אני כותב כאן בשביל לקבל עצה מכם

Marron___

New member
אני כותב כאן בשביל לקבל עצה מכם

אני כרגע נמצא בחוג ג´ו ג´יטסו ואני מאוד נהנה אבל אני מרגיש שאנחנו עובדים בצורה הלא נכונה: בתרגילים (סילבוס???) אנחנו לומדים לעשות את התרגיל בצורה לא בדיוק הכי נכונה אבל עובדת באימון כי האחרים עומדים כמו דחליל ואפשר להזיז אותם בקלות אבל אני מרגיש שאנחנו לא לומדים מספיק (לא בכללל) את הטכניקה ואיפה בדיוק נגיד להשקיע כח יותר ואיך להתובב עם משקל גוף במהלך תרגיל וכאלה. יש גם ברבע שעה\עשרים דקות אחרונות של השיעור קרבות של רק בעיטות וארופים ואני מרגיש שאנחנו כאילו לומדים בדרך הקשה של כאילו לחטוף הרבה מכות כי לא יודעים מה לעשות בקרב ולפי זה לשפר אבל ככה זה גם דרך כואבת (כאב סביר ולהצלחה יש מחיר) אבל ככה לא יודעים אף פעם איך לעשות דברים בדרך המושלמת או הטובה. אנחנו לפעמים עושים טכניקות קרב של כל מיני רצפים של בעיטות ואגרופים ומרפקים ומשפחתם אבל בקרבות אי אפשר סתם לעשות רצפים כי לרצף יש סוף ואחריו מה? מנסים עד שמצליחים לעבור לרצף אחר איכשהו אחרי שחוטפים בעיטה לבטן ולראש. בקיצור השאלה שלי מסתכמת בסרט קראטה קיד ואני בדיוק במצב של הילד הטוב מכל המובנים: אני הייתי חלשלוש שקורעים אותו במקות והוא מפחד להחזיר לא בגלל שהוא פוחד לחטוף עוד אלא בגלל שהוא לא יודע מה לעשות אז הוא רצה ללכת לדוג´ו של הילד הרע וראה ששם הם מתאמנים בדרך לא טוב אז הוא הלך לסיני הזה שלימד אותו איך להילחם טוב ונכון ובסוף הוא ניצח את הרע. אז אני שוקל מאוד אם לעבור לחוג אחר אבל אני מעדיף ג´ו ג´יטסו ואני לא מכר דוג´ו קרוב לבית שלי שמלמד ג´ו ג´יטסו ואני מאוד אוהב את הרעיון של שבירות ידיים ורגליים כי ככה אפשר אפשר להכניע את האוייב שלי ממש לפגוע ואחרי הכל אף פעם א באמת הרבצתי למישהו לרמה שהיה לי אומץ לתת לו אגרוף לראש כאילו לא נכנסתי לאווירה וזרימת האדרנלין שאני מש רוצה לפגוע במישהו אפילו שככה הרגשתי כמה פעמים אבל עובדה שלא היה לי אומץ לעשות כלום חוץ מלדחוף או לתפוס את הידיים ואז לנסות לעקם אותן ודברים כאלה וג´ו ג´יטסו נראה לי הדבר בדיוק המתאים בשבילי. האם אתה ממליצים לי אומנות לחימה אחרת או משהו כזה או לחפש דוג´ו אחר או משהו כזה כי זה חשוב בטכניקה? ההרגשה שלי הייתה כמעט תמיד כזאת אבל מאז שהיה לנו שיעור כפול מיוחד עם פרופסור לאומניויות לחימה עם דאן 8 הבנתי כמה שהדרך שלנו לא נכונה. אני רוצה רק להבהיר שאני רק בחגורה לבנה אם זה משנה משהו תודה בכל מקרה שלפחות גם אם לא עניתם אני שפכתי את הלב כמו ליומן וזה עוזר להבין ממש מה אתה מרגיש. אבל בבקשה תענו...

ברוך הבא לפורום, Marron !

