LiranTheWizard
New member
אני יודע שאני קשה...
כבר כמה פעמים כתבתי שאני עומד לרכוש מחשב נייד בקרוב ועדיין לא עשיתי צעד בכיוון (מתן פרטי כרטיס האשראי
). אתמול החלטתי להגיע למשרדים של Notebookclub בפ"ת באזור קרית-מטלון. עד שמצאתי אותם, לקח לי איזה חצי שעה כי צריך ללכת שם בין כל מיני רחובות (הלפיד זה מעין רחוב פנימי). החבר'ה שם מאוד מאוד נחמדים. המקום נראה יפה ובהחלט משדר רושם מכובד. קצת התנסיתי מול ה-XPS m1330. הבחור כאן בפורום שרכש אותו - קודם כל תתחדש! שנית, דע לך שהוא יותר כבד ממחשבים אחרים בקטגוריה שלו. ועוד משהו - בינינו? מדובר בהרבה פוזה. המסך הוא מבריק ולא הבחנתי באיכות תצוגה יוצאת דופן. האיכות טובה אבל לדעתי כמו בכל דבר, גם כאן הכניסו את המרכיב של ה-LED בתור טריק שיווקי גרידא. אני מקווה ש-13.3" לא קטן מדי עבורך. בכל מקרה, הגעתי לשם כדי לראות בעיניים וגם למשש (מה לעשות...) את הנייד ששמתי עליו עין, קרי ה-Latitude D531. עשה עלי רושם טוב. יחד עם הסוללה בפנים הוא היה עדיין קל משקל (בהחלט לא כבד, ולא בגלל שפיתחתי באופן לא מודע "שרירים סודיים"). המקלדת טובה וגם משטח המגע. מה שהופתעתי לגלות זה שהמסך הלא מבריק היה הרבה יותר בהיר ומהדגמים היקרים יותר כמו ה-D630 וה-D830 ששם המסכים היו עדיין חשוכים משהו אחרי שהגדרתי בהם את מקסימום הבהירות האפשרית. אני חייב לציין 2 דברים חשובים: 1. ויסטה מקרטעת! גם על מחשבים עם מעבדי Intel וגם עם AMD כאשר משתמשים רק ב-1 GB של זכרון. ממליץ בחום לוהט ביותר של נק הרתיחה
לשדרג ל-2 GB - זה לא יקר וזה משתלם. למרות שאני בעקרון אתקין על המחשב לינוקס ואריץ עליו את XP מתוך מכונה וירטואלית (ותודה לתוכנת ה-Virtual Box) עבור 2 יישומים, הויסטה מאוד מאוד כבדה. ממליץ בחום לשכוח ממנה - אין לכם צורך בה. הסמלים שלה וכל האייקונים מאוד יפים אבל יש תוכנות חינם שיתנו לכם סביבת עבודה דומה. שכחו ממנה. בכלל שחכו מ-Microsoft, זה טוב לבריאות וגם לכיס! 2. רזולוציה - תראו, אם ממש חייבים לכו על רזולוציות גבוהות. לא מצאתי שזה מעשי מדי רזולוציות מפחידות כמו 1900X1200 וכו'. גג - 1400X900. אני מרגיש שלרוב האנשים הכי טוב 1280X800 גם בשביל לא לאמץ את העיניים. זה דומה מאוד למסך LCD 19" רק שחתכו את הגובה בשליש לערך. חבל לאמץ את העיניים גם אם מרוויחים שטח מסך. אם אתם לא גרפיקאים, אין לכם צורך מיוחד בזה. גם ברוקרים עובדים מול כמה מסכים כי הם לא יכולים לרכז הכל המסך אחד גדול אבל שהכל ייראה קטן. אלו הן 2 הנק' החשובות לדעתי. עכשיו השאלה שלי: די התרשמתי כמו שציינתי מהדגם D531 אלא שהמסך שהוא 14.1" מצופה במסגרת יחסית עבה (כמו ה-Lenovo V100/200). המוכר הסביר לי שרק הדגם הזה עוצב ככה כי Dell טוענת שזה מונע הופעת פסים לבנים אנוכיים משני צדי המסך. אז קודם כל השאלה היא אם זה נכון? מבחינת עיצוב, לא משהו אבל אני מוכן לבלוע את זה. זה בקטע של "על טעם ועל ריח". בכל זאת, המחשב עדיין מאוד קל ולדעתי הוא פשוט מציאה מול מחשבים אחרים שבדקתי וחשבתי שגם הם אבל היום קצת פחות. כל מי ששוקל לקנות אותו שייקח בחשבון שכרטיס המסך שלו של ATI מדגם Raedeon X1270 אולי לא תואם יותר מדי טוב ללינוקס. אני עוד צריך לבדוק את זה - קראתי שפתרו את זה אבל צריך לבדוק בשנית. יום טוב.
כבר כמה פעמים כתבתי שאני עומד לרכוש מחשב נייד בקרוב ועדיין לא עשיתי צעד בכיוון (מתן פרטי כרטיס האשראי