אני?כלכלנית??

ponder

New member
אני?כלכלנית??

שלום לכולם!! אני סטודנטית בעברית לכלכלה ומנע"ס וסיימתי שנה ב'. פתאום נפל לי האסימון. זהו, סיימתי את כל הקורסים "הכבדים" בכלכלה ובסך הכל נשארו לי 2 קורסים "לייט" לבחירתי. אז מה ? זהו? אני כלכלנית??? אני כל כך לא מרגישה ככה. אני מרגישה שאינני מבינה כל כך הרבה דברים, גם דברים בסיסים לכאורה, שאני כן צריכה להבין כמו: למה עלה שע"ח? מה זה אומר אם יש בריחת משקיעים? אם יש גרעון ממשלתי? אם מעלים שכר מינימום?אם הנגיד העלה ריבית? וכד'. אני לא יודעת את הדברים האלו וקשה לי לתרגם אותם למציאות על סמך מה שלמדנו. כלומר אם אני אעבור על המחברות שלי ועל המודלים והגרפים ואני אעבור צעד צעד כמו ילדה בכיתה א': G עולה גורר תזוזה של עק' IS ימינה גורר עליית ריבית וכן הלאה וכן הלאה אז אני אגיע בסופו של דבר למסקנה המתבקשת אבל אין לי את ההבנה שכביכול לסטודנטית שנה ב' צריכה להיות כמו- מה זה אומר ששער הדולר עלה? למה הוא עלה? מה זה אומר שהנגיד העלה את הריבית במשק?מה זה אומר אם יש עודף יבוא?יצוא? אני מפחדת - מה יקרה כשאצא לשוק העבודה? הרי בת'כלס סיימתי ללמוד כלכלה. ה-2 קורסים האלו לא יחכימו אותי יותר בנושאים הללו . אני אשמח לעזרתכם, מה אוכל לעשות בעניין - האם יש ספרים מומלצים בעברית? אתרים שמסבירים את הנושאים הללו? אני מנסה לקרוא את מדור הכלכלה , אך עדיין אינני מרגישה שאני מבינה יותר. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל יותר ידע? תודה...

אם הגעת עד לכאן...

סביר מאוד להניח שאת כן יודעת את התשובות התיאורטיות (מהמודלים שנלמדו באו"נ) לשאלות שהצגת. מה שחסר לך זה הקישור למציאות הכלכלית, ואת זה את יכולה לעשות דרך קריאת עיתונים כלכליים או גלישה באתרי כלכלה ושוק ההון, ומשם לחזור למודלים ולהבין את התהליכים שהתרחשו, את צודקת...לא הכל ניתן להסביר ולא כל מה שלמדנו מתאים אחד לאחד למציאות. לפני שבועיים הייתי בכנס כלכלי ונאם שם פרו'פ מאוד מכובד מומחה לכלכלת ישראל שאמר שהוא בעצמו כבר לא מצליח להסביר את התהליכים שקורים במשק הישראלי כמו איך יתכן שהפרש הריביות בינינו לארה"ב כל כך קטן (ואפילו היה שווה ל-0), שינויי כיוונים פתאומיים במט"ח שלא תמיד בכיוון ההגיון. ככה שאת בחברה טובה :) בגדול קרוב ל- 95% מהפעילות בשוק המט"ח היא פעילות ספקולטיבית, לא תמיד יהיה הסבר מדעי לתנודות, מה גם שבמשק קטן לעיתים יש השפעה של שחקנים גדולים על נכסי בסיס בכדי לגזור רווחים בנכסים נגזרים. לגבי שוק העבודה, ברוב המשרות לא נדרשת הבנה מאקרו כלכלית עמוקה אז אין לך מה לדאוג, יחד עם זאת אני ממליץ גם למי שלא כלכלן להבין את ההתרחשויות הכלכליות במשק , לדעתי זה חשוב ושווה להשקיע בזה קצת זמן, אחרי הכל, הדברים לא כאלה מסובכים. את מוזמנת להעלות שאלות יותר ספציפיות בנושאים שלא מובנים לך וחברי הפורום ישמחו לענות לך. ניר

avshalomat

New member
אני חושב שהפעילויות הכלכליות

הן כל כך כאוטיות וסכוסטיות שאין מה לדבר על מידול קלאסי, למעשה זהו העניין בגלל שפע האינפרומציה ומהירות זרימתו הרי שהכלכלה נעשתה מצד אחת שוות מידע ולכן בעלת מאפיינים של כלכלת שחקנם בודדים שניתן לנבא בה רק רוחב יריעה מסויים ולא תוצאות ממשיות אלא השלתשלויות של תרחיחשיםץ אגב לא הבנתי מדוע הפרש ריביות בין המשקים הוא לא סביר? תזכיר לי

לפי דבריו...