ניסיתי להבין מהודעתך מה בדיוק מפריע לך, והגעתי ל-3 דברים (אנא תקן אותי אם אני טועה): 1. לימוד הטכניקות נעשה בצורה סטאטית, לא מציאותית; 2. לימוד הטכניקות נעשה בצורה כללית, ללא ירידה לפרטים ודיוק טכני; 3. השיעורים כוללים קרבות של מכות ובעיטות שגורמים לך כאב, ולא ברור לך מה מטרתם. יש לי שתי הצעות, ואני מציע ברצינות שתנסה את שתיהן: 1. דבר עם המורה שלך! פנה אליו לפני או אחרי השיעור, ספר לו מה מציק לך ושאל בעצתו, איך להתקדם. 2. חפש באיזור מגוריך אמנויות לחימה אחרות, ובקש לראות או להשתתף בשיעור. אתה לא חייב להחליף שיטה או מורה - אבל אולי תמצא משהו שיתאים לך יותר, ואולי, להבדיל, תראה שהמורה שלך יותר טוב מכל מה שיש בשטח... מה שהמורה מלמד הרבה יותר חשוב משם השיטה. ג´ו-ג´יטסו ידוע כסגנון ריאליסטי מאוד, עם טכניקות יעילות לקרב-רחוב, אבל זה לא הסגנון היחיד. אם אתה מחפש טכניקות של בריחים ונעילות, תוכל למצוא כאלה גם באייקידו, נינג´יטסו, טאי-צ´י ועוד. חפש מורה טוב, השיטה (לדעתי) חשובה פחות.

דוד כפרי

דוד שלום כבר כתבתי כאן הערות לא מעטות בדבר התגובות שלנו לגבי פניות תלמידים . התגובות שלנו לצערי לוקות בחוסר לויאליות ואולי לעיתים בחוסר מקצועיות . התלמיד במיוחד באם הוא בדרגת חגורה לבנה ( מתחיל לכל הדעות ) האם יש באפשרותו להעביר ביקורת כזאת או אחרת לגבי מיומנות המאמן או יעילות התרגיל ? האם ברמה כזאת אתה או אני כמאמן מצפים מתלמיד להבין על בוריו תרגיל מסויים ? האם לא קורה כי אנו מעבירים תרגיל בשלבים בהתאם ליכולתו ורמתו של התלמיד ? האם לא יתכן כי תחילתו של תרגיל אינה כסופו ? האם לא יתכן כי מה שנראה לו לא ברור ולא יעיל בשיעור הראשון יהיה ברור יותר ואולי אפילו שונה לחלוטין ממה שראה בשיעור הקודם ? האם זה מצביע על יכולתו של המאמן ? או יותר מכך על יכולתה של השיטה ? כאשר מגיע מאמן " פרופסור לאומנויות לחימה " זו אולי הבעיה העיקרית , כאשר תלמיד מתחיל מצטרף לאימונים ביחד עם תלמידים ותיקים ובכירים . יתכן כי מה שיועד למתקדמים לא יועד למתחילים או לא התאים להם עקב יכולותיהם . כאשר תלמיד מתחיל מתבונן על מתקדמים ובמיוחד תלמידים בכירים האם מעצם ההתבוננות הוא יכול לבצע את התרגיל ? האם זהוא קריטריון לרמת וביצוע התרגיל באופן יעיל ואובייקטיבי ? האם אין צורך לבדוק יעילותו של תרגיל באופן בו יבחן ע"י מי שיודע לבצעו ברמה גבוהה וסבירה ? על כן ידידי , כבר כתבתי כאן איננו ראויים להעביר ביקורת ובמיוחד לא על שיטות אחרות היות ואין לנו שמץ של הבנה במהלך האירועים או השתלשלות העניינים . מה שנראה לתלמיד המתחיל שונה בתכלית כשהמתבונן רואה את הביצוע בעניו של תלמיד מתקדם ומבין . במקרה ( למרות שזאת לא שיטת האם שלי ) התנסיתי גם בגיוגיטסו , התרגילים מורכבים ובודאי שדורשים מיומנות גבוהה ע"מ שיהיה אפשר לבצעם כיאות . מצטער על הביקורת אבל ראוי שננהג גם כשאנו יועצים במידת ההגינות . תגובה הולמת לתלמיד מתחיל אולי תהיה : " תשאל את המאמן , תתאמן , תתרגל תתקן , תתנסה ולבסוף אולי תבין. אם אז עדיין אינך בטוח ביעילות התרגיל או השיטה או אז מצא מסגרת אחרת שתתאים לך ולאופייך יותר " . ממני

aiki-freak

New member
הבהרה...

