אני לא בטוחה שזה המקום לשאול,

אני מסכימה לחלוטין!

גם ברומח הדרקון וגם בכישור הזמן אין הרבה תיאורים, מי שחושב שיש בטח לא קרא את "מלחמות האלים" (או משהו כזה) שמה יש בערך 5 דפים עם תיאור של כר דשא!!! אני חייבת להסכים עם זה שהרבה ספרי פנטזיה באמת מבוססים על טולקין (למרות שהוא סופר עלוב למדי, אין לי מושג למה כולם כל כך מתלהבים ממנו השפה שלו יכולה ממש להרוג!!) ברומח הדרקון הדמות של פלאדין(פיזבן או זיפנאב משער המוות מי שקרא) ממבוססת על גאנדאלף (השם פלאדין הוא למעשה שם אביו של מרי או של פיפין)

ב...ב...ב...

ב-ו-ל-ש-י-ט ! ! ! הדמות של פלאדין מבוססת רק על דבר אחד: משחק התפקידים שבו שיחקו הסופרים וממנו נולדה הסדרה הנפלאה הזאת. נקודה. שום טולקין, שום דבר. ואין שום קשר בין זיפנאב לפיזבן!

פיזבן וזיפנאב

איך אפשר להגיד שאין שום קשר בין זיפנאב לפיזבן זאת אותה דמות שהסופרים השתמשו בה ב2 סדרות, השינוי היחיד הוא שינוי בסדר האותיות בשם שלו!(באנגלית למרות שגם בעברית אשפר-זיפנאב פיזבאן) אפילו הסיפור עם כדור האש חוזר על עצמו!

alond

New member
למרות שלא קראתי את שער המוות

שמעתי את זה כל כך פעמים שאני חייב: ווייס והיקמן אמרו שאין קשר בין פיזבאן לזיפנאב (ותמיד יש את זה שאומר שלא מעניין אותו מה הסופרים אמרו...)

בלין

New member
טולקין? עלוב?

את יודעת שיש אנשים שמאמינים בטולקין? שמאמינים שמה שהוא כתב אמיתי? תראי לי ספר פנטזיה אחר שנכתב ב200 השנים האחרונות ואנשים מאמינים בו! את יודעת שסטודנטים באמריקה היו כותבים על השחתה "עוד פיסה ממורדור"? את יודעת איזה הסטוריה עשירה יש לארץ התיכונה? אף סופר לא בנה הסטוריה כזאת לסיפור שלו! טולקין המציא שפות! שפות שאפשר ללכת ברחוב ולדבר בהן! זה שהשפה של טולקין גבוה מדי בשבילך לא אומרת שהוא סופר גרוע!

strahd

New member
בלין יקר

אתה צריך להבין כמה דברים. זה שטולקין המציא שפה שאתה יכול לדבר בה, יפה מאוד, אבל טולקין היה בלשן וזה היה המקצוע שלו. זה נכון, הוא היה מוכשר, אבל גם זמנהוף המציא שפה ואנשים גם יכולים לדבר בה, מה שלא מעלה את המניות שלו הרבה. יש אנשים שמאמינים שזה אמיתי? בעיה שלהם אם הם אנשים כאלו. סטודנטים באמריקה? תראה את הסרט "בית החיות" ו"רוד טריפ" ותראה מה באמת עושים סטודנטים בארצות הברית. היסטוריה עשירה? בכישור הזמן לדוגמא, יש היסטוריה שסובבת 5000 שנה כולל שמות, מקומות, מלחמות ועוד הרבה. ברומח הדרקון יש היסטוריה גם של 5000 שנה, אבל פחות מפורטת. בסדרה של שיר של אש וקרח, יש גם היסטוריה מאוד מפורטת. ובקשר לשפה שלו. לא כולם יכולים לקרוא אנגלית גבוהה או עברית גבוהה וזה מעצבן, כי מי שרוצה לכתוב לאנשים צריך לכתוב ברמה שלהם ושהוא לא יהיה כמו סנוב ויגיד, "אם הם לא יכולים להגיע לרמה הזאת, שלא יקראו." זה הכול.

Nifredil

New member
כמה דברים...

טולקין היה פרופסור, בלשן, סופר ועוד כמה דברים, אבל הוא התפרסם בתור סופר. וחוצמזה, אצל טולקין ההסטוריה מספרת על יותר מ-10,000 שנה. נ.ב: אם אנשים חושבים שזה אמיתי, זאת אומרת שיש משהו שגורם להם לחשוב ככה.

The Dave

New member
סליחה אבל טולקין לא עלוב

אני מסכים שהשפה קצת קשה אבל טולקין הוא אבי הפנטסיה הוא המציא עולם ממש ממש מפותח הוא המציא את כל ההסטוריה והשפות ובכלל

Ophel McNeil

New member
אתם מפספסים את הנקודה. ../images/Emo108.gif

טולקין היה אדם חכם, בלשן גאוני, פרופסור באקוספורד, אבל כזה סופר גרוע
לעזאזל, הספרים שלו כל הזמן נמרחים, פרקים שלמים מוקדשים להוביטים שהולכים ביער ושרים, ואותי, בתור קוראת צעירה משנות האלפים - זה פשוט לא מעניין. יפה לו מאוד שהוא המציא עולם מפותח. זאת הייתה העבודה שלו, גם אני יכולה לכתוב לכם לגיונות שלמים על ארץ לא קיימת. וזה בערך מה שהוא עשה, פרקים שלמים מהספרים שלו הם פרקי מידע בלבד, שלא תורמים בכלל להתקדמות העלילה. טולקין, בתור סופר, יכול להיות אבי הפנטזיה (והוא לאו דווקא, חברי), אבל עדיין יש לו קשיי ניסוח איומים, ורואים טוב מאוד שהוא מתפרנס מהרצאות ולימוד למחייתו.

