אני יודע שאני קשה...

LiranTheWizard

New member
אני יודע שאני קשה...

כבר כמה פעמים כתבתי שאני עומד לרכוש מחשב נייד בקרוב ועדיין לא עשיתי צעד בכיוון (מתן פרטי כרטיס האשראי
). אתמול החלטתי להגיע למשרדים של Notebookclub בפ"ת באזור קרית-מטלון. עד שמצאתי אותם, לקח לי איזה חצי שעה כי צריך ללכת שם בין כל מיני רחובות (הלפיד זה מעין רחוב פנימי). החבר'ה שם מאוד מאוד נחמדים. המקום נראה יפה ובהחלט משדר רושם מכובד. קצת התנסיתי מול ה-XPS m1330. הבחור כאן בפורום שרכש אותו - קודם כל תתחדש! שנית, דע לך שהוא יותר כבד ממחשבים אחרים בקטגוריה שלו. ועוד משהו - בינינו? מדובר בהרבה פוזה. המסך הוא מבריק ולא הבחנתי באיכות תצוגה יוצאת דופן. האיכות טובה אבל לדעתי כמו בכל דבר, גם כאן הכניסו את המרכיב של ה-LED בתור טריק שיווקי גרידא. אני מקווה ש-13.3" לא קטן מדי עבורך. בכל מקרה, הגעתי לשם כדי לראות בעיניים וגם למשש (מה לעשות...) את הנייד ששמתי עליו עין, קרי ה-Latitude D531. עשה עלי רושם טוב. יחד עם הסוללה בפנים הוא היה עדיין קל משקל (בהחלט לא כבד, ולא בגלל שפיתחתי באופן לא מודע "שרירים סודיים"). המקלדת טובה וגם משטח המגע. מה שהופתעתי לגלות זה שהמסך הלא מבריק היה הרבה יותר בהיר ומהדגמים היקרים יותר כמו ה-D630 וה-D830 ששם המסכים היו עדיין חשוכים משהו אחרי שהגדרתי בהם את מקסימום הבהירות האפשרית. אני חייב לציין 2 דברים חשובים: 1. ויסטה מקרטעת! גם על מחשבים עם מעבדי Intel וגם עם AMD כאשר משתמשים רק ב-1 GB של זכרון. ממליץ בחום לוהט ביותר של נק הרתיחה
לשדרג ל-2 GB - זה לא יקר וזה משתלם. למרות שאני בעקרון אתקין על המחשב לינוקס ואריץ עליו את XP מתוך מכונה וירטואלית (ותודה לתוכנת ה-Virtual Box) עבור 2 יישומים, הויסטה מאוד מאוד כבדה. ממליץ בחום לשכוח ממנה - אין לכם צורך בה. הסמלים שלה וכל האייקונים מאוד יפים אבל יש תוכנות חינם שיתנו לכם סביבת עבודה דומה. שכחו ממנה. בכלל שחכו מ-Microsoft, זה טוב לבריאות וגם לכיס! 2. רזולוציה - תראו, אם ממש חייבים לכו על רזולוציות גבוהות. לא מצאתי שזה מעשי מדי רזולוציות מפחידות כמו 1900X1200 וכו'. גג - 1400X900. אני מרגיש שלרוב האנשים הכי טוב 1280X800 גם בשביל לא לאמץ את העיניים. זה דומה מאוד למסך LCD 19" רק שחתכו את הגובה בשליש לערך. חבל לאמץ את העיניים גם אם מרוויחים שטח מסך. אם אתם לא גרפיקאים, אין לכם צורך מיוחד בזה. גם ברוקרים עובדים מול כמה מסכים כי הם לא יכולים לרכז הכל המסך אחד גדול אבל שהכל ייראה קטן. אלו הן 2 הנק' החשובות לדעתי. עכשיו השאלה שלי: די התרשמתי כמו שציינתי מהדגם D531 אלא שהמסך שהוא 14.1" מצופה במסגרת יחסית עבה (כמו ה-Lenovo V100/200). המוכר הסביר לי שרק הדגם הזה עוצב ככה כי Dell טוענת שזה מונע הופעת פסים לבנים אנוכיים משני צדי המסך. אז קודם כל השאלה היא אם זה נכון? מבחינת עיצוב, לא משהו אבל אני מוכן לבלוע את זה. זה בקטע של "על טעם ועל ריח". בכל זאת, המחשב עדיין מאוד קל ולדעתי הוא פשוט מציאה מול מחשבים אחרים שבדקתי וחשבתי שגם הם אבל היום קצת פחות. כל מי ששוקל לקנות אותו שייקח בחשבון שכרטיס המסך שלו של ATI מדגם Raedeon X1270 אולי לא תואם יותר מדי טוב ללינוקס. אני עוד צריך לבדוק את זה - קראתי שפתרו את זה אבל צריך לבדוק בשנית. יום טוב.