ראשית אני חייב לציין שהתגובה של דוד הייתה הוגנת מאוד והוא אכן אמר "תשאל את המאמן"... הייתי רוצה לחשוב שגם התגובה שלי ושל אריאל המקורי היו הוגנות. לא הייתה פה ביקורת על מורה ספציפי או שיטה ספציפית אלא נסיון אמיתי לעזור. הדיון לא סבב כלל סביב יעילות הטכניקה או מיומנות המורה אלא על דרך הלימוד שהבחור הרגיש שהיא לא מתאימה לו ולא בשבילו. אין כאן ביקורת על מורה כלל, אלא תלמיד שחש שסגנון הלימוד (יהיה טוב כאשר יהיה) לא מתאים לו. אני לא חושב שיש פסול ליידע את התלמיד שאכן ישנם מקומות שמלמדים בדרך שהוא מחפש ובדרך שהוא חש יותר "שלם" עימה ושהיא יותר מתאימה לאופיו.[ עצם העובדה שהוא חגורה לבנה אינה מוסיפה ואינה גורעת דבר. אתה לא צריך להיות חגורה שחורה כדי לחוש שאתה מתחבר למורה ולסגנון הלימוד, לדעתי עלייך לחוש כך כבר מהאימונים הראשונים. " כאשר תלמיד מתחיל מצטרף לאימונים ביחד עם תלמידים ותיקים ובכירים . יתכן כי מה שיועד למתקדמים לא יועד למתחילים או לא התאים להם עקב יכולותיהם". אם אכן זהו המקרה הרי שיש פה בעיה. אם האימון לא יועד למתחילים אז מדוע היו שם מתחילים מלכתחילה? אם הוא יועד לכולם אז יש פה חוסר הגינות מסויימת בכך שאיש לא עזר למתחילים ולא עבד עימם לפי יכולתם. אני חושב שיש הבדל בין הפרה של האתיקה המקצועית לבין רצון כן לעזור וליידע אנשים. אף אחד לא אמר לו שעליו לעזוב...

ידידי

האם כתובת או אמירה כי שיטה אחרת ובמקרה אותה " אני " מלמד איננה אמירה חד משמעית לגבי תוכן ומהלך האימונים , " אני חושב כי מתאים לך יותר ". ובכל אופן ההערה שלי ניתנה באופן כללי מפני שהתגובות הנ"ל נמצאות לא אחת ואפילו כאן בעמוד הנוכחי . רק הערה נוספת : כן כל תלמיד ראוי שימצא את מקומו באסכולה המתאימה לו ובודאי למאמן ראוי שיתאים לאופיו ולמטרותיו , אך האם כבר בשיעור הראשון אתה יודע אם התרגיל הוא טוב או לא ? ממני

aiki-freak

New member
אני לא

מלמד אייקיג´יטסו ואפילו לא אייקידו, כך שלא אמרתי מה שאמרתי מתוך מטרה "לספח" תלמיד אליי. רק רציתי ליידע אותו בקשר למשהו שנראה לי מאוד מתאים לו (וזאת רק לפי בקשתו! מעולם לא הייתי ממליץ למישהו להפסיק ללמוד אצל מורה שהוא מאוד אוהב ושגורם לו אושר וסיפוק!) אתה לא יודע בשיעור הראשון אם התרגיל טוב או לא, זה לא העניין, אבל אתה כן יודע האם המורה טוב עבורך או לא. אפשר בהחלט לדעת האם אופי הלימוד (ולא תוכנו!!!) מתאים לאופי שלך, או שמא הוא נוגד את אופייך. מנסיוני, מורה שאתה לא מתחבר אליו "מנטלית" ו"רגשית" לא יהיה מורה טוב עבורך אפילו אם הוא בעל מיומנות רבה ואפילו אם השיטה שהוא מלמד היא יעילה להחריד. השאלה היא כמובן, מה טוב בשבילך ולא מה טוב לאחרים. מעבר לכך אני מסכים עם מה שאתה אומר בקשר לאתיקה המקצועית ובכך שיש טעם לפגם במורה שמנסה לספח אליו תלמיד במסווה של "עצה לחיים"...

