היי
את יודעת? זה מזכיר לי קצת אותי, אבל ממש קצת, בשבת האחרונה אחותי חגגה יום הולדת והכנתי לה כרית עם הקדשה, במחשבה שניה? הייתי מוותרת על להכין לה אותה, אין בה תועלת, היא לא תשן עליה, היא תופסת הרבה מקום, וגם בהתחשב לכך שהיא לא עובדת כרגע וגם מוציאה על שכר דירה, יכולתי לחסוך את הכסף ולתת לה קצת כסף במעטפה או משהו יותר נחוץ והיא הייתה מרוצה.
אמא גם אמרה לי, שאם קונים מתנות, חשוב שהם יהיו שימושיות מאשר סתם כדי לקנות ולשפוך כסף.
בעבודתי הקודמת הייתה מישהי ממש מדהימה, שכל פעם שהיא רצתה לקנות לי מתנה היא הייתה שואלת אותי "יש משהו ספיציפי שאת צריכה או רוצה שנקנה לך?" כשקראתי את מה שאת כתבת למעלה, פתאום הבנתי כמה היא אישה חכמה, וזה באמת חשוב, כל מי שהיא קונה לו מתנה (מהיכרות אישית שלי עם האנשים) משתמש במתנה ושמח איתה !
ויותר בקשר למה שאת כתבת, האקס שלי היה כזה, היה קונה לי הרבה מתנות, ואני מצידי הייתי תלמידת תיכון אז, לא היה לי מאיפה לממן חזרה מתנות, ובטח לא יקרות, זה היה מעיק, והרס לי את ההנאה בלקבל את המתנות.
לעומת זאת, הבן זוג הנוכחי שלי כבר כמה זמן, פחות קונה לי מתנות, הדבר האחרון שהוא קנה לי זה שרשרת שרציתי מאוד והוא ידע שויתרתי על לקנות אותה רק בגלל הכסף (שוב, אני די חסכנית וגם ההכנסות שלי לא גבוהות). את יודעת כמה אני מעריכה את השרשרת הזאת? לא הורדתי אותה מאז, וגם שהסוגר שלה נהרס לקחתי אותה לתיקון.
את חייבת להושיב אותו לשיחה, תגידי לו שאין לך צורך במתנות שהוא קונה לך, וכמו שאמרו מעליי, תגידי שאת מעדיפה את החלק של הטייק אוואי שהוא מביא, שיוציא אותך למסעדות, ושיוציא את המשפחה לטיולים. את יכולה גם להגיד לו לפני כל אירוע חגיגי (ימי הולדת, חזרה שלך מחו"ל וכו') להגיד לו בדיוק מה היית שמחה לקבל בזמן שאת חוזרת, ולהגיד לו מראש לא להוסיף כלום למתנה שביקשת!
אם גם אחרי זה הוא לא יבין, תגידי לו שאין לך צורך בדברים ואת כבר חושבת על למכור אותם באינטרנט מרוב שהם לא נחוצים לך.
כמובן, עשי זאת בעדינות, כי הוא לא עושה את זה במודע, יש אנשים שהתרפיה שלהם היא להוציא כסף, לצערי גם שלי, אבל אני עובדת על זה.
בהצלחה