אני לא בטוחה שזה המקום לשאול,

בלין

New member
עוד פעם אני אסביר

היו ELEVS לפני טולקין. הם היו פיות ושדונים. הגמדים שלסנטה הם ELEVS. את הELEVS של סיפורי הפנטזיה הומצאו ע"י טולקין!

Drow elF

New member
וגם אני אסביר עוד פעם...

היו אלפים כמו שטולקין "המציא" עוד לפני זה אבל הם היו רק באגדות לא מוכרות, נכון שהיו את האפים שנקראו שדונים-אלו שעבדו עם סנטה או אלו הקטנים ביערות אבל היו גם במיתולוגיות מסויימות אלפים כמו שאתה מכיר אותם מטולקים כביכול

הלדין

New member
אתה נרדמת בשיעור ההוא...

האלפים המקוריים היו רוקדים בלילות ומי שהיה נקלע במקרה למקום היה נעלם מהיקום הזה.(בינינו, מה רע כל כך בגורל הזה?) יוצרי מו"ד לקחו את השם אך התעלמו מכל השאר- האלפים במו"ד מבוססים על המקור- נמוכים, בעלי אוזניים מחודדות ובעלי תוחלת חיים ארוכה אבל לא בני אלמוות.(כמובן תמיד מתקנים את הפרט הראשון, אבל האלפים במו"ד הם נמוכים...!) הובגובלין במקור הוא סוג של אלף ולא יצור מרושע כלל וכלל. במו"ד כמובן הוא צורף למשפחת הגובלינואידים.(ובחיי, שהייתי רוצה לדעת מי גנב את העותק של ´אוסף המפלצות´ מהלאומית?). האורקים הטולקינאים הם נמוכים ועקומי זרועות, האורקים המוד"מיסטים מבוססים על דמותם של האורוק ויותר מזה על האורוק-הי שהם למעשה חצאי-אורקים. אלה שקוראים את טולקין בדרך כלל הם אלה שאוהבים פנטזייה גבוהה. הסופרים הללו כותבים בדרך כלל באנגלית ארכאית בדרגות שונות. רומח הדרקון שייך לסוג אחר של פנטזייה הקרויה פנטזייה הירואית, אבל אני לא צריך ללמדכם ידע זה.

Ophel McNeil

New member
אני והחתול סולחים. ../images/Emo108.gif

מה גם, שאני לא בטוחה שהבנת אותי נכון. טולקין באמת התפרסם מהרצאות, עקב היותו פרופסור באוניברסיטה. ויש קטעים רבים, שבהחלט היה ברור לי שזה משתקף גם בספר. ובקשר לבעיות ניסוח, קודם כל, לא קראתי מעולם טולקין באנגלית, אז זה בא בהסתייגות. אבל לפחות בעברית יש משפטים רבים שנמרחים, חוזרים על עצמם ללא פואנטה, ולא תורמים במאום לעלילה.

בלין

New member
אמרת את זה מזלזל

משהו כמו "טולקין כזה גרוע שהוא מתפרנס מהרצאות. (לא אמרת את המילים האלה אבל זה מה שיצא

Ophel McNeil

New member
עצה לעתיד - ../images/Emo108.gif

אל תקרא יותר הודעות בכעס, כי אתה ממציא דברים. לא אמרתי את זה, וזה גם לא השתמע מדבריי, ואני מאוד מאוד אשמח אם להבא לא תפרשן את ההודעות שלי, בעיקר כשזה ממה לא נכון.

Palass

New member
אופל מקנייל...

את כנראה נפלת, כמו הרבה ממנו בקטע של טום בומבדיל. אם תשאלו אותי יש משהו לא תקין אצל אנשים שמייחסים קטע של 50 עמ´ לאופי כל הטרילוגיה. ועוד יותר מזה שמפסיקים לקרא ספר בגלל 50 עמ´ לא הכי מעניינים. ד"א - טום בומבדיל היה אמור להיות ב"ההוביט" בשכיפוץ של הספר העבירו אותו לשר הטבעות.

למעלה