Marron___

New member
סליחה שאני מתערב אבל..

מה שהתכוונתי כשאמרתי שהיה לנו שיעור מיוחד עם דאן 8 זה שהוא לימד אותנו, החגורות הלבנות עד הכתומות. ואת המתקדמים יותר הוא לימד אחרי זה. וכן אני רק ילד בן 13 ובקבוצה שלי יש אנשים הרבה יותר מבוגרים אבל אני בכלל לא עובד איתם אף פעם וכשאני כן אז אני לא מרגיש שום הבדל חוץ מזה שאני חצי מהם בגודל. אולי אני רק מתחיל אבל אני יודע שאם אנחנו נעשה קרבות תרנגולים ונחטוף מכות אחד מהשני אז לא נלמד כלום. וחוץ מזה בלי קשר ל"שיטת לימוד" של המורה שלי אני די שונא אותו, בעצם לא שונא אלא רק לא מחבב אבל הוא רק המורה הראשי ויש עוד שניים. וני גם יודע שאי אפשר להראות אפילו למתחיל וגם תרגיל פשוט של חגורה צהובה 4 פעמים ואז להגיד לו להתאמן עליו רבע שעה ואז כאילו הוא יודע אותו. כשהדאן 8 לימד אותנו הוא גם הסביר לנו מה אנחנו עושים וגם הראה איך התרגיל עובד במצבים שונים וגם הדגיש את השיווי משקל, למקד את האנרגיה על איזור מסויים נגיד בהטלות ובדברים אחרים, ולימד שונה לגמרי. המאמן שלי הוא רק מלמד בצורה הכי פרקטית שיש ואיכשהו אחרי הרבה מכות שחוטפים בלי סיבה (אין לי בעייה לחטוף כמה מכות כדי ללמוד מטעויות ודברים כאלה אבל סתם להלחם בלי שום מטרה זה לא בשבילי) עוברים לחגורה הבאה ובסוף כשמגיעים לרמה של המאמן הוא מתחיל להסביר מה עשית ב4\5 שנים האחרונות

שלום דוד

ראשית מקווה שלא נפגעת ואם כן איתך הסליחה . שנית דיי נגמר הסיפור עזוב זה לא לעניין יותר . ממני

מאוחר מדי - כבר עניתי... לקח הרבה

זמן לכתוב, אז לא ראיתי את הודעתך. נו, מילא, אתה לא חייב לקרוא את תגובתי...

דוד, אהבתי מאוד את התגובה שלך -

ובמיוחד את המשפט "מה שהמורה מלמד הרבה יותר חשוב משם השיטה". אני חושב שזוהי נקודה נורא חשובה ומשמעותית, שהרבה אנשים "נופלים" בה... וזה נכון: תחת אותם שמות בדיוק, יכולים לעבור "ידעים" שונים לחלוטין זה מזה. בן

