אני כותב כאן בשביל לקבל עצה מכם

aiki-freak

New member
נו זה עוד לא ברור ../images/Emo35.gif ../images/Emo8.gif

אני מתאמן באייקידו כמובן...
אני לא מכיר את המורה הזה אישית, אבל שמעתי עליו רק דברים טובים והתרשמתי שהוא מורה מאוד רציני. וכן, מאמנים שם גם מתחילים! ואני בטוח שיתייחסו אליך יפה ובכבוד ויסבירו לך הכל, אל תדאג. למה שלא תעשה לשם טיול קטן?...תבדוק בעצמך. ואל תשכח שבסופו של דבר מה שחשוב זה אתה ומה מתאים לך! וכפי שדוד כבר כתב יכול להיות מאוד שתגלה שדווקא המורה הנוכחי שלך הוא המורה בשבילך. רק בשביל זה שווה לעשות את המאמץ.

Marron___

New member
תודה רבה לכולכם ../images/Emo13.gif ../images/Emo24.gif

אני באמת ינסה את הדוג´ו של האייקידו שאייקי פריק הציע לי ונראה מה קורה. אני בכלל לא חושב שהמאמן שלי מתאים בשבילי כי הוא בכלל לא שם עלי (או לפחות נותן לי הרגשה כזאת, וזה גם לא טוב) והוא רק מסביר למתקדמים בכל קבוצה ואת מי שמוצא חן בעיניו ואת האחרים הוא שוכח, והעובדה שאני מתבייש לדבר איתו על דבר כזה כבר מראה שהוא לא בשבילי דרך אגב מרון זה לא השם משפחה שלי אבל לא נורא, כולם קוראים לי ככה וכאלה שמכירים אותי לא ממש טוב אפילו לא יודעים שזה לא השם שלי

לאייקי.

מאוד משך את תשומת ליבי, והיה לי קשה להתעלם מהמשפט שכתבת - על כך שאם המתאמנים עוסקים במשהו לא פרקטי ולא לעומק, אז כבר עדיך ללמוד קראטה. אני לא יודע איזה סוגי קראטה אתה מכיר, באיזה דוג´ואים הזדמן לך להתארח/להתאמן, ועד כמה אתה מכיר את שיטות הקראטה למינהן - אך תהיה סמוך ובטוח שבקראטה יש טכניקה, עומק ויעילות בתנועות. לא מלמדים טכניקה מסוימת, ואח"כ בראנדורי שוכחים הכל ועושים "קרב תרנגולים". אני מקווה שאני לא נשמע נזעם מדי (כי אני ממש לא), אך לא ציפיתי מחבר ותיק בפורום, שיטען שקראטה חסר טכניקה ולא יעיל

aiki-freak

New member
לגמרי לא הבנת אותי...

התכוונתי לכך שאם לומדים טכניקות ג´ו ג´יטסו אבל בסוף לא משתמשים בהן אלא בטכניקות אגרוף או בעיטה, יהיה זה הרבה יותר הגיוני ללמוד אומנות שמתמקדת בטכניקות אגרוף או בעיטה מלכתחילה!!! בדיוק כפי שזה לא יהיה הגיוני ללמוד טכניקות אגרוף ואז בסוף להשתמש בהטלות!!! אני מבין מדוע חשבת כך, אבל אני מבטיח לך שלא זו הייתה כוונתי, ולא ניסיתי חלילה לזלזל בקראטה לסוגיו בשום אופן!!! המונח "קרב תרנגולים" לא התייחס כלל לקראטה אלא לחוסר ההגיון שבלמידת טכניקות ג´ו ג´יוטסו מורכבות רק כדי לא להשתמש בהן בקרב אלא באגרופים ובעיטות, שאותן ניתן ללמוד באופן מפורט ויעיל הרבה יותר ומעמיק יותר באומנות כמו קראטה... מקווה שירדת לסוף דעתי ומתנצל על אי ההבנה, אולי לא ניסחתי את דבריי בבהירות...

