אני כפוית טובה?

מאוד נכון

לעולם הבעייה אינה היכן שהיא נראית
וצדקת בחשיבה ובפתרון :)
נועז

אוגלה

New member
אחד הדברים החשובים שלמדתי בלימודי הכלכלה שלי

שרבים שוכחים יום אחרי התואר, ושטברסקי וכהנמן זכו עליו בפרס נובל - אפשר לכמת כמעט כל דבר, גם רגשות. אמנם הכימות הזה הוא סובייקטיבי, אבל לא פחות מהותי להתמודדות. לצערי, המקום היחידי שבו יש ביטוי לרעיון הזה, הוא בעולם הביטוח,שבו חברות הביטוח מרוויחות הון על מכירת תחושת הבטחון (בקניית הסיכון) במחיר מופרז.

p0st

New member
אם כך

אני לא מבינה איך זה לא פוגע בו שאת המתנות שלו עבורך את מעבירה הלאה/מחזירה/דוחפת לארון.
המטרה בהפתעות זה שתשמחי (מה שלא קורה כי הוא קונה דברים שת לא זקוקה להם/אינם מתאימים) ושתשתמשי בזה (מה שגם לא קורה).

בכל אופן, נראה שפעם הוא היה לא הגיוני בעליל, והצלחתם להסדיר. אולי זה יצליח גם הפעם. תבהירי לו שמה שהוא הבין עבור ההוצאות הגדולות בשבילו, תקף גם בשבילך. שאת תהני הרבה יותר ממשהו שהוא יקנה ואת תשמשי בו, מאשר שתכעסי ותעבירי הלאה/תחזירי לחנות/ארון...

ותדברי איתו על עניין הבנות. במקום לזרוק עכשיו אלפי שקלים על מוצרים שאת ממש ממש לא משתמשת, עדיף כמובן שהייתם חוסכים את זה לדברים חשובים יותר.
ושזה ממה לא אומר שעכשיו לא תוציאו כלום, ברור שכן, אבל שזה יהיה על דברים שתשתמשו ותהנו מהם.

המתנות אינן הבעייה שלכם

לי נראה שהבעייה לכם היא התקשורת שבינכם.
יש מאבק של תפיסות ומאבק של ״מי לובש את המכנסיים״ בבית הזה.
הכסות למאבק הזה היא כסות יפה, לכאורה נעימה, לכאורה רק טוב בה (מתנות וכזה)
מציע לכם לזהות את זה ולטפל.
תגידי לו שזו תהיה המתנה הכי נפלאה שקיבלת, שקיבלתם שניכם :)
נועז

היי

את יודעת? זה מזכיר לי קצת אותי, אבל ממש קצת, בשבת האחרונה אחותי חגגה יום הולדת והכנתי לה כרית עם הקדשה, במחשבה שניה? הייתי מוותרת על להכין לה אותה, אין בה תועלת, היא לא תשן עליה, היא תופסת הרבה מקום, וגם בהתחשב לכך שהיא לא עובדת כרגע וגם מוציאה על שכר דירה, יכולתי לחסוך את הכסף ולתת לה קצת כסף במעטפה או משהו יותר נחוץ והיא הייתה מרוצה.
אמא גם אמרה לי, שאם קונים מתנות, חשוב שהם יהיו שימושיות מאשר סתם כדי לקנות ולשפוך כסף.
בעבודתי הקודמת הייתה מישהי ממש מדהימה, שכל פעם שהיא רצתה לקנות לי מתנה היא הייתה שואלת אותי "יש משהו ספיציפי שאת צריכה או רוצה שנקנה לך?" כשקראתי את מה שאת כתבת למעלה, פתאום הבנתי כמה היא אישה חכמה, וזה באמת חשוב, כל מי שהיא קונה לו מתנה (מהיכרות אישית שלי עם האנשים) משתמש במתנה ושמח איתה !

ויותר בקשר למה שאת כתבת, האקס שלי היה כזה, היה קונה לי הרבה מתנות, ואני מצידי הייתי תלמידת תיכון אז, לא היה לי מאיפה לממן חזרה מתנות, ובטח לא יקרות, זה היה מעיק, והרס לי את ההנאה בלקבל את המתנות.
לעומת זאת, הבן זוג הנוכחי שלי כבר כמה זמן, פחות קונה לי מתנות, הדבר האחרון שהוא קנה לי זה שרשרת שרציתי מאוד והוא ידע שויתרתי על לקנות אותה רק בגלל הכסף (שוב, אני די חסכנית וגם ההכנסות שלי לא גבוהות). את יודעת כמה אני מעריכה את השרשרת הזאת? לא הורדתי אותה מאז, וגם שהסוגר שלה נהרס לקחתי אותה לתיקון.