aiki-freak

New member
ברוך הבא... + ../images/Emo13.gif

אהבתי מאוד לקרוא את גילוי הלב שלך ואת העובדה שטרחת לא לחשוף פרטים מזהים על המורה והמכון. ראשית בוא נבהיר משהו...כל אומניות הלחימה לא נועדו כדי לתקוף מישהו אלא כדי להתגונן (!) מפני תוקף. אם אתה מרגיש שלא בנוח במקום שאתה לומד בו, אין שום דבר שמונע ממך לקום וללכת. במיוחד אם אתה מרגיש שאתה עלול להסב לעצמך נזק באופן כלשהו. גם אני ראיתי מקומות שמלמדים "גו-ג´יטסו", ובשיעור מלמדים טכניקות מתוחכמות ונהדרות אבל בסוף זה הופך איכשהו ל"קרב תרנגולים", כלומר החלפה הדדית של מהלומות חסרות אבחנה תחכום או אסטרטגיה. כל הטכניקות היפות שנלמדו למעשה נותרו ללא שימוש כי המתאמנים רצו משהו "פרקטי" יעיל ומהיר. אם כל הטכניקות הללו לא נלמדות לעומק למה לא ללכת ללמוד קראטה וזהו? אז קודם כל נסה לבדוק מקומות נוספים לג´ו ג´יטסו...במידה ולא תמצא הרשה לי להמליץ לך על אומנות שנקראת אייקידו. האומנות הזו נולדה מהג´ו ג´יטסו אבל היא הרבה יותר מעודנת ומתוחכמת (עם אנשי הג´ו ג´יטסו הסליחה) באייקידו מתמקדים בעיקר במנופים, בריחים והטלות המבוצעות ללא שימוש בכוח גס. אין הרבה אגרופים ובעיטות יחסית. אין תחרויות ואין קרבות, רק למידה משותפת באווירה נעימה וחברית. אייקידו מלמד איך להשתלט על תוקף תוך כדי גרימה של נזק מינימלי (או בכלל בלי נזק, אם אתה ממש טוב). לכן זו אומנות פופולרית מאוד בכוחות משטרה ברחבי העולם. זו אומנות לא אגרסיבית שמאחוריה פילוסופיה עמוקה מאוד. אם אתה מחפש משהו קצת יותר "מושחז" נסה "אייקי-ג´וג´יטסו". זה סגנון מאוד מתוחכם של ג´ו ג´יטסו והוא מאוד דומה לאייקידו (האייקידו למעשה נולד ממנו). לפרטים על סגנון זה חפש בפורום את אריאל(המקורי), אני בטוח שהוא ישמח לעזור לך. אם אתה מעוניין בחומר על אייקידו נסה לבדוק את האתרים שצירפתי. אם מעניין אותך סגנון קורינדו אייקידו שאל בפורום את "אמיר-אייקידו". לי אישית יש הרגשה שאייקידו ממש "תפור" עלייך. מקווה שעזרתי קצת.

מישהו קרא לי?

ישנם סגנונות של ג´וג´יטסו שמשתמשים הרבה בכוח ובעבודה גסה. הם נראים אפקטיביים וישירים מאד ממבט ראשון, אבל לוקים בהרבה חסרונות, ביניהם הדברים שציינת - חוסר עבודה עם הגוף, אין הפנמה של עקרונות נכונים ללחימה וכיוצא בזה. סגנונות כמו אייקידו ואייקי-ג´וג´יטסו שמים דגש יותר על שימוש נכון בגוף, עבודה מול שיווי המשקל של היריב, וניצול התנועות שלו נגדו. כמו שאייקי-פריק ציין, אולי כדאי שתבדוק בתי ספר של השיטות הללו. אייקידו יש הרבה בארץ, לגבי אייקי-ג´וג´יטסו, בית הספר היחיד שאני מכיר בארץ (איפה שאני לומד) נמצא ברמת גן. אם אתה יכול להגיע, כדאי שתנסה שיעור נסיון. ההבדל העיקרי בין אייקידו ואייקי-ג´וג´יטסו הוא הגישה שמאחורי השיטה, וההיקף שלה. האייקידו הוא הגנתי, ומיועד להגנה עצמית תוך כדי פגיעה מינימלית ביריב. אין בו התקפות או אימוני קרב. המכות שנלמדות באייקידו הן יחסית מנוונות. (בלי כוונה לפגוע). ולעניות דעתי, הזמן שלוקח עד לרמה שאפשר להשתמש באייקידו ללחימה הוא ארוך מאד, מהסיבות הללו. האייקי-ג´וג´יטסו הוא ישיר יותר. יש יותר שליטה. הוא מלמד התקפות, הוא מלמד התקפות נגד, הגנות והתחמקויות. הוא מלמד תגובות כמו בריחים והטלות, אבל גם מכות שונות ובעיטות. ההבדל בין האייקי-ג´וג´יטסו לג´וג´יטסו הקשה (שאתה מתאמן בו, כנראה) שהכוח לביצוע ההטלות והמכות בא משימוש נכון בגוף, ובשיווי משקל ובתנועה של היריב, ולא רק מהשרירים, וזה למעשה העיקר בשיעורים. מצורף מאמר קצר שכתבתי לגבי שיטת האייקי-ג´וג´יטסו בכלל והשיטה שאני לומד בפרט, אם זה יענין אותך. היא נקראת קאזה אראשי ריו (שיטת רוח הסופה) ואייקי-ג´וג´יטסו הוא רק אחד מארבע שיטות הלחימה שנלמדות בה.

