אני כאן כדי לפרוק ...

Lakshmi33

New member
אני כאן כדי לפרוק ...

לא בזוגיות כרגע (אחרי פרידה) אבל כן במשבר ... נפרדנו לפני כמה חודשים, היינו מאורסים ... אם אני צריכה להגדיר בקצרה את מה שקרה בינינו אז אפשר לומר שהבחור תפס רגליים קרות ... ממש ככה, כמו שזה קורה בסיפורים של אחרים ואף פעם לא מאמינים שזה יכול לקרות לך . היינו יחד שנה לפני ההצעה - שנינו בגילאי 30+ (הוא קרוב ל40) ... היה לנו ממש טוב יחד ... מכל המשתמע על כך ... היה בו משהו צנוע, פשוט, בלי פוזה שמאוד משך אותי אליו מההתחלה, מאוד התאמנו יחד, היינו מהזוגות האלה שעושים המון יחד ... ככה תמיד ראיתי זוגיות והאמת היא שחשבתי שגם הוא (ככה בכל אופן הוא נתון לי להבין). מההתחלה הוא הדגיש שהוא רואה איתי עתיד משותף, רצה לדעת שגם אני רואה אותו כבן זוג לחיים ולעתיד. הכל היה באמת כזה מבטיח (עד היום אני שואלת את עצמי אם לא השליתי את עצמי או ככה בחרתי לראות את זה, יש רגעים שאני חושבת שאולי הייתי שרויה בקונספט החלום הזוגי שהתגשם עבורי אבל יש רגעים שאני באמת חושבת על הזוגיות ואני מבינה שהיו לי את כל הסיבות להאמין שזה באמת זה ושזה הבן זוג שמתאים לי). ממש אפשר לספור על כף יד אחת את הפעמים שלא הסכמנו על דברים, או שרבנו ממש עם דברים מהותיים ... או שבכלל ישבתי וחשבתי אולי זה לא זה אולי הוא לא מתאים וכד' (לא זוכרת את עצמי יותר מדי חושבת ככה). אחרי שנה מופלאה ומדהימה שהייתי בה כל כך מאושרת הגיעה ההצעה (זה היה באמת הכי טבעי שזה יקרה ואף אחד מסביבנו בכלל לא היה מופתע ... משם הכל התדרדר ... פתאום הוא התחיל לשלוף המון כביסה מלוכלכת החוצה .. פתאום המון דברים הפריעו לו .... הייתי כל כך בשוק והיה לי מאוד קשה להתמודד עם הכל יחד בבת אחת במיוחד לאור העובדה שמעולם לא חשבתי שזה מה שהוא מרגיש או שהוא נתן לי להבין שיש כל כך הרבה דברים שמפריעים לו, מפחידים אותו, שהוא ממש בחרדות מאותם דברים ... פתאום כל טעות הכי קטנה שעשיתי הפכה להיות ביג אישיו ... ממש דברים נוראיים שהוא לא מבין ולא חושב שאפשר לגשר עליהם. הכי לא הבנתי איך הוא הגיע למצב שהוא הציע לי נישואין כשבפועל יש כל כך כך הרבה דברים שמפריעים לו בי או בהתנהלות שלי (הוא טוען שכל הדברים האלו צצו אחרי ההצעה ... לא קונה את זה). כאמור, עברתי חודשיים קשים מההצעה שבמהלכם החלטנו להקפיא את נושא החתונה ולנסות ללבן את הדברים בינינו, הצעתי ללכת לטיפול זוגי .... בהתחלה אני הלכתי כי הבנתי שאני זקוקה לייעץ אובייקטיבי לגבי המצב, אחרי כמה זמן הוא הצטרף ... היינו יחד בכמה מפגשים שהיה נראה שהם עוזרים (אני כותבת היה נראה כי היום אני מבינה שכל מה שהיה בייעוץ נכנס לו מאוזן אחת ויצא מהאוזן השניה). המהלך התקופה הזו וזו שהגיעה אחריה (מובן שלא דיברנו שוב על חתונה) ניסיתי כל שביכולתי לעשות הכל אבל פשוט הכל כדי שיהיה לנו טוב .... ניסיתי לקחת לתשומת