בלין

New member
בעיות ניסוח?

(תסלחו לי אם הנוסח מזלזל במיוחד בהודעה הזאת, פשוט לא יכולתי להתעלם מכמות הטמטום שנמצאת פה! אני מתנצל ואתם מוזמנים להחזיר לי באותו מטבע). טולקין סופר גרוע? הוא אחד הסופרים הטובים ביותר של המאה העשרים. שר הטבעות הכותר בבריטניה כספר הטוב של המאה ה20!. טולקין הוא האבא, האמא, הסבתא והדודה של ספרי הפנטזיה. הוא המציא המון מהרעיונות שבהם משתמשים כל אותם חקיינים זולים (שאגב כתבו ספרים לא רעים בכלל.) והדבר הכי מטומטם שכתבת הוא שלטולקין יש בעיה בניסוח. בעיה בניסוח? לאדם שהצליח לכתוב הרפתקאות (שרה"ט), הסטוריה (הסיל´), פלוסופיה (עץ ועלה) סיפורי ילדים (ההוביט), שירי ילדים (הרפתקאות טום בומבדיל) קינה (קינת בורומיר), פאומות (שירת ליתאן, נרן הין הן הורין) ועוד כמה סגנונות? הייתי אומר שלך יש קשיים בהבנה, לא שיש לטוקין קשיים בכתיבה! או במילים אחרות, אל תאשימי את טולקין בעובדה שאת לא מסוגלת לקרוא ברמה גבוהה! אם מסוגלת לכתוב אפילו ברבע מהרמה של טולקין, את אחת הסופרות המועדפות עלי. וחוץ מזה מי רואה שטולקין (שהיה כלכך גרוע עד שטרחו להוציא אפילו את המכתבים שהוא כתב; כספר, את המכתבים!)מתפרנס (התפרנס, הוא מת לפני 30 שנה) מהרצאות? את והחתול שלך?) (אין לי שום כוונה לפגוע. אני מתנצל על כל עלבון שלך. כתבתי את ההודעה הזאת בעצבנות מוחלטת!)

alond

New member
לי אין בעיות עם אנגלית והבן אדם כתב

ספרים משעממים!!! כמעט נפלתי מהתחת כשקראתי את זה פעם ראשונה כשהייתי צעיר ונפלתי מהתחת כשקראתי את זה לפני חצי שנה (קיוויתי שאחרי יותר מ-10 שנים זה יהיה יותר טוב!!! אלק!!! יותר טוב בתחת שלי). אני לא היחיד שחושב כך. כן, הוא מצליח. כן, הרבה חושבים שהוא טוב. אני לא!!

בלין

New member
תשמע

אין לי בעיה שאתה לא אוהב את טולקין. אתה לא אוהב? יופי! אבל אל תגיד שהוא גרוע

alond

New member
למה לא? מה זה גרוע? תגדיר לי גרוע.

איכות זה דבר בעייתי. זה עניין של דעה. לדעתי הוא גרוע. לדעתך הוא מצוין.

Ophel McNeil

New member
אז ככה. ../images/Emo108.gif

איכות זה עניין של דעה בלבד. לדעתי טולקין סופר גרוע, לדעתך הוא נהדר. זה אומר שאני לא יודעת לקרוא שפה גבוהה? אני בספק. חבל מאוד שאתה יורד עליי (ועל החתול שלי, מיצי-מיאו נפגע קשות), על סמך טעמי הספרותי. זה עניין אישי, שלא מעיד כלל על האינטליגציה שלי. להבא, פשוט אל תכתוב הודעות בכעס, כי אתה סתם כותב שטויות.

בלין

New member
תראי

את לא אוהבת את טולקין? אחלה! אין לי בעיה עם זה. מה שעצבן אותי הוא שאמרת שלטולקין יש בעיות ניסוח, שהוא מתפרנס מהרצאות וכו´. אני מתנצל על כל העלבונות. את והחתול סולחים לי?

Drow elF

New member
תגובות כלליות

קודם כל לכולם רק עכשיו הבנתי איך אני יכול לכתוב בעברית אז תסלחו לי... שנית: טולקין-אף על פי שלא קראתי אותו עדיין...אני מתחיל עוד כמה ימים ברגע שאני אגמור את שאנארה, הוא הסופר פנטזיה הראשון... אבל הוא לא המציא את כל מה שאתם חושבים.. האלפים היו קיימים בדיוק כמו שהם בחלק מהמתולוגיות... כך גם הגמדים, הטרולים הגובלינים וכל שאר המפלצות והיצורים... ואם אתם לא מאמינים אתם יכולים ללכת לעשות חקר על מיתולוגיות שונות כמוני... כמובן שהוא שינה כמה דברים אבל זה לא עושה אותו לגאון... בקשר לסגנון כתיבה שלו-עוד לא קראתי אז אני לא אתן את חוות דעתי... מה שכן, טולקין המציא שפה.... אז? לי ולחברים שלנו הייתה מעין שפה משלנו פעם... והמצאת שפה אני מוכרח לאמר לך זה לא דבר כ"כ קשה אחרי שכבר קיימות שפות שונות... אז תסלחו לי אבל כל המ שטולקין עשה הוא לכתוב הרבה ספרים, המצאת שפה ונתינת השראה לכתיבת ספרי פנטזיה...והספר היחיד שקראתי עד עתה שהיה דומה לטולקין או אפילו חיקוי שלו היה "חרב שאנארה" שהיה מאוד דומה לסיפור של שר הטבעות...

למעלה