Marron___

New member
נראה לי ששניכם קלטתם אותי מאוד

אני רוצה ללמוד רק בשביל הגנה עצמית אבל אפילו יותר בשביל בטחון עצמי שאי יודע איך להגן אפילו שמאז שהתחלתי ללמוד לא השתמשתי בשום דבר שלמדתי בחוג ברצינות ולא סתם לתפוס איזה חבר שלי בתפיסה שהוא לא יכול לזוז ודברים כאלה. אני מאוד רוצה ללמוד עם מאמן ולא מספר כי אני יודע שאם אני ינסה למוד מספר לא יצא לי מזה כלום וגם אני מרגיש ויודע שמאז שהתחלתי ללמוד פיתחתי הרבה שרירים בערך למצב כפול מז שהיה לי (לפחות בדים. באמת הקרבות הופכים לקרבות תרנגולים שכולם מנסים להניף איברים בעוף למטרה שאיכשהו יכנסו ביריב (לא חזק, אבל עדיין כואב), ובכלל בהכל אנחנו לומדים איך להשתמש יותר מידי בכח ולא מספיק במח, וגם ככה בתרגילים לומדים איך לעשות את התנועה שתעבוד אולי על איזה בריון שלא יודע כלום באומנויות לחימה, אבל נגיד שיש איזה נעילת יד ושבירה אז מה שעושים זה לוחצים חזק עם כל היד שלך ואיכשהו היד בסוף תישבר אם אתה עושה את זה על איש מת (!) וגם חוץ מזה אין לי חיבה מיותרת למורה שלי כי בשיעור האחרון הוא ממש השפיל ילד קטן (בערך כתה ג-ד) שממש עשה שטויות בקרבות אבל לא כי הוא רצה רק להרביץ ולא היה לו כח לטכניקה, אלא כי הוא לא מצליח לעשות דברים שצריך והוא למשל עומד מול היריב ואז קופץ אליו עם בעיטה מוזרה לגמרי ולדעתי במקום להשפיל אותו הוא היה צריך לנסות להסביר לו ולעבוד איתו זמן נוסף אפילו שהוא ניסה כבר הרבה פעמים להסביר לו והוא לא למד, אז אם הוא רואה שאין תקווה אז שידבר איתו ויסביר לו שהוא חושב שהוא לא מתאים (אפילו שזה לא נעים, הילד באמת לא מתאים) ושיציע לו אימון במקום אחר ולעשות את הכל בעדינות וברכות. גם המורה שלי רק רוצה את הכסף שמשלמם לו, לדוגמא: הוא שלח שותנו לאיזה חנות של משווקים כדי לקנות חליפות והוא אמר לנו שאם נגיד שהוא שלח אותנו נקבל הנחה, אבל אחר כך גיליתי שהמשווקים האלה הם החברה שהוא שייך אליהם והוא מקבל אחוזים על כל חליפה שקונים בזכותו, וגם בכל הזדמנות שהוא מסוגל הוא גובה כסף נוסף. ממש לא איכפת לי איך קוראים לשיטה, העיקר שיש את הקטע של המח ולא הכוח וגם שדומה מג´ו ג´יטסו בקטע של השבירות והנעילות, וגם שהוא לא דבר אחד אלא שיש בו גם דברים שקשורים לקראטה ומשפחתו וגם לג´ודו ומשפחתו, ובכלל מאז שהתחלתי להתאמן אני ממש משוגע על אומנויות לחימה ואני ממש לא רוצה להפסיק (אני לא צריך בכלל). אבל הדוג´ו הזה הוא ממש שלושה רחובות מהבית שלי ואני לא חושב שיהיה אחד קרוב מספיק של אייקידו וכל האחרים שאמרתם ומספר אני לא יתאמן נכון ואין מי שיתקן אותי (בעיקרון ככה זה יוצא גם בחוג שלי עכשיו אז זה לא משנה). קצת הארכתי הרבה יותר ממה שרציתי אבל לא נורא. מה כדאי לי לעשות אם אני מחליט פשוט לקום וללכת?

