אני חרדי מאושר וגאה

Le Fay

New member
להתאפק לא טוב...

...לשלפוחית (אוף, זה המון מילים לשפוך על מילה קטנה אחת!).

ועל זה אלוהימית אומרת....

נו, גם חרדי וגם "גאה" - יפה מאוד, ממש ימות המשיח... <מי אמר שהדת לא מתקדמת...>

MAYA20

New member
לי אין שום דבר נגד זה וכל הכבוד לך

שפנית אלינו בלשון כל כך מנומסת, זה שינוי מרענן. ואני עוד לא בחרתי דרך,רק בחרתי איזה דרך לא.

סלסרו

New member
לי דווקא יש משהו נגד זה שאתם מסלפים

את מסורת ישראל. היהדות החרדית היא עיוות של היהדות המקורית, למרות שגם אתם וגם החילונים חושבים שיש לכם מונופול על היהדות.

מה מפריע לך בזה?

שלא הורגים את המינים והאפיקורסים? שלא פוגשים איזה עמלק ושוספים את גרונו? או שלא סוקלים את מי ש"חילץ" עצם מהדג בשבת?

ali30

New member
קצת דיוק

סנהדרין שהרגו פעם בשבעים שנה יצא להם שם רע וכו

לא צודק...

הי ג"כ מושג של להרוג בכיפה שהיו הורגים משהו אם היה צורך גם ללא פסק הלכה ע"י הרעבתו בכיפה, משהו בסגנון של מעצר מינהלי במדינת ישראל החילונית,,, אין לנו כל מידע על היקף התופעה בתקופת הסהנדרין אולם בגמרא נכתב שזה כן היה נפוץ,,,

סלסרו

New member
מפריע לי.................

א - שבארץ נוצרה דיכוטומיה מלאכותית. בפני הישראלי קיימות שתי אופציות, או שהוא שם זין על כל הקשור למורשת ישראל, או שהוא דתי. נדיר למצוא שלב ביניים, בו הישראלי מעריך את היופי שבעבר שלנו, ויש לו בו הבנה אינטלקטואלית, ובאיזשהו מקום אף יתכן שהדבר משפיע על חייו. חלק נכבד מזה נובע מכך שבארץ החרדים תפסו מונופול על היהדות (והחילונים נתנו להם), ועקב כך לציבור חילוני שלם אין שום קשר לאספקטים היפיפיים שביהדות. נכון שהדתיים לא מונעים מהחילונים להתעניין במורשת ישראל, אבל זהו תוצר טבעי מכך שהאסוציאציה המיידית שיש לחילוני עם מורשת ישראל זו החרדיות, עם כל הגועל שבדבר. ב - הרבה מהקונפליקטים בין החרדים לחילונים היו נפתרים אם החרדים היו חיים לפי ההלכה, ולא לפי עיוות משווע של ההלכה. למשל, הרי ברור שעל-פי ההלכה אין היתר לבחורי ישיבות להשתמט משירות בצבא - פיקוח-נפש דוחה את כל התורה כולה, ובמלחמה קיומית אפילו כלה יוצאת מחופתה כו'. ואם החרדים היו חיים לפי היהדות, הם היו הולכים לעבוד ולא חיים על-חשבון הציבור, דבר שחכמינו התיחסו אליו בסלידה גמורה. הם גם לא היו מילטנטים, כי דברי חכמים בנחת נשמעין. והדוגמאות רבות. ג - החיים בארץ היו טיפ-טיפה יותר קלים, הן לדתיים והן לחילונים. למשל, נשים עגונות מנועות להתחתן בארץ, למרות שישנן הרבה אופציות הלכתיות לטפל בבעיה. בעל מנייאק יכול להרוס לאשתו את החיים בכך שהוא מסרב לתת לה גט (ובמידה ותחייה עם גבר אחר הוא יתבע אותה על ניאוף), ולרבנים אין רגישות אנושית מינימלית לנסות להקל את סיבלה. ד - טימוטומציה מאד מפריעה לי, וכשאני רואה חרדים גדלים עם ראש אטום וסתום לחלוטין, הדבר מפריע לי. לחז"ל היה ראש פתוח והבנה פרקטית בדרישות השעה. הם לא חיו בעולם קפוא - להיפך, בשעתו הם היו מודרנים ומהפכניים. אם הרבנים כיום היו מאמצים לעצמם אלפית מרחבות-המוחין של חז"ל, מצבינו בארץ היה טוב בהרבה, מהרבה בחינות.

