אני חרדי מאושר וגאה

סלסרו

New member
אכן - אבל הם ממש מיעוט

וכמובן שאתה צודק ביחס לתנ"ך, ידיעת הארץ וההיסטוריה. כשעשיתי בגרות אקסטרנית בתנ"ך כל כך התביישתי על בורותי האינציקלופדית שלי בתנ"ך!!

Kimbal1

New member
אתה היית...

אתה היית זה שכתב "תנ"ח" במקום "תנ"ך"?

Kimbal1

New member
והתשובה

כלאשתך יש מחזור ואין לך סידור אז אתה נח....

המסורת ממש לא עתיקה!

הרבנים משנים אותה בכל דור איך שנוח להם. בנוסף אין לי בעיה עם שומרי מסורת שלא פוגעים בחברה הישראלית, אבל משתמט כמוך שחושב שהחילונים ימותו להגנתו ויפרנסו אותו ואת בני משפחתו בהחלט יש לי בעיה! אז להבא תשמור על המסורת שלך אבל לא על חשבוני. תודה מראש!!!

ali30

New member
קורא מחשבות

א מאיפה אתה יודע מה אני חושב ב שרתתי בצהל שלוש שנים ואבי זכרונו לברכה גם הוא יהודי חרדי שירת אף בצהל שירות סדיר ושלושים שנה במילואים ג כל בני הכתה שלי שאומנם לא שירתו בצהל עובדים לפרנסתם במגוון רחב של מקצועות וכנראה הם משלמים לא מעט מיסים ד הסיבה שבאופן כללי החרדים לא משרתים בצבא ולא מלמדים השכלה גבוהה בישיבות היא בגלל כישלון של המימשל בקליטת החרדים בארץ עם הקמת המדינה לאחר השואה וזה נושא בפני עצמו למה באמת החרדים לא השתלבו בחברה הכללית בארץ דרך אגב ראיתי לפני כמה שנים סרט שעשתה שרה גסיקה פארקר על השילוב המוצלח ביותר של היהדות החרדית בארצות הברית מומלץ

סלסרו

New member
אם אכן שירתת, ברור שאתה מיעוט קטן

ונא לא להאשים את ה"מימשל" - שורשה של הגישה הקבצנית של הציבור החרדי היא מימות החלוקה.

ali30

New member
מושלם

אני לא מתיימר לומר שהציבור החרדי זה הדבר הכי מושלם ועדיין אני רוצה לשאול מה יחבר אותנו כעם אם לא המסורת ועזוב אותך מאיך החרדים שומרים על המסורת ספר התנך הוא לא רכוש פרטי של החרדים

סלסרו

New member
א - התחלת את השרשור בכך שאתה

חרדי. האם כעת אתה מוכן להודות בכך שהחרדיות מהווה עיוות של היהדות? האם ניתן להסיק זאת מדבריך? כן או לא? ב - השאלה שלך מראה שאתה חושב כחרדי. (1) כאילו שיש חשיבוס ב"כלל", כגוף מונוליטי. ו(2) בכך שאתה מחפש איזה משהו אבסולוטי, שחור/ולבן, למשהו שמאחד את כל עם ישראל. לידיעתך, (1) עם ישראל איננו גוף מונוליטי. הוא איננו מאוחד, ואין איזו חשיבות לכך שנהייה עדר עיזים מאוחד. הבן נא ידידי, ה"ציבור" החילוני הוא לא כמו הציבור החרדי. ה"ציבור" החילוני מורכב מהרבה פרטים, ובניגוד לציבור החרדי, בעולם החילוני הפרט הוא המרכז, לא הכלל. כל אחד חי את חייו הפרטיים ומוצא את מקומו בעולם. אין צורך בדת או בתכתיבים מגבוה, ואיכשהו מכל הבלאגן נוצר איזה פסיפס שחלק מחלקיו קשורים זה בזה וחלק לא. (2) כמו בכל עם נורמלי, אין דבר ש"מאחד" את כולו. הדברים לא מוגדרים, ורב האפור על השחור והלבן. אנשים מרגישים מחוברים לדברים שונים, ללא קשר לאיזו מסורת מסויימת. תפסיק לחשוב כחרדי, והשאלות שלך יעלמו מאליהן.

ali30

New member
נשאר חרדי

א קודם כל היהדות החרדית היא הקרובה ביותר מכל הקבוצות היהודיות לשמירה על ערכי המסורת כפי שהם מופיעים בתנך ב העם היהודי עדיין מאוחד ולדוגמא רוב רובו של העם לוקח ילד קטן בן שמונה ימים ועושה לו ברית מילה דוגמה נוספת אמירת קדיש על אם או אב שנפטרו לפחות פעם אחת

סלסרו

New member
אתה ממש לא עונה על השאלות שלי -

אבל איך שלא יהיה: א - הקביעה שלך ש"היהדות החרדית היא הקרובה ביותר מכל הקבוצות היהודיות לשמירה על ערכי המסורת כפי שהם מופיעים בתנך" מראה או שאינך יודע כלל מה כתוב בתנ"ך, או שהינך בוחר להתעלם ממה שכתוב בתנ"ך. תאמין לי, אם משה רבינו היה נוחת כיום, הוא חוטף שבץ על המקום מהרבנים החרדים. עובדה היא שהחרדים נמנעים מללמוד את התנ"ך - מתוך פחד שהדבר יוצא אותם לידי מינות. היהדות החרדית זו בסה"כ הקפאה של היהדות האירופאית של המאה ה-18. ב - אתה מצביע על שמירה של טקסים מסויימים הנפוצה בישראל - אז מה? מה אתה רוצה לומר בכך?