Marron___

New member
כתבתי את ההודעה שלי לפני שקראתי

את שלך: אני מגבעתים (אני מניח שאתה מרמת גן?) ואני בסך הכל ילד בן 13 קטן ומסכן, ובקשר לזה שאני בחגורה לבנה זה בערך נכון אבל זה מסובך מאוד אז רשמית אני עדיין בלבנה ולא בצהובה

aiki-freak

New member
יש לי חדשות טובות

עבורך... בגבעתיים יש דוג´ו של "יושינקאן אייקידו". המורה שם הוא גדי שור. דאן 5. המורה שלי מכיר אותו היטב וממליץ עליו בחום. יושינקאן הוא סגנון מאוד "קרבי" של אייקידו ונראה לי שהוא יתאים לך מאוד. בנוסף אתה די קרוב לדוג´ו של אריאל ואני ממליץ לך בחום לקפוץ לשם לביקור ולראות שיעור. אני די בטוח שתאהב. מצורף האתר של יושינקאן אייקידו. אתה יכול להתרשם מהתמונות הנהדרות באתר.

Marron___

New member
זה כל כך קרוב לבית שלי

שאני יכול ללכת ברגל (אבל אני יקח אוטובוס בכל מקרה) המאמנים שם גם מאמנים מתחילים כמוני או רק מתקדמים מאוד? הוא יתחיל איתי הכל מהתחלה? אתה בכלל מכיר אותו או שהמאמן שלך רק אמר לך שהוא טוב? דרך אגב מה אתה לומד?

לאורי (מרון).

קודם כל, ברוך הבא לפורום
. קראתי את הודעותיך, ומאוד בלט לנגד עייני העובדה שאתה באמת רוצה ללמוד אומנות לחימה ולא סתם ללכת מכות, דבר נדיר בימינו... כמו שציינו קודמיי, אם אינך מרגיש בנוח עם המורה - אל תחשוש לגשת ולדבר איתו מחוץ לשיעור. למרות שממה שסיפרת על הילד שהמורה השפיל בנוכחות כולם, אני מניח שאינך שש לעשות זאת. אגב, לגבי "ההשפלה" - לעיתים אנו מסתכלים על דברים מסויימים, בזוית הלא נכונה - דבר שמתברר לנו רק לאחר תקופה ממושכת, והדבר נכון לגבי כמעט כל תחום בחיים. אך למרות זאת - אני אומר את זה בערבון מוגבל, משום שייתכן והמורה הגדיש את הסאה, ואיננני רוצה להצדיק דברים נלוזים. לגבי עזרה בבחירת אומנות לחימה: לדעתי, עליך ללמוד אומנות לחימה יותר "רכה", משהו שמוטיב האגרסיביות איננו החשוב, שניטרול היריב בצורה "עדינה" הוא דומיננטי יותר. מבלי להכיר אותך ואת תכונותיך, הייתי ממליץ לך לעסוק באייקידו או בגוג´ו ריו, ואולי גם בטאי צ´י (ציינת שקיים בך מעצור מסוים, ואני מניח שהינך זקוק ליכולת התקפה מינימלית - דבר שלא כ"כ בוט שתמצא בטאי צ´י - ואם אני טועה, יתקנו אותי דוד כפרי ושאר חברי הפורום). לא הייתי מציע לך ללמוד גוג´ו ריו, אלמלא הזכרת את הסרט קראטה קיד שסגנון הלחימה בו, הוא גוג´ו ריו (אוקינוואה). (גם הקאטא שמבוצעת באחד מהסרטים היא קאטא של גוג´ו ריו...). דבר נוסף, וזוהי עצה קטנה לכל תחומי החיים - אם אתה מרגיש שדברים מתפתחים לכיוון הלא רצוי, לעיתים עדיף לעצור לרגע ולעשות "הערכת מצב", לראות למה באמת ליבך שואף, ורק אז להמשיך הלאה, ולא להמשיך לשעות דברים כדי להרגיש שיש משהו או כי פשוט הדברים "מתגלגלים" וה"חיים ממשיכים"... מקווה שעזרתי לך במשהו, אם יש לך תהיות נוספות - אשמח לתהות על קנקנן... חוץ מזה - מידי פעם תשתדל לשים פסיקים ונקודות
סלבו

למעלה