ליבי כל הערה שהיתה לו, כל דבר שהפריע לו, ניסיתי לשנות ולשפר דברים בינינו, לנסות לתקשר איתו יותר טוב (עד כמה שיכולתי כי הוא בן אדם סגור שלא קל לו כנראה כל נושא התקשורת). כנראה שניסיתי יותר מדי כי הגעתי למצב שכבר הייתי קמה בבוקר ולהולכת לישון בלילה רק עם מחשבה של מה אני צריכה לעשות כדי שיהיה לו טוב .... היום אני בדיעבד מבינה שממש מכרתי את נשמתי, הכל כדי לא לאבד אותו ... מאוד אהבתי אותו, מאוד רציתי אותו, לא ראיתי את עצמי עם גבר אחר או עם מישהו אחר שיכול להתאים לי יותר ממנו. בכל ליבי באמת האמנתי שזה רק משבר וששנינו נעבור אותו ושהאהבה באמת מגשרת על הכל .... הכי האמנתי שהוא לעולם לא יוותר עליי. כנראה שאני רומנטיקנית בשקל כי האמנתי שהוא עם כל שנות חייו לא הצליח כמעט לפתח קשר של יותר מחצי שנה עם מישהי ואיתי כן אז הוא יידע להעריך את זה ולא לוותר על זה (היום אני מבינה שדווקא זה שהוא בגילו <38> לא הצליח למצוא מישהי רצינית, לגור איתה, לפתח קשר משמעותי באמת .... אז זה כנראה אומר דרשני). אני בחורה רוחנית מבית מסורתי וכנראה שחונכתי על זה שזוגיות זה דבר מקודש, חתונה ומשפחה זה ערך עליון ולא משהו שמוותרים עליו בקלות ... חשבתי שברגע שמצאת משהו טוב ... אתה לא מוותר עליו אם קצת קשה .... אחרי כמה חודשים העליתי שוב את נושא החתונה, כדי להבין מה קורה בינינו ואם בכלל זה הולך לכיון הזה או שהוא לא רואה לנו עתיד, שוב הוא שידר לי שהכל בסדר בינינו, שידר לי שהוא רוצה להתחתן איתי .. והחלטנו להתחיל לראות מקומות לחתונה (שוב,בפעם השניה כי אחרי ההצעה גם התחלנו לראות). ראינו כמה מקומות עד שמקום אחד ממש מצא חן בעיני בצורה מיוחדת אבל ראיתי שהוא לא שותף לשמחה הזו או לרצון הזה לקבוע תאריך וכששאלתי אותו מה קורה ... הוא שתק. הרגשתי כאילו אני נופלת לתהום .... אכזבה נוראית ... הבנתי שזה נגמר .... למרות שהוא הכחיש ורק אמר שהוא צריך זמן קצת להיות עם עצמו ולחשוב ... הבנתי שאין סיכוי. שחצי שנה מאז ההצעה עשיתי כל מה שיכולתי כדי שלא יהיו לו הלבטים הללו .... הבנתי שאם הכל בדיוק כמו בנקודת ההתחלה אז חבל .... פשוט חבל ... אבל לא אמרתי כלום , שמרתי את דעותיי לעצמי ... בכיתי המון, ארזתי תיק ונסעתי להורים שלי (נתתי לו מה שנקרא פסק זמן למרות שאני אישית לא מאמינה בפסקי זמן). לצערי הרב, פסק הזמן שהוא ביקש לכמה ימים התארך לו ליותר משבועיים שבמהלכם לא שמעתי ממנו כל סימן חייים ... הבנתי גם אני במהלך התקופה הזו שזה נגמר, שאני לא יכולה יותר לתת אמון בבן אדם שברגעי האמת נעלם ולא נמצא שם עבורי ... בבן אדם שבורח במקום להתמודד או בבן אדם שלא באמת רוצה אותי כנראה. כולם הגדירו את זה רגליים קרות, אמרו לי שהוא כנראה לא באמת יכול להתחייב ושאני אקבל את זה שהכל היה טוב כל עוד לא היה שום דיבור על מחויבות אבל ברגע שזה נהיה רציני .... הוא לא מסוגל. המשך יבוא עוד מעט ...