amir_aikido

New member
נקודות למחשבה

כמה דברים: דבר ראשון, מרון אתה יודע שגם בהמשך הדרך, בעוד כמה חודשים תמשיכו ללמוד באותה צורה שלא מוצאת חן בעינייך ? בהרבה מקומות יש הבדל משמעותי בין השיעורים הראשונים ובין השיעורים בהמשך. אתה בטוח שזה לא ההמצב אצלך ? לכן, כדאי שתדבר עם המורה שלך ותשאל אותו, לפני שאתה עושה איזושהי החלטה. באותו המועדון שמלמדים יושינקאן (מכון "סמוראי"), אני יודע שהם מלמדים גם ג´ו-גיטסו וגם אייקידו ואולי עוד כמה אמנויות לחימה. אני רוצה להציע לך, שאם אתה כבר מחליט שאתה באמת רוצה לעזוב. תסתכל על כולם ותבדוק מי באמת מתאים לך. נסה בכל זאת למצוא קבוצה שבה יש מתאמנים בגילך ובגודל שלך, שהם מתחילים כמוך. ומאוד חשוב, תדבר עם המורה של אותה קבוצה לפני שאתה מתחיל להתאמן. פעם אחת לא הסתדר לך, לפני שאתה רץ למקום אחר, תבדוק יותר בזהירות. ושוב מרון, אל תמהר לעזוב את המועדון שאתה מתאמן בו. תחשוב טוב אם זה באמת הצעד הנכון. אולי המדריך לא מסביר לכם דברים עכשיו כי הוא מרגיש שזה מוקדם מדי (ואם אתם לומדים רק חודשיים שלושה הוא אפילו די צודק) והוא רוצה שבבינתיים תנסו לחקות אותו הכי טוב שאתם יכולים. זו שיטת לימוד מאוד טובה, בעיקר לגילאים צעירים, כמוך. ובכלל קל יותר ללמוד מחיקוי מאשר משעות של קריאת ספרים ושמיעת הסברים בלי הדגמה. בהצלחה מרון, בכל דרך שתיקח אמיר

Marron___

New member
דבר ראשון

אני רואה גם שיעורים של חגורות כחולות ולהם הוא מסביר קצת אבל מנמוך יותר מכחולות הוא לא מסביר, אולי לירוקות. אני מתכוון שהוא כן מסביר אבל עדיין כל אחד מתקן את עצמו לפי מה שהוא מרגיש שצריך להיות, וגם, אני לא יכול להסבר את זה אבל משהו נראה לי ממש לא בסדר במה שהוא מלמד ואני לא יכול ממש להצביע על זה בתרגילים אלא רק בקרבות שהוא אומר "טוב תתחילו להילחם" ואז כל אחד עושה מה שהוא חושב, ואז אחרי שנתיםם כבר לומד מהטעויות. אני גם רוצה להבהיר שאני לומד כבר כמעט שנה ככה שאני יודע מה אני מדבר על המדריך, לחוג שלי אני הגעתי בגלל חבר שלי שהלך לחוג ואני בעצם לא חושב שהייתי הולך בכלל לתחום של אומנויות הלחימה בלעדיו, אפילו שהייתי משוגע על זה בערך מכיתה ג´. בכל מקרה תודה לכולכם שעזרתם לי ובמיוחד לאייקי שהמליץ לי על המכון שכנראה יהיה המכון החדש שלי.

amir_aikido

New member
משהו קטן בכל זאת

כתבת "המכון שכנראה יהיה המכון החדש שלי", ואני רוצה להגיד לך סבלנות !!! אם תקרא את ההצעות שלנו, כולן מציעות לך להתחיל מלדבר עם המורה שלך !!! ורק אם זה לא יסתדר ללכת למקום אחר. ועוד דבר, אמנם ביקרתי במכון הזה, ובאמת ראיתי שעובדים שם בצורה רצינית. אבל, לפני שאתה שוב רץ למועדון חדש, עצור רגע ותבדוק שהמקום באמת מתאים לך! אחרת יש עוד מקומות. אני באמת מאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחר, ומקווה שתחזור לספר לנו. אמיר

Marron___

New member
תודה ושכחתי להגיד דבר אחד

אני חתום במכון שלי לעוד חודשיםם אז אין לי מה לעשות בינתיים חוץ מלבר מקומות אחרים ויש לי עוד זמן (חודשיים, לא מספיק?) עד שאני עוזב. ויקח לפחות עוד חודש עד שאני אולי אצטרף למכון ההוא אם אני ארצה להיות בשני המכונים ביחד כמה זמן.