UrbanDK

New member
ד"א -יש להם הרבה ניידים שם שאפשר לבוא ולמזמז?

זה הדבר שהכי משגע אותי כאן בארץ - כל החנויות מצפות שאני אקנה מחשב נייד בכמה אלפי שקלים, שאי אפשר להחליף שום רכיב שלו, בלי לראות או לגעת בו קודם.

LiranTheWizard

New member
לכן אני לא מתעצל ומכתת רגלי לכל מיני

חנויות באזורים שאני יחסית מכיר (את אזור קרית אריה בפ"ת אני מכיר וקרית מטלון ששם הם מצאים נמצאת ליד). חמשב נייד זה עסקה שגם הזולה ביותר עולה 3,000 ש"ח וקצת צפונה. רצוי לראות ולמשש כי ממה שאני רואה טוב שאני קצת משקיע כי הבדלי איכות, אם זה באיכות הבניה, מסך לא בהיר מדי (שזה אל טוב), מחשב כבד מדי, מקלדת שנוטה להתכופף פנימה (flex) וכו'. זה כמו טלוויזיה - עדיף לראות בתצוגה מה הדגם שלדעתך נותן את האיכות הכי טובה ואז אתה רוצה - תזמין באינטרנט אחרי שכבר ראית פיזית. אתה יכול לבוא ולמזמז את הניידים (יפה מצידך...). עוד דבר - יש שם את ה-Inspiron 1520 שאני חשבתי שטעות שזה ה-Vostro. ה-Vostro זה המחשב השחור. אני רוצה לומר כאן לאנשים ששוקלים לקנות את ה-1520: מחשב נחמד מאוד, אבל כבד! אם אין לכן צורך מעשי במשקולת כזו עדיף לקנות אולי נייד אחר. שאלתי את המוכר מדוע המחשב כה כבד אז הוא אומר לי שזה מחשב מולטימדיה! וואלה! יש שם סאב-וופר עם צ'אנג'ר? ולא ידעתי מזה? משקל כבד ואני לא צוחק. אני יודע שיש לו משתמשים מרוצים אבל לא יודע, המשקל לא מוצא חן בעיני. גם ה-m1330 לא קל לקטגוריה שלו. לא התלהבתי ממנו יותר מדי, כי שוב לדעתי השיקול המרכזי של Dell היה כאן לפנות לאנשים שאוהבים פוזה - לא יותר מזה. אבל מה? אין מחשב מושלם. כל לכל המחשבים יש חסרונות. חשוב - לפני שקונים מחשב נייד, אם אפשר כדאי לראות אותו בעיניים ב-Office Depot, טרקלין חשמל, Big Box, חנות כמו Notebookclub, מחסני חשמל, YardenPC וכו'. מדובר בעסקה לא זולה וכדי לוודא שאתם לא קונים חתול בשק, שאתם יכולים להעריך את איכות המסך, נוחות המקלדת, משטח מגע/כדור עקיבה וכו'. זה חשוב ויחסוך להם אכזבה/עוגמת נפש!

UrbanDK

New member
באופיס דיפו אין כלום! לפחות בירושלים, יש אולי

שני ניידים, שקשורים לשולחן ועם כיסוי פלסטיק מעל למקלדת. זה כמו חתול בשק, כשהאוזניים בולטות החוצה. נראה להם באמת שאני אשלם להם על משהו שלא נגעתי בו? אומנם פ"ת זה רחוק, אבל אני אחשוב על לקפוץ לשם כדי לראות את המקום. יש לך המלצות למקומות אחרים שמחזיקים מלאי של מחשבים בתצוגה?