את חייבת להושיב אותו לשיחה, תגידי לו שאין לך צורך במתנות שהוא קונה לך, וכמו שאמרו מעליי, תגידי שאת מעדיפה את החלק של הטייק אוואי שהוא מביא, שיוציא אותך למסעדות, ושיוציא את המשפחה לטיולים. את יכולה גם להגיד לו לפני כל אירוע חגיגי (ימי הולדת, חזרה שלך מחו"ל וכו') להגיד לו בדיוק מה היית שמחה לקבל בזמן שאת חוזרת, ולהגיד לו מראש לא להוסיף כלום למתנה שביקשת!

אם גם אחרי זה הוא לא יבין, תגידי לו שאין לך צורך בדברים ואת כבר חושבת על למכור אותם באינטרנט מרוב שהם לא נחוצים לך.

כמובן, עשי זאת בעדינות, כי הוא לא עושה את זה במודע, יש אנשים שהתרפיה שלהם היא להוציא כסף, לצערי גם שלי, אבל אני עובדת על זה.
בהצלחה

היי דנה,

לא. את לא כפויית טובה- זה פשוט מעצבן! מתנות שבאות בכמות גדולה מידי, בתדירות גבוהה מידי, בעלות גבוהה מידי-- פשוט מאבדות את הערך שלהן.

מוזר לי שאף אחת מהתגובות לא נגעה באפשרות שלבעלך יש בעיה רצינית של בזבזנות. אני לא פסיכולוגית או משהו מהסגנון... אבל כשאני שומעת על בן אדם שכל היום רק קונה "שטויות", דברים שאין בהם צורך, שאין בקנייתם הכרח, שאין רצון או התלהבות אצל האדם שלו הוא קונה- זה מדליק אצלי נורה אדומה.
זה כבר לא קניית מתנות בשביל לפנק ולשמח אותך, הוא פשוט לא רואה בעיניים וקונה כל הבא ליד.
את אומרת שכבר דיברת איתו על העניין, וזה לא שינה שום דבר... אני הייתי הולכת להתייעץ עם איש מקצוע.
בהצלחה.

אורחת204

New member
כמה דברים...

כנראה בעלך אוהב לראות ששמחים בזכותו ואולי זו גם הדרך שלו להביע אהבה.
אז אם את רוצה שזה יפסק- תבקשי ממנו לקנות לך דברים שאת באמת רוצה, ככה זה יספק את הצורך שלו להעניק לך, ואת לא תתבאסי על תוכן המתנות. תנחי אותו לגבי סדר העדיפויות שלך, וככה לא תרגישי שזה בזבוז.
אמרת שבעלך מפנק וקונה לעצמו הרבה- יכול להיות שהוא רואה שאת לא עושה כמוהו ומרגיש את חוסר האיזון..ובא לו לקנות לך. את צריכה להרגיש מצידך שמגיע לך, ולא כל הכסף הוא לצרכי הבית.

nirity1

New member
ואם תגידי לו

בעלי אהובי יקירי ,
אני אוהבת אותך מאוד , ונהנת ממך מאוד. אבל בחייאת , מספיק עם המתנות . אני רוצה שאת המתנות הגדולות תשמור ליום הולדת ויום נישואים , ובשאר ימות השנה אם תרצה לשמח אותי יספיק לי פרח
איך הוא יגיב ?

LsMs

New member
מובן ולא מובן

תשמעי סהכ נשמע שהוא רק רוצה שיהיה לך טוב...

כאילו...אם אני צריכה להסתכל על זה מנקודת המבט שלי..אולי היא משוחדת וסביר להניח שכן כמה אני משקיעה בבן זוג שלי מבחינה כספית וחומרית ורגשית ומקבלת שבריר מזה בחזרה...כמה פעמים הזמנתי אותו למסעדות או הופעות אפילו כשרצינו לצאת לטיול בדרום התחננתי שלא נישן באוהל כי לא רוצה שיקפא לי התחת בינואר בגשמים אז פשוט הזמנתי את הצימר על חשבוני,פחות או יותר גם ארגנתי תטיול בעצמי..

