אני לא גזען, אבל . . .

מיידלע19

New member
פארשטייסט!

חברה מה לנו תמיד אומרים...

אתם תקימו את דור הבא אז אם כן זה תלוי בנו אז אתם תשרישו לילדכם אם אתם חסידים או ליטאים...שאין ספרדי או אשכזי אלא כולם אחים אני לא מדברת על חתונה של {ספרדי עם אשכנזי} כי בכל זאת יש הרבה הבדלי מנטליות שונים... בינהם. אז תיקחו קצת את זה לתשומת לבכם והשאר ד" יעזור... רק משיח יעזור לנו....

מWIי

New member
אני לא גזען. אבל...

תקראו מה הים של שלמה כותב על המגדל עוז.. פרק החובל.. דף פג: סי` ט ``וכל הקוראים בו מבלי שמורגלים בו ויודעים מקור מצבו (שהוא ספרדי) יסתמרו שערות ראשם מהירוסו ומבלבולו אבל ת``ל כבר אני יודע אופני מרכבתו, באיך ומה יתנהג, עד שאין אני מתמיה עוד בעיונו, כי כך דרכו ובוודאי כבר נתן עליו הדין בחיבורו. ועליו אני אומר וטוב היה לו השתיקה...... וכו` על כן אין לסמוך על הכרעתו בשום אופן. ואם מביא מקורות לסמוך על המקורות ולא עליו`` וכן בהקדמה:אמת שרבי משה בן מימון הספרדי וכו` בהמשך דיבורו הוא עובר ל`מגדל` ``והיה כמצליף ומקלקל ומעוות בדברים בלי טעם וריח, ועובר בבל תשחית הדיו......`` וכו` ויש עוד הרבה... (שאני לא הולך להביא שלא יגידו טרול ברשת..)

הים של שלמה גם מתקיף את הרמ"א

ואת המחבר. ובכלל, על המגדל עוז יש השגות בלי קשר לעובדת היותו ספרדי. הים של שלמה תוקף, בעיקרון, את שיטת הלימוד הספרדית - שהייתה שונה מאוד. בתכל'ס אנחנו לא הולכים על פיו בגישתו ההלכתית (שו"ע) והגישמאק בלימוד זה בד"כ בשיטת הלימוד שהיתה נהוגה אז אצל החכמים הספרדיים.

ועוד משהו:

מהרי"ק כתב שמי יכניס ראשו בין הרים גדולים בין רש"י ור"ת להכריע, וק"ו אנו יתמי דיתמי ע"כ, בזה אינני מסכים עמו, כי בודאי יפתח בדורו כשמואל בדורו (יש"ש ב"ק פ"ב סי' ה)

מWIי

New member
כן הוא גם מסביר בדיוק

איך הוא העיז להכנס בין ראשי ההרים רמבם ובעלי התוס`...

מWIי

New member
עזוב.. זה רגישי.. אתה לא רואה?

איך היא מעיזה לדבר מבעד עצמה על הים של שלמה? אני סה הבאתי דברים כתובים.. היא כבר נותנת דיעה משלה בנידון.. לא סתם כתוב שאסור ללמדם תורה.. כי הם מסלפות! ואץ קוצץ עוד חושב שהיום כבר הוכח מדעי... נגד כל הפוסקים... כנראה נקבה מתחזה...

מWIי

New member
איזה דברים ואיזה התמודדות?

מה את לוקחת צעד כאילו שיש לך אחוזים כאן?? אני מביא ציטוט! זהו! מי את בכלל שיכולה לומר דעה? פרשנות, צד, שוב לא סתם אסור לכן ללמוד!! אסור זה קטלני!

חבר'ה, מה קורה?

מווווי (או איך שכותבים את זה בעברית) צודק הפעם, אין לכן רשות להביע דעה באלה הנושאים אבל ממש ממש במקרה חוות הדעת של פרפר נכונה... יקוב הדין את ההר!

מWIי

New member
לאלה שלא יודעים לענות..

אז אני יענה במקומם. בספר רב פעלים המיוחס לר` יוסף חיים מבגדד (הבן איש חי) כותב בהקדמה מאוד חריף על המהרש``ל וכן על הרבה גדולי עולם... שם מובא באריכות על כל מה שכתב בים של שלמה.. שוה לראות! יום טוב.

למעלה