LiranTheWizard

New member
חוץ מ-Notebookclub ו-Big Box

אין מישהו שמחזיק תצוגה כמו של שניהם. Sorry... רק מה? הגישה ל-Big Box די עקומה - אתה הולך בחולות באיזה גשר ויש שם עבודות בניה (ליד קניון איילון). אהבתי לעבוד בעיקר מול ה-X61 שהיה שם - נוצה! ומסך טוב ואיכותי של 1024X768 אבל אתה צריך להיפרד מעשיריה... (בקירוב, אתה יכול להשיג הנחה של 200 ש"ח WOW).

kobi 23

New member
ככה זה בכל אופיסדיפו

יש שניים שלושה מחשבים בתצוגה עם הכיסויי שציינת.שלא נותן כלום. כנ"ל גם בבאג. בביק בוקס יש יופי של תצוגה,ואפשר גם לחוש את המחשב. במחסני חשמל יש תצוגה,אבל המחשבים סגורים ונעולים בויטרינה וגם ככה לא נותנים יותר מדי

LiranTheWizard

New member
נכון במחסני חשלמ התצוגה על הפנים אבל

בטרקלין חשמל (או שזה היה שקם אלקטריק) בראשון לא רחוק ממכבי/מחסני תאורה יש תצוגה חופשית של 4 מחשבים: Acer, LG, Lenovo ו-Samsung. יחסית סביר. פשוט אנחנו ישראלים שאוהבים להשחית כל דבר/לגנובו לעשות דווקא. אנחנו בסוף משלמים על התרבות הזאת... אני מניח שאם Apple הייתה פותחת חנות כמו שהיא פתחה בניו-יורק לא היה נשאר הרבה או שלחילופין, היא הייתה צריכה לאבטח את הכל באופן כזה שההנאה נפגמת. לא ביקרתי שם אבל קראתי רשמים ושמעתי מאנשים אחרים שהיו שם. אני טועה?

kobi 23

New member
זה נכון מאוד

לצערי הישראלים האלה אם רק תהיה להם הזדמנות הם יגנבו כל דבר,אפילו מקשים בודדים מהמקלדות או משהו כזה. מילא אם היה מדובר בילדים.הבעיה היא שגם מבוגרים עושים את זה. במקום שבו עבדתי גנבו אפילו מקרן בשווי כמה אלפי שקלים ככה על הדרך.

LiranTheWizard

New member
וואלה? גנבו מקרן? חמור מאוד.

אז מנק' המבט של כל הרשתות לא משתלם להן להשקיע בתצוגה מפוארת ופתוחה. צודקות. טוב שמחשבים הם לא אנשים - אחרת היו מתחילים להחזיר בכאפות...

יאיר B

New member
אופיס דיפו מוכרת את הניידים מהתצוגה ב-25%

פחות בערך. העניין הוא שאם לא ישמרו עליהם נעולים בכלובים, אף אחד לא ירצה לקנות את המחשבים הללו (כי כולם נוגעים, הישראלים חייבים "למזמז" את המוצר לפני הקנייה באופ ן רוטלי במיוחד שאפילו המתכניים שלו לא חשבו עליו ונייד זו מכונה עדינה מאוד, תראה איך נראית תצוגת המדפסות שלהם...). זו בעיקרון הסיבה לכלובים. אני לא יודע מה ביג-בוקס עושים עם הניידים שבתצוגה (איך הם שומרים שלא יהרסו אותם?). מה עושים באפל סטור בארה"ב?

LiranTheWizard

New member
מישהו יכול בבקשה להתייחס לשאלה בקשר

למסגרת העבה כמו בדגמי Lenovo V100/200? המוכר טוען שזה מונע הופעת פסים לבנים אנוכים. זה נכון? אני יותר אוהב מסגרות דקות אבל...

kobi 23

New member
אני לא מבין איך זה

קשור העניין של המסגרת אבל קטונטי מהמומחים פה,

LiranTheWizard

New member
האמת היא שזה כתוב

גם כאן. מישהו רשם שם שהוא מאוד התאכזב מזה... אבל זה מה שמוכרים כאן. לא יודע אם זה כזה נורא.

jedijedi

New member
יפה על המאמץ! שאלה קטנה...

יפה שכיתת רגליך עד לשם, זה באמת חשוב כשקונים מחשב נייד. אני מתעניין ברכישת ה- Dell 830. אשמח מאוד אם תענה לי איך התרשמת ממנו - הבנייה, העיצוב, המסך - בהירותו ונוחותו, וכן כל התרשמות אחרת שיש לך על המחשב הנ"ל. תודה רבה ! ! !

LiranTheWizard

New member
אני אומר לך את האמת?