אני כבר למדתי שאני עם קמצן אבל בתור מישהו שהוא כמו בעלך רק שאני האישה...הייתי אומרת לך לזרום על גבול הטעם הטוב..אם זה מגיע למצב שזה כסף שהיה אמור ללכת לחשבונות או לחסכונות משותפים לילדות או משהו בסגנון ולא כסף עודף שאפשר להוציא על שטויות אז הייתי פשוט מוציאה חשבוניות ומתחילה להגיד לבן אדם..הנה ההוצאות הנה ההכנסות שיקול מתמטי פשוט מראה שזה לא מסתדר...אז אני מבינה את הרצון לפנק אבל בוא נעשה את זה בדרכים זולות יותר?..אבל אם הוא מרוויח טוב וזה כסף שממילא הוא עודף ואתם לא מכניסים אותו לתכניות חסכון כאלו או אחרות והוא לא שייך לנכסים (במילים אחרות אם אחרי כל ההתחייבויות החודשיות הכסף שהוא מבזבז הוא בעצם כסף נזיל..אז למה לא לתת לו באמת לפנק?)

LsMs

New member
טוב לא קמצן

הוא החזיר לי על הצימר ביציאות במקום...אבל לא הרגשתי נעים עם זה כי הרגשתי שזה נעשה מעין מתוך הכרח כזה של...הוזמנתי לצימר שלא רציתי בו ועכשיו אני צריך לשלם חצי עליו כי לא נעים לי..

אבל בכל מקרה אני כבר למדתי שזה הבן אדם זה מה שהוא יכול לתת וזה מה יש...אנחנו בוחרים את מי שאנחנו איתו לטוב ולרע

האגו יקירתי האגו...

האגו שלו.
ואסביר:

קודם כל לדעתי את מדברת כמו כפוית טובה, יש לך בעל עשיר שמפנק אותך את חייבת ללמוד לשמוח ולהתפנק. גם אם לא אוהבת תמתנות את צריכה ללמוד לאהוב אותן (מקסימום תמכרי ביד 2, או תתני מתנה למשפחה שלך
ׂ)

הלוואי והחבר שלי היה ככה

בקשר לבעלך,
אני בדיוק כמוהו, רק ש-לי אין כסף אז אני קונה מתנות קטנות.
אני חושבת ששנינו עושים זאת, קונים מתנות לאחרים בשביל עצמנו, זה האגו שלנו, חושבת שבעל אוהב לקבל מתנות, ובגלל שהוא לא מקבל מתנות כאלו שהוא נותן לך (כי אולי אין לך כסף וכו) אז הוא עם כספו קונה לך משהו שהוא היה רוצה בעצמו.
כן זה פרדוקסלי אבל זה נכון.

אין לך מה לעשות בנידון
רק תקני לו מתנות בחזרה, הבעיה היא לא בו, אלא בך
כן אכן יש לו אולי בעיה, אבל הוא שמח עם הבעיה שלו, זה כייף שלו לקנות לך.

הבעיה ש-שלך זה לא כייף.
אז תשאלי את עצמך איך לך יהיה כייף?
מה יעשה אותך מאושרת?
תרמזי לו את זה, אולי זה חופשה?
אז שפעם ב...יקנה לך כרטיסי טיסה לחו'ל \לאילת ותהנו ביחד
בקיצור תלמדי לתמרן את המתנות שלך, כך שאת תואהבי אותן.

כי זה הכייף שלו לקנות, אל תקחי את זה ממנו!
תלמדי להנות מזה
ותקני לו גם בחזרה.
בהצלחה

בואי לא ניסחף

אין לי ״בעל עשיר״

ההכנסות שלנו גבוהות יחסית אבל יש גם הוצאות וילדות ואנחנו ממש לא יכולים להרשות לעצמנו לבזבז חופשי ולקנות מה שבא לנו... ומרגיז אותי שהוא לא לוקח אחריות על ההוצאות שלו.
כן זה נחמד לקהל מתנות פעם ב... ובמידה. שכחת שיש לנו חשבון משותף ומטרות משותפות ושבסופו של דבר המתנות האלה הן על חשבון כולנו, על חשבון החיסכון של הבנות שלי על חשבון שדרוג הבית וכו...

למעלה