chenby

New member
לא יודעת מה ההמשך

אבל נשמע לי כמו ברוך שפטרני מעונשו של זה. ובחיים, ככל שתתאמצי לעשות את עצמך מאושרת, וללכת לישון בלילה עם המחשבה איך אני יכולה לעשות לעצמי טוב, איך אני יכולה להתקדם עוד צעד בשלקט הנפשי שלי, בשמחה שלי, באהבה שלי.. מבטיחה לך שלפחות מה שלא יהיה, לא תרגישי שמכרת את נשמתך לאף אחד, אלא בחרת בך. וכשאת בוחרת בך, היקום בוחר בך. לדעתי זה טוב שהוא ברח אחרי כל הכביסה המלוכלכת שהוא זרק עלייך כל הזמן הזה. לרצות שאת תשתני בשבילו, וכשאת מסכימה לזה, פה הטעות. ופעם הבאה, קודם כל אל תשליכי את מי שהוא למערכת יחסים הבאה שלך, ודבר שני, תלמדי להיות יותר עירנית ולפתוח את הדברים. כשיש תקשורת טובה - שזה אומר מעצימה לשני הצדדים, לא תגיעו למצבים של התפוצצות או הפתעה עם כל הכביסה הזו. שימי מראש קלפים על השולחן . ברכות. ועדיין באסרטיביות עם הרצונות שלך. כי הן לגיטימיות לא פחות מרצונות בן הזוג שלך. וכמו שאת אחראית לאושר שלך, כך כל אדם אחר אחראי לאושר של עצמו. מקסימום אפשר להיות אחראיים לאושר של עצמנו ביחד. עדיין זו אחריות של 2 אנשים.

Lakshmi33

New member
את צודקת בכל מילה ....

וזה לא שלא ידעתי את זה, חלק גדול מהכאב הוא שאני שואלת את עצמי איך נגררתי להתנהגות כזו, לרמה שאני ממש "מרצה" אותו ומנסה להשתנות בשבילו ... לפעמים כשאתה בתוך זה אתה לא באמת מבין ורואה את ההתנהגות שלך ואם היא בסדר או לא. ברגע שהיה לנו פסק זמן, אחרי כמה ימים הבנתי שאני חייבת לצאת מהסיטואציה הזו ומהר. כנראה שאני חייבת להפסיק להלקות את עצמי ולקבל את הטעויות שלי ופשוט להמשיך הלאה ... רק שזה קשה.

rarariot

New member
אל תלקי את עצמך

זה קורה להמון אנשים... מה שחשוב זה העתיד, לשים לב להתנהלות שלך בקשר הבא. קחי את הזמן ותסתכלי על כל זה (כמו שברור מהכתיבה שלך שאת עושה) - יש כאן לקח חשוב ובסה"כ לא לקח לך הרבה זמן להתעשת.

סיפור עצוב

מה שנראה לי שהוא חושש משינוי דרסטי ומעדיף להמשיך בשגרה גם אם היא אפורה

Lakshmi33

New member
המשך ...