בדקתי את הדגמים היותר יקרים, קרי ה-D630 וה-D830 ולא יודע. באופן אישי הרגשתי שהם כבדים יותר מה-D531. דבר הרבה יותר חשוב: לכל שלושת הדגמים יש מסך לא מבריק (D531, D630, D830) וכאשר כולם מוגדרים על שיא הבהירות, המסך של ה-D531 הכי בהיר מכולם. רוצה לומר ששני הדגמים האחרים משרים תחושה מסויימת של מסך חשוך. כמובן שמסך מבריק הרבה יותר בהיר אבל יש השתקפויות מעצבנות וזה לא טוב לצפיה ממושכת לכל אחד למרות שאפשר להתרגל. המחשבים קצת יותר כבדים מה-D531 למרות שסדרת ה-1520 וכו' היא פשוט משקולת! הרמתי אותה - זה אולי מחשב נייד אבל זה גם עושים כאן טובה עם ההגדרה! רק שתדע שהכדור עקיבה הכחול (מה שמוכר כ-Tracking Point) הוא לא ממש נוח. יכול להיות שהוא הוגדר ברמת רגישות לא טובה, אבל ההרגשה הכללית הייתה שזה לא ברמה של IBM מבחינת אמצעי קלט. המקלדת בסדר. מה ש"עצבן" אותי הוא המסגרת העבה של ה-D531 בדגם ה-14.1". דיברתי איתם והם אמרו שזה עוזר פשוט לשמור על המסך. לא יודע - אני אוהב גם מחשב יפה (לא סקסי מדי). אני עוד צריך לשקול למרות שלדעתי הוא מציע עסקה משתלמת ביותר לפי מה שבדקתי עד לרגע זה.

maor78

New member
יש יל את "המשקולת" שאתה מדבר עליה

ואני יכול להגיד לך שאין עוד מחשב במחירו שיתן לך מפרט כמו שלו( אולי דגם מסויים של אייסר וגם הוא קצת יותר יקר). ואני חייב להגיד לך שאתה מדבר שטויות וסתם מלחיץ פה אנשים. אם יש משהו שלא צריך להסתובב כל היום עם המחשב על הגב ורוב האנשים לא באמת כאלה אז אין בעיה להסתובב עם 3 קילו. סה"כ אנשים בימנו נוסעים בכלי רכב ולא רוכבים על חמורים או נוסעים קילומטרים עם אופניים(לא יודע מה התחביבים שלך) יש לי אחלה תיק של סילבר ליין ואני ממש לא מרגיש כשהוא על הגב. וכן מבחינתי אם הוא נכנס לתיק ובא איתי לכל מקום לא כמו מחשב נייח אז הוא נייד. אני בטוח שקילו יותר או פחות לא כל כך קריטי למשתמש ממוצע אלא אם כן אתה ממש ממש ממש חלש או סובל מבעיות גב. אתה תגרום פה לאנשים סתם להוציא עוד 2000 שקל על מחשב ששוקל 2 קילו בלי שבאמת הם צריכים את זה.