גל נעים

New member
בולשיט דמגוגי מהסוג הנמוך ביותר.

תראה,אין לי שום דבר נגד חרדים, נהפוך הוא,ישנם כמה דברים שאני חושב שהם עולים במעלתם על חילוניים וד"ל, אבל וזה אבל חשוב---ההשתמטות ממעגל העבודה ומהצבא הוא באשמת הרבנים שליט"א, ובאשמתם בלבד, הם כרועי צאן מובילים את הצאן אל עבר מחוז לא ברור ולא ארוך טווח מבחינת יעוד ותכלית, הם בס"ה (הרבנים האלה הקרויים "גדולי דור") ניתנים לשיפוטם של עסקנים רבים וניזונים משמועות מאותם העסקנים, וחבל, כי יתכן ואותה האובייקטיביות התורנית השרויה באותם גדולים נפגמת כאשר מאן דהוא המקורב לרב מזין אותו באמונות ודיעות ועל כך כבר הרחיב מורי ורבי הרמב"ם. דבר שני-כיום ישנה מגמה של חבר'ה מעולים צעירים בחורי ישיבות שמאוד מעוניינים לתרום למדינה,לשרת בצבא,להיות חלק מהתהליך הישראלי, הם מבינים שהגלות מבחינתם נגמרה,אנחנו כאן ועכשיו בארץ שלנו, הארץ שהובטחה לנו,והם מרגישים זאת על בשרם, הם מרגישים שהרבנים שליט"א כופים את הגלותיות בכח הזרוע וההשקפה בטלה ועברה לה מן הארץ. אנחנו כבר לא באשכנז, אנחנו לא בגלות, אין טעם להמשיך את מסע ההתבדלות הזה כשאנחנו כאן ועכשיו. ואותם החבר'ה נאלצים לעבור מסכת יסורין עד לפתרון (שאגב-ראשי "העידה החרדית י"ם" קוראים לו "הפתרון הסופי" כמו אצל היטלר-שרק נבין את האנלוגיה של הרבנים שליט"א ולא מתביישים להם לפרסם בריש גליה את מרכולתם הקלוקלת שיכולה להרעיל עשרות ורבבות בני נוער מצויינים ואיכותיים.) לסיכום-אם אתה רוצה להאשים מישהו תאשים את "זקני העידה" שאבד עליהם הקלח בכל אותם שנות דור שלא תרמו ברוחם ובדמם למדינה, שכ-50,000 איש מתו על קידוש ארץ ישראל בשביל שהברונים בשחור יוכלו לשבת כאן לבטח!. אולי יש מקום לומר שכל אותם שעדיין חיים "בגלות" והם רואים במדינה כיצירה של סמאל ולילית צריכים לחזור לאשכנז,ויפה שעה אחת קודם!.

ali30

New member
חסידות סטמאר לדוגמא

חסידות סטמאר שלא עלתה לארץ ומקום מושבה הוא בשכנות לעיר מנהטן היא דוגמא ליהדות חרדית אוטנטית והיא מפעילה קרוב לעשרים אלף בתי עסק בכל תחומי החיים מסחר תעשיה מפעלי יצור בניה וכו וכו היא כנראה הקבוצה העשירה בתבל וכדאי לראות את מפעלי הרווחה של הקהילה כדי להבין כמה הפרט חשוב ןיש דוגמאות נוספות וכמובן שאף אחד לא מושלם

סלסרו

New member
שטויות, סטמאר לא מעורים בחיי החברה

האמריקאית בשום צורה שהיא מלבד $$$.

סלסרו

New member
ברור, ואכן למי הם מפריעים? מישהו

מפריע להם? החרדי האמריקאי שונה מחברו הישראלי כי: א - כאן אין את ההיסטוריה של החלוקה, שהיא שורש המנטליות הקבצנית בארץ. ב - הסיסטם כאן לא מאפשר לאנשים לחיות בכזו קלות על חשבון הציבור, משא"כ מדינת ישראל שנוסדה על סוציאליזם.. (מוסדות חרדיים כאן דווקא כן מקבלים כספי ציבור - ולעיתים קרובות במרמה.) אין שלא יהיה, העובדה שחרדים כאן עובדים, מוכיחה שזה שבארץ הם חיים על חשבון הציבור זה לא קשור להגית בו יומם ולילה.

כל הכבוד../images/Emo45.gif

אבל בדבר אחד טעית יש רק 22000 הרוגים במלחמות ישראל ובערך עוד מספר כפול של פצועים ונפגעים לא כולל את כל אלו שנהרגו ב66 שנים [העליה הציונית הראשונה] שקדמו להקמת המדינה,גם אז החרדים נלחמו בציונות ובישוב החדש ולא קיבלו את חידוש הישוב [היו אפילו כמה רבנים שהבטיחו שהציונים לא יצליחו להקים מדינה מכיון שהקב"ה לא יתן להם , אבל בסוף אלוהים נתן לחילונים מדינה וליהודי הגלות שואה,,,]

Kimbal1

New member
ארצות הברית

אני אהיה מוכן לאמץ את הגישה הנהוגה בארה"ב בנושאי דת ומדינה, דת ותחבורה ציבורית, דת ותקצוב ממשלתי ועוד אם זה יעזור לחרדים להשתלב בחברה מה דעתך? אגב, שרה ג'סיקה פרקר הייתה רק הקריינית בסרט הזה אבל אני שמח שזיהית את קולה ותוהה היכן נתקלת בה לראשונה....

למעלה