ali30

New member
כיפות סרוגות

לדעתי כל מה שכתבת אינו מדויק כי יש את הכיפות הסרוגות לגבי החרדים ראה תגובה שלי בהמשך

סלסרו

New member
ברור שהכיפות הסרוגות פחות מפריעות

לי ולאחי החילונים. הרבה מהמיזרוחניקים ממש חברה לענין, ואם כי אני חולק עליהם בעשרות דברים, לפחות אני יכול להעריך ולכבד את שיטתם. כמובן שאני מדבר על הכיפות הסרוגות השפויות, לא על המשיחיסטיים הפסיכיים שביניהם.

Kimbal1

New member
כיפות סרוגות?

תסלח לי, אבל כיפות סרוגות במקרים רבים לא משמרים את הטוב והיפה שבמסורת ישראל אלא את הקליפה של הקליפה. נכון, אז הם הולכים לצבא (ישיבות ההסדר המהוללות שולחות אותם לשנה וחצי ולא לשלוש שנים רח"ל) אז מה? כשהרב בקשי דורון מצדיק גזל של זיתים של פלסטינאים, כשרבנים מוכנים ללכת לקצווי ארץ בשביל "פטר חמור" אבל לא מצייצים על מה שקורה בקבר של ברוך גולדשטיין, כשרוצחי המחתרת היהודית של שנות השמונים זוכים ללגיטימציה מלאה, זה לא מבטא שימור של הצדדים היפים של היהדות תוך הפתחות לעולם המודרני.

שטויות במיץ עגבניות

הנאיביות הזאת מתאימה לחילונים שלא שנו מעולם לא למי שהיה חרדי. על "חבר" שמעת? זה היה נוהג שבא לעשות הפרדה בין ת"ח לע"ה שלא לאכול ביחד אז הת"ח היה אוכל חולין בטהרה והע"ה לא, כך שהם לא יכלו לאכול ביחד, דבר שחז"ל בדו אותו ממוחם הקודח. ועל "משנאיך ה' אשנא" שמעת? דברי חכמים בנחת נשמעים לא נאמרו לגבי אפיקורסים ומינים, והכפיה הדתית כבר הומצאה בימי אליהו הנביא ששחט 400 כהני הבעל ואח"כ בידי ממשיכי דרכו החשמונאים שיצאו במלחמה נגד המתייונים. הקנאות לא התחילה בימינו, גם את ספרי הרמב"ם שרפו, וגם אז הרבנים יצאו חוצץ נגד אלו שעסקו בפילוסופיא של הגויים במקום להשקיע את הזמן רק בלימוד תורתם הקדושה ובמלמול פסוקים, ואם אתה לא יודע אז תעבור קצת על תשובות הראשונים ובפרט תשובות הרשב"א שהיה -אפשר לומר- מראשי הקנאים של הימים ההם.

Kimbal1

New member
לא מדויק

יש הרבה חילונים שחותרים להבנה אינטלקטואלית של המורשת שלהם מתייחסים למורשת כמקור השראה ולא כמקור סמכות. בנוסף לכך, יש חלקים של המורשת שחלק מהחילונים מכירים טוב יותר מחרדים, למשל התנ"ך שמחוץ לחומש, ידיעת הארץ והיסטוריה של עם וארץ ישראל. החלק הזה הולך וקטן, לצערי, אבל זה כבר מסיבות אחרות. קימבאל

למעלה