לא יתכן שמשקיע ירצה אותה פרמיית סיכון עבור השקעה בישראל או בארה"ב. ובנוסף...הוא קרא לנתוני המאקרו של ישראל "טעות סטטיסטית" יחסית לנתוני ארה"ב.

shay6748

New member
עכשיו השלב שאת יכולה לשכוח...

כי רוב הסיכוי שלא תשתמשי יותר במודלים האלו... כן כן אלו חיי הכלכלן

ponder

New member
אז מה כן

נדרש מכלכלן? מה שואלים בראיונות עבודה? משום מה נראה לי שכל מה שלמדתי לא יכול להתאים לדרישות..סטטיסטקה,חדוא, מחירים, אקונומטריקה.. אני אשמח אם תוכלו לספר לי קצת על "החיים שאחרי.." להגיד לי מה בד"כ הדרישות מכלכלן צעיר וחסר נסיון בשוק, מהן האפשרויות שלו וכד'. כי הנושא הזה ממש מטריד אותי שוב תודה : )

shay6748

New member
הדרישות של מעסיק ממוצע

הם לרוב מישהו עם ראש פתוח שיודע להתמודד עם אתגרים חדשים. כמו כן שתהיה אורינטציה כלכלית כלשהי (מתבטא בעיקר בהבנת תהליכים). במידה ותרצי להכנס לשירות המדינה (משרד האוצר) יתחילו לבלבל לך עם מודלים כלכליים ופרקטיקות מהכלכלה הישראלית (מומלץ להתחיל לקרוא The Marker עוד היום). יש הרבה מקומות איכותיים בהם עושים Study case בראיון ולפי זה מקבלים אנשים (חברות יעוץ, אינטל, חברות תעשיה גדולות). וכמובן החלק הפחות נחמד הוא מבחני המיון... מחדו"א רוב הסיכויים שאת יכולה לשכוח, אל כל השאר יש סיכוי טוב שתחזרי (שוב, לרעיונות ולא לנוסחאות!).

yaniv446

New member
מוכר לי מאוד

לדעתי מה שלומדים בתואר לכלכלה אמור להקנות לך יכולת ניתוח וחשיבה בצורה כלכלית ולאו דווקא שימוש בעקומות IS-LM וכו'. דווקא הקורסים במאקרו כלכלה יותר קשורים למציאות. אני לא יודע איך לומדים בעברית, אבל באת"א בקורסי המאקרו (וגם במיקרו כלכלה ב') מדגימים גם את הקשר למציאות ואיך המודלים מסבירים תופעות כלכליות אמיתיות שקרו בזמן האחרון.

shay6748

New member
מאקרו כלכלה מתה מזמן

רוב התיאוריות שם הזויות וחסרות כל קשר למציאות. אני לא חושב שבאמת יש מישהו שיודע לנתח מצבים מקרו-כלכליים אמיתיים (שוב, אלא אם כן זה בדיעבד - שאז זה לא ממש חוכמה). אחד הסממנים הגדולים לכך הוא שיש שתי תיאוריות שולטות - קיינסיאנית וקלאסית, וכל אחת תתן לך תוצאות שונות בהינתן אותו שינוי. בניגוד המיקרו כלכלה כן תופס התנהגות כלכלית מציאותית וניתן לנתח ולחזות תוצאות של אירועים מיקרו-כלכליים, לא רק בדיעבד.

yaniv446

New member
לא נכון

המודלים במקרוכלכלה לא כל כך הזויים כמו שכתבת. ומיקרו כלכלה זה תחום אחר שחלק ממנו קשור למציאות וחלק דמיוני.

yaniv446

New member
לפרט מה?

זה מוגזם לומר שהתאוריות של המקרוכלכלה לא רלוונטיות.

למעלה