Marron___

New member
כבר השרשור של ההודעה מזה ארוך

אבל רק רציתי שתבינו כמה ההשפלה של המדריך על הילד הייתה גדולה: כמו שסיפרתי לכם המאמן שלי השפיל איזה ילד קטן אחד מול כולם כי בקרב הוא עשה שטויות, אז היום באימון גיליתי שהילד עזב, ורק אמא שלו באה היום לדבר עם המדריך על זה שהוא בן זונה מאנייק (חחח
) ושהבן שלה לא יבוא יותר לאימין שלו אף פעם, ושהיא תדאג שכל התלמידים שלו יעזבו. אבל היא לא צחקה, וזו לא הייתי התפרצות עצבים, היא אמרה את זה ברוגע ובשלווה ואת החלק של זה שהיא תדאג שאף אחד לא ילמד אצלו יותר היא אמרה במילים אחרות, יותר "נעימות", משהו כמו:לדעתי האישית, ולדעתי האישית בלבד אני לא חושבת שאף ילד צריך ללמוד אצלך, ואני חושבת להפיץ את דעתי ולנסות לשכנע אנשים אחרים לדבוק בדעתי, וכתוצאה מכך יגרם מצב שמספר התלמידים שלך ילך ויקטן". (אולי קצת הגזמתי עם הרוגע). אבל הילד אז כל השיעור שעבר חרק שיניים כדי לא לבכות ובסוף השיעור הוא ברח לשירותים, והתחיל לבכות. אז רק שתבינו מה המאמן שלי עשה.

bachar chaim

New member
רוצה לקבל עצה

למרון שלום! אם נראה לך שהמורה שלך לא מסביר נכון או לא מבצע נכון בצורה הנראית לך אני חושב שאתה חייב להסתובב במקומות אחרים אפילו שמלמדים אומנות לחימה אחרת כגון: קארטה בסגנון מגע מלא , שאני חושב שזה מה שיתאים לך. אם ברצונך לנסות אימון נסיון ללא שום התחייבות הנך מוזמן לאימון נסיון בביה´ס שבו אני מלמד כמעט כ- 30 שנה הנמצא בפ"ת רחוב ז´בוטינסקי16 שם המועדון הוא בכר קארטה דו ישראל שבו אני מלמד קארטה בצורה מסורתית ובשילוב אומנויות לחימה אחרות שמסייעות לך להתגבר על כל בעייה שאתה נתקל ברחוב במדה וזה קורה. אשמח מאד לעזור לך ואולי תפתח קצת את עיניך ותראה גם תחומים אחרים באומנויות הלחימה השונות. בתודה על תשומת הלב חיים בכר .

Marron___

New member
אם אתה רוצה לעזור אז תעזור

אבל אל תנצל את השאלה שלי לפירסום ולניסיון להשיג עוד תלמיד

viper2k

New member
הוא לא מפרסם

הוא בסה"כ מפנה תילד לדרך אומנות הלחימה שבא הוא עוסק והוא רוצה לתת לאנשים הכרה לאומנות הלחימה שלו ומה אסור לו לרשופ תפרטים שלו ושל הדוגו שלו בחייכם

viper2k

New member
חיים בכר לא צריך פרסום

לידעת כולם חיים בכר אחד מהאמנים הבכירים בארץ עם ניסיון עשיר והוא עושה המון למען תחום הקראטהב בישראל אוס סנסאי

amir_aikido

New member
מאמין שאתה צודק אלא שהוא מפרסם

Viper כולנו מסכימים אתך שהוא לא צריך לחפש פרסום ברשת. אבל משום מה, חיים מתעקש להתייחס לכל הודעה כפוטנציאל לעוד תלמיד. ואפיו הילד בן ה- 13 הרגיש כך. אז מתוך כבוד למורה, אנו מבקשים שישקול לשנות מעט את הגישה, אנו באמת מאמינים שיש לו הרבה יותר לתרום לפורום. ואני מאוד מקווה שהבחירה בלשון רבים היתה מוצדקת. אמיר

למעלה