עצרתי קצת, כי הייתי צריכה קצת להירגע ... מאוד קשה לי מצד אחד לכתוב כי ישר עולות לי דמעות בעיניים ומצד שני זה איפושהו מקל עליי לכתוב ולהוציא את הכל. יש המון דברים שאני כותבת שמאוד קשה לי לדבר עם חברות או משפחה (בעיקר בגלל שאני די מתביישת בהתנהלות שלי כל החצי שנה האחרונה ובהמון דברים שאני מרגישה שאם אני אספר זה יגרום לאנשים לרחם עליי <מה שיגרום לי להרגיש עוד יותר גרוע> אז אני מעדיפה פשוט לא לדבר על זה אבל בפנים הכל מצטבר וכואב לי כל כך). בסופו של דבר אני קבעתי פגישה איתו ואמרתי לו שאני לא יכולה לחיות ככה וסיימנו עם הקשר. מה שהכי כואב לי יותר מהכל,זה לא החצי השנה האחרונה של הקשר, או האופן שבו הקשר נגמר, או זה שלא היו לו "ביצים" לבוא לשים את הדברים על השולחן ולהודות שהוא לא רוצה להתחתן או לא מסוגל וואט אבר ורק סיבן אותי והלך סחור סחור .. אפילו ברגע האמת שאמרתי לו שיגיד לי אם הוא לא רוצה להתחתן הוא שתק .... כל זה מכאיב מאוד מאוד מאוד ... אבל מה שהכי הכי כואב לי יותר מהכל זה שמהרגע שזה נגמר הפכתי להיות אויב. הייתי צריכה להוציא את הדברים שלי מהדירה שלו וזה היה גיהנום כי הוא שיחק איתי וסובב אותי עד שהוא נתן לי להוציא את הדברים שלי, ביום שבאתי עם חברות לקחת את הדברים שלי הוא עבר איתי חפץ חפץ בדירה ורצה שנחלק את הדברים בצורה הוגנת ממש כמו שמתגרשים (בכלל לא רציתי להגיע לרגע הזה .. לא רציתי לעשות את החשבונות האלה, בסה"כ רציתי לקחת את מה ששלי ומה שהיה שלי ומראש ויתרתי על המון דברים משותפים שקנינו יחד). והכי כואב זה שמאז הפרידה לצערי נוכחתי לדעת שהבן אדם שכמעט עמדתי להתחתן איתו זה אדם אחר ממה שאני הכרתי ומזה אני לא מצליחה להשתחרר. ממש בטעות (באמת באמת ... כנראה שמישהו שם למעלה רוצה שאני אראה את כל זה) יצא לי להיתקל בכרטיס שהוא פתח (אחרי הפרידה) בפייסבוק ומהכרטיס שלו הבנתי שבעצם עמדתי להתחתן עם מישהו שהוא במהותו רווק הולל ומזדקן <הוא התחיל ללכת לכל מסיבה ולכל טיול ולכל מפגש פנויים פנויות שיש בפייסבוק> מצרף מליון חברים שמעולם לא הכרתי וכשאני רואה את זה אני שואלת את עצמי איך זה יכול להיות? לא ככה הכרתי אותו. מאוד מצא חן בעיני שכשהכרתי אותו הוא היה חי חיים שקטים ורגועים, מעולם לא הלכנו יחד למסיבות או למועדונים, יותר מזה אף פעם הוא לא סיפר לי שהוא הולך או חובב מקומות כאלה .. לא ברמות האלה .... אם יש משהו שאני לא מצליחה לחזור אליו ... זה חיי הרווקות <שמעולם לא היו סוערים אצלי ומעולם לא עניין אותי שככה ייראו>, אני לא נהנית לצאת לכל מיני בארים או מועדונים או מסיבות ללא סוף ולהעבירבהם את לילותיי ... אני חושבת שמעולם לא הייתי מאושרת ולא פרחתי כמו שהייתי הזוגיות שלנו - הרגשתי שהבילויים בזוג הם בדיוק מה שאני צריכה ולמעשה זה מה שאני הכי מתגעגעת אליו היום ... יש רגעים שאני מייחלת שאכיר מישהו שימצא חן בעיני ולהתחיל איתו זוגיות חדשה ... <יחד עם התובנות החדשות אחרי הקשר הזה> פשוט כי נראה לי שזה מה שאני צריכה ... מרגישה שמיציתי את הרווקות ואת כל מה שזה מביא איתו. אני יודעת שאני צריכה לעסוק בחיי ולא בו ... להמשיך הלאה ובמידה מסוימת אני עושה זאת ... אבל מה לעשות שהגילוי הזה קשה לי ... מאוד קשה לי להבין שטעיתי ובגדול, עמדתי להתחתן ולעשות טעות איומה עם גבר שאולי בכלל לא מתאימה לו זוגיות, אולי לא מתאימה לו מחויבות, אולי אני לא מתאימה לו, אולי הכל היה אשליה אחת גדולה, חשבתי שהכרתי אותו אבל לא באמת הכרתי אותו. איך זה יכול להיות שבן אדם נראה כזה שקט וחביב ונעים ופתאום אחרי פרידה ממישהי שהוא חשב להקים איתה משפחה הופך להיות רווק הולל .... ואיך לא ראיתי את זה? איך אני שתמיד התרחקתי מטיפוסים כאלה כי זה היה ברור לי שזה לא מאתים לי נפלתי ככה? אני פשוט לא מצליחה להתגבר על התחושות האלה והכאב הזה בפנים - מעין תחושת כישלון אישית . וזה כבר הרבה מעבר לכל נושא החתונה <שכמובן כמעט כמו כל בחורה נורמלית רציתי את זה> ... זה הרבה הרבה מעבר ... לא יודעת אם אפשר להבין אותי.

chenby

New member
למה תחושת כשלון?

אולי תחושת רווחה שיש לך השגחה עליונה שלא נתנה לך להתחתן עם מישהו כזה? אני במקומך, רק אומרת תודה תודה תודה. וזה בסדר שכרגע שום דבר לא נראה לך טוב כמו לפני, חיי הרווקות זה לא כזה דבר מדהים, והגיוני שתהיי בתקופת אבל עליו, בכל זאת שנה יחד עומדים להתחתן זה לא מבוטל למרות שזה מבוטל.. :) תתאבלי, תתגברי, תמחקי אותו מהפייסבוק את לא צריכה להתעלל בעצמך בלדעת מה הוא עושה וכמה חוגג (זה הכל מסכות אגב, גם הוא יש לו על מה להתגבר וגם הוא יצא ממערכת יחסים של שנה) מעבר לזה, 100% מהאנשים שהצליחו בחיים , נכשלו מספר פעמים קודם. לאט לאט וזה יעבור. בינתיים קבלי חיבוק וחיזוק וכמו שאמרתי בהתחלה. ברוך שפטרך מעונשו של זה.