LiranTheWizard

New member
תסלח לי -

המחשבים של Acer הרבה יותר קלים חוץ מסדרת ה-17" שלהם (ושל כל חברה אחרת כי מה לעשות, מסך גדול יותר = משקל רב יותר). עכשיו תקשיב - יכול להיות שאתה מתייחס ל-1520? כי אני עניתי לבחור מעלי על ה-D830 שהמסך שלו לא היה הכי בהיר. בקשר ל-1520 - אתה יכול לקרוא בכל מיני ביקורות שהוא פשוט כבד! ואני לא גורם לאף אחד כאן להוציא X ש"ח על משהו שהוא לא צריך. אנשים כאן מבינים - לא כולם בוקים. ה-1520 לא מציע משהו מיוחד ותאמין לי שהוא יקר. לפי notebookclub (אתה יכול לבדוק גם בזאפ, רמות המחירים דומות) הדגם הזול ביותר עולה 5,805 ש"ח. הוא מגיע עם מעבד מהיר של אינטל שלא בטוח שכולם צריכים וגם כרטיס מסך ייעודי. הוא גם כבד - 2.89 ק"ג. גם המוכר ציין שהוא כבד. המשקולת זה בהקצנה אבל הוא לא קל. הוא לא מציע משהו מיוח מעבר למעבד חזק וכרטיס מסך ייעודי (למי שצריך). יש עוד 2 דגמים שלו עוד יותר יקרים. אחד ב-6,215 ש"ח והשני ב-7,055 ש"ח. לי שמחפש משחקים - בבקשה. אני לא. אני מחפש הרבה זכרון פיזי (2 GB) וכונן קשיח גדול (160 GB) ואת שניהם אתה יכול למצוא ב-D531 במחיר טוב. אתה צריך להבין שזה לא מחשב שאתה הולך איתו לפגישות - זה מחשב לבית ואולי לחברים, למסיבות רשת (LAN Party) ואירועים דומים. זה לא מחשב עסקי, ואם אתה הופך אותו לכזה אז במחיר הזה באמת כדאי שתקנה Latitude או סדרה עסקית של חברה אחרת. אני דווקא יודע שאנשים אוהבים משקל נמוך. לא חושב שזה גורם לאנשים להוציא עוד 2,000 ש"ח יותר לפי הגדרתך (אלא אם אתה מדבר על סדרת ה-ThinkPad ואז זה משהו אחר כי זה גם כולל בניה איכותית). אני מאחל לך אושא והנאה עם המחשב שלך. אני בטוח שהוא מחשב מצויין. אני פשוט לא צריך דבר כזה. יכולת גם לקנות את ה-XPS m1330 החדש אלא אם המסך הקטן לא מתאים לך ששוקל הרבה פחות אם כי גם הוא עדיין כבד יחסית לקטגוריה שלו. החזקתי אותו ואתה מרגיש שהוא וכוח המשיכה הם חברים מאוד טובים. שמע, כאשר מחשב מרגיש כבד אני יודע לחוש בזה. זה עדין לא מחשב נייח אבל משקל נוצה זה לא. ותתפלא לשמוע שיש לאנשים בעיה עם מחשבים כבדים גם אם אין להם בעיות בגב - זה מצטבר. 2.5 ק"ג זה עוד סביר. ורק כדי לסבר את האוזן ותראה שיש עוד אנשים שחושבים כך, אז אני מצרף כאן ציטוט מתוך אחת הביקורות שניתנה על הדגם הזה (1520) מתוך האתר Notebookreview.com שאתה יכול למצוא גם כאן: "Because of the lovely rounded edges, the notebook does not appear overly thick, especially while open. However, at 14.12” x 10.59” x 1.47”, it is rather large for a 15.4” laptop. With the 9-cell battery, it weighs slightly less than seven pounds. While it is great for occasional traveling, at this size it is probably a poor choice for people who are frequently on the move, such as business travelers or students who want to carry their laptops to class." ההתרשמות שלך יכולה להיות כמובן שונה. המחשב מצויין וקיבל ביקורות מצויינות אבל קל משקל הוא לא וזה לא מתאים לכל אחד, Punkt.

maor78

New member
אתה בדיוק חוזר על מה שאמרתי

אף אחד לא טען שהוא מחשב עיסקי והוא גם לא מנסה להתחרות במחשבים עסקיים ובדיוק בגלל זה אמרתי את המשפט הבא: "אם יש מישהו שלא צריך להסתובב כל היום עם המחשב על הגב ורוב האנשים לא באמת כאלה " תחפש טוב ותראה שבחלק מהדגמים הוא נותן המון ביחס למחיר, לא סתם הוא מאוד מבוקש. יש דגם של אייסר עם אותו מפרט פחות או יותר כמו של התת דגם החזק של ה1520 והוא שוקל בדיוק אותו דבר. לטושיבה יש דגם מתחרה שתמצא אולי ב2.5 קילו, לי אישית לא מפריע עוד 400 גרם או חצי קילו, אולי לך כן. אני לא מנסה לשווק לך את המחשב ובטח לא לשכנע אותך לקנות אבל תשים לב שלכל חברה יש דגמים שמיועדים לקהל מסויים, הדגם הנ"ל לאאא מתאים לאנשים שצריכים להסתובב איתו על הגב כללל היום. אני בטוח שאנשים פה לא בוקים ומבינים עניין אבל ברגע שאתה אומר המחשב הזה הוא חתיכת משקולת אז זה יגרום לאנשים לחשוב שהוא באמת ממש ממש כבד אפילו שבמפרט יהיה רשום להם שהוא שוקל 2.9. ברור שאנשים מעדיפים כמה שיותר קל, זה טבעי, אבל יש מגבלות ושיקולים, מה לעשות כלום לא מושלם. מה שלא מתאים לך לא בהכרח לא מתאים לאנשים אחרים.

למעלה