מה אתה מבין בלימוד? [זה שאני די מסתדרת עם המגזר החסידי ויש לי גם חברות חסידות מאד טובות לא אומר שאני מצדיקה את כל הדרך שלהם...] אז תגיד לימה אתה מבין בלימוד? בזה הליטאים פי אלף עליכם... אז בסמינרים ק"ו..... דבר ראשון פרפר נשואה - עד כמה שידוע לי... ואני מתסדרת בסמינר שלי מצויין.... אז לך חפש משרה בבורסה.... תנסה אצל איזה גוראי אולי יעשו לך פרוטקציה... כי לימוד... זה לא הצד החזק שלך.... שתבגר אמשיך להתדיין איתך... בינתיים... רק נותר לי לומר שאתה הרע במיעוטו... בין החסידויות שאני מסתובבת, לא שמעתי דברים כאלה... בקיצור לך לישון על האף.. אולי זה יעזור... חיים טובים...

מיידלע

הבנתי את אשר התכוונת. ובנוגע למה שאמרת למוישי - לא כדאי להתקיף ולפתוח עוד כל מיני חזיתות שאין לך מושג לגביהם (הלימוד שלו למשל), גם אם את צודקת בנושא העיקרי. הוא טועה - ונקווה שהוא יתעשת, ובמהירות. לילה טוב לך, חמודה.

מWIי

New member
פרפר ומיידלע

מיידלע דבר ראשון מהכתיבה שלך נשזרה קינאה על הכסף שיש לנו.. ועל זה שהחסידים יודעים ללמוד אותו דבר אם לא יותר מהליטאים אני לא רוצה להתווכח עכשיו. דנו על זה כאן בעבר. וחוץ מזה שלא נשמעת אחת שאפשר לנהל איתה דיאלוג.. ופרפר אני לא בדיוק רוצה להצית את האש כאן וזה הסיבה שלא הגבתי מיד רק לאחר שהישיבישער קרא לי... אבל תזכרו לפני שאתם עוצמים עיניים: אני לא מתחרט לרגע בדיוק כמו שהים של שלמה לא התחרט... לילה מקסים.

מWIי

New member
עצוב לך גם שרוב האחרונים האשכנזים

התביישו עם אחינו הספרדים...?!

רוב? בבקשה פרופורציות

זה א. ב. במי הם התביישו בדיוק? בר' יוסף קארו? בחיד"א? ברש"ש? ב"בן איש חי"? אני חושבת שצריכים יותר להתבייש ביהודים כמו משה מנדלסון, תאודור הרצל, גרינבוים, ועוד רבים ורעים, כולם תוצרת אירופה, אגב, מאשר ביהודים אשר בפשטות ובתמימות קיימו באדיקות את מצוות ה'. רשעים ונוראים הם בן גוריון וחברי הסוכנות אשר עקרו מעליהם את את הדת, באותה אכזריות בה גזזו את פאותיהם המסתלסלות בחן. עדיף לך יהודי כמו יוסף לפיד מאשר יהודי ספרדי שומר תו"מ? אם כן, בוש והיכלם!

מיכkל

New member
אולי מספיק עם הקטנות?

ברור שבכל צד יש מגרעות ויתירות לעומת הצד השני. עכשיו, אם למשל היתרון של האחד היה בזכות עבודה עצמית שלו אז אולי היה לו צד להתרברב.. אבל זהו שלא. כל אחד איפה שזרקו אותו צריך לשמוח ולשתוק בנושא הזה..(אני מקוה שהייתי די ברור.)

אז זהו, שהדיון הוא לא על שלמות של

צד אחד או לא. ברור שאף אחד אינו מושלם, וק"ו שום ציבור אינו מושלם. אלא - אי נתינת הלגיטימציה לצד מסויים. שלילתו עד כדי דריסתו ואמירות בוטות כלפי עצם קיומו בעולם היהודי. אני לא חושבת שצריך לשתוק בנושא כל כך יסודי. שנאת חינם הייתה גורם לחורבן הבית. שנאת חינם הורסת כל חלקה טובה. צריך להוקיע אותה מתוכנו. (הציון של האישים שהזכרתי קודם היה במטרה לציין שהשכלה ונאורות אינן מדדים יהודיים לשווי של אדם, ויותר מכך לשווי של יהודי).

מיכkל

New member
אם זה היה מביא תועלת

שע``י הדיון מישהו היה משתכנע אז היה שווה. אבל זה לא מה שיפסיק את השנאת חינם הלזו. אז רק נוסף פה שנאה על שנאה.. (אולי שנאה פלוס שנאה תהיה התוצאה אהבה. +=‎‎‎‎(‎-a‎)‎-

חושבת19

New member
תגובתי--

אני שכנזיה אבל הצעתי לספרדים שביננו לקחת את המצב הנ``ל כמחמאה...תנו לחסידים לחיות בבועתם הלא לכך נוצרו..

מיידלע19

New member
תגובתי..

אני ספרדיה.. אומנם ממש לא מאפיינת את הספרדים במנטליות וכדו'.. אני דווקא (ויש לי סגנון לבוש די חסידי מודרני..) שמתי לב שהחסידים יש להם יותר דיבור עם ספרדים מאשר ליטאים... זה לא בא לקבוע או להציב עובדות...

שומר 23

New member
דווקא לא שמתי לב..

וזה לא נכון כמדומני כי אצל האשכנזים בת``ת ובישיבות לומדים יחד עם ספרדים משא``כ חסידים יש להם הכל לעצמם.. אז אולי נראה שהם רבים פחות עם ספרדים אבל זה מחוסר תקשור ולא מעודף תקשור.

מיידלע19

New member
דווקא

יש לי חברות ספרדיות שלומדות בחסידי.... וגם אשכנזיות... אבל בוודאות לומדות שם גם ספרדיות.

שומר 23

New member
אוקיי

כוונתי היא שוודאי שברגילים לומדים הרבה יותר אשכנזים עם ספרדים אז זה נראה כאילו יש להם יותר חיכוכים איתם מהחסידים.

למעלה