I C E M A N 7

New member
גבר פוסט טראומתי

בגלאים שלנו האחוז של אלה (משני המינים) עולה בחדות. הפוסט טרואמתיים רוצים זוגיות, אך ברגע שהיא מתהדקת מתעורר אצלם מנגנון הגנה בצורה של הרחקת "האיום". יש כאלה שהופכים את עצמם לבלתי נסבלים, ויש כאלה (כמו האקס שלך) שהופכים את הצד השני לבלתי נסבל. ולא רק זה, טיפוסים כאלה גם מתאהבים בפוזיציה הזאת, וכל קשר שהם הורסים במו ידיהם הופך להיות הוכחה נוספת לפאקים של הצד השני, שמבצרת אותם עוד יותר בעמדה החביבה הזאת. אני אישית הייתי בועט ממני מקרה כזה בלי לחשוב פעמיים, אבל אני לא אישה. ידוע שנשים אוהבות פרויקטים כאלה ושזה מספק להן סוג של עניין בחיים (מה שמסביר את תחושת הכישלון שלך). אז אם במקרה את מהמזוכיסטיות האלה, אני יכול להרגיע אותך שמצגת "הטיפוס ההולל" שלו היא בלוף ושהאני האמיתי שלו הוא מה שאת הכרת בהתחלה. אם זה גורם לך לנחת רוח או לרצון מחודש לנצח, תהיי בריאה.

chenby

New member
../images/Emo2.gif

Lakshmi33

New member
מטפלת שאני מכירה

אמרה לי שמה שקרה בינינו נקרא בז'רגון המקצועי כ - "מיזוגיניה". זה דומה לאיך שאתה הגדרת את זה <אני מניחה שלעולם לא אדע את האמת>. הפרוייקטים היחידים שיש לי עניין בהם הם מציאת זוגיות אמיתית וטובה, הקמת משפחה, הקריירה שלי ופיתוח התחביבים שלי בחיי. לא מעוניינת "להבריא" אף אחד ולרוב אם היית מכיר אותי היית מבין איך אני מתרחקת מרחק שנות אור מבחורים שרוטים, הפעם באמת לא היו סימנים עד שזה הגיע לרגע האמת ולקח לי המון זמן להשכיל להבין שהוא כנראה שרוט. לצערי זה גזל ממני בדרך המון אנרגיות, דמעות ולילות ללא שינה ... הצד הטוב הוא שאין בי רגע אחד של חרטה ואני שלמה עם הפרידה הזו. אין בי כל רצון לחזור אליו או להיות איתו, אני מייחלת לעצמי בכל ליבי זוגיות טובה ואמיתית עם גבר אחר.הניתחון שלי יתבטא בזה שאני אמשיך הלאה ואמצא זוגיות חדשה וטובה <ולא בשום אספקט אחר>. כנראה שכתבתי כדי להוציא הכל כי הכל כל כך כואב ותחושת הכישלון היא לחלוטין אני כי אני כזו - פרפקציוניסטית שלא מסוגלת להבין שלפעמים נכשלים .... על אחת כמה וכמה בכזה תחום ... ובעיקר כי תמיד טענתי שיש לי חושים ואינטואיציות חזקות .... שלמעשה הטעו אותי כנראה.

I C E M A N 7

New member
אחרי אלוהים

האינטואיציה הנשית היא הבלוף הכי גדול בתולדות האנושות
אגב המטפלת והז'רגון המקצועי שלה מבלבלים ת'מח. התופעה הנ"ל מתקיימת אצל שני המינים. אלא שכשמדובר בגברים זה "מיזוגיניה" וכשמדובר בנשים זה "פמיניזם"

chenby

New member
שום דבר לא הטעה אותך

אין לנו אף פעם מושג איך תיראה סוף הדרך, לא בהתחלה שלה וגם לא בהמשך. ויש כל כך המון המון משתנים שמרכיבים את הדברים. וזה שאת פרפקציוניסטית, אז זה עדיין לא אומר שאת צריכה להלקות את עצמך - אלא יותר להסתכל קדימה להמשך. זה פרפקציוניזם חיובי - שדוחף אותך להצלחה במקום לתקוע אותך בכשלון. http://www.facebook.com/home.php?#!/video/video.php?v=198400150523&ref=share תראי את זה. בדיוק דקה ורבע. :)

לא נראה לי שהוא שרוט

נראה יותר שהוא גבר הרסני, חלש ושקרן. ולך, כאמור, יש מזל - כי יצאת מהמעגל הקרוב של האנשים שנחבלים מהחולשה, ההרסנות והשקרים שלו. (הייתי שם ממש לא מזמן, והיציאה משם היא כמו לידה מחדש... תיהני ממנה!)

למעלה