אני ישן=אני שקרן

הצופה.

New member
אני ישן=אני שקרן

איך "אני" יודע שאני ישן? לפי מה? מה מקור ההשוואה שלי?

הצופה.

New member
האמת לא עומדת בפני עצמה

צריך לפחות שניים כדי לאמת אותם אחד מול השני.
כל מחשבה שעולה לך אם את מצליחה לומר את ההפך שלה משמע היא שקרשכן לאמת אין הפך והיא מוכרחת להיות "תמיד=רפרנס פוינט"

וגם זהו שקר?

היכולת לאמת אחד מול השני, ההגיון המשווה/מבחין הזה, ניתן לסמוך עליו כפעולת אמת?

גם זו תשובה הגיונית להפליא

אם לא ניתן לסמוך על יכולת ההבחנה בין אמת ושקר לפי ההיגיון, כל השאלות והתשובות המבוטאות אינן שקר ואינן אמת. אין במה להיאחז.

לדוגמה "הכל קורה" הוא סוג של תשובה הגיונית למציאות הגולמית. אבל לא ניתן לדעת האם זוהי האמת. ולכן גם ב"הכל קורה" לא ניתן להיאחז.

מה שמייתר את כל השאלות הללו שהוטחו בדף הפורום, כל החקירה באמצעות מילים ורעיונות, וכל התשובות ההגיוניות האפשריות. כולל זו ממש עכשיו.

מה נשאר אז?

הצופה.

New member
לא היא לא מודעת לכלום גם שאתה ער

האם האווטר מודע למפעיל שלו?
הבובה על חוט למניפולטור?
הכלום לשום דבר?

אני מדבר

על אתה.
לא על הגוף.
לא על המחשבות...

האם קיים משהו שהוא אתה?
שהוא לא בובה על חוט? לא אווטר?

אולי מדויק לומר - אני X = שקר

לומר "אני ישן" ולומר "אני ער" שניהם "שקרים" באותה המידה.
בשני המקרים מדובר בסיפור דמיוני על "מצב האדם".
אינני מכיר את "מצב האדם" באופן סטטי או מתמשך.
בכל רגע האדם נמצא במצב הנוכחי שלו, ולא בשום דבר אחר.
אם הוא מאמץ את היותו ישן, כזה יישאר, ולא משנה כמה יתאמץ "להתעורר", כל עוד לא שחרר את תפישת ה"אני ישן" שלו.
בדיוק באותה הצורה, ברגע שיאמר "אני אדם ער", הרי שזו בדיוק עדות להפך הגמור.
כל מה שניתן לעשות הוא לומר "אני ער עכשיו" וגם זה רק תיאור מילולי של חוויה, שאולי כבר חלפה עד שנאמרה.
לומר "אני ישן עכשיו" נשמע לי כמו סתירה, כי ברגע שאתה מודע לעצמך מספיק בכדי לומר זאת, הרי שאינך ישן כלל.
סוף שבוע מהנה לכולם!

Mist2

New member
זה נכון מאוד

ובאותה מידה מה שרשמת מאוד לא מדוייק.
אדם שרוב הזמן מעביר במצבי תודעה נמוכים, כלל לא משנה שאותם מצבי תודעה משתנים מנמוך לנמוך עוד יותר.
והרגעים הקצרצרים והבודדים מאוד בהם הוא מגיע לערות יחסית כזו או אחרת, לא ממש נחשבים בהסתכלות כללית על חייו.

יותר מכן, כאשר אותו אדם מתעורר לרגע או חצי רגע, ואז נרדם ושוב מתעורר לרגע, הוא יכול להבין שבין אותם רגעים של התעוררות יחסית הוא ישן לגמרי. ואז לומר: "אני ישן"...

האין זו הרדמה עצמית?

אדם יכול לזכור כי ישן בעבר (גם אם זה היה לפני חצי דקה), ואם הוא מתעורר מספיק פעמים, אולי גם יכול לומר "אני לרוב ישן".
כמובן, שככל שהוא יכול לומר זאת יותר, כך זה נהיה פחות ופחות נכון.
לומר "אני לרוב X", זו רק סמנטיקה אם בתוך עצמי אני מזדהה עם המצב הזה.
כלומר אם המציאות בה "אני לרוב ישן" מובילה אותי להזדהות עם "אני ישן", אז כלל לא "ניצלתי" את רגעי ההתעוררות הללו בכדי לשים לב למצבי העכשווי.
במילים אחרות, אם כשאדם מתעורר לרגע, הוא נזכר כי לרוב הוא ישן ומזדהה עם המצב הזה, הרי שזה בדיוק מה שמרדים אותו שוב.

Mist2

New member
למה שברגע בו אתה ער תזדהה?

במקום הזדהות, ההבנה וההקרה, שאני ישן את רוב חיי יוצרת שוק וזעזוע.
אותו זעזוע מאוד הכרחי להמשך העבודה של האדם על עצמו...

לא חייב להזדהות

נראה לי, שבתחילת הדרך, ההבנה הזו חשובה בכדי לגלות שאינני מודע בכל רגע, ולגלות את האוטומטיות הטבועה בי.
בעצם להבין כי פעמים רבות אינני שולט במעשי כפי שחשבתי עד כה.
אולי גם יש חשיבות להכיר את מצב השינה בכדי ללמוד לזהות אותו כשהוא קורה.
הנקודה היא, שאם הבנה זו מובילה אותי לאיזו הגדרה עצמית של "אני אדם ישן", אז אני שוכח כי אותו מצב שינה הוא זמני, בדיוק כמו כעס, רעב או שמחה.
אני למשל רעב פעמים רבות ביום. כשקמתי בבוקר הייתי רעב, ואולי בקרוב אהיה רעב שוב.
בהחלט אינני יכול לתאר את עצמי כ"אדם רעב".

למעלה